Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zomerjas

Omdat het nu niet superwarm is, trek ik graag een jas aan als ik naar buiten ga. De jas die ik nu aantrek, heb ik ook de hele winter gedragen. Maar als ik op zoek ga naar een zomerjas, dan kom ik in de winkels hele dikke jassen tegen, soms zelfs met bontkraag (V&D). De meeste jassen zijn dikker dan ik nu draag.
Ik heb overigens ook wel een dunner jack voor op de fiets, maar die heeft alleen een achterzak (om je banaan voor onderweg in te stoppen).

Je voelt de vraag vast wel aankomen: waar kan je dunne zomerjassen met zakken kopen!

Angela67

Angela67

31-05-2014 om 17:13

misschien

via deze overzichtsite?
http://www.kleding.nl/dames/kleding/jassen/zomerjas/?mrk=zara
iig zie je dan wat er zoal te koop is en wellicht geeft het wat ingangen.
gr Angela

Auwereel

Auwereel

31-05-2014 om 17:26 Topicstarter

Vind ze er zo warm uit zien...!

Met polyester gevoerd, of zelfs dik doorstikt! De jassen in de link lijken veel op de jassen die ik in de winkel tegenkom. Volgens mij heb ik de hele winter met een zomerjas rondgelopen. Nou stelde de winter wel niet veel voor dit jaar, maar 't was toch wel kouder dan nu.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

31-05-2014 om 18:26

herkenning

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Ik heb voor de zomer een oud spijkerjack, een fleecevest en een regenjas. Allemaal heel practisch, maar niet zo leuk om te zien. De zomerjassen die ik in de winkels zie zijn voor mij ook echt te warm. En ook te smal trouwens. Voor mijn appelpostuur en korte pootjes is er niets te vinden.
Wat ik zoek is het idee van een spijkerjack, maar dan in een andere kleur. En daar zoek ik dus al een paar jaar naar.

Auwereel

Auwereel

31-05-2014 om 18:46 Topicstarter

Ook hier korte pootjes

Ben meer een stevige peer maar ook kort van stuk en jassen zijn al snel te lang. Eigenlijk zoek ik mijn winterjas in zomeruitvoering: zonder voering en van een luchtige stof. De wind mag er best een beetje doorwaaien, als het te koud wordt, trek ik mijn winterjas gewoon weer aan.

bertje1

bertje1

31-05-2014 om 19:00

sportzaak

hebben ze of van die 'softshell' (zitten wat 'strakker' om je lichaam en een portemonnee is een dikke bobbel in je jas); je hebt ook tussenvormen, die wel wat losser zitten, die bv goed waterafstotend zijn.
Heb er pas een gekocht, erg tevree! Gewoon een dunne tegen regen en wind in zomer.

neteret mut

neteret mut

31-05-2014 om 20:02

ben geslaagd

eindelijk (vorige zomerjas was denk ik een jaar of 9 geleden) bij c en a in de grote maten afdeling, een korte dunne.

Dalarna

Dalarna

31-05-2014 om 20:04

perrysport

Ik heb anderhalf jaar geleden een jas bij perry sport gekocht, hij staat er niet op geloof ik maar het is een heerlijk ding. Ik zoek voor de zomer vooral iets wat kan functioneren als regenjas want vooral dat heb je mijns inziens nodig in een regenjas. Als het koud is kun je ook een vestje aan doen.

http://www.perrysport.nl/vrouwen/kleding/jassen-en-bodywarmers

Kaaskopje

Kaaskopje

31-05-2014 om 21:46

Ulla Popken

Ik kwam deze tegen:

http://www.ullapopken.nl/nl/model/linnen-jasje/693443/

Niet echt een jas-jas en hij moet bij je kleding passen misschien, maar ik vind hem wel leuk.

Auwereel

Auwereel

31-05-2014 om 22:23 Topicstarter

Perry sport

Het Ulla Popken jasje klinkt lekker luchtig met linnen, maar heeft weer geen serieuze zakken en ik hou van zakken in een jas! Maar bij de vormgeving van het jasje passen geen zakken, da's ook duidelijk.

