Relaties Relaties

Relaties

jeweethetheuswel

jeweethetheuswel

16-09-2014 om 11:38

Wat vinden jullie hiervan? Alcoholgebruik door ouders.


Vraag

Zijn de kinderen van jullie samen? Anders gevraagd: waren de kinderen getuige van een dronken ouder?

's Avonds weg

De kinderen hebben de basisschoolleeftijd en dat is een leeftijd waarop ze nog de bescherming van ouders nodig hebben. Nu zijn kinderen wel erg snel lerend, dus ze zullen ook snel leren om om te gaan met een alcoholistische ouder. Al blijven de situaties die ze meemaken echt ongewenst.
Je schreef: Een van de twee (ouders) is 's avonds weg. Is dat een enkele keer, regelmatig een keer per week, of heeft die ouder avond/nachtwerk?
Als het een enkele keer is zou ik opvang zoeken voor de kinderen: familie, bekenden, een vaste plek waar ze dan kunnen gaan slapen, zodat jij ook een keer weg kan.
Als het een keer per week is, bijvoorbeeld om te kunnen sporten, dan zou je ook een vaste overnachtingsplek voor je kinderen kunnen zoeken. Moet je wel openheid van zaken geven en om hulp vragen.
Als het elke avond is heb je een groter probleem. Ik zou dan kontakt zoeken met hulpverlenende instanties zoals de Jellinekkliniek. Niet dat zij de partner kunnen overhalen om het alcoholprobleem te erkennen, maar wellicht hebben zij ervaring met partners en kinderen en zijn zij creatief in het bedenken van mogelijkheden.
Het beste zou dan zijn: partner eruit 's avonds, oppas erin.
Ik ken een vrouw die dat als oplossing had: partner had een verslavingsprobleem. Hij mocht wel thuis komen overdag, mee-eten, voor de kinderen zorgen, maar het bed was gesloten voor hem, tot hij van die verslaving af was. Dus 's avonds moest hij de straat op (had wel ergens een onderkomen bij familie of een kamertje).
Ik zou eerst advies vragen en daarna een 'laatste waarschuwingsgesprek' houden, waarbij je heel duidelijk stelt dat dit nooit meer mag gebeuren, onacceptabel is en dat de tijd van mooie beloftes voorbij is, met andere woorden: nog een keer mis en daarna wordt het echt anders. Met als uitgangspunt: als ik weg ben ben jij er ook niet.

Tsjor

M

M

19-09-2014 om 11:38

beide

Jouw verantwoordelijkheid is even groot als die van je partner. -Je partner heeft een drankprobleem (met bijhorende ontkenning, verstoppen, minimaliseren van het probleem...)
-Jij bekijkt het enkel praktisch, bent niet van plan het probleem zelf aan te pakken?
-Slachtoffers hierin zijn de kinderen! Ze krijgen een 'opvoeding' tussen de drank door, de relatieproblemen door welke hiermee te maken hebben (beide partners hebben daar schuld aan, beide hebben hun verantwoordelijkheid te nemen) Arme kinderen, hopelijk worden ze buiten strijd gehouden hierin en gaat de grootste aandacht hierna naar een goede en degelijke opvoeding ipv naar verslavingen en problemen

kinderen niet meer alleen bij een ouder met een alcoholprobleem

helemaal eens met post van Tsjor. Laat je niet in de luren leggen. Het gaat om je kinderen en hun toekomst!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.