Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Mama van S

Mama van S

13-08-2014 om 19:06

Naam gezocht, wie wil er helpen?


Evanlyn

Evanlyn

14-08-2014 om 23:37

Laura, Thomas, Tessa, Jessica, Lucas.

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 08:32

Grappig

Wat grappig, nu komt de naam van onze oudste voorbij in de reacties! Zij heet Sara.

Er komen een hoop mooie namen voorbij, ook veel die we zelf al hadden overwogen zoals Eva, Fenne, Lise, Lena en Liene. Maar om bepaalde redenen dus afvallen. OOk wat nieuwe ideeën voorbij zien komen. Janna en Janne vind ik wel erg leuk. Raul ook alleen misschien weer net wat te buitenlands, maar wel eentje om te overwegen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

15-08-2014 om 08:38

Annemar

Gisteren zag ik iets op tv met een presentatrice die Annemar heet.
Vond ik een leuke naam en ik moest meteen aan dit draadje denken.

Anna natuurlijk

Anna is volgens mij één van de meest internationale meisjesnamen die er bestaan. Komt volgens mij alleen in Azië niet echt voor, maar in alle spaanstalige,engelstalige, slavische en scandinavische landen, in het frans, duits en italiaans, het is altijd goed uit te spreken. Verder vind ik het mooi dat de naam maar uit twee letters bestaat en dat het een palindroom is. Het is geen ongebruikelijke naam, maar ook weer niet zo veel voorkomend dat je mogelijk aanstaande dochter met nog drie Anna's in de klas zit.

Voor een jongen vind ik Hugo heel leuk en bij uitstek geschikt voor spaanse familie. Tobias vind ik ook een leuke jongensnaam.

skik

Lynn

Lynn

15-08-2014 om 09:56

Nog wat opties

Marit
Paula

Ik zou ook eens kijken in lijsten met Spaanstalige namen en dan kijken welke Nederlands genoeg is.

Verder vind ik Sara een supermooie naam.

Emma past er ook goed bij en is natuurlijk erg internationaal maar is toch weer top 10.

Jongens:
Tim, Tom of Thom.
Mats
Stijn
Sam
Max
Levi
Quinten

Eerder Raoul dan Raul, want dat wordt in Nederland denk is als Paul uitgesproken.

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 11:05

Emma

Emma was onze allereerste optie. Toen een tweede nog niet eens in de planning zat riepen we al dat we een tweede dochter Emma zouden gaan noemen. Maar nu het eenmaal zover is dat er echt een tweede komt is dat toch niet dé naam.

De jongensnamen die je noemt vind ik heel leuk, op Quinten en Max na. Maar het meeste valt af omdat mijn partner het liefst twee lettergrepen wil. Levi zou nog wel kunnen.

Ik liep er net ook aan te denken: misschien moet ik wat meer richting de ouderwetse namen denken? En dan niet te oma-achtig maar meer oud maar nu toch weer in. Mia, Marie, vind ik leuk, maar dan zitten we met een M die ik liever niet heb (want daar beginnen onze eigen namen mee). Hebben jullie niet toevallig nog grootouders met bruikbare namen?

Barvaux

Barvaux

15-08-2014 om 11:10

de post

Ik vind het een apart iets die post, wat krijgen kinderen nu voor post waarvan je niet ziet over wie het gaat? En al helemaal: hoe kan jouw post met een M in verwarring raken met die van je kind?

Mijn zonen krijgen allebei post van de rabobank en dat gaat keurig met alle drie de voorletters en verder gaat er nooit iets fout. De meeste post gaat op hun volledige voornaam of je ziet waarvan het is door de afzender of het logo (de sportclub).

Waar ben je nu zo bang voor?

Hadewich

Hadewich

15-08-2014 om 12:12

Nog even meedenken...

Voor een jongen: Erik, Robin (kan voor jongen en meisje), Ravi, Nathan, Onno.

Voor een meisje: Yael, Marcia, Mila, Mira, Eva.

Hadewich

Hadewich

15-08-2014 om 12:15

Nog meer...

Stefan, Ingo voor een jongen, Karen/Karin voor een meisje.

Hadewich

Hadewich

15-08-2014 om 12:15

Nog meer...

Stefan, Ingo voor een jongen, Karen/Karin voor een meisje.

Mijntje

Mijntje

15-08-2014 om 17:25

jammer

Wat jammer dat Mijntje niet kan Wat ik zie is dat je van Hollandse namen houdt. Wat vindt je van Tobias? Of Melle? Of David? En voor een meisje Elianne of Wieke of Elin of Isa?

