Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Docu vanavond op ned 2 Autisme


Onno

Onno

18-05-2014 om 19:30

En laat dat nu net toevallig na een prik zijn.........

Als iedereen die het nog een keer wil zien even op de volgende link kijkt en dan vooral na 05.30 en dat meerdere malen. dan ben ik benieuwd of men dan nog steeds denkt dat het allemaal toeval is.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1416489

Meestal worden de ouders opgepakt met de aanklacht 'shaken baby' dus de ouders van Dexter mogen wat dat betreft nog van geluk spreken.

Gelukkig loopt het niet altijd zo triest af maar vaccinatieschade heb je in talloze vormen en die zijn heel vaak gelukkig nog te genezen.

Rafelkap

Rafelkap

18-05-2014 om 19:50

leuk geprobeerd

maar ik hoef het niet nog een keer te zien. Het is de mening van de ouders, ik vind het vrij logisch dat ze deze verklaring zien. Ouders 'zoeken' vaak een oorzaak, omdat er zonder moeilijk(-er) mee te leven valt.
Alleen klopt het niet, als je je verdiept in het syndroom van west en dat is een heel ernstige vorm van epilepsie helaas.

Ik snap dat je nog voor zieltjes probeert te winnen hier als je zo neerkijkt op ons (wij hebben toch geen hersens?)

Onno

Onno

21-06-2014 om 13:20

flair no 26

In de nieuwe flair no 26 een mooi artikel van een moeder die heeft nagedacht over wel of niet vaccineren.

Angela67

Angela67

21-06-2014 om 17:06

dan mag ik ook in de Flair, Onno . . .

want ik heb ook nagedacht

en natuurlijk gevaccineerd.
gr Angela

Onno

Onno

22-06-2014 om 08:47

nadenken en verdiepen.

Nadenken en verdiepen zijn toch twee verschillende dingen. Had dat laatste ook maar gedaan dan zat je nu niet in de rubriek zorgenkinderen.

Rafelkap

Rafelkap

22-06-2014 om 08:56

Onno

De Flair lezen wij niet, Onno. Jouw pleidooien zijn toch niet voor huppeltutjes?

Fiorucci

Fiorucci

22-06-2014 om 10:09

Onno

Flair. Serieus?? Wat is overigens jouw uitleg bij mensen met autisme die nooit vaccinaties hebben gekregen?

Suze

Suze

22-06-2014 om 14:29

Onno

Jij schrijft "Nadenken en verdiepen zijn toch twee verschillende dingen. Had dat laatste ook maar gedaan dan zat je nu niet in de rubriek zorgenkinderen"

Huh, als ze zich erin verdiept zou hebben zou ze nu niet LEZEN in de rubriek Zorgenkinderen?

Onno

Onno

22-06-2014 om 17:29

autisme en autisme

Autisme is er in veel vormen en verscheidenheid. Er is een categorie die niet te genezen is net zoals een downtje een downtje zal blijven. Daarnaast zijn er vormen van autisme die het gevolg zijn van een stapeling van factoren. Die zijn in heel veel gevallen goed te genezen. Met natuurlijk de juiste therapie.

Dalarna

Dalarna

22-06-2014 om 19:48

een downtje?

Geef me geduld....

Onno

Onno

22-06-2014 om 22:32

Ach

Ik heb nu eenmaal veel kinderen in de praktijk.

Fiorucci

Fiorucci

23-06-2014 om 09:15

Onno

Een downtje....los van het feit dat ik je een kwakzalver vindt, ben je ook als mens gewoon....yech. Bah.

Rafelkap

Rafelkap

23-06-2014 om 09:20

Downtje

Nu neemt niemand je meer serieus. Bedankt.

Evanlyn

Evanlyn

23-06-2014 om 11:01

Gut

Hij gaat vooruit zeg, hij kan nu niet meer àlle kinderen met autisme genezen met zijn druppels (of misschien autistjes?)

Onno

Onno

29-06-2014 om 09:44

Ach Fio

En dan zijn er zelfs artsen en specialisten die mij aanbevelen, kan niet gekker worden toch?

Syl

Syl

30-06-2014 om 23:57

morgen weer

Morgen (1-7) is er weer een docu over een kind met autisme en ik meen adhd die geweigerd wordt op scholen.

