Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Evanlyn

Evanlyn

13-03-2014 om 13:46

Waar vind je behang?

Ik wil de kamer van mijn zoon weer netjes maken voor hij naar de middelbare school gaat. Hij wil absoluut behang, want dat zit er nu ook (nou ja, gedeeltelijk dan).

Waar vind je tegenwoordig behang? Ik ben in de Gamma geweest, maar van wat ze daar hadden ben ik gillend weggelopen.

Hanne.

Hanne.

13-03-2014 om 13:49

schilder

Ik haal het meestal bij de locale schilder/gordijnen zaak. Behangboeken genoeg.

amk

amk

13-03-2014 om 13:55

praxis, karwij

ze hebben allemaal andere behangetjes. Wat was de reden dat je gillend weg liep, want Gamma heeft over het algemeen wel een gangbaar assortiment dat veel lijkt op die van de dure zaken, alleen dan goedkoper.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

13-03-2014 om 14:23

verfwinkel

Ik vind het assortiment in verfwinkels altijd wel groot.

Praxis

Wij zijn een paar jaar geleden goed geslaagd voor de kinderen bij Praxis. Zijn ook regelmatig aanbiedingen daar en dat kan best wat schelen. In onze stad zit ook een echte behangwinkel maar dat is over het algemeen toch duurder. Wel meer keuze daar.

Evanlyn

Evanlyn

13-03-2014 om 14:50

dank!

De reden dat ik gillend wegliep, was net iets teveel structuurbehang met bloemetjes en in grauwe kleuren. Of het was meteen iets met felle kleuren en grote boten en zo, niet echt geschikt voor een bijna twaalfjarige. Maar het is hier niet een hele grote Gamma, dat moet ik zeggen. Ik zal de Praxis eens proberen.

kleur mijn interieur

Hier hebben ze waanzinnig veel: www.kleurmijninterieur.nl Misschien wil je niet online bestellen (heb ik wel gedaan, levering ging probleemloos, product was prima), maar je kan er in elk geval op je gemak inspiratie opdoen.

skik

Tine Winkel

Tine Winkel

13-03-2014 om 18:43

kwantum

daar zijn wij recent goed geslaagd voor onze dochter van 13 die iets stoers wilde (heeft nu skylines van New York/London/Parijs en zo, lijkt me bv ook wel geschikt voor een jongenskamer).

Dalarna

Dalarna

13-03-2014 om 19:08

hmm

Praxis inderdaad maar overweeg ook glasvezel of vliesbehang: dat gaat per meter breed, je smeert de muur in en daarna verf je het in alle kleuren die je wil. Mijn ene zoon heeft hele stoere witte, blauwe en zwarte strepen horizontaal en mijn andere witte, rode en zwarte verticaal. Je zoon kan dan zijn eigen wensen en patroon kenbaar maken, strepen verven is heel makkelijk met goed en duur afplaktape, van een goed merk dus, niet een B-merk nemen.

guera

guera

13-03-2014 om 19:49

behangwereld

Behangwereld.nl
mega assortiment. Ik vind gamma ed ook niks. En bij lokale deco zaken naar de behangboeken vragen of naar behangwereld gaan en vertellen wat je zoekt zodat zij kunnen helpen de keus in te perken. Ik vind fotobehang altijd erg leuk...

idd

Behanwereld, kleur mijn interieur, Decorette of een goede speciaalzaak. Het assortiment van de kluszaken is vaak zo standaard en vaak van dat hele grove behang (veel structuur enzo).

Evanlyn

Evanlyn

13-03-2014 om 22:07

wauw...

geweldig dames, bedankt! Ik zou die online winkels nooit gevonden hebben, het zou niet eens bij me zijn opgekomen. Decorette kende ik wel, maar niet hier in de buurt.

