Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

TV muts

TV muts

28-12-2014 om 17:33

Eindelijk een platte tv


Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 11:11

nog een tip

Als je echt weet welke, of als je er nog drie op je lijstje heb: ga eens googlen. Mijn man koopt OF bij de mediamarktkorting OF via internet en alle drie de tv's zijn online gekocht.

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 11:12

laatste

Laatste tv kwam via http://www.elektrokoopjes.nl/

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-12-2014 om 11:16

hier

Wij zijn een paar maanden geleden ook overgestapt op een platte TV. Wat een verschil zeg. Haden we eigenlijk jaren eerder moeten doen.
Wij zijn wel voor een redelijk grote TV gegaan (54 inch geloof ik). Die vertraging bij het zappen heeft niets met de TV te maken, maar met de digitale ontvanger.

Wij hebben een smart TV gekozen, ook echt fijn (zeker voor onze pubers). Het is meer een computer dan een TV eigenlijk. Zoon heeft nogal veel films op zijn laptop staan en die kijken we dan gewoon via de TV. Ook foto's die op een telefoon of laptop staan, kunnen we via de TV kijken.
Eerlijk is eerlijk: ik ben blij dat man en zoons nogal handig zijn om dit soort dingen te begrijpen en goed te installeren. Maar we hebben er veel plezier van!

Oh ja, over de Mediamarkt. Je hebt gewone neutrale verkopers én je hebt medewerkers van specifieke merken. Jij hebt zo'n merken-verkoper getroffen. En die wil alleen maar zijn eigen merk verkopen. Ik zou dus nog een keer terug gaan en je vragen gaan stellen aan een neutrale verkoper. Mocht je een specifiek merk hebben gekozen, dan zoek je vervolgens zo'n merken-specialist voor je detail-vragen.

TV muts

TV muts

29-12-2014 om 12:40

Allen

Ben blij met alle reacties! Super zeg.
Qua grootte, mijn beelddiagonaal is nu 52 cm, dat is de helft van wat wordt aangeraden, dus ik denk dat die 40-42 inch een prima maat is voor ons.
Smart tv vind ik niet noodzakelijk, maar denk ik wel leuk als we het hebben.
Op het kastje laten staan vind ik te link, staat zo wankel, en het is wel lekker als er iets meer ruimte is. Die apparaten moeten dan maar een ander plekje (of in een kleiner kastje).

Dat van die herz had ik bij de mediamarkt ook gezien, ik denk dat ik 200 wel wil, keek fijner dan 100.

Fijn te horen dat die vertraging niet aan de tv ligt, hoef ik daar niet meer naar te kijken.
En ijsvogeltje, wauw 54 inch, dat is 3x zo groot als dat ik nu heb, hihi.

Ik ga de sites van Barvaux eens napluizen en nog naar wat winkels (anders dan mediamarkt).

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 13:19

Waarom doen wat 'ze' zeggen?

Dat winkels een bepaalde maat adviseren, wil natuurlijk niet zeggen dat je die raad moet opvolgen. Je moet je altijd realiseren dat winkels commercieel denken en je thuissituatie niet kennen.
Wij hebben een tv van ik meen 31 inch en die voldoet in ónze situatie. Qua formaat zou ik volgende keer misschien wel voor één slag groter gaan, omdat mijn ogen er niet beter op worden, maar ik kan nu gewoon zittend alles volgen. Wij zitten vrij dicht bij de tv. De tv staat bij de muur en de bank staat zo'n beetje op 2/3 van de kamer (kamer is daar 5 meter breed). Als de bank tegen de andere muur had gestaan, had een grotere tv beter geweest.
Je moet kijken naar wat je nu hebt, kun je daar alles goed op zien? Dan is een veel groter scherm echt niet nodig.

