Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Kaars blijft branden

een nieuwe draad vol kracht en hoop..
De eerste kaars voor de man van Urslau,hopelijk heel symbolisch als teken voor de eerste lever!


Tabitha

Tabitha

12-04-2014 om 15:14

Mayte en Kaatje

Net als Juno moet ik aan jullie denken. Het is weer april, de maand waarin jullie moesten meemaken wat je niemand toewenst. Ik heb bewondering voor hoe jullie je leven daarna weer opgepakt hebben!

Tabitha

Tabitha

12-04-2014 om 15:14

Genista

Fijn dat er weer lichtpuntjes zijn. Ik hoop dat dat doorzet!

Tabitha

Tabitha

12-04-2014 om 15:15

Alle anderen

zoveel verdrietige en moeilijke situaties hier. Allemaal heel veel sterkte gewenst met waar jullie doorheen gaan.

Puck

Puck

14-04-2014 om 11:59

amk

Ik ken min mijn omgeving ook iemand die een maand of 2 geleden met een gerechtelijk bevel handelingsonbekwaam is verklaard zodat hij opgenomen kon worden. Er was op dat moment geen enkel gevaar voor de omgeving, alleen voor zichzelf. Een heel vervelende maatregel om mee te maken, maar soms is het de enige oplossing.
En verder steek ik een mooie kaars aan voor iedereen die hem zo hard nodig heeft. Ook hier zijn Vincent en Bas niet vergeten en ben ik verder blij voor Genista en haar gezin met de kleine lichtpuntjes. Hopelijk wordt het snel een grote, sterke, flakkerende vlam.

Rafelkap

Rafelkap

14-04-2014 om 12:21

voor Kaatje en kinderen

een kaars om jullie aan te warmen. Alweer april, alweer een jaar en toch maar zo kort geleden.

Rafelkap

Rafelkap

14-04-2014 om 12:23

Geerke

Ook voor jou een mooie kaars, omdat je prachtkind Enzo* deze maand geboren was.

Kaarsjes

Voor AMK en haar moeder. Wat een machteloosheid. Voor Urslau en haar gezin. Voor Gruffalo en haar zus. Voor Jippox, voor Lui.

Voor Mayte en voor Kaatje Heksenvet en voor Geerke.

En voor mijn eigen ouders. Toch ook weer tegenvallers, we zijn er nog lang niet.

daar zet ik een rijtje naast

Kaarsjes voor iedereen die het nodig heeft.
En herinneringskaarsjes voor Bas, Vincent en Enzo.

Mickey

Eentje voor jouw moeder. Omdat ik haar gewoon had moeten leren kennen.

een heleboel kaarsjes

Voor mijn moeder, inmiddels geopereerd en nu in afwachting van de uitslag van het poortwachterklier onderzoek.
Voor mijn 2e zoon die is uitgeloot op de school waar hij al een paar jaar zoó graag heen wilde, en die zich dapper groot probeert te houden en toch duidelijk zo aangedaan is.
Voor mijn 3e zoon die na een week steeds zieker worden door de griep nu een longontsteking blijkt te hebben en inmiddels te zwak en beroerd is om nog op zijn benen te kunnen staan.
Voor mijn dochter, die vandaag (niet onverwacht, maar toch) officieel de diagnose ADHD heeft gekregen.
en ook maar even eentje voor mijzelf, omdat ik een beetje verzuip in dat alles tegelijk....

En verder natuurlijk kaarsjes voor
Urslau en haar man,
voor Hazeltje.
Voor Genista en haar ouders
Voor Gruffalo en haar zus
voor amk en haar moeder
voor lui
voor Geerke
voor Kaatje
voor mayte
en voor alle anderen die er eentje gebruiken kunnen.

Een zee van kaarsjes voor iedereen.

lichtjes

Genista, wat lief. En dat op een dag die om de een of andere reden toch al vreselijk snotterig verloopt.
*sleept nog maar een doos tissues aan*
Ik denk dat je het best had kunnen vinden met mijn moeder
En ik ben heel blij dat ik jouw ouders ken. Voor hen (en voor jullie natuurlijk) een dikke kaars, omdat ze het allebei zo moeilijk hebben nu.

Jippox, AMK, Gruffalo, even denken wie heb ik allemaal nog niet genoemd, ik steek kaarsjes aan voor jullie. En voor nog een heleboel mensen die ook lang geleden in deze draadjes voorkwamen en nu niet genoemd zijn. Lichtjes van hoop en van herinnering.

Knuffels en een kusje in de wind
Mick

Mijn hemel.....

Jippox dat is veel te veel om tegelijk voor je kiezen te krijgen.....bij elk kaarsje zet ik er een bij, sterkte!

En voor alle anderen ook een mooie kaars. Genista ik hoop dat er snel duidelijkheid komt bij je ouders.