Ik denk dat ik eens een uitje naar Perry Sport ga doen. Ik vind het toch lastig om kleding te kopen via webshops, je voelt de stof niet en geen flauw idee of het staat. En om te ruilen maak ik mijn buren gek, want zelfs op een dag dat ik grotendeels thuis ben, weet de pakjesbezorger net dat moment te vinden dat ik net niet aan de deur kan komen...

Kaaskopje

Kaaskopje

01-06-2014 om 12:50

Oh ja vreselijk beetje o.t.

Ik heb afgelopen twee weken zowaar een paar bestellingen via internet gedaan en ze hebben blijkbaar een vast bezorgmoment wat begint als er nog niemand thuis is. Hopelijk zijn de buren komende week dus wel weer thuis. Ik heb al eens een levering in een andere straat moeten ophalen, omdat dat na onze directe buren, de dichtsbijzijnde 'buur' was.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-06-2014 om 12:56

Jas

Ik heb momenteel een stevige, van goede lengte, met zakken, katoenen zomerjas die mij erg goed bevalt, maar hij is vaal geworden. Ik vind het eigenlijk een beetje 'eng', maar ik ga hem een verfbadje geven en kijken of dat dan toch mooi genoeg is om nog een jaar te dragen. Hij heeft me maar 20 euro gekost, ja je verzint het niet Dus als het verfbadje tegenvalt gaat er geen kapitaal aan verloren, maar wel een prima jas.

Sukran

Sukran

02-06-2014 om 13:49

Gaastra

Ik heb jaren geleden in de uitverkoop een jas van Gaastra gekocht. Een kort, dik binnenjack met capuchon en een waterdichte overjas. Was toen niet helemaal overtuigd of ik het wel lekker zou vinden zitten, als je 'm langer aan hebt dan passen in de winkel, maar het is een van m'n beste aankopen ooit geweest. Ding gaat al 10 jaar mee, reist de hele wereld over. Die binnenjas weegt niets maar isoleert als een tierelier, en de overjas (met grote zakken en in leuke kleur) is na al die jaren en zelf wassen, nog steeds waterdicht en genoeg voor de Nederlandse zomers. Ik vind Gaastra sowieso leuke spullen hebben, maar ben vooral erg onder de indruk van de kwaliteit. Zag net in de gauwigheid bij de online shop een hele leuke. Maar ja, ik heb nog een goeie jas...

fuss

fuss

02-06-2014 om 14:00

ja kaaskopje

Die tip wou ik ook nog meegeven: verven! Spijkerjas in een andere kleur? Is simpel. Wel trommel goed schoonmaken daarna. Keertje extra draaien en rubberen randen nakijken.

Auwereel

Auwereel

02-06-2014 om 18:52 Topicstarter

Gaastra

Vind ik heel mooie jassen, maar errug duur. En wat ik tegenkom: te dik voor de zomer, heel vergelijkbaar met mijn "winterjas". Als Gaastra dunne jassen gaat maken, keer ik mijn portemonnee om.

Sukran

Sukran

03-06-2014 om 01:10

Moedermop

Inderdaad dure jassen, vandaar dat ik zo blij was met m'n uitverkoop-jas (heb er iets van E90 voor betaald), niet eens wetende dat het ding zoveel jaar mee zou gaan en het hele jaar door bruikbaar zou zijn. Is er in de buurt een winkel, waar ze dat merk verkopen zodat je een keer kunt kijken en wellicht mazzel hebt? Ik vind het maar moeilijk om op plaatjes te beoordelen, hoe dik of dun of comfortabel een jas is dus zou ook niet zo snel een jas online kopen, ook al is de verleiding nog zo groot...

Ilva

Ilva

04-06-2014 om 17:00

ANWB

Ik heb een paar jaar terug een hele leuke jas gekocht bij de ANWB, in de uitverkoop. Het materiaal is prachtig en de normale prijs is me absoluut te duur maar in de uitverkoop was hij maar € 30,-. Heerlijke jas.

