Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dendy Pearson

Dendy Pearson

04-05-2014 om 21:33

Hoe net is jouw huis?


perceptie van netjes

Ligt het niet aan wat je perceptie van netjes is? Ik vind ons huis best netjes (i.v.m. anderen bij wie ik soms over de vloer kom) maar er wordt hier maar 1 x pwk gestofzuigd (geen huisdieren) . Een ander zou dat een vieze boel vinden. Wellicht komt het op dat ik wel van een opgeruimd huis houd, dus alle paperassen op een stapel en speelgoed 's avonds aan de kant. Mijn keuken ruim ik na iedere maaltijd op en ik houd van een schoon aanrechtblad.

Badkamer gebeurt ook 1 keer per week, keukenkastjes... ehhm moet ik nodig doen (kan best een jaar geleden zijn) en bedden verschonen doe ik ook niet elke week.

Ely

Ely

06-05-2014 om 00:50

Die mandjes

Vind ik een goeie; ik ga gelijk op zoek naar een leuk mandje met deksel voor de snoerenparade. Voorzie wel een probleem want mijn man vindt dat soort dingen onzin en werkt er ook niet aan mee.

Wat ik niet zo goed begrijp (en dat bedoel ik niet lullig) is de verhalen over de wasachterstand; dan grijp je toch continu mis? Ik heb voor elk bed twee overtrekken (behalve bij de kleinsten dan), maar ook kleding, ik heb best wat kleding maar ook zo mijn favorieten voor situatie of weer if wat dan ook, dat is toch heel irritant? Ik geef toe; ik hou van wasjes draaien, erg he? Het wegvouwen vind ik minder maar ik hou van de geur van frisgewassen en de -heel even- lege wasmand geeft voldoening.

Waar ik trouwens heel slecht in ben zijn klusjes als nieuwe batterij in horloge doen, schoenmaker, stomerij, dat soort dingen. Ik stel het continu uit. Er zit niks in de buurt voor dat soort dingen en dan voelt zo'n tripje al gauw als zonde van mijn tijd, drink ik liever een bakje met een vriendin. Hoe doen jullie dat?

Jasmijn

Jasmijn

06-05-2014 om 08:43

Ely

Dat soort klusjes komen zó ontzettend weinig voor hier, maar ik geloof dat dat ook wel een beetje ligt te slingeren in de keuken tot het moment daar is dat ik het ga wegbrengen (vind daar ook weinig aan) ...en je moet het ook weer een keer ophalen (moet je nog een keer op pad!)

tonny

tonny

06-05-2014 om 09:01

waar wat ligt, komt altijd wat bij

geen wonder dat de rommelige mensen (die daar inmiddels last van hebben) zo moedeloos worden.

Ik denk dat toch de enige manier is om eens een weekend uit te rooster en met zijn allen samen met een kritische buitenstaander de diverse vertrekken onder handen te nemen. Als je dat nooit doet, wordt het alleen maar erger en het is ellendig als je daar (eigenlijk toch wel) onder lijdt.

De kunst bij opruimen is om je niet in elk elementje van de stapel (wat voor stapel dan ook) echt te verdiepen, want zodra je gedachten op de loop gaan, herinneringen opborrelen, gevoelens, irritaties, wordt het lastig.

Drie stapels: houden, twijfel, weg.

Neem een flinke wasmand voor de verzameling 'twijfel' en zet in je agenda/telefoon wanneer je deze wasmand opnieuw gaat doornemen. Doe zo elk vertrek.

Als was in de woonkamer je ergert (ik heb ook jaren was in de woonkamer gehad) zoek dan nu een alternatief, je slaapkamer, de logeerkamer, de berging, waar dan ook, maar níet in de woonkamer. Het kan veel rust geven als je in elk geval één plek in je huis (zoals een deel van je woonkamer) glad houdt.

Ga samen met de kinderen door de spullen heen. Hoezoe 50 kleurpotloden (wat ik ergens las). Best als je ze allemaal gebruikt omdat je een veelkleurig tekenaar bent, maar zorg dan voor een kistje/bak/emmertje waarin ze liggen/staan. Klaar met tekenen, weg met die potloden.

