Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Borstvoeding verplicht?

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3583176/2014/01/24/Borstvoeding-verplicht-in-Aboe-Dhabi.dhtml#poll
Zou een nonissue moeten zijn maar naar aanleiding van een vrouwonvriendelijke wet in Abu Dhabi vind de helft van de Trouw lezers dat borstvoeding de eerste 2 jaar VERPLICHT zou moeten zijn.
Alles natuurlijk in het kader van de rechten van het kind.
Wat een enge mensen. En als je dat dan niet doet? Zorgmelding bij het AMHK? Baby UHP?

Fransien

Fransien

26-01-2014 om 17:09

Keuze van de moeder

Wat mij betreft blijft borstvoeding de keuze van de moeder. Het is het beste voor het kind, maar er zijn redenen dat het niet lukt, of dat de moeder het na een half jaar wel voor gezien houdt.
Ach, en UHP is in dit geval aantoonbaar een slechte maatregel, alsof een kind in een pleeggezin borstvoeding kan krijgen.

Iedere moeder wil toch het beste voor haar kind?

Zeker weer een man die dit bedacht heeft?

Tja

Ik hou niet van dingen die verplicht zijn.
Maar op zich, de insteek dat het niet alleen maar de moeder is die het recht heeft om te beslissen of er wel of niet gevoed wordt, maar dat een kind op dat gebied ook rechten heeft, heeft wel iets. Maar niet in deze uitwerking. Eerst maar eens zorgen dat de randvoorwaarden zodanig zijn dat bv gewoon een logische keuze wordt i.p.v. een schier onmogelijke opgave.

Dalarna

Dalarna

28-01-2014 om 08:27

hmm

Ik vind het hetzelfde als abortus verbieden....

Met je eens Dalarna.

Theekopje

Theekopje

21-02-2014 om 00:05

afdwingen

Ik ben met dit soort idioterie altijd benieuwd hoe mensen denken dit af te dwingen.

Rechtszaken? Boetes? Gevangenisstraf?

Wikke

Wikke

21-02-2014 om 00:26

die trouw-enquete

Die Trouw-enquete was compleet belachelijk. Er was alleen maar de mogelijkheid om extreme antwoorden te geven. Dus of je vond borstvoeding onzin en flesvoeding geweldig, of je was voorstander van het verplichten van borstvoeding. Er was geen antwoord mogelijk als bijv. "borstvoeding is in de meeste gevallen het beste voor het kind, ik vind het belangrijk om er je best voor te doen en er moeten voldoende faciliteiten voor zijn, maar verplichten is onzin" o.i.d.

Die Trouw klik-enquetes bieden wel vaker alleen de mogelijkheid voor vreemde extreme antwoorden, zonder mogelijkheid voor verstandige, genuanceerde antwoorden.

Tja met zulke enquetes krijg je rare uitkomsten....

Dalarna

Dalarna

26-02-2014 om 09:36

Theekopje

Uithuisplaatsing natuurlijk en dan bij een min als pleegmoeder!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.