Home » Forum » Borstvoeding weet het niet meer

Borstvoeding, weet het niet meer.

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bentleyy
Borstvoeding, weet het niet meer.

Ik ben nieuw hier met direct een vraag.

Ik hebben dochter van bijna 5 maand, volgende week precies en zij krijgt borstvoeding.
In het begin heel veel geprobeerd en alles wat ons tegen kon zitten zat ook tegen, spruw, ontstekingen, pijn, tepelhoedjes, en ga zo maar door.

Uiteindelijk met 4 maanden ging ze volledig aan de borst.
Nu drinkt ze sochtends een minuut of 4-5 aan elke borst en slaapt dan zo'n 3 uur.
Daarna begint het, elk uur max 1,5 uur drinken en maar een minuut of 2.
Ik pas compressie toe maar dit lijkt smiddags niet te helpen.
Ze blijft dan ook sabbelen.
Dit duurt tot savonds waarin ze echt overgaat op clusteren en continu aan de borst blijft, ik wisselen om de paar minuten van borst en blijf compressie toepassen.
Nu slik in domperidon 2x daags en drink elke dag bv thee
Maar toch heb ik het idee dat er iets niet klopt, gezien ze na de eerste ochtendvoeding wel genoeg heeft maar erna niet meer.
Moet ik de domperidon weer ophogen of heeft iemand nog tips?
Lactatiekundige heb ik al zovaak contact mee gehad die weet het ook niet meer.

AnneJ
5 maanden

Je baby is 5 maanden oud. Misschien is het tijd om te beginnen met bijvoeding?
Dochter kreeg overdag in het begin geprakte banaan met een beetje moedermelk.
Je kunt haar ook water geven, kruidenthee of sap.
En dat clusteren bleef ze bij tijden doen om de borstvoeding sterker op gang te helpen en omdat het haar een genoegen deed.
Als je dochter verder goed groeit, plast en reageert zou ik er verder geen zorgen over maken.
Ze is niet meer alleen afhankelijk van borstvoeding als je je daar zorgen over maakt.

Bentleyy
bijvoeden

Dank voor je reactie.
Liever wacht ik tot de 6 maand, ik heb het idee dat ik alleen sochtends genoeg melk heb en het erna zo erg afneemt dat ze daardoor elk uur wil drinken al 2 weken.
Maar goed ik denk er overna misschien inderdaad eerder beginnen met bijvoeding.

vlinder72
Combinatie

Ik heb een van mijn kinderen tot 10 maanden een combinatie gegeven tussen borstvoeding (' smorgens en 's avonds) en flesjes met afgekolfde melk en kunstvoeding. Dat ging prima. Bij mij ging het op een gegeven moment niet meer. Te druk met de andere drie kinderen en ik vond dat gekolf op kantoor helemaal niets.

Jippox
ik zou

denk ik niet gauw domperidon gaan gebruiken, gezien de mogelijke nadelen van dit medicijn... Borstvoeding is niet zaligmakend. Je kunt je dochter ook een flesje erbij geven 's middags of 's avonds en zien hoe dat gaat. Als je verder vaak blijft aanleggen kun je waarschijnlijk nog best een tijd (deels) borstvoeding geven.

Marjanne
Bentleyy

Je hebt in de afgelopen maanden gemerkt dat alles tijdelijk is, een probleem blijkt achteraf weer mee te vallen. Ik begrijp dat jij genoeg hebt van dit constant beschikbaar zijn ?, dat snap ik. Toch kan je niet meer doen dat aanleggen op vraag en voldoende drinken. Als je kindje normaal groeit ( en dat is bij bV anders dan de de gangbare curve aangeeft) is er bij jullie niets aan de hand, behalve dat jij 'constant beschikbaar' moet zijn. Of je domperidon wilt doorslikken moet je zelf beslissen, het is niet zo positief in het nieuws gekomen de laatste tijd. Borstvoedings-thee is lekker, geeft je een rustig gevoel ( als je er lekker voor gaat zitten) en ontspanning werkt positief op de voeding.
Nog even wachten met bijvoeren gaat je vast lukken, maar ook dan gaat je kindje nog vaak aan de borst als je je kindje zelf de bijvoeding laat nemen (rapley methode) dus ik hoop dat je de rust kan vinden om nog even door te zetten ( en te genieten;-) ) van de borstvoeding

Mama van S
Twee weken

Ik lees dat het nu 2 weken zo is, kan het geen sprongetje of een fase zijn? Onze dochter had zo'n fase toen ze 4 maanden was. Ze leek totaal uitgehongerd. De hele dag aan de borst, dan steeds heel kort drinken en dan weer huilen en zoeken. 's Nachts ineens weer bijna ieder uur wakker voor een voeding. En zo plotseling als het kwam was het ook ineens weer over en was ze gewoon weer tevreden. Ik heb toen ze dat had eens gezocht op google of dit normaal gedrag was met 4 maanden en het bleek dat heel veel baby's rond die leeftijd door zo'n fase gaan. Nou is jou baby een maandje ouder, maar wie weet gaat ze gewoon door diezelfde fase.

dc
die 6 maanden...

Mijn 2e wilde toen hij 5 maanden was elke 2 uur aan de borst, dag en nacht. Ik was helemaal uitgeput. En toen begon ik op aanraden van zus toch met bijvoeding, nou hij at alsof hij uitgehongerd was. Ik zou me echt niet te strak vasthouden aan die 6 maanden hoor. En beginnen met bijvoeden houdt niet in dat de borstvoeding gelijk is afgelopen. Ik ben met 3 kinderen doorgegaan tot bijna 2 jaar.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.