Ik vind het persoonlijk echt vreselijk als in een huiskamer zo'n bewegend wandtapijt aan de muur hangt. Waarom zou je dat doen? Maar goed, dat valt onder het hoofdstuk 'smaak'. Laatst waren we ergens voor het eerst op visite waar dat wandtapijt aan bleef staan tijdens ons bezoek. Echt niet te omzeilen. We staan niet te springen om daar nog een keer op visite te gaan op deze manier.

Het is al vaker gezegd, maar ik ook nog maar eens: een platte tv kan prima op een voet staan, dus hoeft niet aan de muur. Zolang je geen nieuw meubel wilt aanschaffen of de combinatie met wat je hebt niet staat met een opgehangen tv, is er geen enkele reden om alles opeens bij de tv aan te passen.

In het jaar dat wij een platte tv kochten kwam ik tot de conclusie dat plasma meer energie gebruikt dan 'gewoon' HD-schermen. Inmiddels is er LED bijgekomen en die zijn nog energiezuiniger.

Wat het geluid betreft: ik ben daar nogal pietluttig in. Maar op het geluid van HD kwaliteit kun je over het algemeen weinig aan te merken hebben. In de winkel een paar tv's mét geluid bekijken en luisteren wat je prettig in het gehoor klinkt.

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 13:33

kaaskopje

Een te kleine tv kan echt lastig zijn om de ondertiteling te lezen. Toen wij de kamer anders indeelden moest er dus echt een grotere komen.

Ik heb al een prima staatje gegeven voor inches en afstand. Meer hoeft niet maar 31 inch is toch echt maar geschikt voor 2 tot 2,5 meter.

http://www.televisies.nl/tvpedia/wat-is-de-ideale-kijkafstand-voor-uw-tv/

De standaard regel is dat je 3x het aantal centimeter rekenen wat het scherm groot is. Dit betekent bij wijze van spreken dat bij een 40 inch (102 cm), dat de ideale kijkafstand 3,06 meter zou zijn.

Maar dat neemt niet weg dat als de huidige tv goed is je niet perse groter hoeft. Verder geloof ik niet dat smaak komt kijken bij een hele grote tv. Ik denk dat de meeste mensen het niet supermooi vinden aan de muur maar gewoon fijn om naar te kijken. Zoals Ad Hombre al zegt, de meeste apparaten zijn gewoon lelijk, ze zijn er ook niet om naar te kijken als ze uit staan.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 13:49

Voor de statistiek

wij hebben er eentje van slechts 42 inch en het 'bakbeest' ervoor had een 28 inch beeldbuis.

Dat van die vertraging door de decoder klopt, maar vaak zit de (kabel DVB-C) decoder in de TV. Dat is prettig want scheelt weer kastjes en afstandsbedieningen. En als Ad Hombre ergens een hekel aan heeft zijn het wel kabels, kastjes en afstandsbedieningen!

Overigens heb ik geen last van die vertraging want we kijken nagenoeg geen 'live' TV en zeker niet op de zap-manier. We gebruiken bijna alleen de mediaspeler en dan kiezen we zelf wat we waar en wanneer kijken.

We hebben trouwens bewust maar 1 TV in huis. We kijken samen of niet en zeker niet in de slaapkamer. Slecht voor de seks en slecht voor de nachtrust (volgens gezaghebbende geleerden).

Hanne.

Hanne.

29-12-2014 om 13:54

even gemeten

Ik ben puur uit nieuwsgierigheid even gaan meten.

Onze oude tv (20+ jaar oud) heeft een diagonaal van 70 cm (27"), met de rand er bij kom ik op 94 cm.

De nieuwe platte tv (ook al 8 jaar oud) heeft een diagonaal van 79 cm (31") met ook een buitenmaat van 94 cm.

Onze kijkafstand zou dus rond de 2,5 meter moeten zitten, maar ook wij zaten veel verder weg. Meter of 3-3,5 meestal. Blijkbaar hebben we goede ogen .

