Relaties Relaties

Relaties

Waarom is iemand zijn hand vragen precies grappig?


Tijgeroog

Tijgeroog

29-07-2014 om 09:44

Amk

Hoe vaak draag je zo'n jurk dan? En draag je dan altijd dezelfde jurk, of wissel je verschillende jurken af? En wat bedoelen ze op die site met thee-lengte. (Hopeloos als het om kleding gaat, maar wel nieuwsgierig...)

amk

amk

29-07-2014 om 10:04

Tijgeroog

Ik draag zo iets zeker 4-5 x per jaar. In de jaren dat er volop getrouwd werd vaker. We vinden het vaak ook gewoon leuk om zo'n feestje te geven. Dus rond kerst / oud en nieuw zitten de meesten. Dan nog een bruiloft of promotiefeest en je bent er al.
Ik heb in de loop der jaren een stuk of 4 gala jurken verzameld en die draag ik afwisselend. Ik koop zeker niet elk jaar een nieuwe of voor elke gelegenheid een nieuwe. Mijn vriendinnen ook niet. Of we lenen bij elkaar. Laatste feest had ik een jurk aan van de moeder van een vriendin.

Thee-lengte is ruim onder de knie, maar boven de enkel. Avondkleding is tot op de voet of met een sleepje (erg onhandig), maar zo strikt is dat gelukkig allemaal niet meer.

Bij ons op de lagere school hebben ze vanaf groep 6 met kerst al een galafeest. Dan komen die meisjes allemaal in een leuk coctailjurkje (van C&A of de H&M) en de jongens in een donkere broek met een overhemd. En zo groeien ze er natuurlijk ook in. Vooral in de studententijd zijn er veel gala's.

Barvaux

Barvaux

29-07-2014 om 10:08

amk

Je wil hiermee zeggen dat je kind op een OSM school zit?

Wat ik even niet begrijp is dat je zegt dat je er in groeit en dat de hele groep dat doet. Wat heb ik daar mee te maken als mijn bijv jongere zus in zo'n groep zit? Daar heb ik dan toch niets mee maar toch moet ik opeens in zo'n jurk. Heb je enig idee hoe moeilijk sommige mensen dat kunnen vinden?

amk

amk

29-07-2014 om 10:25

Barvaux

Nee, ik zeg dat dit bij ons op school gebruikelijk is. En ja, ook scholen trekken een bepaald publiek aan ook al zeggen we heel hard van niet. Er zijn niet voor niets witte en zwarte scholen. Op een refo-school hebben ze weer andere gebruiken en gewoonten, daar zal ook niet iedereen zich thuis voelen. Een school in een rijke buurt trekt andere leerlingen dan 1 in een achterstandswijk.

De meeste families waar een gezin mee omgaat zijn heel vergelijkbaar onderling. En ik mag hopen dat de verstandhoudingen binnn jullie gezin zo zijn dat je zus dit van je mag vragen maar ook dat jij je bezwaren mag uiten. Er is altijd een middenweg.

En meestal zitten gezinsleden toch in aardig vergelijkbare groepen.
Met vrijwel gelijke gewoonten en kleding mores.

En ja ik begrijp heel goed dat mensen dat heel moeilijk kunnen vinden, maar zelf kan ik me er makkelijk naar voegen. Dat ik me voeg, wil niet zeggen dat ik zoiets ook van anderen zou vragen.
Maar dit soort uitnodigingen met een stricte dress-code zie je vaak al van verre aankomen omdat je weet van wie de uitnodiging komt en wat de gelegenheid is.

bibi63

bibi63

29-07-2014 om 15:30

Je stelt het iets te simpel AMK

In jouw situatie is dat blijkbaar zo. Dat is prettig en handig. Maar dat is echt geen gemeengoed. In mijn vriendenkring zitten mensen van allerlei allooi en financiële situaties. Ook in mijn familiekring... (en die is niet eens groot, sterker nog, vrij klein).
Ik heb laatst een bruiloft meegemaakt van een vriendin. Geen chique mensen van huisuit, maar door een goede baan goed in de centen en ook een grote vrienden/kennissen/collega-kring. Zij wilden een uitgebreid huwelijksfeest mén cocktailjurkjes voor de dames en smoking voor de heren. Ik kan je vertellen dat daar héél wat mensen bij zaten die dat echt niet thuis in de kast hebben hangen c.q. er de centen voor hebben (aanschaffen/huren voor eenmalig gebruik) of zich er überhaupt in thuis voelen. Ik begrijp best dat ze het leuk vinden (het bruidspaar), mogen ze van mij ook, maar ikzelf heb daar echt niets mee. Ik zie iedereen graag op m'n feest, maar dan wel zoals hij/zij is en waarin hij/zij zich prettig voelt.
Bibi

amk

amk

29-07-2014 om 15:39

bibi

je leest niet goed!!!
Ik zou het zelf ook niet snel vragen.