Sterkte ermee allemaal. Betrek je huisgenoten erbij. Zin hebben ze uiteraard niet, maar tijd wel, laat ze maar eens bijhouden hoeveel minuten/uren ze aan de diverse schermpjes besteden!

Juno

Juno

06-05-2014 om 09:49

Theorie

In theorie weet ik hoe het moet, heb zelfs een prachtig boek van tante gekregen wat heel praktisch en bruikbaar is. Ik denk dat heel veel van je gezinssituatie afhangt. Iedereen begrijpt het dat je met kleine kinderen om je heen wat minder aan zaken toekomt. Maar wat als die kleine kinderen groot zijn en nog stééds niet alleen kunnen zijn? Ik ben stapelgekdol op mijn kinderen maar ze zuigen me wel leeg.
Idyllisch samen opruimen is in mijn gezin een sprookje. Kleine dingetjes lukken wel maar in de praktijk zal ik iedereen moeten aansturen, blijven aansturen, nog een keer herinneren en het meeste zelf doen.

Altijd wat

Ik merk dat je alles nog zo praktisch kan opzetten en zo fijn kan organiseren, maar dat er altijd wel wat is. Wekenlang consequent opruimen en poetsen kan in no time teniet worden gedaan. Een blessure waardoor je tijdelijk niet mobiel bent, een grote reparatie of klus waardoor je huis volstaat met materiaal of er spullen aan de kant moeten, een wasmachine die stuk gaat en waardoor je twee weken zonder zit.

Ik ben zelf wel goed in opruimen, mijn kasten zien er niet alleen opgeruimd maar zelfs mooi uit. Maar aan stofzuigen kom ik vaak niet meer toe. En men ziet de stoffige vloer wel, maar mijn keurige kastjes niet. Spullen die niet meer nodig zijn, zoals te kleine kleding of speelgoed waar ze te groot voor zijn gaat hier linea recta naar de kringloop. Voor post en papperassen heb ik een groot prikbord en een postbakje.

Maar mijn keuken en badkamer zijn haast nooit schoon sinds de kinderen groter zijn. Toen ze klein waren deed ik ze in bad en verder kwamen ze daar niet. Nu maken vooral de pubermeiden hevig gebruik van die ruimte. Scheren, srubben, krullen, stylen, make-uppen en dat op de gekste tijden. En vroeger, toen alles nog klein was, maakten man of ik het eten klaar en was de keuken na het avondeten schoon. Nu wordt de keuken 14 uur doorlopend gebruikt door zes personen met verschillende dagprogramma's. Geen beginnen aan.

skik

tonny

tonny

06-05-2014 om 14:25

regie

zo is dat skik, je vertelt het treffend over die badkamer. Je kunt niet over alles de regie houden, dat gaat nou eenmaal niet (of je wordt een ongelooflijk irritante moeder met maar één doel in het leven )

Nou nog die pubers even achter de stofzuiger dirigeren, komen je fraaie kastjes ook weer lekker in beeld!

Jasmijn

Jasmijn

06-05-2014 om 14:25

ook in de badkamer Skik

Ook in de badkamer ben ik heel blij met de paar ladekastjes die ik bij Ikea gekocht heb. Ze staan op hoge metalen pootjes en zijn nog steeds mooi (best goed die ikea kwaliteit) Alles gaat die laatjes in na gebruik, Alleen nog een paar dingen blijven staan op het plankje onder de spiegel en op het kastje (pot met tandenborstels en tandpasta) omdat het verder leeg is, ruimt het heel goed en snel op. Ik heb ook 2 pubers die daar heel graag uren staan (ook make-up en haarverf enzo).
Scheelt denk ik dat we heel klein wonen. Het MOET gewoon opgeruimd zijn, anders kan je je kont niet keren.
Wat betreft stofzuigen, dat doe ik ook te weinig, wel voor het oog doe ik iedere dag even de vloer met een wisser (duurt ongeveer 5 minuten) en het ziet er voor het oog weer netjes uit, vind ik al erg prima hoor

