Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Kyra

Kyra

10-05-2014 om 18:04

5 Maanden na bevalling, opnieuw zwanger?!


Dalarna

Dalarna

19-05-2014 om 13:06

Tonny

Het ging dus om jonge kinderen die geen opa noch oma noch tantes noch ooms hadden. Het gaat er niet om of ze buiten beeld zijn of te ver weg wonen! Jij had bij geboorte nog een opa en je had tantes en ooms!

Katniss

Katniss

19-05-2014 om 13:23

Dalarna

Zonder heel hard nadenken ken ik al drie mensen die geen ouders, tantes, ooms, broers, zussen of neven en nichten hebben. Twee van hen hebben zelfs geen partner of kinderen. Wellicht nog ergens een oudtante, maar daar hebben ze het nooit over.

Dalarna

Dalarna

19-05-2014 om 13:58

Katniss

Maar hadden ze dat al op jonge leeftijd, dus basischool en jonger?

Katniss

Katniss

19-05-2014 om 14:04

Dalarna

Die ouders hadden ze als kind wel (gelukkig), maar als die ouders beide enig kind zijn krijg je toch geen neefjes en nichtjes? Ik snap niet dat jij dat niet wilt geloven. Mijn jongste had bij haar geboorte ook geen grootouders meer aan vaderskant. Oude vader met jong overleden ouders, dan krijg je dat.
Hier op school zijn meer (jonge) kinderen met een 50+ vader. De opa's en oma's aan die kant zijn hoogbejaard of al overleden. Het lijkt mij allemaal niet zo moeilijk te bedenken hoe dat gaat.

Sukran

Sukran

19-05-2014 om 14:42

Zonder oordeel

Een jaar of twee geleden stond er een heel artikel in de krant over de gevolgen van de one-child-policy in China. Vele, vele huwelijken waarvan beiden enig kind zijn en nu de volgende generatie ook. De zorgen om het verdwijnen van een 'normale' family tree hebben ertoe bijgedragen dat het beleid gewijzigd is. Ik heb 1 kind, als die trouwt met een ander 'enig kind', dan wordt het al lastig. Hier nog wel een tantes en ooms en neven en nichten in beeld maar voor mijn kleinkind dan dus niet meer. Heel raar idee en is ook niet wat ik wens voor mijn kind, maar ja, je weet niet hoe het loopt in dit leven. In China komen ze er via harde weg achter dat het een slecht idee was.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-05-2014 om 15:03

Buren

Hier buren, beide enig kind, met zelf ook 1 kind. Enkele grootouders zijn al overleden. Feestelijkheden worden opgeleukt door ooms en tantes van de ouders, dus broers en zussen van de grootouders. Niet echt geweldige speelkameraadjes, en ze hebben ook niet het eeuwige leven. Daar blijft dus op termijn weinig familie over.

pandora

pandora

19-05-2014 om 17:22

Dalarna, jammer

"en jullie zijn net zo fout door met z'n allen te gaan verzinnen hoe ik er over denk."
Jammer joh Dalarna, dat je op deze manier reageert. Ik heb jou aangeven hoe jouw postings op mij vaak overkomen, en in welke woorden/formuleringen dat zit. Niet meer en niet minder. Het is volledig aan jou wat je wilt doen met goedbedoelde feedback. En lees mijn bericht gerust nog eens na. Ik vul allerminst in hoe jij ergens over denkt (dat weet ik toch niet). Bij communicatie gaat het uiteindelijk om hoe de boodschap overkomt. En het lijkt mij jammer voor jou als jouw intenties niet overkomen. Dat zie je toch ook aan de reacties op jouw postings?

Dalarna

Dalarna

20-05-2014 om 06:08

Katniss

Wie heeft het nu weer over geloven? Juno zegt dat het vaker voorkomt en ik vind dat dat helemaal niet vaak voorkomt dat je als jong kind geen oma en opa hebt en dat tegelijkertijd je ouders allebei enigskind zijn.

