Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Katniss

Katniss

05-07-2014 om 19:24

OV Chipkaart in de trein


Stenna

Stenna

07-07-2014 om 22:08

hoop

"En dan hopen dat je managers krijgt die er vooral op gericht zijn het beste en meest klantvriendelijke openbaar vervoer te regelen, zonder dat ze nou veel over winst hoeven na te denken. "
Tja, net als waar managers bij woningbouwverenigingen en zorginstellingen zich op richtten met overheidsgeld, dat geeft hoop.

Maar ik ben ook tegen het verder privatiseren. In Engeland heb ik eigenlijk alleen maar slechte ervaringen. Schoolvoorbeeld van kwaliteitsverslechtering met hoge prijzen, na privatisering. Trein wordt ook nogal weinig gebruikt door Britten, voor zover ik weet en kon zien. Andere ervaring: Zwitserland. De beste, schoonste, en meest op tijd rijdende treinen waar ik ooit (veel!) ingezeten heb. Ook de duurste, dat wel. Maar niet geprivatiseerd. En ontzettend veel gebruikt door zwitsers zelf, werkelijk iedereen die forenst gaat met de trein. En met kortingskaart en (ouderwets) abonnement is het ook weer een stuk minder duur.

AMK

Wil je dit eens uitlegen voor mij, want ik snap het niet: '...dat je koopt een kaartje voor een traject is hier ook nog steeds het geval!'

Oké, ik wil van Arnhem naar Maastricht. Waar koop ik dan een kaartje?

Wat betreft de andere landen, ik kan me niet herinneren dat ik voor Londen een kaart met saldo moest aanschaffen. Maar ik weet ook niet meer hoe het dan wel ging. De bus van Londen naar Oxford had je gewoon een loket,w aar je een kaartje kon kopen: Londen Oxford, dat betaalde je dan en dan kon je met de bus. Zo ook in Jersey, Praag etc.

Tsjor

Kaaskopje

Je beschrijft nj een zeer particulier probleem. Ik snap dat je dochter niet door dat tunneltje durft, maar vind je het redelijk dat alle doorgangen van stations in heel Nederland daarvoor afgesloten moeten worden?
Je dochter kan dan ook niet meer door dat tunneltje.
En denk je dat die viezerikken die daar slapen geen manier vinden om zelf wel dat tunneltje in te komen?

Tsjor

Kaaskopje

Kaaskopje

07-07-2014 om 23:42

Tsjor

Het is een voorbeeld. Het station nodigt 's nachts uit tot ongenodigd aanwezig zijn en van dat soort stations zijn er meer. Ik begrijp dus wel dat er nagedacht is over dit probleem en men een oplossing heeft bedacht. Natuurlijk niet in eerste instantie voor onguur volk, maar om gratis reizen tegen te gaan, maar een iets veiliger gevoel is een mooie bijkomstigheid.

Dat ze evengoed binnen kunnen komen, die viezeriken, ja daar heb je een punt. Wie maakt ze wat als ze eroverheen klimmen, daar zit iets in. Nou ja, we zullen het zien.

amk

amk

08-07-2014 om 08:51

tjor

bij die automaat waar je dat nu ook doet.
Eerst wordt gevraagd of je een ov kaart hebt, je zegt nee, en dan komt het gewone scherm er weer uit, en komt daar een iets ander kaartje uit dat je dan toevallig wel moet scannen.
Maar het is een gewoon kaartje alleen bevat het een chip om het poortje te openen.

Je kunt ook nog steeds een kaartje bij het loket kopen, betaalde je altijd al een toeslag voor.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-07-2014 om 13:59

Minder drukke stations blijven toegankelijk

"Het gaat om de stations waar dagelijks de meeste reizigers komen(Ik: waar de poorten dus dichtgaan). De andere ruim driehonderd stations blijven toegankelijk voor iedereen."

Kaaskopje (ot)

Welk tunneltje, toch niet het Bellotunneltje?

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2014 om 00:19

Temet, nee

Dit tunneltje is onder het station door. Ze heeft het niet zo op tunneltjes.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2014 om 00:21

Het andere station

dus

Ardenna

Ardenna

09-07-2014 om 09:22

Maar

Je bent toch nog steeds niet verplicht een ov chipkaart aan te schaffen? Je kunt een eenmalige gebruiken en een eticket printen en nog roept iedereen dat het zo duur is om met het gezin een dagje te treinen? Nog roept iedereen dat 7,50 zo duur is terwijl je nu een chipkaart voor veel minder kunt krijgen tijdelijk? Ik begrijp dat niet zo.

