Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Ijsbeertje

Ijsbeertje

04-11-2014 om 09:32

Dochter wil alle meisjes uitnodigen behalve 1 meisje


lisbeth

lisbeth

13-11-2014 om 09:47

ja zeer been

Omdat ik zelf een kind heb die beoordeeld wordt op zijn drukke gedrag. Terwijl ik werkelijk nog nooit klachten heb gehad over hem op feestjes. Hij is leuk, doet nooit gemeen en zal nooit andere kinderen pijn doen. Maar omdat hij druk in de klas is wordt hij meteen als vervelend weggeschreven. Ik geef meteen toe dat er kinderen kunnen zijn die echt vervelend kunnen zijn op feestjes en ja dat kan een feestje verknallen. Maar dat hoeven niet altijd de kinderen met een etiketje te zijn. Dus geef zo’n kind het voordeel van de twijfel. Eerst 1 op 1 uitnodigen kan een goed idee geven hoe het zal gaan.

Half a twin

Half a twin

13-11-2014 om 10:32

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst

Inmiddels aardig wat ervaring op het gebied van feestjes (13 stuks georganiseerd nu) maar ik heb wel geleerd dat kinderen onvoorspelbaar zijn. Kinderen die 1 op 1 geen problemen gaven en op een feestje totaal uit de bocht vlogen. Kinderen die 1 op 1 altijd moeilijk waren maar tijdens een feestje zich keurig gedroegen. Ook kinderen hier gehad die op het eerste feestje goed te hanteren waren en op het volgende feestje in combinatie met andere kinderen compleet door mijn huis stuiterden.
De dynamiek van de groep op dat moment kan toch zorgen dat een feestje leuker of minder leuk wordt dan vooraf verwacht werd.
Alle meisjes/jomgens uit de klas uitnodigen is hier nooit een optie geweest. Dan werd voor mij de groep te groot. Dochter 1 keer gepusht een meisje uit te nodigen wat ze zelf niet wilde maar waar ze wel zelf op het feestje was geweest. De argumenten om het kind niet uit te nodigen klopten precies. Op school in de klas was het een heel normaal kind maar op feestjes veranderde ze in een queen bee. Dochter had dat al een paar keer meegemaakt en wilde dat niet op haar eigen feestje. Had ik maar naar haar geluisterd.

Barvaux

Barvaux

13-11-2014 om 10:35

lisbeth

Je moet ook bedenken dat ouders die feestjes organiseren niet altijd natuurtalenten zijn en áls ze dat zijn zijn het nog niet altijd natuurtalenten in het 'in goede banen leiden' van het één en ander. Als een kind in de klas al druk is denken de meeste ouders dat dat niet minder wordt op een feestje.

Daarbij: mijn kind mocht zelf kiezen wie hij wilde uitnodigen, we hadden geen gedoe met maar 8 jongens in de klas dus het was zijn eigen keuze. Als hij jouw zoon had willen uitnodigen mocht hij gewoon komen (ik heb vaak genoeg wat aparte exemplaren gehad) maar ik zie niet in waarom IK dat zou moeten gaan sturen inclusief eerst eens testen hoe jouw zoon is. Ik geloof niet dat ik het 1 op 1 uitnodigen thuis te vergelijken vind met een verjaardagsfeestje.

Het wel of niet mogen komen van jouw zoon ligt dus aan het feit hoe aardig hij is voor mijn kinderen, dus of ze hem willen uitnodigen. Mijn kinderen waren niet populair op de basisschool en dan ga ik ze niet ook nog eens sturen naar bepaalde kinderen om uit te nodigen.

De day after

Bij een verjaardag aanwezig zijn is voor ieder kind fijn. Het gaat mij meer om de day after. Het is heel rauw als kinderen op een verjaardag leuk met elkaar omgaan, maar de volgende dag op school in hun oude rol vallen. Eigenlijk is die beleving nog pijnlijker dan geen uitnodiging krijgen. Die kans is zeer aanwezig vanwege het feit dat dochter er niet echt open voor stond.
Zo schreef al iemand hoe pijnlijk het was te horen te krijgen dat ze een uitnodiging kreeg in opdracht van de moeder. Nog pijnlijker is het als je klas je met dezelfde gemak buitensluit als ervoor. Dan was het feest een schertsvertoning. Zo'n dreun komt hard aan.
Net als in een krot wonen en een dagje in een 5* hotel verblijven. Dan is je krot nog slechter als je daar 's avonds weer moet slapen.
Voor het meisje in TS hoop ik dat er juist in de klas iets gaat veranderen.