Tja

http://www.npo.nl/buitenspel/01-07-2014/VPWON_1223411
Wat leren we hier nu van. Kind met ADHD en autisme heeft van zijn 5e tot zijn 11e thuis onderwijs gehad en in het zelf opgerichte centrum van moeder. Moeder krijgt hulp om van haar centrum een beter verdienmodel te maken en Mirjam Sterk belt wat scholen om te kijken of ze het aandurven met Alex.
Er is een school die ja zegt met een positieve directeur. En het mirakel geschiedt. Alex wordt erbij gezet in een klas en het gaat goed. Tenminste tijdens de uitzending. Alsof er geen hindernissen te nemen zijn. Daar zou ik nou wat meer van willen weten.
Nu is het net alsof we kinderen maar gewoon in de klas erbij moeten schuiven dan komt het wel goed. Meldt Mirjam Sterk: per slot gaan deze kinderen later ook aan het werk en kom je ze tegen in de maatschappij, er zijn veel mensen met autisme in Nederland.
Tja.

Rafelkap

Rafelkap

02-07-2014 om 07:07

baat

De school heeft er baat bij, het komt op televisie en krijgt zo een goede naam. Zonder Mirjam Sterk en de televisieploeg was dat niet gelukt. En dan ben ik wel nieuwsgierig of hij intussen daar al is weggestuurd. Misschien vermelden ze het expres niet omdat ze een happy ending wilden.

Wat een leuke jongen! Ja, ik vind hem dus heel erg 'goed'. Ongelooflijk dat er voor hem en zijn lotgenoten geen speciale scholen zijn, met kleine klassen en flink veel structuur. Ik ken cluster 3 scholen die hier wel aan zou voldoen, behalve dat je dan ook een verstandelijke handicap moet hebben. Van cluster 4 scholen heb ik geen kennis.

Tsja: deze kinderen gaan later aan het werk? Als hij geen opleiding heeft wordt dat al een stuk lastiger.

stijging thuiszitters door passend onderwijs

We weten nu waarom Mirjam Sterk die uitzending maakt. Ze moet laten zien dat het kabinetsbeleid werkt en haalbaar is. Dat is de politieke werkelijkheid.
De maatschappelijke werkelijkheid is dat, met het naderen van de datum van invoering van passend onderwijs, het aantal thuiszitters, door weigerende scholen, aan het stijgen is.
Gewoon even rondje bellen en dan is er wel een school die ze wil?
http://www.npo.nl/nos-journaal/02-07-2014/POW_00722962
Vanaf minuut 17.35.

Linda

Linda

03-07-2014 om 07:17

Programma-idee

Misschien is er een omroep die nog zo'n programma wil maken met kinderen waarbij er een rondje wordt gebeld en dat het niet lukt? Die zijn er genoeg begrijp ik (Nb heb er zelf niet mee te maken) zodat niet de politieke werkelijkheid maar de echte werkelijkheid bekend wordt?

Wie neemt contact op met de omroepen?

Wat denken jullie?

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2014 om 07:40

cluster 4?

Annej, ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Dit is pure propaganda. Bah. Het viel haar trouwens niet mee maar ik had wel meer onthutsing hierover willen zien.
Er zou op 1 op de zoveel scholen een klas moeten hebben voor dit soort kinderen, met speciale leerkrachten. Ongelooflijk hoe deze kinderen tussen het wal en schip vallen.
Maar hoe zit het dan met cluster 4 (middelbare-)scholen, die zijn toch speciaal voor dit soort kinderen?

cluster 4

Inderdaad Rafelkap. Ik dacht ook, Alex is al 11, mogelijk dat hij binnen afzienbare tijd door kan stromen naar het voortgezet onderwijs. Alleen je moet natuurlijk wel een geschikte school hebben voor Alex. En vervolgens moet hij daar dan wel binnen de criteria vallen en aangenomen worden. Ik weet niet hoe scholen dat nu gaan doen.

En bovendien valt het niet mee om aan alle voorwaarden te voldoen. Zelf heb ik met beide kinderen heel wat hobbels moeten nemen voor ze goed 'geland' waren.

Media

http://www.balansdigitaal.nl/data/nieuws/2014/juni/loes-ypma-(pvda)-luistert-naar-thuiszitters/

"Maandagmorgen 30 juni ging Tweede Kamer-lid Loes Ypma (PvdA) in gesprek met thuiszitters (kinderen die noodgedwongen thuis zitten omdat ze op geen enkele school welkom zijn) tijdens een rondetafelgesprek. Het gesprek vond plaats op Basisschool De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven."

