Relaties Relaties

Relaties

Jobje

Jobje

02-12-2014 om 12:44

Altijd de kerstdiscussie op mijn verjaardag


Egel

Egel

05-12-2014 om 11:22

vind ik ook - en mijn ervaring

Ik vind ook dat je gewoon dit jaar geen zin meer kunt hebben. Dat je het nu even alleen met gezin wil vieren en dat je volgend jaar wel weer ziet. Een je verjaardag inderdaad zonder familie, minimaal 1 jaar maar misschien wel (veel) vaker.

Ik heb een heel ander soort ervaring: moeder/stiefvader vragen het meestal ± eind november, en peilen heel voorzichtig wat de plannen zijn en of we nog zin hebben om 1 van de kerstdagen te komen. Dat wil ik graag: veel muziekmaken, gezelligheid, eten. Dit jaar nodigde ik ze voor de vorm uit, maar zei er meteen bij dat het leuker was bij hen en dat wij ook wel een gang zouden maken. Was goed, ook voor mijn brussen.

Maar mijn vader/stiefmoeder, daar lijken we wel niet welkom. Zo'n 10 jaar geleden hebben wij ze twee jaar achter elkaar uitgenodigd voor uitgebreid eten. Maar we worden nooit teruggevraagd. Ze hebben zelf 2 kinderen (mijn half'brussen') en ze bellen vaak op 1e kerstdag en zeggen dat het heel gezellig is 'zo met elkaar, met zijn allen'. Zulk soort dingen. Bijzonder pijnlijk. Ik ben gewoon mede bij ze opgegroeid dus dat is het niet.
Ik heb een paar jaar maar niet meer opgenomen als zij belden. Maar dan werd mijn moeder gewoon gebeld als ze wisten dat we daar waren.
Bijna drie jaar geleden kon ik me niet inhouden aan de telefoon toen mijn vader weer zo tevreden vertelde dat ze heerlijk met het gezin waren (halfjes gewoon ruim in de twintig en al lang uit huis). Ik flipte even helemaal en gooide de hoorn erop. Toen hadden we even ruzie, vader heeft brief gestuurd en ik een terug. Het is weer helemaal goed maar voor kerst heeft het niet geholpen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.