over stofzuigen

Voor wie wel een redelijk georganiseerd huis heeft maar niet aan stofzuigen toekomt - zoals Skik - is een robotstofzuiger te overwegen.
Ik heb er zelf een omdat ik een enorme hekel heb aan stofzuigen. Ze hebben voor- en nadelen en ik kan me voorstellen dat sommige mensen er niks in zien, maar als je in een kamer de vloer kan vrijmaken en vervolgens ergens anders aan de slag gaat (of naar je werk, of wat dan ook) dan kan zo'n ding aan de slag en is de vloer stofvrij als je weer terug bent.

Ik vind dat je zo'n ding niet aan moet doen als je zelf in de kamer zit, daarvoor maakt-ie teveel herrie, maar hier doet-ie dus de kamers boven als ik beneden bezig ben en de kamer beneden als men naar school en werk is. En dan werkt het goed.

Groeten,

Temet

Jasmijn

Jasmijn

06-05-2014 om 15:23

Temet!

Ik ben al jaren geïnteresseerd in zo'n ding maar vraag me altijd af of het nou wel wat is, of dat ie meer de kracht van een kruimeldief heeft (mijn kruimeldief zuigt soms niet alles op, bijv. een klein steentje wat in het profiel van je schoen heeft gezeten (0,5mm doorsnee).
En wat ik me ook afvraag is, doet ie het goed in hoekjes? Slaat ie niks over? Als ik de stoelen bij mijn tafel wegschuif en allemaal op zo'n afstand van elkaar dat het ding er tussendoor zou kunnen slalommen, doet ie dat dan? En hoe lang zou ie erover doen over bijvoorbeeld een kamer van 4x8?

Jasmijn

Ik heb een Roomba. Die is rond (dat zijn ze allemaal, vziw) en kan geen hoekjes. Er blijft een klein hoekje over dat niet gestofzuigd wordt. Hij is stukken beter dan een kruimeldief vziw al weet ik het niet met steentjes (wij dragen geen schoenen in huis) maar volgens mij kan-ie dat ook wel aan. Hij werkt het snelst als de vloer zo goed als vrij is, maar kan wel slalommen. Als ik m de keuken zou laten doen - gebeurt niet zo vaak - zet ik de stoelen omgekeerd op tafel, dat gaat wel beter. Maar in de woonkamer gaat-ie gewoon om meubels heen. Alleen losliggende kabels zijn een probleem en haarelastiekjes etc blijkt hij niet te kunnen verteren. Stof daarentegen kan-ie uitstekend aan. En hij zuigt probleemloos onder de bank.

Hij is erg traag in vergelijking met een gewone stofzuiger en om die reden eigenlijk in mijn idee alleen geschikt voor mensen die a) een hekel aan stofzuigen hebben en b) langere tijd uit de bewuste ruimte weg zijn. Rustig tv kijken met Roomba aan kan je vergeten (vind ik).

Maar goed, onze vloeren zijn aanmerkelijk schoner sinds Roomba in ons leven is. Roomba is niet per se beter dan gewoon stofzuigen, maar hij is stukken beter dan niet stofzuigen.

Groeten,

Temet

Te harig voor een Roomba

Mijn dochters en ik hebben (heel) lang haar. Ik denk dat de Roomba er in stikt. Wij dragen wel schoenen in huis, dus er ligt meer dan alleen huisstof. En in de keuken en rond de eettafel zit er wel eens iets vastgeplakt. Waar ik nou echt gelukkig van zou worden is zo'n ding waar ze in de supermarkt de vloer mee schoonmaken: http://www.opdenvelde.nl/content/nieuws/42scrubtec+234+c_nl.pdf

skik

Jasmijn

Jasmijn

06-05-2014 om 16:42

Temet

Hallo Temet, bedankt alvast voor de info, kan ie ook over een tapijt heen om aan de andere kant weer verder te zuigen? En verder heb ik thuis heel veel hoekjes, hoe doe jij dat dan? Haal je daar los nog even de kruimeldief langs ofzo?
Denk je dat hij een half uur over een woonkamer van 8x4 kan doen, of veel en veel langer?
Welk model heb jij?