Sindskort de woonkamer omgegooid en nu is de kijkafstand plm 6 meter. Tv kijken gaat nog prima, maar nu kost ondertitels lezen inderdaad moeite. Het gekke is dat als ik er dan een stoel bij pak ik toch weer op die 3-3,5 meter ga zitten.

Blijkbaar zit er toch variatie in wat je een prettige afstand vindt.

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 13:55

ad hombre

Het hebben van een tv in de slaapkamer heeft net zo weinig te maken met seks en nachtrust als het hebben van een tv in de woonkamer.

Mijn zonen mogen overigens geen tv in hun kamer. Die van ons wordt gebruikt bij ziekte (was erg handig de afgelopen twee weken), als iemand even rust wel van de rest en iets wil kijken of wat dan ook.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 14:01

Verstoppen dat ding!

"de meeste apparaten zijn gewoon lelijk, ze zijn er ook niet om naar te kijken als ze uit staan."

Het coolste op dat gebied is een TV die er gewoon niet is als hij uitstaat. Vroeger had je natuurlijk TV meubels met klapdeurtjes. Maar die waren zelf ook weer behoorlijk lelijk.

Er is een ding wat je met zo'n platte TV redelijk makkelijk kunt, namelijk weg laten zakken in een meubel.

Deze bijvoorbeeld:
http://www.interstar-meubelen.nl/hst/i17n12t/interstar.nsf/Main/Interstar%20collectie~TV-Lift?open

Met een druk op de afstandsbediening komt het monster omhoog

Dan de speakers mnog een beetje netjes wegwerken en het begint erop te lijken.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 14:06

Nou Barvaux

zal ik dan maar eens iets heel onaardigs zeggen? Ik denk dat sommige mensen zo'n grote lap aan de muur hangen om te laten zien dat ze niet achter willen blijven en er veel geld voor over hebben.

Ik zie slecht en ik constateerde dat het beeld van zo'n groot scherm dan wel groter is, maar daarmee niet automatisch voldoet aan 'goed zicht'.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 14:09

Barvaux

"Het hebben van een tv in de slaapkamer heeft net zo weinig te maken met seks en nachtrust als het hebben van een tv in de woonkamer."

Google er eens op en je zult zien dat velen er anders over denken:

http://www.becomingminimalist.com/18-darn-good-reasons-to-get-the-tv-out-of-the-bedroom/

Nog iets gezaghebbends:

http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2014/04/09/peds.2013-3998

Bijna plagiaat "Bedrooms are for sleeping and sex, not for watching television or doing work.":

http://sleepdisorders.about.com/od/howcanisleepbetter/a/bettersleep.htm

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 14:09

Ad Hombre

Dat is natuurlijk érg fraai, zo'n wegzak-tv, maar aan al dat fraais hangt wel een prijskaartje.

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 14:13

ad hombre

Onderzoeken zeggen niet alles over iedereen Ad Hombre...

amk

amk

29-12-2014 om 14:13

in een kast

hij staat bij ons in een kast, gat in de achterkant geboord voor de kabels. Aan beide zijden nog een cm over en het geluid kun je nog prima horen. We zijn niet geinteresseerd in de kwaliteit er van. Vind ik, let op mijn mening, erg overrated. wij hebben op 3,5 meter een beeld diagonaal van 32" en dat vinden we al erg groot. We hadden hiervoor een 48cm tv (plat)en die voldeed eigenlijk veel beter. Heb spijt dat ik me deze heb laten aanpraten.

Ofwel bedenk eerst waar je behoefte aan hebt en zoek dat.
Groter beeld = meer energie verbruik. Ik merk het verschil echt.

Tine Winkel

Tine Winkel

29-12-2014 om 14:16

stiller worden

heeft onze TV, bij het zappen. Erg vervelend, omdat je dan dus na het verwisselen van zender niet gelijk kunt horen wat er gezegd wordt. Niet dat we 'm daarom wegdoen. Het is nog een fijne beeldbuisTV en zolang-ie het doet komt er geen nieuwe. De Wii doet t er prima op.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 14:20

Kaaskopje

"zal ik dan maar eens iets heel onaardigs zeggen? Ik denk dat sommige mensen zo'n grote lap aan de muur hangen om te laten zien dat ze niet achter willen blijven en er veel geld voor over hebben."