border

border

13-11-2014 om 12:13

ja en nee

Slapen in een luxe verblijf kan ook hoop geven, waardoor je verblijf in krot beter aankunt en misschien meer kracht verzameld om uit die ellendige positie (krot) te komen. Tenzij die positie natuurlijk volkomen uitzichtloos is, dan is het misschien alleen maar wreed.
Maar bij een kind laten we hopelijk alle opties nog open. Een keer een leuk feestje, je ook eens uitgenodigd en gast voelen, kan een boost geven. Een kind dat erbuiten staat zal vaak niet zo veel vertrouwen (meer) hebben, waardoor het in een vicieuze cirkel komt.
Maar uiteraard, juist in de klas moet het (ook) verbeterd.

Karmijn

Karmijn

14-11-2014 om 18:25

Manu

Sorry als ik arrogant overkwam.
Ik was erg boos, door jouw reacties. Je schrijft zelf ook dat ze hard zijn. Nou, dat zijn ze inderdaad.

Ik heb al in mijn eerste post in dit draadje gezegd dat ik vind dat het niet verstandig is om een kind op een feestje uit te nodigen, waarvan je weet dat het gedragsproblemen heeft en jij het niet aan kan. Ik zou dat nooit doen, maar heb het ook niet bij de hand gehad. Omdat je eigen kind daar dan inderdaad de dupe van is. Dat zijn we echt met elkaar eens hoor! Heel vervelend dat het feestje van jouw kind zo is verlopen met deze taartenpletter, tjongejonge.

Het is heel pijnlijk, als je kind niet uitgenodigd wordt op een feestje, vanwege zijn gedrag. Maar het is nog veel pijnlijker als het feestje een nare ervaring wordt voor je kind met probleemgedrag, wat hem later dan nog fijntjes door zijn klasgenoten in wordt gewreven.

Dus als je het niet ziet zitten met een kind, doe het dan niet. Maar zie wel in, dat als jij het niet ziet zitten met een kind, dit nog geen reden is, om een kind naar speciaal onderwijs te verplaatsen. Of voor een leerkracht om het kind te pesten en buiten te sluiten in de klas.

Dat ben ik helemaal met Border en Flanagan eens. Het begint in de klas. En dat is ook wat mij zo'n zorgen baart in dit draadje.

En ik blijf erbij, dat het altijd begint met de volwassenen om het kind heen. Sommige kinderen zijn heel moeilijk uit te puzzelen. Het is een zoektocht om erachter te komen, wat de onvermogens zijn, waardoor ze zich misdragen. Maar het zijn kinderen. En dat betekent dat ze de moeite waard zijn.

Ijsbeertje

Ijsbeertje

15-11-2014 om 23:38

De uitnodigingen zijn de deur uit....

Toen ik op het schoolplein zat te wachten op dochter zag ik het meisje (die dochter eerst niet wou uitnodigen) naar buiten komen rennen. Op haar gezicht de grootste glimlach en ik kon zien dat ze iets heel enthousiast vertelde aan haar moeder. In haar hand het kaartje met de uitnodiging van dochter. Het was echt zo'n fijn gevoel om het meisje zo blij te zien. Ik heb aan dochter gezegd dat als ze dit meisje thuis uitnodigt we iets leuks gaan doen zoals kleien. Op de een of andere manier is dochter nu heel aardig tegen het meisje en heeft haar al zodra ze het meisje zag uitgenodigd om te komen spelen. Dit is nog niet gebeurd omdat ze meestal naar de opvang is. Alleen het meisje kijkt me nu elke dag stralend aan en kwam naar me toe om te vertellen dat dochter en ook de andere kinderen nu aardig tegen haar zijn en niet meer pesten. Jeetje daar schrok ik wel van. Het meisje keek echt verdrietig toen ze over dit pesten begon. Ik hoop dat het zo blijft. Ik heb tegen het meisje gezegd dat ze naar mij mag komen als ze weer gepest wordt. Het feestje komt er nog aan. Ik ben echt vol goede hoop dat het goed zal gaan. Ik schrik van de invloed die ik als ouder heb op dit proces. Had ik niet verwacht. Het verbaasd me echt. Dochter vraagt steeds wanneer het meisje nu eindelijk komt spelen.

Egel

Egel

16-11-2014 om 08:26

Natte ogen

Ik zeg het eerlijk: ik krijg natte ogen terwijl ik je bericht lees, zondagochtend in bed.
Hopelijk blijft het zo goed gaan en wordt dit meisje nu ook gelukkiger. Wat een lief beeld, dat ze zo op haar moeder afrende.
Nog een keer natte ogen.
Succes en veel plezier.