Ik wil het uitschreeuwen van machteloosheid en frustratie, huilen van verdriet en angst voor wat gaat komen... Maar ik hou me voor de omgeving en mijn kinderen redelijk rustig, steek enigszins mijn kop in het zand en hou me bezig met van alles en nog wat. Maar die frustratie en het verdiet groeit en groeit elke week, ik kan het niet kwijt. Natuurlijk praat ik met vriendinnen en familie maar het helpt nauwelijks. Hoe lang nog, hoeveel moet ze lijden en hoeveel kan ik nog van haar genieten en met haar praten? Ik wil huilen, schreeuwen, boos worden, maar het zal allemaal niets helpen. We moeten hier door heen...

amk

amk

15-04-2014 om 21:27

doorbraak

yes! Ze wordt morgen opgenomen.
En ik, ik ga heel egoistisch dit weekend gewoon met dochter naar een bungalowpark.

Voor alle anderen hoop ik ook op goed nieuws.
Daarom neg een paar mooie kaarsen erbij, ze werken echt.

Allen

amk:
groot gelijk heb je!! Wat goed dat ze wordt opgenomen. Dat heeft vast wat voeten in de aarde gehad. Nu maar hopen dat het gaat helpen en ze ook iets gaat inzien.

gruffalo:

wat kan een mens allemaal dragen. Ik hoop van harte dat het geen gebed zonder eind hoeft te worden. Ik weet niet of je gelovig bent of dat er via het werk iets van maatschappelijk werk is. Soms helpt het echt om bij een wildvreemde je hart te luchten. Natuurlijk ben je hier ook van harte uitgenodigd om je hart te luchten. Het leven heeft soms vreemde dingen voor ons in petto.

Mickey:
om het snotteren iets te verlichten.

Jippox:
pff wat een rij. Het had die van mij kunnen zijn. Gelukkig heb ik maar twee kinderen en zijn ze nog iets jonger. Oudste was vandaag helemaal blij dat hij voor de oefen entreetoets begrijpend lezen van de 20 er 20 goed had (hij heeft er altijd onvoldoendes of krappe 6jes voor) en de jongste was blij dat mama hem weer uit de nso haalde. Hij had zoveel last van buikpijn, maar nu was het al een stuk minder (zou het zijn vergrote milt of zijn galstenen zijn denk ik dan). Ik hoop voor jou dat jullie allen alles een plek kunnen geven en de uitslag van de schildwachtklier gunstig is. Heeft ze nog uitstraling of andere pijnklachten van de operatiewond?

Alle anderen die ik nu vast vergeet en alle kindsterren en mama- en papasterren die op ons schijnen.

Moeder

Moeder

20-04-2014 om 17:31

Voor mijn zoon

.... die ik binnenkort moet gaan vertellen dat hij niet naar de middelbare school kan waar hij al anderhalf jaar naar toe wil. Zo veel tegenslag gehad op de basisschool met pesten en dyslexie en al zo klaar voor de middelbare en daar niet naar toe mogen omdat ze hem op een hele vreemde manier afwijzen en naar PRO verwijzen.

Hopelijk hoeft dat niet, hij is daar veel te slim voor en vinden we wel een plekje maar hoe moeten we hem vertellen dat de school waarvan de IB vorig jaar al zei dat hij daar altijd naar toe kan al verpest hij al zijn toetsen in groep 8 hem toch niet wil?

moeder

pff wat lastig. Waarom zou hij niet naar de school van zijn keuze mogen? Kunnen ze hem niet de begeleiding bieden die hij nodig heeft? Hoop dat hij het goed op gaat pakken en hij naar een school kan gaan (misschien niet de eerste keuze) waar ze hem helemaal op kunnen laten bloeien. Kinderen met dyslexie hebben het al lastig en als ze dan ook op meerdere vlakken worden tegen gewerkt werkt dat niet motiverend.

Wij hebben zelf nog ruim een jaar te gaan en staan dan voor dezelfde keuze. Ik hoop dat hij dan naar een even fijne school (en klas!!) kan als hij nu getroffen heeft. Anders worden het ZEEEEER lange jaren.

Sterkte met alles.

Voor iedereen ......

die wel een extra lichtje of steuntje kan gebruiken.

Hier modderen we stug door. De waarden zijn door medicatie redelijk onder controle. Alleen de bijwerkingen zorgen er voor dat hij met grote regelmaat flinke tegenwind heeft. We hopen dat de bloedwaarden weer wat slechter worden en hij wat hoger op de wachtlijst kan komen te staan. Dan maar hopen dat er op tijd een geschikte donor te vinden is.

Hoe is het bij de rest?

lieve mensen

Ach wat lief - zomaar ineens zie ik dan hier de naam van mijn lieve kleine kanjer Enzo* weer staan. Mijn ventje die op de eerste lentedag in 2005 geboren werd. Een dag die sindsdien veel meer betekent dan dat het lente wordt.

Ik vind het zo lief dat er nog zoveel aan hem gedacht wordt - dat merk ik hier steeds! Ik vergeet nooit meer hoe Ouders Online meeleefde en nog steeds meeleeft. Dat is opgeslagen in mijn hart.