Angela67

Angela67

09-07-2014 om 13:14

doen: melden

http://www.nu.nl/binnenland/3823559/meldpunt-krijgt-veel-klachten-instaptarief-ov-chipkaart.html

"Het meldpunt 'Einde papieren treinkaartje' van de Consumentenbond heeft woensdagochtend 225 klachten en vragen ontvangen. Volgens de bond gaan de meeste klachten over het instaptarief voor de plastic ov-chipkaart.

Om daarmee te kunnen reizen met de NS moet er minimaal 20 euro saldo op de kaart staan. Vooral mensen die weinig met de trein reizen, vallen over dat bedrag waarmee ze verder niets kunnen doen, merkt de Consumentenbond.
Aan het traditionele papieren treinkaartje is woensdag een einde gekomen. Uit de NS-kaartautomaten komen alleen nog maar papieren kaartjes met een chip. De Consumentenbond opende woensdag een meldpunt voor deze verandering.

Veel vragen, klachten en opmerkingen gaan over de kosten die de nieuwe vervoersbewijzen met zich meebrengen, zegt een woordvoerster van de Consumentenbond. Een van de genoemde ergernissen is het losse kaartje. Wie een zo'n los chipkaartje koopt is per treinreis 1 euro duurder uit dan iemand met een ov-chipkaart op hetzelfde traject.

Vooral ouderen begrijpen de nieuwe manier van reizen niet. Zij zitten vol vragen over het systeem van het in- en uit checken.
De Consumentenbond vindt de enkele honderden reacties op het meldpunt 'best veel'. De bond verwacht dat het aantal nog zal toenemen."

Internationaal

Speciaal voor AMK uit Trouw: 'Er is nog een cruciaal verschil met Londen en Hong Kong: dat zijn steden met één of slechts enkele vervoersbedrijven. Nederland wil voor het hele land en tientallen vervoersbedrijven eenzelfde systeem. Dat zorgt voor allerlei inconsequenties waar de reizigers zich aan ergeren. Bijvoorbeeld: ze moeten uitchecken bij de NS, om bij Arriva hun treinreis te vervolgen.

Ook is de manier van uitchecken overal anders, waardoor mensen dat vergeten. Van Kuijk: "Als je doel een gebruiksvriendelijk systeem is, dan moet je die last niet bij de reiziger neerleggen. Een gebruiksvriendelijk systeem zorgt dat je niet kúnt vergeten uit te checken."

"Ik hoop dat ze allemaal nóg een tandje bij zetten. Dan hebben we internationaal een uniek systeem, waar de reiziger echt voordeel van heeft.'

Ooit, als het allemaal anders is, dan hebben we een uniek systeem. Die verwijzingen naar 'internationaal', dat gaat daar alleen op voor de grote steden. Van mij mogen ze het invoeren in Amsterdam, maar laat de rest van het land daar buiten.

Tsjor

100 miljoen op rekening van translinksys

Nog meer uit Trouw: 'We moeten heel snel af van de regel dat mensen borg op hun ov-chipkaart moeten zetten. Want intussen staat er ruim 100 miljoen euro aan borg op rekening van Trans Link Systems (TLS), het bedrijf dat in opdracht van vervoersbedrijven de betalingen regelt.

Dat zegt Eric Janse de Jonge, die in opdracht van het ministerie van infrastructuur het overleg leidt dat de samenwerking tussen de vervoersbedrijven als NS, Arriva, Connexxion, RET en GVB moet verbeteren. Uit dat overleg, het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOV weet Janse de Jonge dat alle directeuren voorstander zijn van afschaffen van de borg.

TLS mag niet aan dat geld op zij rekening komen, maar vangt er wel rente over. "Leuk voor TLS zo'n buffer, maar niet voor de reiziger. Het kan bovendien wel wat transparanter. Ook de vervoersbedrijven hebben weinig zicht op wat er met dit geld gebeurt", aldus Janse de Jonge.'

(...)