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 17:28

Wieke

Die is leuk! Alleen... na een paar keer zeggen denk ik ineens aan een molen . De klank spreekt me zeker wel aan!

Ik vind Mijntje nog steeds de mooiste.

mijk

mijk

15-08-2014 om 18:08

Rosanne

Of rosa, leonard, annemeike

mijk

mijk

15-08-2014 om 18:08

Rosanne

Of rosa, leonard, annemeike

mijk

mijk

15-08-2014 om 18:09

Rosanne

Of rosa, leonard, annemeike

mijk

mijk

15-08-2014 om 18:09

Rosanne

Of rosa, leonard, annemeike

Mijntje

Mijntje

15-08-2014 om 18:31

Wieke

Mijn nichtje heet zo en is een geweldig kind: ja zo gaan de wieken de wieken de wieken, leuk om voor zo'n klein meisje te zingen.

Hoe vaak zie je die familie? Jullie moeten gewoon voor de leukste naam (waar jullie het over eens zijn) gaan, en die past bij je andere kind en achternaam.

Doe maar Mijntje

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 19:49

Mijntje

Wel weer die M die ik liever niet wil maar ik vind Mijntje zó mooi dat ik me daar best overheen kan zetten in dit geval.
Sara & Mijntje, staat dat? Naast Sara ziet Mijntje er ineens zo lang uit. En de achternaam is Spaans dus daar staat Mijntje wel een beetje raar bij. Al is het wel een hele bekende en veel voorkomende Spaanse achternaam die je inmiddels overal op de wereld hoort. We hebben hem een keer (tijdens de zwangerschap van de oudste) zitten googlen met bekende voornamen uit allerlei talen ervoor en daaruit bleek dat je de achternaam inmiddels in alle culturen wel tegenkomt. Dus wat dat betreft zou Mijntje moeten kunnen..

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 19:50

Familie

De familie zien we verder niet zo vaak. Ze komen zo ongeveer twee keer per jaar naar Nederland en daar blijft het dan bij, want wij gaan nooit naar hen toe.

Paulina

Paulina

15-08-2014 om 20:13

Wel bij spaanse achternaam passen

Mijn zoon heet Mathijs en die ij is niet uit te spreken voor mijn Italiaanse familie. Ik heb een Italiaanse achternaam en de voornamen van mijn zus, mij en mijn broer zijn internationaal in de trant van Anna, Sara. Zowel in Nederland als Italie prima bruikbaar.

Mathijs' achternaam is Nederlands. Ik zou in jou geval niet kiezen voor een voor spanjaarden onuitsprekelijke naam als Mijntje met een Spaanse achternaam. mijntje gomez, mijntje garcia, mijntje lopez. Ik vind het raar. Dat zij Mijntje niet kunnen uitspreken vind ik dus niet zo'n probleem, maar de combinatie met een spaanse achternaam wel.

Ik kende een studente die Ineke heette met een Portugese achternaam. Vond ik raar.

Lynn

Lynn

15-08-2014 om 20:32

En...

Los van de,achternaam, heb je al een voorstelling gemaakt van je dochter als ze 30 is en een serieuze baan heeft en dan nog steeds Mijntje heet....?

Of heb je dat wel gedaan en vind je dat geen probleem?

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 21:01

Volwassen

Nee dat is wel iets waar ik nog over twijfel. Daarom zit ik ook al een tijdje op internet te zoeken naar "volwassen Mijntjes" . Zijn er nog behoorlijk veel en eerlijk gezegd, hoe meer ik het zie en hoe meer ik nadenk hoe minder raar het klinkt. Wel het idee dat veel van hen eigenlijk Willemijn of Jasmijn heten maar alleen Mijntje genoemd worden. Dus dat zou nog wel een optie zijn, in dit geval dan Jasmijn want die vind ik op zich wel leuk. Maar ik denk niet leuk genoeg om mijn dochter zo te noemen.

Gelukkig hebben we nog even. En ik denk dat we uit een jongensnaam wel zullen komen, dat wordt waarschijnlijk toch Hugo. Maar die meisjesnaam is echt een ramp, er zijn veel te veel leuke namen...