Ik begrijp ook dat Loes Ypma wil dat ieder kind dat nu geweigerd wordt zich bij haar meldt.
Volg https://twitter.com/hashtag/thuiszitters

A.s. donderdag staat het op de agenda van de 2e kamer en dan stelt Loes Ypma vragen.

Formeel mag dat namelijk niet. Al vanaf 1 januari geldt, via een amendement, dat kinderen die zich aanmelden niet geweigerd kunnen worden. Ook al gaat de wet verder pas in in augustus 2014. Maar scholen houden zich daar gewoon niet aan. Dan wordt van ouders verwacht dat ze klachtenprocedures en rechtzaken beginnen.

Verder vind ik het altijd weer heel dubbel. Mensen die jou en en je kind kunnen helpen daar moet je dankbaar gebruik van maken.
Maar verder is Loes Ypma een adept van de kindermishandelingslobby en daar gaan we nog veel meer last van krijgen met al die jeugdzorgwerkers in de wijken maar ook op scholen. Met name ouders met kinderen met autisme kunnen veel last hebben van al die kletsmajoors die jou kind niet helpen maar wel al je energie vreten aan kletsverhalen, dossiers en rechtzaken.
Ook het speciaal onderwijs van mijn dochter krijgt jeugdzorgwerkers op school. Ter geruststelling zetten ze in het bericht dat het niet om 'bureau jeugdzorg' gaat.
http://www.pvda.nl/personen/Loes+Ypma

Ook ijskastmoeder

http://www.ijskastmoeder.nl/?p=944
Na herhaalde aanvaringen met pestkoppende jongens zijn deze jongens een handtekeningenactie begonnen onder leerlingen om de dochter van ijskastmoeder van school te krijgen. School vind het onveilig, voor de klas niet voor ijskastdochter. Dochter moet maar weg.
Toevallig dat dit soort zaken nu in de openbaarheid komen, scholen durven het niet aan en hakken nog even knopen door voor ze er aan vast zitten.

En de firma....

https://www.facebook.com/AandachtVoorThuiszittersEnOnderwijs/posts/505350392903429
"Casus: Moeder heeft haar kind op alle scholen (HAVO/VWO) binnen haar omgeving aangemeld. En ontvangt overal afwijzing omdat BJZ zich met het gezin bemoeit. Er zijn verschillende trjacten geweest waaruit blijkt dat het kind prima kan leren en qua gedrag ook binnen een schoolse setting genoeg aanpassingsvermogen heeft. Nu het kind op geen een school terecht kan door onwil vanuit de scholen dreigt gezinsvoogd met uithuisplaatsing. Wat kan deze moeder nog doen, behalve verhuizen naar het andere kant van het land?"

Facebook autiweigerscholen

https://www.facebook.com/AutiWeigerscholen?fref=nf
Commentaar op het gladde inspectierapport dat jongeren met autisme niet geweigerd worden maar dat beter uitgelegd moet worden waarom de school voor hen niet geschikt is, bijvoorbeeld op basis van 'competenties'.

Zoon heeft bij aanmelding voor het HBO het vakje 'autisme' niet aangevinkt. Bewuste misleiding. Om zo'n hypocriete weigering hopelijk te voorkomen.

Tedje

Tedje

11-08-2019 om 14:18

Ter kennisgeving aan alle reacties mbt Docu Dexter

Lees nu pas uw reacties...ter kennisgeving...Dexter heeft een officiële diagnose NAH= Niet Aangeboren Hersenletsel ...na jarenlang oa genetische en stofwisselingsziekte onderzoeken...verklaring is voor 99,99% oorzaak Dexter zijn "hersenschade" is gekomen door vaccinatie! En idd was dit maar een klein onderdeel van de Docu, die ging om de zorgzoektocht opzich en die is al complex genoeg...
Syndroom v West ontstaat door genetische aanleg, of door aanwijsbare externe oorzaak of...door onverklaarbare zgn "externe" oorzaak....dat is bij Dexter het geval, alleen wel verklaarbaar ...Rethink it!

Tedje

Wat is de bron van je nieuws?

Mijntje

Mijntje

12-08-2019 om 07:16

Tedje

Dat denken de ouders. Heel voorstelbaar dat ze een oorzaak willen, om ergens voor te kunnen vechten. Maar ik geloof daar niet in (ik heb een zoon met soortgelijke problematiek). Er zijn toch echt dingen in het leven die mensen niet in de hand hebben, een (onbekend) chromosoonafwijking bijvoorbeeld, ontstaan alleen bij het kind.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.