'Een woordvoerder van TLS laat weten dat met het geld speculeren niet is toegestaan. Wel krijgt het bedrijf een bescheiden rente over dit enorme bedrag. Die rente investeert TLS in het ov-chipkaartsysteem. "Het geld komt ten goede aan de reiziger. Met het geld kunnen we diensten als het opladen van het saldo op ov-chipkaarten gratis houden. Ook gebruiken we het geld voor mensen die hun ov-chipkaart gekoppeld hebben aan hun bankpas. Als zij namelijk inchecken, schieten wij het bedrag tijdelijk voor. Dat wordt pas 's nachts van de bankrekening van de reiziger afgeschreven."

Eerder was al bekend geworden dat er voor 22 miljoen overbleef aan gelden van mensen die niet uitgecheckt hebben.

100 miljoen op de rekening, en niemand heeft inzicht in wat er met dat geld gebeurt. Nou ja, op de man zijn blauwe ogen geloven dat er niet mee gespeculeerd wordt. Wat dan? Mazerati van kopen.

De reden vind ik ook bijzonder fraai: anders moeten mensen gaan betalen voor het opladen van hun saldo. De gedachte alleen al: ik moet een kaart kopen en betalen om geld op die kaart te zetten en met dat geld kan ik dan gaan reizen.

Translinksys heeft 260 miljoen gekregen om het systeem op te zetten. En nu worden ze slapend rijk.

Tsjor

kinderen

Even voor wie het niet weet: Als je een OV-chipkaart voor je kind (4 t/m 11 jaar) hebt (je kunt ze nu nog aanschaffen voor 2 euro en ze zijn 5 jaar geldig), dan hoef je daar niet 20 euro op te zetten voordat je gaat reizen. Je kunt er namelijk bij de kaartautomaat gewoon een railrunner (a 2,50 euro) op laden en daarmee in- en uitchecken.
Die 'grote investering voordat je ook maar een meter hebt gereisd' valt voor kinderen dus in ieder geval reuze mee.

En: kinderen die alleen reizen mogen dat nu ook op een railrunner (er hoeft geen begeleider bij te zijn).

Lucerna

Lucerna

12-07-2014 om 13:00

ook nog maar beperkt geldig?

Hm, dat wist ik nog niet eens, maar na 5 jaar mag je kennelijk weer een nieuwe kaart gaan kopen? Da's toch helemaal van de zotte. En die grote investering voor je een meter hebt gereisd is dus gewoon wél aan de orde. Voor de verplicht meereizende volwassene(n) moet die 20 euro wel. En ik heb ook al twee kinderen boven de railrunnerleeftijd.

Dalarna

Dalarna

12-07-2014 om 14:04

Lucerna

Ik begreep dat je die 20 euro ook weer terug kan vragen als je lange tijd niet reist.

amk

amk

12-07-2014 om 14:06

lucerna

ls je maar af en toe met de trein reist kun je net als voor 9 juli nog gewone dagkaarten kopen!
Als je een kortingskaart of abonnement hebt hoeft er maar 10 euro op te staan.
Met een abbo hoeft je kind uberhaubt geen kaartje te kopen want dan is er een gratis kind-vrij-bijabbonement, en ze hoeven niet persee met de abonnementshouder mee te reizen.

En zoals Jippox zegt, zemogen tegenwoordig ook alleen met een railrunner.

Zoveel is er echt niet veranderd per 9 juli, alleen dat je dat kaartje na het kopen nog langs een paaltje moet halen. Vroeger moest je ze nog stempelen bij een automaat.

De vrijehdi om te vergeten

'Zoveel is er echt niet veranderd per 9 juli, alleen dat je dat kaartje na het kopen nog langs een paaltje moet halen.'En dat je het kaartje bij het uitstappen nog een keer langs de paal moet halen, en dan goed moet opletten op het bijna onleesbare schermpje wat je nu betaald hebt. En als je van vervoersmaatschappij wisselt (uitzoeken, opletten bij welk station, welke vervoerder), dat je dan nog een keer het kaartje langs die paal moet halen en bij het uitstappen ook nog een keer. en als je dat vergeet, of als de paal niet goed werkt, dan kun je het geld terugvragen, dus dan moet je thuis achter je computer gaan zitten etc. etc.

Ik vond dat Trouw een goede omschrijving had: voorheen kon je een kaartje kopen en dat kon je dan in feite weer vergeten. Het zat in je portemonnee, je broekzak of je jaszak, maar je hoefde verder niet meer na te denken. Als de conducteur langs kwam, dan moest je er ineens weer aan denken (oh ja, waar heb ik het?), maar verder kun je rustig uitstappen, overstappen en de terugreis aanvaarden.
Bovendien wist je precies op voorhand wat je had betaald.