Maar nog maals, je ziet dit soort uitnodigingen veelal van ver aankomen. Omdat je de persoon of de instantie die je uitnodigt kent.

En dat ik van decorum houd, wil nog niet zeggen dat ik dat anderen op zou leggen.

Mooi Bibi!

Daar gaat het toch om!

Post 59

Daar reageerde ik op...

bibi63

bibi63

30-07-2014 om 14:02

Huh? amk

Hoezo lees ik niet goed???

amk: "Maar nog maals, je ziet dit soort uitnodigingen veelal van ver aankomen. Omdat je de persoon of de instantie die je uitnodigt kent."
Dus?? Dan heb ik dat wel in de kast hangen? Of heb ik het geld ervoor? Of voel ik me prettig in die kleding? En daarbij is het niet alleen het jurkje of het pak, daar hoort ook schoeisel bij. Je kunt moeilijk je sneakers onder een jurk aantrekken.

En verder vind ik het helemaal niet erg dat iemand van decor houdt. Dat wil niet zeggen dat elke genodigde daar blij mee is, of iets mee kan.

Bibi

Evanlyn

Evanlyn

30-07-2014 om 16:07

ach...

als de dresscode niet bevalt, is waarschijnlijk het soort feest ook niks voor je. Dus in het geval van een dresscode die niks voor mij is, zou ik zorgen dat ik dringende bezigheden elders had.

Overigens zijn àlle scholen OSM scholen, van deze of gene soort. Ik dacht eerst van niet, maar dat hebben de kinderen toch wel moeten bezuren.

bibi63

bibi63

30-07-2014 om 17:28

evanlyn

Uiteraard hoef je niet naar feestjes waar je niets mee hebt. Maar wel lullig als het een huwelijksfeest van een goede vriendin betreft.... dan ben je toch wel een soort van verplicht aanwezig (en dat wil je zelf natuurlijk ook).
Bibi

Ad Hombre

Ad Hombre

04-08-2014 om 14:06

Primavera

"Wat ik nou weer grappig vind zijn al die verhalen van mensen die kennelijk niet al te groots hebben uitgepakt over enorme huwelijksfeesten die dan allemaal stuk voor stuk uiteindelijk tot een gestrand huwelijk hebben geleid. Alsof de manier waarop je je huwelijk wenst te vieren daarop invloed heeft. Statistisch gezien gaan er nog altijd een stuk meer relaties mis tussen mensen die niet wensen te trouwen dan tussen mensen die wel getrouwd zijn, dus wat dat betreft zijn die stellen die een sober samenlevingscontract kiezen helemaal niet beter af."

Mm, dat weet ik zo net nog niet. Dat ongehuwd samenwonenden vaker scheiden geloof ik nog wel, want daar zitten vast vaker twijfelachtige relaties bij (die om die reden niet trouwen), maar het zou best wel eens zo kunnen zijn dat een uitgebreid streng geregisseerd huwelijk een slecht teken is voor de relatie op langere termijn. Als iemand (tenminste een van de echtelieden) zo hecht aan het perfect regisseren van een huwelijksfeestje zou dat best wel eens kunnen duiden op een onrealistische visie op romantiek en relaties en het leven in het algemeen.

Ik trek niet zo makkelijk een 'statistisch gezien' uit mijn la als jij, maar het lijkt me nuttig als iemand daar eens onderzoek naar zou doen

Ad Hombre

Ad Hombre

04-08-2014 om 14:12

AMK

"Je doet jaren met zo'n jurk, maar dat doe ik ook met mijn andere kleding.
Een galajurk heb je al voor rond de 100 euro of minder, dus die kosten vallen erg mee. Ja, designerjurken zoals Maxima, die zijn duur, maar dat wordt niet van je gevraagd."

Ik weet niet of het een galajurk is, maar die van mijn vriendin kostte 50 EUR en ik vrees dat ze er strakjes een stuk beter in uit gaat zien dan de bruid.

Hoho

dat mag niet, hoor

Primavera

"Statistisch gezien gaan er nog altijd een stuk meer relaties mis tussen mensen die niet wensen te trouwen dan tussen mensen die wel getrouwd zijn, dus wat dat betreft zijn die stellen die een sober samenlevingscontract kiezen helemaal niet beter af."

ik was nog niet klaar

Statistisch gezien: trek bij je onderzoek dan ook het aantal ongelukkig getrouwde stellen van het totaal af. Want een behoorlijk aantal blijft ook getrouwd om praktische redenen of omdat het 'hoort'. Dit zal bij ongehuwd samenwonenden minder zijn.

