Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Sanne

Sanne

24-12-2014 om 21:20

heen en weer draaien baby

Mijn schoonmoeder uit Mexico past regelmatig op onze nu 10 weken oude dochter (onze eerste) wat ik haar laatst zag doen verbaasde mij: zij draaide onze dochter heen en weer door haar liggend op haar rug op de bank aan de armen van rug naar linkerzij naar rug en rechterzij waarbij mijn dochter haar hoofdje van links naar rechts meedraaide. Dit ging in een vrij vlot tempo. Nu vraag ik mij af of dit kwaad kan. Onze dochter huilde tijdens dit gebeuren niet...

Marea

Marea

25-12-2014 om 10:24

Hopelijk niet dit


https://m.youtube.com/watch?v=T7ihdsjIqhI

Zo'n mevrouw die met baby's zwaait.

Egel

Egel

25-12-2014 om 11:10

Vreselijk Marea

Marea, ik kon dat filmpje nog niet tot de helft kijken. Vreselijk. Nog extra omdat die baby helemaal van streek is en huilt. Maakt die vrouw (de moeder?) blijkbaar niet uit. Au.
Maar, Sanne, ik weet het antwoord op je vraag niet maar het klinkt best normaal en rustig wat jij beschrijft. Ik zou opletten of je baby niet bijvoorbeeld net heel moe is en op die manier wakker wordt gehouden. En dat baby niet gaat huilen of dat oma telkens goed reageert als ze gaat huilen (ook op andere momenten).
Veel succes en nog gefeliciteerd met je pasverworven moederschap!

Barvaux

Barvaux

25-12-2014 om 11:33

sanne

Dikke kans dat ze dat ook met je partner heeft gedaan. Waarom vraag je niet aan haar wat het doel is?

Mijntje

Mijntje

25-12-2014 om 14:14

Geen idee eigenlijk

Zolang het hoofdje niet keihard heen en weer bengelt, geen idee eigenlijk, wordt het hoofdje/nekje wel goed ondersteund? Dat ze dat vroeger bij je partner deed vind ik geen goede reden, het ging alleen goed bij hem maar dat geeft geen garantie.
Ik kan me wel voorstellen dat je je er niet goed bij voelt, als kersverse moeder (gefeliciteerd!)
Al denk ik toch echt dat je dochter wel was gaan huilen als het haar niet beviel. Wat vindt je man ervan? En is dit daar gebruikelijk, ook al bij zo'n jonge baby?

Sanne

Sanne

25-12-2014 om 15:23

geen idee

Jeetje Marea wat een heftig filmpje ...ik vond het vreselijk om te zien. Vergeleken bij het filmpje ging het heen en weer draaien van mijn dochter in slow motion. Ze deed het heen en weer draaien maar 3 of 4x heen en weer.
Mijn schoonmoeder zegt dat t draaien gebruikelijk is om de nekspieren te sterker te maken.Schijnbaar heeft ze dit ook bij mijn man gedaan maar ik heb aangegeven dat ik het niet prettig vind dat ze dit met onze dochter doet. Leuk een beledigde schoonmoeder met de kerstdagen...
Mijn dochter lag plat als ze haar naar links en rechts draaide dus haar hoofdje bungelde niet heen en weer maar draaide mee van links naar rechts. Mijn dochter huilde niet dus ik denk niet dat ze het als pijnelijk heeft ervaren maar ze is nog zo klein en hoop dat ze er niks aan over houdt...
Bedankt voor alle felicitaties en betrokken reacties. Ik wens jullie fijne feestdagen.

Mijntje

Mijntje

25-12-2014 om 15:55

sgtrmmrn

Nou, ik zou hier ook niet blij van worden. Met nekspieren moet je erg voorzichtig zijn, ze hoeft nog niet naar de sportschool. Laat je man haar maar een beetje afremmen, ze bedoelt het natuurlijk goed
Jullie ook fijne dagen met jullie kerstkind!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.