Uit het kleine verslag van Wim Boevink in Trouw: 'Het papieren kaartje gaf me de vrijheid om te vergeten, ik hoefde niets ongevraagd te bewijzen. Papier, zo voelde ik, bleef iets van werkelijke waarde, in boeken, in kranten en in geld.'

De stress datje van alles niet meer mag vergeten, dat is een van de grootste dingen die veranderd is op 9 juli, gecombineerd met een onduidelijk systeem.

22 miljoen op je rekening aan geld van mensen die niet uitgecheckt hebben en het geld niet teruggevraagd hebben (natuurlijk hun fout, zij zijn het vergeten of nemen de moeite niet); 100 miljoen aan geld op je rekening voor alle borgsommen die betaald zijn, waarvan je zeker weet dat een deel overblijft, want niemand krijgt een reist precies op 0,00 euro afgerond; rente over die 100 miljoen (maar bescheiden, zegt translinksys), plus dan nog al dat geld voor die kaarten, en dan is het geld voor de invoering en ontwikkeling van het systeem al betaald door de overheid. Let wel, dit hele systeem is alleen maar een regeling van hoe je iets betaalt! kwalitatief doet het helemaal niets voor het openbaar vervoer.

Politiek en vervoersmaatschappijen die geen inzicht hebben in wat translinksys met het geld doet, nou ja, waarom moeten we hier in hemelsnaam aan meedoen?

Tsjor

Niet mogen vergeten - ot

En wat denk je van de talloze pincodes en inlogcodes voor toegangssystemen, telefoon, laptop, betalingen, websites, kopieerapparaten, alarmeringssystemen? En mens moet sowieso veel onthouden tegenwoordig.

Bromvlieg

Dat is geen excuus en niet te vergelijken. Het is erg gemakkelijk om van iets simpels iets ingewikkelds te maken. Maar dat wil nog niet zeggen dat de burgers je daar dankbaar voor zijn.

Tsjor

Stel je voor

Dat de supermartken, de bakkers, de schoenenwinkels end e kledingwinkels hetzelfde bedenken: je kunt bij hen een pasje kopen, daar moet je dan een ruim bedrag opzetten, als je de winkel binnenkomt gaat er onmiddellijk resp. 10 tot 100 euro vanaf, als je iets koopt wordt het restant teruggezet. Mocht je niet swillen kopen, dat moet je langs een speciale kassa, waar het volledige bedrag terugezet wordt (bij de trein moet je minstens 1 minuut wachten als je verkeerd hebt ingecheckt). Mocht je vergeten om langs die speciale kassa te gaan, dan ben jet bedrag kwijt, maar je kunt het via een onlineformulier wel weer terughalen. Doel: het tegengaan van winkeldiefstallen (lijkt mij een zeer gerechtvaardigd doel).

Mij lijkt dat als de NS dit systeem kan invoeren, dat elke winkelketen het dan wel kan doen, waarom niet. Er zijn altijd wel goede doelen te vinden, de mensen moeten toch al zoveel, dus er kan best nog wat meer bij.

Tsjor

amk

amk

12-07-2014 om 22:10

tjor

al die dingen waren er de afgelopen 2jaar ook al, niet pas per 9 juli!
Ik vind het werkelijk onzinnig gezeik op niks af. Mijn kleuter kon het prima aan mijn moeder uitleggen en die reist werkelijk nooit met de trein.

wizzer

wizzer

12-07-2014 om 22:19

borgsommen

Het is niet zo dat je altijd geld overhoudt aan het einde van de geldigheidsduur van een OV-chipkaart. Ik gebruik hier de kaarten tot ze negatief staan (dat kan bij reizen met bus, tram of metro), en doe ze dan weg. Bij kaarten die kwijt raken kun je de borg terug laten storten op je rekening (onlangs nog gedaan), dat ging niet met een ouderwetse strippenkaart.

amk

Je kon vóór 9 juli nog gewoon een kaartje kopen. Dat is het verschil. Het is werkelijk geen onzinnig gezeik als er 22 miljoen euro overblijft van mensen die vergeten zijn om uit te checken. En als er 100 miljoen op een rekening stat, waarvan niemand precies weet wat er met dat geld gebeurt en hoe de gelden verdeeld worden over de verschillende vervoersmaatschappijen.