Henny

Henny

05-06-2014 om 01:02

wat minder saai:

http://www.hm.com/nl/product/24688?article=24688-A

http://www.hm.com/nl/product/24608?article=24608-A

Overigens vind ik een goede regenjas (voor zomer en winter, waterdicht en ademend, lang) het allerbelangrijkst, een niet-waterdichte zomerjas is leuk voor erbij maar niet noodzakelijk. In de zomer kun je ook meestal met een jasje of vest toe, behalve als het regent. Maar ik doe alles op de fiets, voor auto-rijders is het misschien anders.

Auwereel

Auwereel

06-06-2014 om 12:43 Topicstarter

Die van H&M

Ja precies zoiets! Maar de laatste keer dat ik bij H&M naar binnen liep, hing er precies 1 dikke jas van de verkeerde maat. Maar eens naar een grotere stad met een grote H&M om mijn slag te slaan, liefst een stad waar ik dan ook bij een Perry Sport terecht kan.
Ik heb alleen 'n probleem, het wordt nu weer veel te mooi weer om op jassenjacht te gaan...!

Auwereel

Auwereel

06-06-2014 om 12:45 Topicstarter

Jas of vest op de fiets

Ik doe ook alles op de fiets, maar een echte jas vind ik toch wel lekker hoor, want ik hou van zakken en in colbertjasjes en vesten ontbreken die vaak. Niets fietst zo lastig als een sleutelbos in m'n broekzak, in de jaszak heb ik er geen last van.

Henny

Henny

06-06-2014 om 12:59

Moedermop, online en King Louie

H&M winkels vind ik een ramp. Bestel het gewoon online. Een paar modellen, een paar maten, wat je niet wil stuur je terug. Het kost je de verzendkosten extra (4,95 + 1), maar het scheelt een hoop gedoe.

Ja ik vind zakken ook heel fijn, vroeger waren goede zakken voor mij een heel belangrijk criterium, en droeg ik ook een jas(je) voor de zakken. (Veel colbertjasjes hebben zakken hoor.) Maar sinds ik een Smartphone heb ben ik toch overgegaan op een handtasje (niet heel groot maar waar wel heel veel in past). Sowieso heb ik vaak een grote tas bij me, met laptop etc. Dan nog blijven zakken fijn voor sleutels etc.

Aardige jassen zijn er ook bij King Louie, nu in de sale:
http://www.kinglouie.nl/dames/jassen/

Sawo

Sawo

06-06-2014 om 13:54

Slechte ervaringen met hem online

Wij hebben echt slechte ervaringen met h&m online
Het duurt vaak weken en niet alles komt tegelijkertijd zodat ze niet echt een keuze hebt want de eerste zending moet al terug voordat je de tweede krijgt...

Henny

Henny

06-06-2014 om 14:34

ja dat is waar

De online-verkoop van H&M is uiterst schimmig.
Het kan inderdaad weken, soms maanden, duren voor iets aankomt.
Van retouren krijg je geen overzicht (soms wel op de site, soms niet, maar nooit per e-mail), dit vind ik uiterst onzorgvuldig.
Als je dit meldt bij klantenservice, dan hebben ze zoiets van: waar heb je het over?
Ze kennen zeker niet de service van Amazon: supersnel, volledige overzichten, goede klantenservice. Ook daar gaat wel eens wat mis, maar dan wordt het snel opgelost.
Daarentegen klopt het vrijwel altijd wel bij H&M, en is het supergoedkoop.
Je kunt het dus gewoon eens proberen, en terugsturen als het niet bevalt.
Reken sowieso op een levertijd van een paar weken, en meestal komen de bestellingen wel tegelijk aan hoor.

Auwereel

Auwereel

06-06-2014 om 16:45 Topicstarter

Sale en de goede maat

Natuurlijk is in de Sale bij King Louie alleen de maat S over van het rode Biker jacket. Bij uitverkoop blijft nou net nooit mijn maat over...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.