Jasmijn

Wij hebben nergens tapijt maar volgens mij heeft een Roomba met dat soort overgangen geen probleem. Ik denk dat-ie langer dan een half uur over zo'n kamer doet, maar dat kan ook per keer verschillen gek genoeg. Onze woonkamer heeft ook ongeveer dat formaat maar ik zet m aan als ik naar mijn werk ga dus ik heb nooit gemeten hoe lang-ie erover doet.

Wij hebben overal harde vloerbedekking en voor hoekjes pak ik af en toe een veger oid.

Ik weet niet meer welk model ik heb, een vrij eenvoudige. 300 ofzo, kan dat?

Hou er wel rekening mee dat filtertjes en borsteltjes af en toe vervangen moeten worden, die kosten komen er bij. Alleen kan je zo'n filter ook een paar keer schoonmaken ipv vervangen, dan doe je er langer mee.

Groeten,

Temet

Melle

Melle

06-05-2014 om 18:17

Hier ook

..een blije Roomba-bezitter. Het voordeel vind ik dat ik het rotwerk (stofzuigen) niet hoef te doen, maar dat de Roomba wel van mij verlangt dat ik de vloer een beetje leegmaak (kabeltjes, rondslingerende schoenen, troepjes, tassen, etc). Ook dat is (bij ons) wat werk, maar zorgt wel voor een ultranette kamer!

Een Roomba vergt wel onderhoud: elke zuigbeurt het bakje en filter legen, de borstels ontdoen van lange haren (twee langharige mensen hier in huis) en af en toe wat grondiger schoonmaken. Er zitten veel onderdelen aan die je zelf kan 'servicen'. Gek genoeg vind ik dat eerder leuk dan vervelend

Ik zou hem niet iedereen aanraden, maar ik wil 'm zelf niet meer kwijt! Nu hebben we een woonkamer van 35 vierkante meter, en daar doet hij toch wel 'n uurtje over. Binnenkort waarschijnlijk een woonkamer van (ruim) 120 vierkante meter.. ben benieuwd of de Roomba dat ook gaat redden (want zo'n grote ruimte stofzuigen zie ik niet echt zitten :o))

Jasmijn

Jasmijn

06-05-2014 om 23:21

Temet

Temet, zou je nog eens willen kijken welk typenummer jij hebt. Ik zie er volgens mij geen 300 bij staan. En trouwens Skik, ik zag ook een roomba die dweilt tijdens mijn zoektocht! Wel iets anders dan zo'n supermarkt ding

Altijd netjes

Hier is het altijd opgeruimd, ook ín de kasten en in de keuken, de voorraadkast de zolder, en ook de slaapkamers van de kinderen (11 en 16) zijn behoorlijk netjes. Ik besteed niet graag veel tijd aan het huishouden dus is mijn motto: zo schoon en netjes mogelijk in zo min mogelijk tijd. Als kind was ik al heel netjes. Boeken altijd van laag naar hoog in de kast en ik sjouwde zelf het emmertje sop naar boven en de stofzuiger. Ik deed het liever zelf.

Ons huis is zo ingericht dat het ook makkelijk netjes blijft en schoonmaken is zo gedaan. Wij hebben vooral dichte kasten en niet veel frutseltjes. De meubels zijn in gekrijt eiken. Zie je niet snel stof op. In de keukenlades hebben we mandjes en de keuken is zo ingedeeld dat alles snel bij de hand is. In de voorraadkast staan bakken voor aardappelen, uien, tassen, glas, oud papier, lege flessen etc. Verder gooi ik alles weg wat we niet echt nodig hebben. Ook onze zoon heeft alles achter deuren. Ook staat er een grote vakkenkast met 16 bakken erin. Geen losse bakken dus in zijn kamer. Verder een 3 deurs kledingkast met aan 1 kant planken voor het kleine speelgoed. Gesorteerd in bakjes. En daarnaast een hoge smalle boekenkast voor zijn legobouwwerken. Mijn wasruimte is de voorzolder. Daar staan de wasmachine en droger en uitgeklapte strijkplank. Over de droger en wasmachine een brede plank en er tegenover een smalle plank. Daarop vouw ik de was in stapeltjes. Strijken doe ik direct vanuit de wasmachine en hang het verder te drogen op een hanger. Dat is dan af en toe een blouse, veel strijkgoed hebben we niet.

