Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Annika

Annika

09-08-2014 om 15:42

Wat geven jullie gemiddeld uit aan vakantie?


Minthe

Minthe

13-08-2014 om 20:32

Over

Hier is het geld echt over. Als het dat niet zou zijn, dan zouden we een goedkopere vakantie doen. We doen verder geen rare dingen en leven redelijk zuinig, maar wel met maar één inkomen (dus ik wil altijd een flinke buffer op de spaarrekening hebben staan, ook na de vakantie ).

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-08-2014 om 22:12

Vakantiegeld is voor de vakantie

En meestal proberen we daar nog iets van over te houden.

Meestal wel maar.........

Inderdaad Ginny meestal proberen we iets over te houden, maar ala dat niet lukt ook geen ramp.

Stenna

Stenna

14-08-2014 om 14:11

waarom niet meerekenen?

Ik reken dat onderhoud e.d. van auto echt niet mee hoor, als vakantiekosten. Want dat zijn m'n gewone dagelijkse kosten, als we niet op vakantie gaan heb ik dat ook. Ik rijd zelf per week rond de 800 km voor werk. Dus zolang we een paar weken in Europa blijven "verslijten" we op vakantie juist minder auto dan thuis in werkweken. Benzine reken ik wel mee.

Ely

Ely

14-08-2014 om 21:17

Tjee Stenna (ot)

Ik dacht ik met 500km per week een km vreter was maar jij hebt nog veel meer! Is dat ww verkeer of een soort buitendienst achtige functie?

Thursday Next

Thursday Next

15-08-2014 om 12:36

wij

hebben best wel een dure vakantie (vind ik). We huren een camper, dat is al bjna 900 euro per week, dan per nacht zo'n 25 - 30 euro voor een camping. Hoe kom jij bij 60 euro per nacht, Tihama? Wij stonden toch best op redelijke campings, met zwembad(je) en/of aan rivier of meer in de franse Alpen.
Dit jaar hebben we de camper 3 weken gehuurd, vorig jaar 4 weken. Aan niewe campingspullen dit jaar alleen 40 euro kwijt voor een bijzettentje. Verder aan eten niet zoveel, we koken in de camper of gaan eenvoudig uit eten.

Stenna

Stenna

15-08-2014 om 13:58

Ely

Dat is woon-werk alleen. Ik woon ver van mijn werk, ongeveer 90 km. Dat heb je soms, met twee carrières op een kussen (of zoiets).

Tihama

Tihama

15-08-2014 om 19:29

Prijzen campings

Ik weet wat we per camping afrekenen. En dat zijn deze prijzen.

Een kleine greep: camping aan de Italiaanse Rivièra. Trapje af naar strand Middellandse zee voorzien van ligstoelen, groot zwembad op de camping, plaatsen voorzien van eigen wateraansluiting. 70 euro voor grote tent, kleine tent, electra en 4 personen.
Camping in de Pyreneen. Machtig uitzicht op bergen, goed zwembad. Uitstekende uitvalsbasis van wandeltochten in Aragon, elke avond entertainment voor de kinderen. Overdag ook, maar dan gingen we wandelen. 60 euro per nacht.
Camping aan meer vlakbij Rome als uitvalsbasis voor een aantal bezoeken aan Rome: 50 euro per nacht

Dat is gemiddeld 60 euro. Aangezien we meestal 3 à 4 campings per vakantie bezoeken is mijn idee van een gemiddelde gebaseerd op aardig wat campings. Het zal vast wel goedkoper kunnen, maar als wij zoeken naar campings direct aan zee dan vinden we die nooit voor 25 euro. Of er mist iets anders wat we wel graag willen.

Thursday Next

Thursday Next

15-08-2014 om 23:28

ah ok Tihama,

wel wat andere campings dan wij hebben inderdaad, al zaten wij ook wel heel mooi in de Alpen, met een wild stromende rivier vlakbij. We hebben ook wel duurdere campings gehad maar dan nog niet meer dan iets van 40 euro. Maar ja, ander gebied, andere faciliteiten.

