Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

TV muts

TV muts

28-12-2014 om 17:33

Eindelijk een platte tv


+ Brunette +

+ Brunette +

30-12-2014 om 00:53

Over status gesproken.

Wie een hele grote tv heeft, laat in mijn ogen niet alleen zien dat hij geld heeft maar ook dat hij graag tv kijkt. In bepaalde kringen is dat not done, waarschijnlijk in dezelfde kringen waar men hardnekkig vasthoudt aan bakbeest-tv's. Een kleine, verouderde tv kan dus ook heel snobistisch zijn. In de jaren zestig ging het niet om plat of bol maar om kleur of zwartwit. Mijn literatuurlezende VPRO-ouders hadden geld zat maar toch stond er geen kleuren-tv bij ons thuis. Ik ben ook weleens bij mensen op bezoek geweest waar in de riante designwoonkamer een piepklein tv'tje stond van het soort dat je normaal voor een caravan koopt.

Ad Hombre

Ad Hombre

30-12-2014 om 08:43

Brunette

Precies, van die dingen. Mijn VPRO moeder heeft lang haar afkeur van afstandsbedieningen volgehouden.

Ik ben er in die zin mee besmet dat ik ook echt nauwelijks meer TV kijk. Afgeleerd dankzij een jaar reizen. En dat is een verslaving waar ik graag vanaf ben, dat voor de TV zitten en kiezen uit het 'aanbod'. In plaats daarvan donloaden we series en films en kijken we er meestal een per dag.

De kinderen zetten we ook niet voor Zappelin o.i.d. waar ze lekker bewerkt kunnen worden door de bijbehorende reclames. Gedownloade series en films, ook voor hen. En dan vaak dingen die wij vroeger leuk vonden. In ieder geval *geen* Spongebob of Dora. God, wat haat ik die troep. Thank god for downloading.

Brunette

Daarom is zo'n wegzaktv van het maatje bioscoopscherm de ideale statuscombi. Je hebt geld zat voor zo'n grote tv en ook nog eens voor zo'n dure kast met wegzaksysteem (ben je zo 10.000 euro verder). Moet je wel een beetje plannen, de tv moet omhoog staan als de visite komt, terwijl zij gaan zitten op je designbank laat je hem achteloos wegzakken met een druk op de afstandsbediening terwijl je nog iets zegt vertelt over die indrukwekkende documentaire op de BBC en verder prevelt dat je heel selectief kijkt dus die tv niet steeds in het zicht wil hebben.

skik

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-01-2015 om 16:10

Ja Skik

Als je dat kunt heb je het echt gemaakt.

Ik ken alleen maar wannebees die alleen het megascherm kunnen betalen en nu vast hard aan het sparen zijn voor zo'n superdeluxe kast.

voorlopig niet

Wij hebben ook nog een bakbeest. Voor samen het nieuws kijken en voor de Wii. Op zich lijkt het me wel handig om een tv te hebben waar je ook je smartphone en je laptop op kunt aansluiten.
We kijken nu soms met een paar tegelijk naar bewegende beelden op smartphone of laptop. Maar ach, dat gaat ook goed hoor.
Ik ben een sukkel met die aansluitingen. Het snoertje van het fototoestel waarmee je beelden op de pc kunt zetten is zo vaak kwijt dat ik het opgegeven heb. Het snoertje waarmee dochter haar externe ventilator aansluit op haar pc is geknakt bij het begin en niet te vervangen, ook niet bij Handyman en dat soort zaken. Weer een nieuwe ventilator.
Dus mijn neiging om daar met snoertjes dingen flexibel en niet permanent aan elkaar te koppelen is vrij klein.
Behoorlijk beeld en geluid is hier wel genoeg. Als deze het begeeft en er is weer een bakbeest beschikbaar voor weinig geld vind ik het ook goed. Zo vaak kijken we geen tv en de WII werd hier, bij uitzondering, 2e Kerstdag weer eens intensief gebruikt, maar dat is ook geen dagelijks werk.

+ Brunette +

+ Brunette +

01-01-2015 om 23:31

Ad en skik

You made my day. Heb zitten grinniken.