Daar is niks onaardigs aan, het is vooral dom. De domheid van mensen die iedereen die andere beslissingen in het leven neemt dan zijzelf graag kwalijke motieven toewenst. (al hebben ze er zelf totaal geen last van) Daar krijg je waarschijnlijk een beter gevoel van.

Diezelfde mensen vinden zichzelf natuurlijk op andere vlakken (religie, immigratie, sociale klasse) heel tolerant en verlicht, maar o wee als ze een naar Kaaskopjes mening iets te grote TV kopen. Dan zijn het proleten!

Ik ontdek dat ik me tegenwoordig vooral erger aan dit soort 'ik ben beter dan jij' meningen die in de praktijk vooral handig verpakte afgunst en intolerantie moeten verhullen. Kijk, als het ergens over gaat. Als je ergens echt last of gevaar van ondervindt, prima. Maar de TV van de buren? Who the fuck cares waar de buurman zijn geld aan uitgeeft?

Hanne.

Hanne.

29-12-2014 om 14:20

meer verbruik

Dat meerdere verbruik valt m.i. nogal mee. Binnen het zelfde energielabel is het verschil tussen een 32" en een 42" max 15 euro op jaarbasis. (Uitgaande van tv 4 uur per dag aan). Daar zou ik mijn keuze niet vanaf laten hangen.

http://www.nuon.nl/energie-besparen/artikelen-apparaten/energieverbruik-tv.jsp

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 14:21

Kaaskopje

"Dat is natuurlijk érg fraai, zo'n wegzak-tv, maar aan al dat fraais hangt wel een prijskaartje."

Alles om te laten zien hoeveel geld ik er voor over heb, Kaaskopje

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 14:44

eens met Ad

Kaaskopje: eerste wordt er in dit draadje gezegd dat een platte tv lelijk is en groot en daar was jij het niet mee eens.

Nu doe je eigenlijk hetzelfde door eerst te zeggen dat mensen met een grote tv geen smaak hebben en vervolgens dat ze jaloers zijn op mensen die wel zo'n ding hebben en dat ze daarmee laten zien dat ze geld ervoor hebben.

Roep je dat ook over iedereen met een iets duurdere auto dan de goedkoopste, duurdere kleren dan die van de Zeeman, een duurdere vakantie dan met de tent naar Otterlo?

wegzaktv

Há, daar heeft iemand nou eens een mooi gat in de markt geboord, de wegzaktv.
Ik vermoed dat er best veel mensen zijn die zeggen zo'n ding te willen maar die, als ze die functie hebben, de tv feitelijk nooit laten wegzakken omdat hij zo vaak aanstaat dat dat de moeite niet is (behalve als er niemand thuis is of men naar bed gaat. Maar dan stoort ook niemand zich aan die lelijke tv).

En dan zijn er ook nog mensen die dat ding wel willen laten wegzakken maar waar in de praktijk elk vrijkomend horizontaal oppervlak binnen een half uur bedekt is met troep, zodat de tv, eenmaal verzonken, niet meer zomaar omhoog kan (waarna men uiteindelijk besluit om dat ding maar niet meer te laten verzinken. Want zo gaat dat dan)

Kortom: de feitelijke gebruikers zijn beperkt tot die mensen die zich a) storen aan de tv en b) die tv vrij weinig aan hebben staan als ze thuis zijn en c) erg opgeruimd zijn. Vraag me af hoeveel mensen dat zijn, eigenlijk

Over dat buigscherm stond een tijdje geleden een stukje op de site van het NRC. Nee, geen beter beeld, en je moet er ook nog eens precies recht voor zitten om het goed te kunnen zien. Onzin dus.