Ik ga zelf bijna zin krijgen in een slaapkamer vol planeten of tijgers...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

14-03-2014 om 08:07

en schilderen

Je kan het behang wat er nu opzit natuurlijk ook in hippe kleuren schilderen. Mijn ervaring is dat dat heel goed gaat

guera

guera

14-03-2014 om 08:45

pinterest of google

Ik gebruik altijd Google of pinterest hiervoor. Ik wilde iets natuurlijks qua brhang. Google behang natuur en dan afbeeldingen. Vervolgens krijg je ook pinterest plaatjes van mrnsen en word ik weer op ideeën gebracht en zo verfijn ik de zoekopdracht. Ik heb nu de zee...

Evanlyn

Evanlyn

14-03-2014 om 09:01

De zee, leuk!

En Dendy: schilderen zal niet gaan, meneer is helaas een peuteraar (behang/stucwerk) en zit inmiddels zowat bij de buren...

Tapijttegels op de muur

handig te bevestigen, je kunt er elke poster op prikken met spelden en het is "peuterbestendig".

kleur

ik heb vorig jaar behang besteld op internet via kleurmijninterieur. zoveel keuze, moet zeker lukken!

ook prachtige mega-behang-posters

maan.

maan.

21-03-2014 om 11:25

verfwinkel

wij gaan ook meestal naar de 'verfwinkel' heeft heel veel keuze en ook advies. ik wil absoluut niet van dat behang waarbij je de muur moet insmeren (één keer gehad was een drama), maar gewoon behang wat je moet insmeren en intrekken en dan op de muur plaatst. en als ze een beetje weten wat je dan mooi vindt hoef je geen driehonderd boeken meer door te worstelen.

praxis had (heeft?) ook heel leuk basic-streepbehang. in vier tinten blauw of groen, misschien ook nog andere kleuren. is niet duur dus ik was al bang dat het rommel was maar het plakte als een tierelier. (en is erg mooi vindt mn dochter)

ik heb ook een keer enorm getwijfeld over behang, tja het is maar een klein pokkestukje in zo'n boek. voordeel bij de verfwinkel je mag het boek meenemen naar huis dan kun je het in je eigen omgeving bij je eigen licht en je eigen meubels zien, maar ja dit stukje was écht niet in te schatten (patroon). ik heel brutaal de fabrikant een mail gestuurd of ze een plaatje hadden ofzo van een hele baan.. kreeg ik diezelfde dag nog een foto terug hadden ze een rol opengemaakt en uitgerold! geweldig! ik heb ze bedankt en na het behangen (want ik was overstag) een foto gestuurd van het resultaat. vonden ze heel leuk.

op maat laten maken

Wij hebben ons behang op maat laten maken
(Link verwijderd door forumbeheer)

Hier kun je zelf een eigen foto toevoegen en omdat het op maat gemaakt is gooi je geen halve rollen weg welke over hebt.

Het eindresultaat is echt super geworden.

Krisje

Krisje

16-01-2019 om 12:42

Gemeld

Na 5 jaar een reactie met link....

Hahaha.

Even een update van evanlyn over haar destijds bijna brugklas zoon zou wel lollig zijn. Die heeft misschien al wel examen gedaan........

en is misschien al wel weer toe

Aan nieuw behang

Nou, alvast voor een eerstejaars student dan.....

https://www.muurmode.nl/fotobehang/abstract-en-graffiti-behang/vlies-fotobehang-wereldkaart-verfspatten.html

Dit heeft mijn zoon op de muur in zijn studentenkamer. Het is echt heel mooi geworden.....

( en gelukkig bevalt het hem erg goed in zijn studentenhuis. Zou jammer zijn vsn de investering als hij na een half jaar weer zou vertrekken...)

Pennestreek

Pennestreek

16-01-2019 om 15:05

Gaaf!

Ik zou het zelf wel aan mijn muur willen IngridT! Maar ik ben bang dat de structopaatjes hier in huis er gillend gek van zouden worden. Zoals TS bij Gamma

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.