TV muts

TV muts

02-01-2015 om 21:39

paar dagen gekeken en gezocht

Ondertussen ook bij de BBC geweest, daar nog eens goed gekeken en vergeleken.
Zijn er wel uit dat we de Sony kleuren het mooist vinden, mooier dan Samsung en LG. Wel handig, maakt de keuze weer wat makkelijker. De verkoper daar was wel erg stellig over de slecht geluidskwaliteit van alle platte tv's en vond dat we er echt een sonos playbar (à €600) bij moesten nemen. Niet dus......

Wie heeft ervaring met de Sony KDL42W705B?

En helaas, onze Wii kan nog niet op dat bakbeest, snoertje wat we daarvoor nodig hebben, hebben we nog niet in een winkel gevonden, wel online, maar nog niet bezorgd....

Oh, en die mooie oplossingen met verdwijnende tv's. Ik heb 8 jaar geleden bij vrienden gezien dat zij een (grote) platte tv verstopt hadden achter een schilderij dat omhoog kon als ze tv wilden kijken. Erg mooi (maar ver buiten budget voor ons, haha).

Kaaskopje

Kaaskopje

03-01-2015 om 00:56

Jij pakt het grondig aan!

Ondertussen ook bij de BBC geweest, daar nog eens goed gekeken en vergeleken.===

Jij gaat meteen ook maar even bij een Britse tv-zender langs? )

Wij hebben een Panasonic. Ik heb me indertijd ook nog verdiept in de kijkhoek van het scherm. Zodat je bij een beetje scheef zitten ook nog mooi beeld kon verwachten. Geen idee of dat er nog toe doet bij de huidige versies.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-01-2015 om 01:15

TV verslaving

Ad Hombre, ik zie nooit zo het negatieve in tv kijken. Of laat ik het zo zeggen: het fenomeen tv kijken vind ik niet iets negatiefs waar je maar beter van af kunt kicken. Tv kijken kan wel negatieve consequenties hebben. Mijn man en ik vinden niet altijd hetzelfde leuk waardoor we wederzijds wel eens balen van een bepaalde programmakeuze. Maar goed, dat is nog nooit een onoverkomelijke ramp gebleken voor ons huwelijk Of je nu urenlang in een stoel hangt met een boek, of met een laptop op schoot zit, of aan de eettafel met een gezellige puzzel, het gaat erom dat je je ontspant en je prettig voelt met wat je doet.

Wat betreft Spongebob... ik vind het juist superkomisch, ik kan er niets aan doen. Maar ik heb er voor gekozen dat ik bepaalde dingen die voor mijn kinderen bedoeld waren zelf niet leuk hoefde te vinden en ze er desondanks wel naar te laten kijken. Ouwe meuk uit mijn tijd was niet altijd beter. Dat lijkt maar zo door jeugdsentiment.

Ad Hombre

Ad Hombre

03-01-2015 om 19:33

Kaaskopje

Het gaat me niet zozeer om het kijken naar een beeldbuis (of LCD scherm), maar om de manier waarop je als consument kijkt naar bleeden die voorbij komen in plaats van zelf op zoek te gaan naar wat je wilt. Dat boek kies je zelf uit de bieb of de kast. Op die laptop moet je actief zoeken naar wat je interesseert. Bij de TV heb je alleen maar X kanalen waar je in en uit kunt zappen. Moet je precies op tijd zijn voor je favoriete serie en zit je gedowongen naar reclames te kijken.

Het is mij te passief. Ik deed het vroeger ook hoor, de TV om 8 uur aan, journaal kijken en dan verder zappen. Maar niet meer dus. Journaal hoeft niet meer dankzij nu.nl en andere nieuwssites. Sport interesseert me niks. Films en series download ik zelf wel (na tips van vrienden of Google sessies). Het enige wat ik nog wel eens wil kijken zijn praatprogramma's, maar dan ook meestal via uitzending gemist. (soms in de file op de iPad)

Ik zou mijn kabelabo kunnen opzeggen, maar dat vindt de oppas niet leuk. En de kids voor het sinterklaasjournaal.

Maar Ad

De smartphone of iPad kan net zo'n stoorzender zijn voor een huwelijk. Dit soort argumenten is allang achterhaald. Hoe vaak zie ik niet stelletjes in een restaurant dineren maar ondertussen druk bezig met hun eigen smartphone.