En dan kaarsjes.... voor zoveel mensen, dichtbij en ver weg, bekend en onbekend. Hierboven zijn er al zoveel genoemd, ik zet er bij iedereen een kaarsje naast. Van hoop, van troost, van meeleven. En nog een paar kaarsjes extra. Voor een vriendin, die onverwacht een collega moet missen. Sterkte speciaal aankomende donderdag. Voor alle mensen die verdriet hebben deze Pasen, die ziek, alleen of verdrietig zijn.

Grote dikke kaars

Een grote dikke kaars voor A. Moeder van een jong gezin, ogenschijnlijk had je alles. Niemand van ons die begrijpt waarom je besloot uit het leven te stappen. Ik heb er geen woorden voor, maar ik zet nog een kaarsje neer voor je achterblijvende gezin en je familie.

En kaarsjes voor jullie allemaal

Kaarsjes voor jullie allemaal hier.

AMK, toch een rust dat je moeder is opgenomen. Ik heb dit weekend nog aan jou en je dochter gedacht en ik hoop dat jullie het fijn hebben gehad.

Urslau, in de andere draad lees ik je een beetje bij. Stug doormodderen is een rake omschrijving, denk ik. En nu zet ik een speciale kaars neer alleen maar voor jou. Voor jou is het zo hard werken om al die ballen in de lucht te houden, steeds alert en stand-by te zijn. Ik wens je de flexibiliteit om mee te buigen in de windvlagen, als helmgras, en daardoor niet af te breken. Natuurlijk blijf ik ook meeduimen dat er voor je man nét op het goede moment een lever beschikbaar komt.

Moeder, ook een kaarsje voor jou. Wat een domper, ik kan me zo voorstellen hoe aangeslagen je daarvan bent.

Jippox en Gruffalo, ik sluit me bij Urslau aan, het kan gewoon helpen om hier je hart uit te storten. Zorgen en narigheden die je hardop kunt uitspreken (of schrijven, in de wetenschap dat mensen het lezen) worden toch wat minder groot en 's nachts wat minder zwart. Kaarsje voor jullie!

Hoe het is

Stug doormodderen is ook precies wat we hier doen. Hoewel gelukkig de bijwerkingen tot nu toe minder erg zijn dan verwacht en gevreesd, hakt het er allemaal toch wel in. En de prognose is ook niet zo goed als we gehoopt hadden. Kaarsjes, ze gaan er zo ongeveer per ons door, momenteel. Als het maar helpt, als het maar helpt en tot zolang leven we bij het moment en plukken we de uren. Dit is toch de manier om de komende zware maanden door te komen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

25-04-2014 om 07:07

Urslau en man

Een zee van kaarsjes in de hoop dat het aanbod leidt tot een succesvolle transplantatie!

Aagje

Rafelkap

Rafelkap

25-04-2014 om 07:14

Urslau, man en kinderen

Heel veel geluk vandaag!

Urslau

Ook hier, we denken aan jullie. Veel sterkte met het doorkomen van de tijd en het herstel na de operatie.

amk

amk

25-04-2014 om 09:05

en nog een

Ik zet er ook nog maar 1 bij in de zee voor het gezin van Urslau.

voor Urslau

Ik lees net dat het niet is doorgegaan vanwege een infectie. Wat een vreselijke teleurstelling zal dat zijn. Heel veel sterkte en een dikke kaars voor jullie!

Mickey

klopt inderdaad. We hadden echt zoiets van WTF!!!

Mijn man heeft zelfs gisteren bij de arts nog aangegeven dat hij zoveel hoest. dat er dan niets mee gedaan wordt vind ik op zijn zachtst gezegd niet netjes. Een longfoto is zo gemaakt en een CRP is zo bepaald. Doe dat standaard als je toch iedere week langs moet komen en last hebt van hoest (er ontglipte ij even een niet aardig woord).

Bedankt voor het vele medeleven. Doet ons allemaal erg goed!!

ooo

blijkbaar heel wat gemist, er was aanbod en het is niet doorgegaan? o urslau wat een teleurstelling zal dat zijn, wat zullen jullie balen…. sterkte!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

26-04-2014 om 17:56

Och Urslau

Wat akelig dat het zo gelopen is. Idd te hopen dat de lever alsnog gebruikt kon worden. Maar wat hoop ik voor jullie dat het nu gauw wel kan gebeuren.

Kaarsje van hoop!

Aagje

laatste pil zit er net in

nu maar afwachten en hopen dat de infectie weg is en beter nog weg blijft.

De laatste dagen zijn we doorgekomen. Ik was gelukkig even vrij en kon de kinderen ook een dag naar mijn ouders brengen. Even klein beetje rust gezocht.

Maandag mogen we eerder naar het ziekenhuis voor longfoto en bloedonderzoek. Ik heb bedongen dat ze nu standaard de ontstekingswaarden mee gaan nemen en hem nog beter in de gaten moeten houden dan ze al deden. Als ik het idee krijg dat ze niet goed meedenken stuur ik e-mails. Dat werkte de laatste dagen als een trein.

Voor alle overige mensen die wat warmte en hoop kunnen gebruiken kom lekker bij het kaarsenfestijn zitten. Het is net een open haard.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.