Jillian

Jillian

15-08-2014 om 21:56

Mijntje

Ik vind Mijntje ook wat onaf klinken. Nog afgezien van dat dit natuurlijk een enorme tongbreker is voor iedereen buiten Nederland. Dat is al wat onhandig; zeker in jullie geval met Spaanse famile. Maar dat terzijde vind ik inderdaad een verklein naam niet zo leuk. Prima als roepnaam maar ik zou het niet als volledige naam doen. Net zoals ik Tommy een hele leuke naam vind voor een jongen maar dan toch liever Thomas of Tom als volledige naam zou geven. Tommy is toch wat kinderlijk. Dat geldt ook voor Mijntje. Het is heel schattig maar of het nog leuk is als ze volwassen is weet ik niet.

De combinatie Sara en Mijntje past niet echt maar dat zou ik geen bezwaar vinden verder. Het zijn tenslotte twee individuen. Bij Sara zie ik inderdaad eerder een klassieke meisjes naam zoals Dina, Julia, Anna, Lara... Mia vind ik ook wel passen bij Sara.
Maar dat maakt verder eigenlijk zoveel uit en namen gaan ook bij elkaar passen op een gegeven moment. In mijn omgeving zit een gezin met een Kevin, Floris en Wesley. Floris past er niet echt bij natuurlijk. Maar inmiddels ken ik ze al zo lang dat die namen gewoon heel natuurlijk klinken bij elkaar in mijn oren. Dus dat zou ik verder niet in overweging nemen. De namen van mijn kinderen passen ook niet allemaal even goed bij elkaar.

Tante Tiny

Tante Tiny

15-08-2014 om 22:17

Mijntje vind ik 'dit kind is van mij'

Geen eigen identiteit.

Meike vind ik wel leuk.

Zelfde voorletter vond ik vroeger als kind lastig. Maar uiteindelijk duurt die periode maar kort. De bankpost gaat inderdaad goed. Vanaf een jaar of 15/16 komt de gewone eigen post, zonder alle voorletters. Stel dat kind vanaf 20 jaar buiten de deur woont, duurt dat 4 jaar.

Wat ik wel belangrijk vind ik dat voornaam enigszins bij achternaam past. Mijn voornaam heeft dezelfde eindklank als het begin van mijn achternaam. Samen is dat net of je stottert. Mensen horen niet waar je voornaam stopt en je achternaam begint. Ik heb mijn voornaam daarom ingekort zodat dit niet meer voorkomt. Van zoiets heb je heel lang last namelijk.

Mama van S

Mama van S

15-08-2014 om 22:27

Mia valt daarom eigenlijk af

We hebben Mia wel overwogen als serieuze optie, tot we het in combinatie met de achternaam gingen zeggen. Dat rijmt namelijk dus klinkt erg raar. Net of je het over een figuur uit een tekenfilm of kinderboek hebt.

Mijn smaak qua namen is echt heel Hollands en dat maakt het zo lastig met een Spaanse achternaam. Mijn partner houd meer van Spaanse namen en wil graag voor een meisje Lola. Dat zou het bij de eerste al worden maar dat vond ik echt niet leuk. Ainhoa en Yaiza doen het ook goed bij mijn partner maar die vind ik dus ook echt niet leuk. Veel te Spaans. Sara was een mooie tussenweg omdat die naam lekker Hollands is maar tegelijk ook in Spaanstalige landen veel voorkomt en precies hetzelfde word uitgesproken. Maar vind nog maar eens zo'n perfecte tussenweg... Tot nu toe zijn de namen die ik echt super vind voor een meisje (o.a. Elske en Mijntje) echt heel Hollands. Alleen Anna zou dan een mooie tussenweg zijn.

mijk

mijk

15-08-2014 om 22:31

Elze?

Klinkt toch al weer anders....

Lynn

Lynn

15-08-2014 om 22:33

Julia of Julie of Juliet?

Mijntje

Mijntje

16-08-2014 om 08:46

-tje

Mijn nick is weliswaar Mijntje omdat IK het ben Maar idd zou ik mijn kind geen naam geven met een -tje. Hoewel -ke ook -tje betekent heb je daar niet snel de associatie mee.

En wat denk je van Susanna of iets van Liesbeth (of variant hierop, het zusje van Madieke), of Marieke (of variant hierop).

Lynn

Lynn

16-08-2014 om 09:09

Anne, Sanne.

Lieke, Fieke

Cara

Jet (vind ik leuker dan Jetty)

Vivian

Lynn

Lynn

16-08-2014 om 09:20

Meer

Of Fien of Fiene.

Of Sita.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.