Back OT: een Sony is altijd een goede keuze, al is het maar omdat je je smartcard gewoon in de TV kunt stoppen en geen aparte (oerlelijke) decoder naast/onder moet plaatsen.

amk

amk

03-01-2015 om 20:51

Meisje Klein

dat is niet bij alle modellen het geval.
Ook Samsung heeft vele modellen waar je je smartcard achterin kunt pluggen.

En nog veel handiger: gewoon nog steeds geen digitale tv, heb je die kastjes ook helemaal niet nodig.

Ad Hombre

Zappen, ouderwets hoor. Al een eeuwigheid niet meer gedaan, sinds de intrede van de videorecorder. Ik heb wat favoriete programma's die ik opneem en kijk op een tijdstip die manlief en mij (en redelijk vaak mijn dochter ook) goed uitkomt.

Ad Hombre

Ad Hombre

03-01-2015 om 21:18

Maar meisje

"De smartphone of iPad kan net zo'n stoorzender zijn voor een huwelijk. Dit soort argumenten is allang achterhaald."

He wat? Ik had het over TV's en je zult ze de kost moeten geven die nog iedere dag van 7 tot 9 aan de buis gekluisterd zitten. Wie had het in vredesnaam over een stoorzender voor een huwelijk? Ik in ieder geval niet!

Het gaat hier over mijn persoonlijke voorkeuren en daar heb ik geen helemaal argumenten voor nodig. Relaxed hoor!

euhm...

Meen dat toch echt te hebben gelezen in #38, ging dan weliswaar over een TV in de slaapkamer maar je wilt niet weten hoeveel mensen een smartphone meenemen naar de slaapkamer. Maar ben relaxed hoor

amk - zal idd tegenwoordig wel zo zijn dat andere merken dit ook aanbieden. Toen wij onze TV kochten (5 jr geleden) bleek alleen Sony dit te kunnen aanbieden. Ik begreep dit toen ook al niet. Overigens hebben wij beneden een Sony en boven een Samsung, waar als wij boven op digitaal overgaan, dus zo'n lelijk kastje naast/onder moet. Dit zal op termijn moeten gebeuren want momenteel kijkt maar 15% analoog waardoor de providers hiermee zullen willen stoppen. Moet wel eerst de wet worden aangepast, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Ad Hombre

Ad Hombre

04-01-2015 om 12:16

Meisje klein

"Meen dat toch echt te hebben gelezen in #38, ging dan weliswaar over een TV in de slaapkamer maar je wilt niet weten hoeveel mensen een smartphone meenemen naar de slaapkamer. Maar ben relaxed hoor "

#38? We zitten alweer op #77! Moet je er wel even bijzeggen als je op zo'n oude post reageert. Inderdaad een smartphone of tablet op de slaapkamer lijkt mij minstens net zo slecht voor de slaap en voor de sex.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-01-2015 om 13:15

Ad Hombre

He wat? Ik had het over TV's en je zult ze de kost moeten geven die nog iedere dag van 7 tot 9 aan de buis gekluisterd zitten. Wie had het in vredesnaam over een stoorzender voor een huwelijk? Ik in ieder geval niet! ===

Je hebt, gezien je woordkeus, dus een oordeel over mensen die van 7 tot 9 de tv aan hebben staan? Wat te denken van mensen die tot 1 uur 's nachts de tv aan hebben staan? ) Maar wat is daar verkeerd aan? Wat horen mensen in jouw beleving te doen als ze niet meer aan de tv gekluisterd willen zitten?

Maar Ad

Je weet toch wel wat je zegt? Of heb je elke zoveel postings weer een andere mening... ook prima hoor.

Ad Hombre

Ad Hombre

05-01-2015 om 09:43

Kaaskopje en meisje

Jullie beide reacties laten mooi zien wat er gebeurt als je iemands woorden uit context presenteert. Dan schrijf je een heel betoog en knipt iemand er een paragraaf uit om aan te tonen dat je blijkbaar een hekel hebt aan mensen die van 7 tot 11 tv kijken.

Niet dus. Lees maar terug voor de context.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.