Home » Forum » Hoe net is jouw huis

Hoe net is jouw huis?

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Annie
Wordt altijd wel een beetje kriegelig van rommel...

Het huis is schoon. De huishoudelijke hulp is me veel waard. Zelf doe ik alleen de was, de bedden (iedere twee weken), koken en de wc's (iedere dag) en een keertje extra dweilen. Dan blijft er 'lekker veel tijd over' om op te ruimen. Vijf personen. Ter illustratie: ruim 100 losse (sport)sokken die weer een paartje willen worden, 20 paar rondslingerende (sport)schoenen, tig rondslingerende sport/school/gym/werktassen, 6 schoolbekers en 6 bakjes iedere dag, tig knutselwerkjes, tig nieuwe verjaardagscadeaus.
Soms vliegt de rotzooi me aan. Zoals vanavond. Ik pak dan een vuilniszakken en gooi rigoureus minimaal 30 dingen weg. Heerlijk. Mijn grote geluk zijn een aparte speel- en waskamer. Klein maar zoooo fijn. De deur van speelkamer en waskamer trek ik dicht en dingen die ik echt graag wil bewaren moeten worden schuif ik richting zolder. Zo ga ik ook minimaal twee keer per jaar door de kledingkasten. Alles wat te klein, verwassen, kapot is gaat weg (ik had bv per kind 5 oude broeken... eentje is genoeg).
En als ik nu om me heen kijk: overal stapeltjes, kabeltjes/opladers (dat is mijn nieuwe pijnpunt: waar laat je al die kabels/opladers/Ipods/Ipad/mobieltjes?), 3 paar schoenen onder de kamer, een doos met kabels op tafel, twee stapeltjes papieren met rekeningen die hoognodig betaald moeten worden, een stapeltje biebboeken etc.

mama2
Rommelig maar schoon

Met 2 kids, 1 hond van maatje meer en 1 langharige kat moet ik wel iedere dag even stofzuigen. Dweilen om de dag. Afstoffen doe ik iedere dag en ook iedere dag aan het einde van de dag netjes alles waar het hoort. Daartussen op vrije dagen kan het best rommelig zijn. Voor de jongste zijn middag slaapje doet ruimen we wel al zijn troepjes netjes op en zo ook in de avond. Samen.

Tegen mijn vriendin, die echt mega slordig is en zich daar telkens voor verontschuldigde heb ik eens gezegt "als ik voor je huis kom, maar ik wel een afspraak, zo niet dan kom ik voor jou en kan mij jouw rotzooi mij niet deren"....

Ely
Wat een leuke uitspraak mama2

Wat lief van je om dat zo te zeggen!

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.