Maar goed, ik houd er maar weer mee op, het was een uitroep van 'goh wat jammer voor je kinderen', niet van verbazing, onbegrip of ongeloof maar dat geloven jullie blijkbaar niet.

Mijntje

Mijntje

20-05-2014 om 10:44

Dalarna

Ik geloof je wel hoor. Dit soort misverstanden komen gewoon zo omdat je elkaar niet ziet.

Maargoed, zelfs al ben je geen enigskind dan kan je ook 'niks' aan familie hebben om andere redenen.

Dalarna

Uit de klas van mijn zoons ken ik al drie kinderen die alleen een moeder en een oma hebben. Van die kinderen is de vader ofwel onbekend of enorm uit beeld (wonend in een ander werelddeel, geen enkel contact). Eén van de moeders heeft nog een alleenstaande broer die waarschijnlijk geen kinderen meer gaat krijgen, de andere twee moeders zijn enig kind. Die oma's hebben ook het eeuwige leven niet, dus over een aantal jaar hebben die kinderen buiten hun moeder geen enkele familie.

Mijn kinderen hebben het heel lang met alleen één oma en één oom moeten stellen. Sinds een kort zijn daar een tante en twee nichtjes bijgekomen, maar tot hun negende hadden ze dus maar twee extended familieleden.

Er zijn heel veel piepkleine families.

skik

Dalarna

Dalarna

04-06-2014 om 10:20

skik

Ik vind het jammer dat iedereen hier nu situaties ging opnoemen waar ik het niet over had.

Het is duidelijk dat er bij de vraagsteller wél een vader in beeld was en nogmaals: ik denk niet dat het heel veel voorkomt dat kinderen nog niet naar school gaan en dan wel een vader en een moeder hebben die enigskind waren en waarvan alle vier de ouders zijn overleden. Niemand in dit draadje kon een voorbeeld geven waar dat van toepassing op was maar er wordt wel geroepen dat dat veel vaker voorkomt.

Waarom ga je er nu weer op door met een situatie die niet van toepassing is?

sun

sun

04-06-2014 om 10:45

een idee

Dames, ga in een ander draadje verder als het nog verder uitgediept moet worden. Misschien is dat ook leuker voor de draadstartster

geen 5 maar 8 maanden

hoi draadstarter,

ik zag even dat het topic een beetje een andere kant op ging, maar dat laat ik even links liggen en wil graag reageren op je verhaal.

Ik was niet 5 maanden na de bevalling, maar 8 maanden na de bevalling weer zwanger. ik kan je vertellen dat mijn hele leven even op zijn kop stond en dat ik even niet wist wat ik er mee aan moest. Aan de ene kant heel leuk maar aan de andere kant had ik een schuldgevoel tegenover mijn dochtertje, omdat ik dacht dat ik haar niet de aandacht zou kunnen geven die ze verdiende als er weer een kleine bij kwam. daarnaast was ik door mijn vorige zwangerschap mijn baan bijna verloren, zat ik nu in de ziektewet... kortom, het was even helemaal drama.

mijn vriend vond dat ik niet moest zeuren. "we hebben er toch al een, eentje meer maakt ook niet uit," was zijn reactie....

op dat moment kon ik hem wel wurgen, omdat hij lekker naar zijn werk zou gaan en ik met 2 kleine hummeltjes thuis bleef. maar hij had inderdaad uiteindelijk wel gelijk. ik heb me er bij neer gelegd en ben van de zwangerschap gaan geniet. gewoon alles over me heen laten komen.

nu 2 jaar later kan ik je vertellen dat alles inderdaad op zijn pootjes terecht is gekomen. omdat ik niet meer wilde gaan werken voor een baas, ben ik voor mijzelf begonnen en daarnaast kan ik ook nog eens lekker thuis bij mijn kleintjes zijn.

Ik hoop dat je het allemaal een beetje positief gaat inzien. moederinstinct overwint alles en daardoor geloof ik dat alles goed komt.

heel veel succes en geniet er vooral van.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.