Home » Forum » Zussen

Zussen

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

36 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zusje
Zucht Mark

Leer eens lezen zeg... Ik ben jaren bezig geweest om erachter te komen dat het allemaal niet mijn schuld was. Het heeft dus jaren geduurd voor mijn kant van het verhaal er überhaupt was.
En ja ik schrijf er hier over, maar verder ben ik er niet zo mee bezeg hoor. Dus dan vind ik het gewoon jammer dat jij denkt dat ik in een slachtofferrol zit.
En dat terwijl de psycholoog juist vond dat ik zo sterk ben ondanks alles. En dat ik toch zo goed mijn eigen weg ben gegaan.
Ik heb zijn hulp juist nodig gehad om te te realiseren dat ik een slachtoffer was. Was ja, want inmiddels ben ik los van mijn ouders en voel me niet meer geraakt door hun afkeurende verhalen over vroeger.
Dat was vroeger, en kinderen zijn nu eenmaal niet perfect, net als grote mensen. Alleen kun je het een kind niet kwalijk nemen als het lastig is. Als ouder moet je het dan opvoeden. En dat is niet makkelijk, dat besef ik ook , maar verwaarlozen is gewoon geen goede keuze. Zeker niet als je dan ook nog het kind zelf daarvan de schuld gaat geven als die alles begint te begrijpen.

Kom uit je slachtofferrol is naar mijn idee ook een beetje mode aan het worden. Ik hoor het vaker (niet tegen mij overigens) en het kan nogal misplaatst overkomen.
Ik zou deze woorden wat voorzichtiger gebruiken.

Mark74
Ik ga over mijn eigen woorden..

Dus ook in dit geval. Hoewel ze geen poging tot kwetsen waren. Het ligt blijkbaar nogal gevoelig. Ik vind oprecht dat als je op een openbaar forum een vraag stelt/probleem voorlegt, je ook tegen heel kritische reacties moet kunnen. Zo niet, dan kun je het maar beter laten. Verder zou het voor jou heel erg onbelangrijk moeten zijn of ik vind dat jij in een slachtofferrol zit of niet.

Ik denk dat jij waarschijnlijk beter afstand kunt houden van je familie. Er zitten, linksom of rechtsom, daar zoveel slechte gevoelens dat het geen zin meer heeft om contact te houden.

Annemiek
Zusje

Zou je een eigen topic willen starten? Ik vind het nl nogal pijnlijk je reacties te lezen. Je klinkt precies zoals mijn eigen zus praat. Alles ligt aan een ander. Ze ziet niet in hoe lastig en complex haar eigen gedrag is. Het rakelt voor mij vele pijnlijke herinneringen op.
Jouw situatie ken ik niet en daar wil ik niet over oordelen. Maar zou je mijn topic hiervoor niet willen gebruiken?

Egel
Aan zusje

Zusje, wat krijg je wel niet over je heen hier! Mark74 met van die harde oordelen en dat het wel aan het kind van 13 kan hebben gelegen dat wellicht zo lastig was dat het dat wel logisch is (??) dat je ouders besluiten om zonder jou iets leuks te gaan doen, maar wel altijd met je zus.
En nu Annemiek, die natuurlijk ook iets heel vervelends meemaakt en van wie het 'topic' inderdaad oorspronkelijk is (voor zover dat kan op een forum), die je nu in feite beschuldigt van dat jij net als haar zus vindt dat alles altijd aan een ander ligt.

Sorry mensen, ik vind het juist een ongelooflijk pijnlijk verhaal, de tranen schieten me bij het lezen in de ogen om me voor te stellen dat ik zo behandeld zou zijn, of dat ik mijn kinderen zo zou behandelen en hoe ze zich dan zouden voelen. Wat een kindermishandeling. Wat gemeen en liefdeloos.
Natuurlijk ben je slachtoffer! Goed dat je dat inzag en dat je dat ook hier blijft zeggen. En inderdaad zeg, het lijkt tegenwoordig wel of je niet gewoon een slachtoffer mag zijn. Je moet het allemaal alvast eventjes verwerkt hebben voordat je doorhebt dat je een slachtoffer was.
Ik vind het ook zo erg dat je ouders ook nu nog geen enkel aandeel toegeven, geen enkele verantwoordelijkheid. Dus ook nu moet je het weer helemaal zelf doen.

Het klinkt alsof het behoorlijk goed met je gaat. Toch zou ik je wel willen troosten, alsnog, en nogmaals!
Veel liefs,
Egel

Zusje
Sorry Annemiek

Maar dit is een openbaar forum. En als je een draad start ben je in mijn ogen geen eigenaar hiervan.
Als je met een groep mensen een onderwerp aansnijdt mogen anderen hun verhaal dan niet vertellen?

Ik hoopte dat je wellicht iets had aan mijn inzichten.
Ik vind helemaal niet dat het allemaal aan een ander ligt. Ieder mens maakt fouten, en ieder mens probeert het juist goed te doen.
Het was voor mij gewoon een lastige samenloop van omstandigheden.
Onzekere ouders en een bazige zus. En ik was niet makkelijk en nogal eigenwijs. Maar ook heel anders dan mijn zus en ouders. Ze snapten me gewoon niet. Maar deed wel altijd alles om maar aandacht te krijgen van mijn ouders. En dat pakte ook averechts uit.

Wie weet Annemiek geldt dit ook voor jouw zus? Probeer je je wel eens in haar te verplaatsen?

Ik vind wel dat je je erg kinderachtig opstelt. Maar ik zal verder wegblijven.

En Egel dankjewel, (Knuf)

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.