Katniss

Katniss

15-08-2014 om 23:36

Niets gelaten

Ik had niet het idee dat ik zuinig moest doen met mijn budget van 75 euro per dag. Als je zelf kookt is dat prima te doen, zelfs in Zweden. Uit eten is met mijn kinderen niet altijd een succes. Oudste houdt er niet van om in het openbaar te eten en ik vind het een beetje zonde om voor de 3 happen die jongste eet veel geld te betalen. Jammer, want zelf vind ik uit eten gaan wel heel leuk maar dat doe ik dan wel met anderen.
De 160 euro per dag voor eten/drinken/vermaak die hierboven genoemd worden zou ik bij lange na niet op krijgen, en met het oog op mijn totale budget zouden we dan of heel kort moeten gaan of een heel goedkope accommodatie kiezen. Dat kan, het maakt mij niet uit of ik 2 weken of 5 dagen ga voor hetzelfde geld, maar dit jaar viel de keuze op twee weken.

Camping prijzen

De prijzen van campings kunnen ook per gezin nog verschillen. Ik stond dit jaar met mijn zus en haar gezin op dezelfde camping. Haar kinderen betaalden al het volwassen tarief, zij was dus met 5 volwassenen op stap en 1 kind. Ik met 3 volwassenen en 1 kind. Voor mij 34 euro per nacht, zij bijna 50 euro. Het prijsverschil kan hard uiteen lopen als je kinderen voor volwassenen tellen. Zij was met 6 personen ik maar met 4.
Zo prijzen vergelijken zonder de achtergronden te kennen is bijna niet mogelijk.
Ik heb wel eens een camping op het oog gehad waar ik de prijs nog redelijk van vond, voor ons gezin met toen nog 2 kinderen 50 euro per nacht. Mijn zus met toen al 2 kinderen in het volwassen tarief kwam uit op bijna 70 euro per nacht en vond dat te duur.

Barvaux

Barvaux

16-08-2014 om 10:43

Lies

Ja maar je zus heeft dus ook nog eens twee personen extra, dat is wel dubbelop niet alleen doordat zij oudere kinderen heeft.

Ik zat laatst ook naar campings te kijken waar twee personen inclusief de caravan was. Met twee kinderen erbij tikte het nog behoorlijk aan. Vreemd vind ik dat als die ook in de caravan zouden slapen.

Annet

Annet

16-08-2014 om 10:49

Logisch dat personen meetellen

Je betaalt niet alleen voor de plek maar ook voor het gebruik van de faciliteiten. Dan maken meer personen zeker verschil.
Wat ik altijd vreemd vind dat je extra moet betalen voor een bijzettentje op sommige campings, los van het aantal personen. Je krijgt er niet meer plek door.

Campingprijzen zijn inderdaad erg wisselend, afhankelijk van locatie en luxe/extra's. Wij hebben dit jaar in midden Frankrijk gestaan voor 28 euro per nacht. Kleine camping met zwembad, midgetgolf, tennisbanen, tafeltennis, etc. Alles gratis te gebruiken en enorm veel plek voor je tent en bijzettent (minimaal 200 m2 per plek, wij hadden er één van rond de 500 m2).
Vorig jaar was het nog 65 euro in Spanje aan de noordkust vlakbij zee voor een plek van 100 m2, veel toeters en bellen.

Tihjarama

Tihjarama

16-08-2014 om 11:25

Ja, dat ook

Ik weet dat we met twee ' gratis' kinderen goedkoper uit waren.