Nu werk ik in de thuiszorg en poets ik me al een slag in de rondte. Ik moet dus niet thuis ook nog uren bezig zijn. Extra klussen zoals de keukenkastjes doe ik in de vakanties. Dan ben ik vrij en doe ik per week 1 extra klus anders kom ik er nooit aan toe.

Hanne.

Hanne.

07-05-2014 om 06:58

menselijke factor

Ik zie verschillende reacties langskomen van huizen die "ingericht zijn om netjes te zijn". En hoeveel ik meteen geloof dat dat helpt is het hier toch echt de menselijke factor die voor de rotzooi zorgt.

Hier is het niet erg netjes. Alle mandjes en bakken voor speelgoed (voor de jongsten met pictogrammen) ten spijt. Als ik aandring op opruimen verdwijn er veel in de bakken of op de juiste plek maar zolang ik dat niet doe....

En dus staat er nu een plakbandautomaat op tafel (stond er toen ik naar bed ging niet). Ligt er al 2 weken een tent op het bureau (vakantie is pas over 3 maanden) ligt er 1 schoen in de kamer en liggen er 4 paar schoenen naast de vrijwel lege schoenenkast.

Nu zou ik (nog) meer energie kunnen steken in het opvoeden van mijn huisgenoten maar ik vermoed dat dat niet veel oplevert. Uit beleefdheid zullen ze hun best doen maar echt spontaan zullen ze het na al die tijd denk ik niet meer gaan doen.

En dus heb ik inmiddels geaccepteerd dat mijn huis minder net is dan ik misschien zou willen.

Energie

Mij kost het het meer energie om in de rommel te zitten dan ze er hier op te wijzen dat ze hun spullen op de goede plek moeten leggen. Gelukkig weten ze het inmiddels wel na al die jaren. Wij hebben tenslotte geen kleine kinderen meer. Dat scheelt gelijk ook een hoop, want er ligt hier daardoor geen speelgoed over de vloer, er wordt ook niet geknutselt beneden, er ligt hooguit eens een mobiel op de bank, maar zodra dochter naar boven vertrekt, vertrekt die mobiel natuurlijk mee .

Mussie

Mussie

07-05-2014 om 09:29

Bijhouden met de Franse slag

Bij ons thuis is het vrij netjes en dus hoef ik het alleen maar bij te houden. Elke woensdag ben ik vrij en dan begin ik de dag met een uurtje flink opruimen. Dat heb ik dus net achter de rug. En ik doe heel veel met de Franse slag en doe niet teveel. Ik heb net de keukenvloer en de wc vloer losjes gedweild, nou dan vind ik het wel weer best! Ik geloof dat het Dendy was, die als plan had om het hele huis te stofzuigen? Dat zou voor mij een veel te ambitieus plan zijn, daar zou ik ook niet aan beginnen. In een uur kun je al vrij veel doen als je je doelen klein houdt. Nu ga ik even naar de bibliotheek om boeken weg te brengen en dan koffiedrinken met een vriendin. Vanmiddag ga ik uitgebreid lunchen met m'n zoon en ik wil de kussen van de bank wassen. Maar het is dus echt niet zo dat ik de hele dag aan het poetsen ben. O ja, wat ik ook net gedaan heb is een deel van de mysterieuze stapel papier, die volgens mij in elk huishouden rondslingert, doorgenomen. Alles wat ik in m'n handen had kon weg natuurlijk. Ik heb hem niet helemaal doorgewerkt maar alle beetjes helpen. Het is inderdaad net als dat kastje per dag. Hou het klein!

