Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dendy Pearson

Dendy Pearson

04-05-2014 om 21:33

Hoe net is jouw huis?


Annie

Annie

11-05-2014 om 23:11

Wordt altijd wel een beetje kriegelig van rommel...

Het huis is schoon. De huishoudelijke hulp is me veel waard. Zelf doe ik alleen de was, de bedden (iedere twee weken), koken en de wc's (iedere dag) en een keertje extra dweilen. Dan blijft er 'lekker veel tijd over' om op te ruimen. Vijf personen. Ter illustratie: ruim 100 losse (sport)sokken die weer een paartje willen worden, 20 paar rondslingerende (sport)schoenen, tig rondslingerende sport/school/gym/werktassen, 6 schoolbekers en 6 bakjes iedere dag, tig knutselwerkjes, tig nieuwe verjaardagscadeaus.
Soms vliegt de rotzooi me aan. Zoals vanavond. Ik pak dan een vuilniszakken en gooi rigoureus minimaal 30 dingen weg. Heerlijk. Mijn grote geluk zijn een aparte speel- en waskamer. Klein maar zoooo fijn. De deur van speelkamer en waskamer trek ik dicht en dingen die ik echt graag wil bewaren moeten worden schuif ik richting zolder. Zo ga ik ook minimaal twee keer per jaar door de kledingkasten. Alles wat te klein, verwassen, kapot is gaat weg (ik had bv per kind 5 oude broeken... eentje is genoeg).
En als ik nu om me heen kijk: overal stapeltjes, kabeltjes/opladers (dat is mijn nieuwe pijnpunt: waar laat je al die kabels/opladers/Ipods/Ipad/mobieltjes?), 3 paar schoenen onder de kamer, een doos met kabels op tafel, twee stapeltjes papieren met rekeningen die hoognodig betaald moeten worden, een stapeltje biebboeken etc.

mama2

mama2

12-05-2014 om 09:47

Rommelig maar schoon

Met 2 kids, 1 hond van maatje meer en 1 langharige kat moet ik wel iedere dag even stofzuigen. Dweilen om de dag. Afstoffen doe ik iedere dag en ook iedere dag aan het einde van de dag netjes alles waar het hoort. Daartussen op vrije dagen kan het best rommelig zijn. Voor de jongste zijn middag slaapje doet ruimen we wel al zijn troepjes netjes op en zo ook in de avond. Samen.

Tegen mijn vriendin, die echt mega slordig is en zich daar telkens voor verontschuldigde heb ik eens gezegt "als ik voor je huis kom, maar ik wel een afspraak, zo niet dan kom ik voor jou en kan mij jouw rotzooi mij niet deren"....

Ely

Ely

12-05-2014 om 11:11

Wat een leuke uitspraak mama2

Wat lief van je om dat zo te zeggen!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.