Relaties Relaties

Relaties

AnikaM

AnikaM

08-09-2014 om 13:32

Als ik over logeren kinderen begin....


komt later vanzelf

Op een dag heeft je zoon misschien vrienden/vriendinnen bij wie hij wil gaan logeren en die bij jou komen logeren. Wacht dat rustig af.

Hij is nu drie, dat logeren heeft echt nog geen haast.

En het is ook geen wet van Meden en Perzen dat logeren iets is wat iedereen leuk, waardevol, leerzaam en belangrijk vindt. Dat heeft niks met vertrouwen te maken!

Suze

Suze

10-09-2014 om 11:15

Anika

Wat vind je van de reacties en adviezen?

Helpt het je een beetje de reactie van je vriendin te begrijpen en er beter mee om te gaan?

Jaina

Jaina

10-09-2014 om 12:53

Maar

Misschien heb ik een vreemd idee bij vriendschap maar bij een goede vriendin zou ik gewoon vragen waarom ze logeren niet zo ziet zitten. Bij een kennis of vreemde zou ik dat nooit doen maar een vriendin natuurlijk wel. In een vriendschap kan je dit soort dingen toch gewoon bespreken?

Theekopje

Theekopje

10-09-2014 om 15:41

Jaina

" In een vriendschap kan je dit soort dingen toch gewoon bespreken?"

Normaal gesproken wel. Mits je van elkaar accepteert en respecteert dat je sommige dingen niet prettig vindt.

Er zijn ook mensen die op elke reden een weerwoord geven:
"Ik hecht aan mijn privacy"
"Maar van mijn kind heb je toch geen last?"

"Ik heb het weekend graag voor mijn eigen gezin"
"Maar hoezo, vind je mijn kind niet lief dan?"

"Mijn kinderen vinden een hele avond en nacht te lang om met zo'n jonkie op te trekken"
"Daar geloof ik niks van, ze spelen toch leuk samen?"

En afgaand op wat de topicstarter zelf schrijft zou zij best eens van die mensen kunnen zijn die doorgaan met pushen en argumenteren, en dan snap ik best dat die vriendin liever ontwijkt dan in discussie gaat.

Mijntje

Mijntje

10-09-2014 om 16:34

belastend

Ik vind 7 en 3 ook een te groot leeftijdsverschil, jouw dochter heeft wat aan die oudere, maar wat heeft die oudere aan haar. Waarschijnlijk is het even leuk (op visite), maar al gauw niet meer.
Voor je vriendin is het geen ontlasting als ze een van haar kinderen uit logeren laat gaan, ze heeft er nog twee. Voor jou is het dat wel, logisch dat jij dat wel ziet zitten.En misschien speelt ook nog dat zij drie kinderen al belastend genoeg vindt. Ook nog omdat ze een gebruiksaanwijzing hebben. En dan nog een vierde erbij, dat wordt teveel. Zeker als het zo'n kleintje nog is.
Ik zou het er ook niet meer over hebben.

*bella*

*bella*

10-09-2014 om 20:42

iemand anders zoeken

Als je maar 1kind hebt dan snap ik dat het je leuk lijkt, logeren.Je hebt je kind hier nu ook gek mee gemaakt, dus zoek gewoon een ander gezin. Als je 3 kinderen hebt en daar je handen vol aan hebt, kan ik me heel goed voorstellen dat je daar geen peuter bij wilt. Geniet gewoon van de leuke tijd met vriendin, verpest het niet door dit een issue te laten worden en zoek iemand anders voor logeren.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2014 om 00:39

Gister al gelezen

en ik hoopte nu een laatste reactie van AnnikaM te vinden. Jammer dat dat er nog niet is.

Ik vond niet alle logeerpartijtjes van mijn dochters onverdeeld geslaagd. Als ze ondanks waarschuwen toch te luidruchtig bleven bijvoorbeeld. Dan moet je gaan politie-angenteren en dat is niet gezellig. Maar het komt erop neer dat ik mijn belangen met liefde op een lager plan zet als ik mijn kinderen een plezier kan doen met een logeerpartij of avondje met vriendinnen. Ik vind het niet altijd leuk, maar ik gun het ze. En als de kinderen met verkeringen thuiskomen breekt het bij elkaar slapen weer op een andere manier aan. Het is even wennen, maar als de verkering lang genoeg duurt om die kans te krijgen, lukt dat ook wel, is mijn ervaring. En nu ben ik weer in een nieuwe fase. Een kind is op schooldagen het huis uit en in het weekend thuis. Logeren doen ze nu maar gezellig in haar nieuwe huis. En de ander heeft verkering en de verkering heeft een eigen huis. Alles komt goed

Maar om terug te keren naar het begin van dit draadje: een kind van 3 jaar is geen partij voor een 7-jarige. De 3-jarige mag dan graag met oudere kinderen omgaan, omgekeerd hoeft dat niet zo te zijn. Alleen als zo'n logeerpartij voortkomt uit een verzoek om op te passen, is het verschil in leeftijd niet belangrijk. Dan hoeft de 7-jarige het jongere kind ook niet persé te vermaken. Bij een gewone logeerpartij is dat wel de verwachting natuurlijk.