Groeten,

Temet

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 15:27

Temet

Ik zag eens een aflevering van dat bed&breakfast programma van de bbc... vertwijfeld liepen twee mensen te zoeken naar de tv totdat bleek dat die dus verzonken was in een kastje aan het voeteneind van het bed

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 16:23

Barvaux

Ten opzichte van een toetertv vind ik een plat scherm een héle verbetering. Maar als die platte tv als een enorm wandscherm aan de muur hangt gaat de schoonheid wat mij betreft weer verloren.

Ik lees net dat ik op mijn kop krijg van Ad Hombre over mijn mening. En min of meer ook van jou. Dat mag natuurlijk. Maar ik heb niet gezegd dat mensen uit jaloezie handelen. Ik zou zelf bijvoorbeeld best duurdere spullen willen, maar dat past niet bij mijn inkomen. Dat iemand met meer inkomen duurdere spullen koopt vind ik heel begrijpelijk en ook acceptabel. Ik zou dat ook doen. Maar ook al zou ik meer inkomen hebben, dan zou ik nog niet kiezen voor zo'n wandtapijttv. Ik vind dat persoonlijk over de top. En bij sómmigen vraag ik me af waarom ze daarvoor kiezen. Voor de afstand bank/tv hoeft het dan niet. Bij een kamer van 14 bij 8 kan ik me nog voorstellen dat zo'n groot scherm nut heeft, maar als de bank vier meter bij de tv vandaan staat is het wel schrikken hoor, zo'n groot scherm.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-12-2014 om 16:28

Ceasar's Palace

Ik logeerde 20 jaar terug een paar nachten in een suite in Ceasar's Palace (een hotel in Las Vegas, de gewone kamers waren op) en daar hadden ze zo'n wegzak TV. Nog een gewone beeldbuis, dus er kwam een heel gevaarte omhoog. Overigens met uitsluitend pulp en instructiefilmpjes voor allerlei gokspelen. Ze hadden ook nog een electronische gouden jaccuzi, maar da's een ander verhaal.

@Temet
Die halve vierkante meter vrijhouden moet toch lukken, bovendien zijn die Lift TV's zelfreinigend. Alles wat in de weg ligt wordt vanzelf weggeduwd. Het zijn net mensen

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 16:29

Ad Hombre

Nee dat (geld) laat je dan juist niet zien, want hij is weggezakt en ik zou dat niet doorhebben Geloof me, als ik het mij kon permitteren, zou ik het een hele mooie oplossing vinden, hoewel ik vrees dat wij tot de door Temet opgesomde mensen behoren. De tv staat gemiddeld genomen vaak aan en ik zie al helemaal voor me dat er een kat bovenop zou liggen die met tv en al omhoog zou liften als wij tv willen kijken.

amk

amk

29-12-2014 om 16:31

kaaskopje

You made my day, met de opmerking over de kat.

Barvaux

Barvaux

29-12-2014 om 16:48

kaaskopje

Je zegt dat ze niet 'achter willen blijven' en dat lees ik toch echt als jaloezie.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2014 om 19:27

Barvaux

Ik denk meer aan status. Sommige mensen denken hun status te verhogen als ze zichtbaar mooie spullen hebben.

Platte tv

Op zich deed de 12 jaar oude beeldbuis het nog prima. Maar toen mijn computer het begaf, na bleek ten gevolge van teveel stof werd ik bang voor brand in de oude beeldbuis. Zeker nadat ik las dat in bepaalde verzorgingsverhuizen de dikke beeldbuis verbannen werd omdat ze brandgevaarlijk zijn. Vandaar een platte beeldbuis!

Yaron

Yaron

30-12-2014 om 00:05

Wij hebben ook nog zo'n bakbeest, niet omdat ik de platter niet mooi vind, maar gewoon omdat deze het nog goed doet. Ik vind het zonde om zulke dure aankopen te doen als de oude apparaten het nog goed doen.Pas als iets kapot is komt er wat nieuws voor in de plaats.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.