Hanne.

Hanne.

07-05-2014 om 09:51

een uur

Kijk daar gaat het bij mij al fout. Ik heb geen standard vrije dag. Althans niet een waarbij er niet ook nog 3 kinderen rond lopen.

En hoewel ik in een uur heel veel schoon kan maken/op kan ruimen kunnen mijn kinderen in die zelfde tijd veel meer rommel maken.

Aan het eind van mijn 'vrije' dag is de rommel zelden minder geworden. Hoogstens is één deel van de kamer netter geworden terwijl een ander deel rommeliger is geworden

Jaina

Jaina

07-05-2014 om 10:15

Kinderen

Toen de kinderen nog klein waren ruimde ik altijd samen met ze op. Op vrije dagen zelfs drie keer per dag. Dan is het niet zo veel meer per keer: voor de lunch, voor het avondeten en voor het slapen gaan. Als je het zo vaak doet en met elkaar dan is het in een paar minuten bekeken. Op werkdagen meestal één keer, meestal na het eten. Wat ik daarna nog tegenkwam aan troep ruimde ik zelf op.
Het hielp ook wel om bijvoorbeeld te zeggen dat als we nu vlug met elkaar het huis gingen opruimen we dan langer in de speeltuin konden blijven oid.
We hebben ook een poosje gehad dat we zaterdagochtend met elkaar gingen opruimen (en schoonmaken) en daarna gingen we dan standaard iets leuks doen.

Als je aanwezig bent terwijl de kinderen opruimen dan scheelt dat behoorlijk. Dan doen ze veel meer dan als je er niet bij bent is mijn ervaring althans.

Nu de kinderen ouder zijn doen we het anders. Nu verwacht ik dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en hun eigen zooi opruimen wat meestal redelijk lukt. Maar als het hier 's avonds rommelig is dan ga ik inderdaad zelf opruimen. Natuurlijk mag er best hier en daar wat liggen maar het moet me niet gaan irriteren en dat doet het redelijk vlug.

En inderdaad het motto: 'er is een plaats voor alles, alles heeft een plaats'
Ik weet feilloos waar alles hoort dus ik heb het ook zo opgeruimd.
Kom ik iets tegen van de kinderen waarvan ik niet weet waar het hoort dan gaat het in een doos. Als ze iets kwijt zijn dan kunnen ze kijken in die doos of het erbij zit. Als de doos vol is dan geef ik aan dat ze moeten uitzoeken wat van wie is en het moeten opruimen.

Het enige wat ik laat gaan is de kasten op de kamers van de kinderen. Die mogen (van binnen) zo slordig zijn als ze willen. Dat maakt me niks uit. Dat geldt niet voor de rest van de kamer overigens.

Persoonlijk denk ik wel dat structuur en organisatie vermogen een grote rol speelt. En inderdaad wat je belangrijk vindt. Als de rommel niet echt irriteert dan zou een boek bij ook de prioriteit krijgen boven opruimen.

amk

amk

07-05-2014 om 10:19

helpen

dochter moet al van kleins af helpen met opruimen en heeft er vooral zelf last van als ze niet opruimt want ik mik de vieze onderbroeken gewoon in haar bed net als alle andere zooi die ik daar aantref waar het niet hoort.
Kan ze iets van zichzelf niet vinden dat ik ook heb zoals bv plakband of lijm, mag ze dat niet van mij lenen, jammer had je maar moeten opruimen.

En spullen die er niet zijn kunnen ook geen rommel veroorzaken.
Mijn spullen staan in mijn kamer, dochters spullen in haar kamer. In de woonkamer staan alleen meubels en wat serviesgoed in een kast, geen speelgoed of andere zooi. In de badkamer behalve de tandenborstels en tandpasta dus geen persoonlijke zooi, die houd je in je kamer. Vind ik ze er wel, dan belanden ze weer in dat bed.