Ulla

Ulla

16-11-2014 om 08:55

Ik ben ook ontroerd

Wat heb je dit goed gedaan, Ijsbeertje!

Ulla

Ulla

16-11-2014 om 08:58

zo simpel kan het dus zijn. Er van uitgaande dat het met feestje en daarna ook goed komt.

Hortensia

Hortensia

16-11-2014 om 09:08

IJsbeertje

Wauw! Weet je wel wat je voor dit meisje betekent? Dat ze dit haar leven lang zal onthouden?

Astrid

Astrid

16-11-2014 om 12:14

omdat

ik beide kanten heel goed begrijp, ben ik heel blij met de uitkomst hoe het is gelopen. Heel goed gedaan, ook je dochter

Manu

Manu

16-11-2014 om 14:30

Super

Fijn voor allemaal begrijp ik. Super dat het zo uitgepakt heeft!
Wel bijzonder dat met zo'n kleine interventie de dynamiek verandert in de groep terwijl de leerkracht niet in staat bleek de boel te veranderen. Zou mij weinig vertrouwen in de leerkracht geven.

Een fijne verjaardag gewenst voor dochter en meisje!

Manu

Manu

16-11-2014 om 14:45

Karmijn.

Bedankt voor je reactie.
Ik vind het vervelend dat je mij woorden in de mond legt.

"Dus als je het niet ziet zitten met een kind, doe het dan niet. Maar zie wel in, dat als jij het niet ziet zitten met een kind, dit nog geen reden is, om een kind naar speciaal onderwijs te verplaatsen. Of voor een leerkracht om het kind te pesten en buiten te sluiten in de klas."
Alsof ik suggereer dat een kind naar speciaal onderwijs moet omdat ik het niet handelen kan. Bespottelijke conclusie / aanname. Alsof ik zeg dat een leerkracht een kind mag pesten/buiten sluiten. Net zo'n bespottelijke conclusie / aanname.

"Dat ben ik helemaal met Border en Flanagan eens. Het begint in de klas. En dat is ook wat mij zo'n zorgen baart in dit draadje."

En ik ben inderdaad van mening dat het zeker in de klas beginnen kan (groepsdynamiek) maar ik zie ook dat het in een kind beginnen kan. En dat de groep daar heftig op reageren kan. Er vanuit gaan dat het altijd aan de groep ligt is je ogen sluiten voor individuele problematiek van een kind.
Je schrijft dat je erg boos werd van mijn input. Kan het zijn dat je mening en reaktie sterk gekleurd wordt door emotie?

"En ik blijf erbij, dat het altijd begint met de volwassenen om het kind heen. Sommige kinderen zijn heel moeilijk uit te puzzelen. Het is een zoektocht om erachter te komen, wat de onvermogens zijn, waardoor ze zich misdragen. Maar het zijn kinderen. En dat betekent dat ze de moeite waard zijn."

Dat elk kind een puzzel is spreekt mij aan. Er zijn makkelijke en moeilijke puzzels. Er kunnen stukjes beschadigd zijn, echt kapot zijn of kwijt zijn. Aan volwassenen om dit uit te zoeken. Wat mij betreft in een omgeving die goed is voor alle partijen. (dat kan de basisschool zijn of ander passend onderwijs.)

Je sluit af met een enorm insinuerende opmerking.

"Maar het zijn kinderen. En dat betekent dat ze de moeite waard zijn."

Alsof ik ergens gesuggereerd heb dat kinderen er niet toe doen.

Karmijn; ik wil best met je van gedachten wisselen. Maar niet op deze suggestieve manier waarbij mij dingen in de mond gelegd worden die ik niet zeg en al helemaal niet bedoel.
Dus wat mij betreft is deze ge3dachtenwisseling hiermee afgesloten. Hier leen ik mij niet voor.

Ja ijsbeertje

Spontane tranen hier. Springt er zomaar in.

Juffie

Juffie

16-11-2014 om 16:35

Karmijn

Ik laat je, off-topic, bij deze toch even weten dat ik je input op dit forum echt heel goed vind. De manier waarop je radicaal voor het kind kiest, zonder alleen oog te hebben voor je eigen kinderen, spreekt me enorm aan. Als we een discussie op school hebben over zorgenkinderen gebruik ik veel van jouw tips. Ga dus vooral zo door!

Egel

Egel

16-11-2014 om 16:41

en ik vind Manu

ook heel goede zinnige dingen zeggen. Heeft nog niemand dat gezegd? Bij dezen dan.
Klinkt allemaal heel erg zorgvuldig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.