Jasmijn

Jasmijn

16-09-2014 om 00:55

niet leuk

Mijn zoon vond het nooit leuk om te logeren en vond het ook niet leuk om een logee te hebben. Hij wilde 's nachts gewoon slapen maar de logee had daar vaak andere gedachten over (keten s nachts of lekker lang kletsen). Nee dat was zijn ding gewoon niet, dus logeren deden we echt alleen als ik eens een vriendin moest matsen en ze echt niemand anders kon vinden.
Je vriendin kan beter duidelijk zijn en zeggen dat er niet gelogeerd wordt, ze hoopt dat ze er op deze manier vanaf komt, alleen jij blijft volhouden.
Dus ik zou er gewoon mee ophouden, zoek een ander logeer adresje, er zullen vast kindjes/ouders zijn die het wél leuk vinden.
Mijn dochter vond logeren wel leuk maar ik hield het toch ook graag af, hou niet van geklier in huis en toen ik dus twee logees kreeg waarvan ik pas bij afleveren hoorde dat ze vaak heimwee kregen en ook om 01.00 uur stonden te piepen in mijn slaapkamer dat ze naar huis wilden, was dat meteen de laatste keer, heb hun ouders gebeld (want de meiden wilden perse naar huis) en heb ze laten ophalen, dat was meteen sinds járen de laatste logeerpartij. Nu zijn ze ouder en regelen ze het zelf en zijn ze gewoon stil 's nachts.

Stenna

Stenna

16-09-2014 om 02:13

zoon ook niet

wilde (en wil!) nooit ergens logeren, ook niet bij neefjes of oma. Komt door zijn pdd-nos, hij kan niet goed van huis. Dat zou ik nooit openlijk tegen iemand zeggen, dat is gênant voor hem. Dus ontweek ik dat soort vragen ook altijd. Misschien geldt dit voor een van de adhd kinderen van je vriendin ook: die wil niet en zij beschermt hem/haar met haar ontwijkende antwoorden.
Ook is in dit geval het leeftijdsverschil inderdaad (veel) te groot, zeker veel kans dat haar kinderen daarom niet willen en zij dat ook niet recht in jouw gezicht wil zeggen en het dus ontwijkt.

+ Brunette +

+ Brunette +

16-09-2014 om 23:48

Brrrr, een kind van drie!

Als kinderen al wat ouder zijn, hebben ze veel minder aandacht nodig. Ze zijn gezeglijker, begrijpen opdrachten beter, enz. Waarschijnlijk begrijp je je vriendin pas als je eigen zoon wat ouder is. Een kind van drie is nog een halve peuter. Als haar kinderen bij jou logeren, zal ze beleefdheidshalve jouw kind ook moeten uitnodigen en waarschijnlijk heeft ze daar helemaal geen zin in. Waarschijnlijk vindt ze het te bot om dat rechtstreeks tegen je te zeggen. Zelf ben ik heel makkelijk qua vriendjes die voor de gezelligheid komen logeren maar een kind onder de vijf, nou nee, daar zou ik helemaal geen trek in hebben.

Tango

Tango

19-09-2014 om 15:02

Moeilijk doen

Annika, je zegt dat je vindt dat je vriendin moeilijk doet maar je eigen aandeel zie je niet. Zelf doe je ook moeilijk, vind ik. Je vraagt via je kind of het mag logeren bij je vriendin, of kind van je vriendin bij jullie.
Volgens mij vind je het vooral makkelijk dat je 3-jarige een keer uit logeren gaat zodat jij tijd hebt voor jezelf. Is prima natuurlijk, maar ik zou dan een ander logeeradres zoeken. Jouw vriendin ziet het duidelijk niet zitten maar durft dit waarschijnlijk niet zo direct te zeggen. Net zoals jij niet direct durft te zeggen dat je graag eens een nachtje zonder je kind door wilt brengen.
Overigens vraag ik me ook af hoe je het andersom zou willen. Komen dan alledrie de kinderen van je vriendin bij jou? Of maar 1 van de drie?
De vriendschap verbreken op basis hiervan vind ik te gek voor woorden. Als jullie toch gewoon gezellig bij elkaar over de vloer kunnen komen is dat toch ook heel waardevol. Dat zou ik niet opgeven omdat jouw vriendin niet open staat voor een logeerpartij van de kinderen.
Overigens houd ik ook niet erg van logeerpartijtjes bij ons thuis. Gelukkig heb ik maar 1 kind dat er wel van houdt. Dochter van 13 heeft regelmatig logees maar logeert gelukkig nog net even vaker bij anderen. Zoon van bijna 10 heeft er gelukkig geen behoefte aan. Een jonger kind laten logeren zou ik vooral doen als ik zie dat de ouder daar behoefte aan heeft of wanneer een ouder dit aan mij vraagt, bijvoorbeeld omdat het hem of haar even teveel is of hij of zij ergens naar toe moet zonder kind. Zo heeft bijvoorbeeld het zoontje van mijn zus, toen 1 jaar, weleens bij ons gelogeerd omdat zij alleenstaand is en 's avonds een etentje had. Ik vind dat dan ook leuk hoor, zo'n kleintje. Maar ik kan me ook voorstellen dat iemand daar juist helemaal niet op zit te wachten.

Suze

Suze

19-09-2014 om 18:39

Annika

Reageer je nog op al onze reacties?

Of je er wat aan hebt?

Tango: ik denk dat Annika dat logeren gewoon heel leuk voor haar kind vindt. Dat kind is alleen, vindt het leuk met grotere kinderen (logisch). Ik weet niet of er een egoistische reden van Annika achter zit.

Maar inmiddels heeft Annika wel begrepen dat het vermoedelijk leuker is voor haar kind dan voor die andere, oudere kinderen, en dat de moeder er allerlei redenen voor kan hebben waarom zij het niet wil.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.