Ze is nu 8 en van oorsprong net zo'n vreselijke rommelkont als ik (ik stapte vroeger gewoon over de stapels heen tot mijn moeder ze opruimde ) maar heeft al een tijdje door dat opruimen wel slimmer is. Dan wordt er nog voorgelezen voor ze naar bed gaat, anders gebruikt ze die tijd om op te ruimen.

En op woensdag zuig ik dan en doe de keuken en wat extra dingen. 2x per jaar mesten we alles echt helemaal uit.

vlinder72

vlinder72

07-05-2014 om 10:59

Ondankbaar

Opruimen is hier zo ondankbaar. Vandaag zijn mijn kinderen uit logeren. Ik ga dadelijk alles opruimen. Schoon is het altijd wel. Maar het is niet lang netjes. Zodra mijn vier bloedjes van een kinderen thuis komen is het weer een bende. Schoenen worden nooit netjes in de gang gezet. Jassen ophangen blijft lastig. Mijn jongste van vier moet perse puzzelen op de vloer van de kamer. En lego moet naar beneden gehaald worden om daarmee te spelen. Mijn dochter is dol op knutselen. Er slingert altijd wel ergens een potlood of wat stiften. En die kleine elastiekjes vind ik ook overal in huis. Er staan altijd wel wat bekers in de keuken. En er liggen overal papieren want dan heb ik net alles weer opgeruimd haalt kind 1 weer een brief van school uit zijn tas. Of er liggen weer een paar uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Ik blijf bezig. Zucht, hele diepe zucht.

tonny

tonny

07-05-2014 om 13:13

vlinder72

Ah joh, opruimen & huishoudelijk werk zijn sowieso ondankbaar. Je blijft altijd bezig. En je huisgenoten zien het pas als je niks meer doet (dan wordt het allemaal erger, erger, erger.
Waarderen doen ze het waarschijnlijk pas als ze op een dag hun eigen huishouden hebben.

Over mensen zonder vaste opruim/thuisdag - dat geeft ook wel weer rust. Je hebt niet de verplichting dat je op een vaste dag van alles moet. Zoals opruimen.

Maar stuur je wederhelft eens met de kinderen naar het zwembad/naar oma/ naar de autowasbox/het bos - of wat dan ook, en verbaas je hoe snel je veel kunt doen. Geniet van het resultaat. Het is slechts tijdelijk.

Ik denk dat ik daarom toen ons gezin opgroeide zo graag kleding naaide. Dat gaf langer voldoening dan stofzuigen, zemen en poetsen.

Oh Astrid

Wow! Dat moet toch een majestueus gevoel zijn!

skik

vlinder72

vlinder72

07-05-2014 om 17:25

Astrid

Met zo'n apparaat staan ze vast in rij om te mogen helpen.

Jasmijn

Inderdaad kan het geen 300 zijn, want die bestaan niet. Er staat geen typenummer op en ik weet even niet meer waar de gebruiksaanwijzing ligt. Maar volgens mij is het de simpelste uit de 500 serie. Ik kwam erachter omdat ik nu toch eindelijk eens nieuwe filters moet bestellen.
Op de site van IRobot staat die 500 serie niet eens meer, maar andere leveranciers hebben ze nog wel en ze zijn stukken voordeliger dan wat de fabrikant zelf probeert te slijten.

Groeten,

Temet

An-nA

An-nA

09-05-2014 om 23:25

Eens met Gruffalo

Hier ook altijd netjes, niet brandschoon maar wel opgeruimd. Het valt mij ook op dat er (ook in het verleden) vaker werd geschreven dat mensen die een opgeruimd huis hebben hun tijd verdoen met schoonmaken. Er was zelfs een spreuk voor die ik nu ff kwijt ben. Hier dus wel een net huis en nogmaals niet brandschoon, want opgeruimd en brandschoon vind ik 2 verschillende zaken. Hier 2 ouders die beiden 5 dagen werken en 2 pubers. Geen hulp in de hh. We houden allemaal van opgeruimd zonder dat het als dwang wordt gezien. Schoonmaken doen we van tijd tot tijd samen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.