Tsjor

amk

amk

13-07-2014 om 11:07

tjor

dat kun je nu nog steeds!
En dat in en uitchecken bij verschillende vervoerders is echt niet ingewikkeld. Als een meisje van toen 5 dat aan haar oma uit kan leggen is het mijns inziens behoorlijk simpel.
Meisje had het zelf toen 1x gedaan op een reis van zuidholland naar de achterhoek.

Die paaltjes staan ook nog eens nast elkaar op het station bij het perron van de niet ns trein, waar je er toch uit zal moeten omdat je van trein a naar trein b moet.

Dat geld is een totaal ander issue.

Winterswijk-Valkenburg

Kijk eens even naar de reis Winterswijk - Valkenburg. De eerste plaats is een vroegere woonplaats van mij, de laatste de woonplaats van schoonmoeder.
Vóór 9 juli kon je een kaartje kopen en reizen. Nu gaat het alsvolgt:
Winterwijk: inchekcen bij arriva,
Arnhem: uitchecken bij arriva, inchecken bij NS
Nijmegen: uitchecken bij NS inschecken bij Veolia
Roermond: uitchecken bij veologia, inchecken bij NS
Maastricht: uitchecken bij ns inchecken bij veolia
valkenburg: uitchecken bij veolia.

Alsof je niets beters te doen hebt. Ik snap wel dat Amsterdam tegenhoudt, dat het openbaar vervoer in handen komt van verschillende vervoersmaatschappijen, maar in de rest van het land is dit al lang gebeurd. Nu moet Amsterdam niet gaan juichen over het gemak van de ov-chipkaart, als er in Amsterdam zo beperkt gereisd wordt met bus of metro en eenzelfde vervoersmaatschappij.

Een bericht uit 2012:

'Eind juli jl. heeft de Stadsregio Amsterdam de aanbesteding van het openbaar vervoer stopgezet. Als reden wordt genoemd het feit dat de Tweede Kamer de initiatiefwet heeft aangenomen die het mogelijk maakt dat de vier grote steden het OV ondershands gunnen. Deze wet moet nog door de Eerste Kamer worden behandeld maar Amsterdam loopt met deze beslissing vooruit op de verdere parlementaire behandeling. Het lopende contract met de GVB dat tot 2018 loopt, zal gehandhaafd blijven.'

Tsjor

Kaaskopje

Kaaskopje

13-07-2014 om 12:31

Tsjor

Ik vind dat je op bepaalde punten gelijk hebt. Zo'n reis als jij eruit haalt is inderdaad een probleem. Gelukkig heb ik daar zelden mee te maken. Ik lees net dat NS topman Timo Huges het ook niet van deze tijd vindt dat je zo vaak moet in- en uitchecken, dus dat klinkt hoopgevend.

Je kunt nog steeds met een eenmalige chipkaart reizen, dus je wordt niet verplicht met borgsommen te werken. Maar ja, dan wel die ene euro erbij... Helaas is de na niet de enige vervoersmaatschappij die deze 'truc' toepast. Als je een abonnement neemt heb je geen last van die extra euro, maar dan moet het wel rendabel zijn om een abonnement te nemen. Als die ene euro extra per reis goedkoper is dan een abonnement, dan zou ik lekker losse chipkaarten blijven kopen.

Om een abonnement van het OV goed te beheren als reiziger, moet je wel redelijk ingewijd zijn in de gebruiken via internet en ik heb zelf het gevoel dat ze de afschaffing van de gewone kaartjes daar net even te vroeg voor hebben gepland. Er zijn nu nog teveel ouderen die totaal geen ervaring hebben met een computer. Zelfs een aantal mensen van mijn en jouw generatie vindt internet een onmogelijk te nemen hindernis. Ik vind dat niet goed, maar dat is een andere discussie. Van mensen boven de 70 jaar kun je niet verlangen dat die zich nog volledig op internet storten en die zet je door zaken als de afschaffing van het papieren kaartje nu wel een beetje voor een dilemma. Of meer geld uitgeven voor de reis (toch 2 euro als de reis met een echtpaar wordt gemaakt), of toch maar die verhipte ov-chip. Gevolg is dat kinderen, buren, buitenstaanders gevraagd moeten worden om te helpen. En niet iedereen heeft zo'n netwerk tot zijn beschikking.