Dit jaar hadden we een compleet huis in Oostenrijk op een berg. Uitzicht over het dal (zoals je dat op ansichtkaarten van vroeger zag). Groot terras, omzoomd door gras en bomen, groot opzetzwembad en trampoline en de eigenaresse hing ' 's ochtend de verse broodjes aan de deur.
Dat kostte 70 euro per nacht voor ons hele gezin. En razendsnel WiFi voor een tientje per week, onbeperkt aantal gebruikers. Dat zijn elementaire zaken voor pubers

Mijn schoonmoeder zegt altijd : kamperen is goedkoper. Nou, ik waag dat te betwijfelen. Ik ben nu trouwens aan het checken hoe druk bezet de hotels en appartementen in augustus bezet zijn. Dit jaar hebben we namelijk van te voren geboekt, terwijl ik veel liever op de bonnefooi ga. Iedereen zegt altijd dat dit in het hoogseizoen een te gevaarlijke gok is. Maar we hebben dat jaren met de tent gedaan en altijd plek gevonden. Ook op die topcampings waarvan iedereen beweert dat je daar echt al in januari voor moet boeken.

karin

karin

16-08-2014 om 19:26

hier ook weer terug

Ook weer terug van vakantie.We hebben een goedkope vakantie gehad omdat we niet zo ver zijn geweest.
Week huis gehuurd in de Ardennen en een paar dagen Luxemburg in een hotel.
Inclusief benzine en (uit) eten zijn we 1800 euro kwijt.
Meestal gaan wij naar Scandinavie en zijn dan tegen de 3000 euro kwijt.
Leuk om al die verschillen te lezen,zowel in vakanties als in wat iedereen uitgeeft.
Van sommige bedragen schrik ik echt,jeeee dat wordt dan heel lang sparen haha.
Maar erg leuk allemaal.

Juno

Juno

16-08-2014 om 20:46

Ik weet alleen wat de camping heeft gekost

Vier personen, twee weken op een camping aan een rivier en met een zwembad, best luxe. Dat was even over de €500,-. Tol ongeveer €150,-. Supermarkt was wel duurder dan thuis maar we genieten erg van de producten die we niet kennen en willen alles uitproberen. Wat ik echt duur vond was het brood op de camping. Niet uit eten geweest, twee keer een los ijsje gegeten en twee keer een doos ijs bij de supermarkt gekocht.
Ik heb de luxe dat ik het niet zo hoef bij te houden maar als het veel meer wordt dan dit moet ik wel even slikken. Hier geen vakanties van duizenden euro's .

Hier

Hier

16-08-2014 om 22:24

Hier

Twee weken Vietnam en een ruime week eilandhoppen in Thailand voor 5 personen: zo rond de 6000 euro uit en thuis. Weet het niet precies. Tickets waren 3000 euro en ik denk dat we aan acco, eten, reizen, activiteiten, etc max 150 euro per dag kwijt waren. We hebben veel gedaan (iedere dag wel iets: proefduiken, rock climbing, mountainbiken, brommertocht met gids, boot naar afgelegen droomstrandjes, snorkeltripjes, kookcursus, massages), heerlijk gegeten in prima restaurantjes en we hadden middenklasse hotelletjes: soms wat meer basic, soms wat luxer.

We hebben ook getwijfeld over twaalf dagen Portugal oid, dan waren we aan vlucht en acco circa 4000 euro kwijt. Twee weken in een huurtent zou alleen aan acco en vervoer 3000 euro kosten. Keuze was dus (wederom) snel gemaakt om verder weg te gaan.

Budget is 2 x vakantiegeld en het gewone maandsalaris in die maand. Mijn rekening is nu - 4 weken na vertrek - 1000 euro minder dan toen we vertrokken (salaris is wel binnengekomen maar bv ook al voor 500 euro aan winterjassen, gymschoenen, schoolspullen, etc gekocht in de laastste week). In mijn perceptie heeft deze vakantie dus 3000 euro aan tickets gekost (eerder betaald) en nog geen 1000 euro

ijsvogeltje

ijsvogeltje

17-08-2014 om 11:11

ruim 8000

Drie weken naar een Aziatisch land, met vier personen, ruim 8000 euro.