Haha

Ik zou deelde reactie hebben gehad: 'grappig' als in 'ik heb er zelf niet veel mee, maar het bestaat dus nog wel/leuk voor haar). Vind eigenlijk dat LL heel ongepast heeft gereageerd op haar schoonmoeder.

LL

LL

11-09-2014 om 23:49

C'est le ton qui fait la musique

C'est le ton qui fait la musique: Het is de toon die muziek maakt tot wat het is. Aldus, de 'manier waarop ze het 'grappig' zei vond ik op het moment zelf niet zo gepast. Dit forum heb ik gebruikt als advies aan jullie hierover en geen opmerkingen te krijgen dat ik 'ongepast' heb gereageerd. Daarom: C'est le ton qui fait la musique. Ik ben daarom benieuwd Kiriku waarom je mijn reactie ongepast en hoe ik hier volgens jou dan mee om moet gaan. Tip: C'est le ton qui fait la musique

ano

ano

13-09-2014 om 19:12

zo hee

ben je nu nog niet klaar met dit gezeur?

le ton et la musique

Ik kan uit jouw posting niet de toon van je schoonmoeder opmaken. Jouw toon daarentegen komt me na het lezen van dit draadje heel drammerig over. Grappig betekent voor mij: 'verwondering in alle openheid'. Als in 'persoonlijk heb ik er niets mee, maar ik laat die ander volkomen in zijn waarde'. Jij kunt blijkbaar niet accepteren dat een ander niet zo blij wordt van 'ten huwelijk vragen' als jijzelf en daarmee laat je de andere NIET in zijn waarde. Je schoonmoeder nabellen om haar om verantwoording voor deze uitspraak te vragen vind ik ongepast. Groot gelijk dat je schoonmoeder hier niet op in wil gaan. Wat kan ze er verder nog over zeggen??
De interpretatie van jouw vriend lijkt me overigens heel plausibel. Ik denk trouwens niet dat ze jullie zal uitlachen wanneer jouw vriend jou ooit ten huwelijk mocht vragen, maar reken niet op tranen van ontroering vanwege het officiële 'vragen'. Ik hoop dat dat voor jou de pret niet drukt; het is toch vooral eits van jullie tweeën.

nog even

Je roept mij al net zo ter verantwoording als je bij je schoonmoeder deed. LOL. Laat iedereen toch zijn eigen idee ergens over hebben.

LL

LL

16-09-2014 om 11:17

@ Kiriku: Mijn reactie kan inderdaad drammerig overkomen. Mijn welgemeende excuses hiervoor.

Ik moet er blijkbaar mee leren omgaan dat sommige mensen 'veel oordelen' en dat dit meer met henzelf te maken heeft dan met degene tegen wie ze oordelen.

Ik begrijp niet dat jij hierin een 'oordeel' ziet. Het is niet meer dan een verschil in smaak. Als ik niet van rood houd, veroordeel ik daarmee niet mijn vriendin die een rode jurk uitkiest. Ik denk eerder dat je moet accepteren dat niet iedereen dezelfde voorliefdes en voorkeuren heeft. Je schoonmoeder kan er niets aan doen dat 'ten huwelijk vragen' haar weinig tot niets nits doet. Dat jij haar dat kwalijk lijkt te nemen, neigt in mijn ogen meer naar (ver)oordelen dan haar reactie op jouw mededeling over je zus' huwelijk.

Stenna

Stenna

16-09-2014 om 15:18

ook grappig

Ik vind het ook wat grappig. Dat heeft niets veroordelende. Maar gewoon, omdat ik het zelf niet zo ken en dat blijkbaar helemaal terug komt terwijl ik meende dat het iets geheel uit de tijds was. Dat vind ik grappig ja. Mag dat niet?

LL

LL

17-09-2014 om 15:25

Reactie

Hoi Stenna,

je hebt in ieder geval de moeite genomen om uit te leggen waarom je het grappig vind . Het komt op mij in ieder geval ook niet over als een lullige, misplaatste manier. Trouwen en tradities die daar soms bij komen is een klein beetje terug van weggeweest. Daarom kan dit inderdaad op sommige mensen als grappig worden gezien.

Ik heb zelf mijn fouten hierin ingezien hoe ik in deze situatie heb gereageerd en heb het nu naast me neergelegd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.