Voor de borg heb ik wel begrip. Ik zou het ook liever niet betalen, maar een grote groep reizigers betaalt niet voor de reis, maar om niet betrapt te worden op zwartrijden. Als iedereen ook maar 1 keer op die manier het hele land doorreist wordt de NS al flink benadeeld. Ik zie het dus als terechte zelfbescherming. Over de hoogte van het bedrag kun je discussiëren.

Tot slot: als alle hindernissen zijn genomen en je dus gewoon niet meer hoeft te doen dan in- en uitchecken en op zijn tijd opladen, dan vind ik het een ontzettend gemakkelijk te gebruiken vervoersbewijs. De NS biedt wel de mogelijkheid om geld terug te krijgen na een vergeten uitcheck en ook als je een nieuwe ov-chip moet nemen omdat de oude verjaard is, krijg je gewoon je tegoed terug. Dat er flink betaald moet worden voor de chipkaart vind ik zeker voor gezinnen niet sympathiek, maar het is niet uniek. Ik betaal de bank om alsjeblieft een rekening bij ze te mogen hebben. Wat willen ze dan? Dat ik het in een ouwe sok stop? Ik moet dus wel en daar betaal ik voor. Ik betaal voor de diensten van de bank. Zo is er wel meer waar ik voor moet betalen, omdat ik gebruik maak van de diensten of faciliteiten van een bedrijf.

Wagenwijd

Kakopje, en hiermee zet je de deur wagenwijd open voor elk bedrijf om een eigen manier van betalen te verzinnen en de kosten daarvan ruimschoots op de gebruiker te verhalen: 'Zo is er wel meer waar ik voor moet betalen, omdat ik gebruik maak van de diensten of faciliteiten van een bedrijf.'
Kijk, je betaalt al voor de diensten van de bank, maar nu betaal je voor de diensten van de ns én de bank. Bij de ns dan niet voor het reizen, maar voor de wijze van betalen. Dat vind ik dus echt vreemd.

Wat betreft die zwartreizigers, dat kan nu ook nog, geen probleem. In Amsterdam heeft iemand me voorgedaan hoe je door zo'n poortje komt als je geen chipkaart hebt (ik had toen nog een kaartje, dus wel betaald voor de reis). Gaat makkelijk. Je zult toch nog conducteurs nodig hebben. Dus daar is geen enkel verschil in. Het gaat dus helemaal niet over het probleem van de zwartreizigers, het probleem van ongewenste sujetten op de perrons of wat dan ook. 'De veiligheid van de reiziger' is echt geen probleem geweest met de gewone kaartjes. 'De dienstverlening aan onze klanten' is echt niet gemakkelijker geworden met de ov-chipkaart.

Wat dan wel? Ik weet het niet. Ik vermoed dat een paar heren zijn gaan stappen in Hongkong, het allemaal interessant vonden, vervolgens veelvuldig de wereld rond zijn gaan reizen en met een systeem terugkwamen dat erdoor móest komen (om de vele reizen te rechtvaardigen); dat de heren het voor elkaar gekregen hebben om daarvoor groot kapitaal van de overheid los te peuteren, vervolgens deden ze even niets, toen kwam men erachter dat al dat kapitaal nauwelijks nog was uitgegeven en werden in sneltreinvaart overal paaltjes in de grond geslagen.

Maar de mensen wilden niet overgaan op het door de heren bedachte systeem. Uitstel, uitstel, maar dat leverde nog niet meer animo op. En nu dan dwang.

De details komen pas in de volgende openbare verhoren van de volgende parlementaire commissie naar boven.

Tsjor

Dendy Pearson

Dendy Pearson

13-07-2014 om 14:41

Ik zie net iets

Misschien dat het al gemeld is, ik heb niet alles gelezen.
Maar ik lees net dat een eticket nog gewoon dezelfde prijs heeft. En dat je dan met de geprinte barcode inchecked.

Voor dochter die volgend jaar naar de middelbare gaat met de trein heb ik net een abonnement besteld. Het traject wat zij gaat rijden is van 2 vervoerders. Ze moet dan dus tussendoor ook in- en uitchecken. Zomaar even een vraag op voorhand: wat gebeurt er als ze dit niet goed doet?

boete of geld eraf Dendy

Afhankelijk van je abonnement gaat er bij niet in- of uitchecken 4-20 euro direct van je pasje af of je krijgt een boete vanwege het niet in- of uitchecken.
Beiden kun je weer goed krijgen maar dat kost wel een hoop gedoe.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.