Barvaux

Barvaux

17-08-2014 om 11:13

Hier

Wat is acco?

Egel

Egel

17-08-2014 om 11:16

Acco>accommodatie

Zie titel.

Barvaux

Barvaux

17-08-2014 om 11:34

oja hier

"In mijn perceptie heeft deze vakantie dus 3000 euro aan tickets gekost (eerder betaald) en nog geen 1000 euro "

Tja, als minder rijke mensen ook zo rekenen dan zijn ze dus ineens een heel maandsalaris kwijt aan de vakantie zonder dat ze dat doorhebben.

'geen idee waar mijn geld blijft'

lennest

lennest

17-08-2014 om 12:21

Stacaravan Spanje

Ik boek altijd erg laat, 1-2 weken voor vertrek en wacht op de last minutes, annuleringen en zo. Twee weken op een mooie camping aan een Spaanse Costa; € 900. Koken doe ik zelf, die kosten tel ik niet: thuis moet ik ook eten. Dan wat uitstapjes en de tol: zo'n € 300, benzine: 5 keer volle tank. En dat was het.

lennest

lennest

17-08-2014 om 13:34

Eh internet

Vergeten: de absoluut noodzakelijke internetverbinding voor zoon: 33 euro voor 2 weken. Stelletje boeven, 33 euro!

Annet off topic

Annet als je toevallig dit draadje nog leest, zou je dan willen zeggen welke camping dat was? Ook zou ik willen weten of je toevallig met pubers was, of dat er gezinnen waren met pubers?
Ik ben voor volgend jaar op zoek naar zo'n camping, wel met pubers, maar dus geen disco en animatie.

Noorwegen

Onze vakantie was de duurste ooit, omdat we normaal altijd kamperen in eigen tent en dan de goedkopere kleine campings boeken.
Nu hebben we 3 weken rondgetrokken in hutten. Met 5 personen kom je in de luxere hutten terecht met eigen douche en toilet.
We waren bijna 5000 euro kwijt voor 5 personen incl. overtochten. Ook nog 2 overnachtingen gehad in Oslo.
Maar het was echt de moeite waard.

Annet

Annet

17-08-2014 om 22:53

Ma van 3

Dit was vlakbij Poitiers en bij Futuroscope.
Deze camping: http://www.camping-st-hilaire.com/
Hele relaxte camping, wel basis sanitair (wordt goed bijgehouden maar luxe is anders).
Wij waren met twee pubers (t/m 16). Daar waren er nog wat van maar totaal zijn er maar ca 40 plekken. Publiek is Engels, Nederlands of Frans.
Dit jaar waren we er bijna drie weken, vorig jaar ca 5 dagen. Ook toen waren er enkele pubers. Die zijn dan meestal Nederlands.

bertje1

bertje1

18-08-2014 om 22:43

Brianna F

holy moly, jij geeft veel uit aan vakantie! geloof niet dat ik dat er voor over zou hebben!
Wij geven zo'n 2000 uit denk ik voor 2 weken. Ook wel eens in een huisje in DLD is erg goedkoop en heerlijk (iets van 1000 voor 2 weken).

ps even off topic, alleen voor Brianna f: weet je dat de nieuwe Gabaldon al uit is??

Brianna F

Brianna F

19-08-2014 om 09:10

Bertje1

Ik heb de Nederlandse versie gereserveerd, maar die komt pas op 18 november uit. Ondertussen geniet ik van de serie op t.v.
Wel leuk dat je eraan denkt.

Vera*

Vera*

19-08-2014 om 09:36

Gabaldon ot

Wanneer op tv???????

Annet

Annet, dit is inderdaad een camping die we zoeken.

Dochter wil graag zuidelijk, (liefst onder Bordeaux, mag ook veel oostelijker), maar we gaan toch geen 2 weken op 1 camping staan, dus mij lijkt deze wel een hele fijne om te combineren.
Ik heb hem bij mijn favorieten gezet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.