Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Cara

Cara

05-01-2015 om 14:09

Moet iedereen zich maar aanpassen aan de eetgewoonten van iemand?


@Brunette

wij wonen in hetzelfde land, jij iets zuidelijker op een eiland dacht ik
Ik heb 't voordeel van wat ruimte, met eigen kippen die eieren leggen en soms een hele tijd niet. Kippen gaan hier van nature dood en als ze even geen eieren leggen, jammer dan. Was altijd grote vleeseter totdat ik regelmatig bij groepje spanjaarden eten zou klaarmaken, waaronder 1 vegetariër zat. Dat was zoeken en proberen, maar had er wel lol in. Eén keer echt per ongeluk fout gemaakt, oyster saus in gerecht toegevoegd; ik moet bekennen dat vegetarier dat niet wist en beweerde dat dié maaltijd echt t lekkerste was wat ik ooit had klaargemaakt. Echtgenoot heeft ook afgelopen herfst weer heeeeel veel diverse soorten paddenstoelen gezocht. Ingevroren (rauw), man wat kun je daar lekkere maaltijden mee maken dat je vlees niet eens mist.
Zelf ben ik allergisch voor peper; idd allergisch is gemakkelijker te zeggen dan 'ik vind dat niet lekker, of lus ik niet'.
Gasten regelmatig over de vloer, vaak meerdere dagen. Ze mogen van mij zeggen wat ze echt niet lusten en daar hou ik rekening mee. En ik zal eerlijk vertalen, behalve die keer dat als tapa varkenswangetjes werden gepresenteerd; dat heb ik pas later verteld. Vonden ze overigens heerlijk (was niet vegetariër hoor).

gastvrouwe

gastvrouwe

06-01-2015 om 11:58

Mijn schoonzus

Die noemt zichzelf thuis-vegetariër. Thuis eet ze helemaal geen vlees, maar buiten de deur past ze zich aan. Wel bestelt ze in restaurants zoveel mogelijk vegetarisch. Maar als er diervriendelijk vlees is dan wil ze dat ook wel eten in restaurants.
Overigens koop ik ook alleen maar diervriendelijk en eten we daarom maar 2-3 week vlees, want het is nogal duur. En als mijn schoonzus komt maak ik gewoon iets vegetarisch, dat lijkt mij normaal.

Dat gedoe met het kerstdiner op school vond ik ook verbazend. Waarom geen aparte tafel voor allergieën? Dit maakte het voor ouders echt onmogelijk om het goed te doen.
En de glutenvrij vraag gaat momenteel verder dan alleen de coeliakie patiënten. Het lijkt wel een rage waarbij glutenvrij als een soort supergezond wordt gepresenteerd. Op de hele school zitten zo'n 3 kinderen die echt geen gluten mogen (weet ik toevallig omdat ik een keer met een feest met de lunch heb meegeholpen). En dus niet bij mijn kind in de klas (op het eisenlijstje stond ook het liefst glutenvrij). Ik heb daarom ook niks gemaakt met Kerst. Sowieso wordt er ieder jaar veel teveel gemaakt en dus ook kilo's goed eten weggegooid. Ik vind dat totaal niet bij de kerstgedachte passen. En al dat gevreet ook niet. Er waren in de klas van mijn dochter 2 kinderen die hebben overgegeven van het vele eten.
Maar ik snap dat hele kerst vieren op school niet zo eigenlijk...

bieb63

bieb63

06-01-2015 om 13:50

eesn met gastvrouwe (wbt glutenvrij op kerstdiner)

Voor de goede orde: Ik vind zo'n 'kerstdiner' op zich prima.
Maar ik ben het er wel mee eens dat eisen als glutenvrij eten maken pure onzin is. Het is niet giftig of persé ongezond, behalve voor de enkeling met coeliakie. Er staan dan wel meer ongezonde dingen op tafel.... (en wmb mag dat best een keer). Er zijn ook kinderen die een pinda-allergie hebben of lactose-intolerantie, of voor het geloof bepaalde voeding niet mogen eten zoals bijv. varkensvlees of simpelweg vegetariër zijn. Uiteraard kun je in een grotendeels moslimklas verzoeken geen varkensvlees te gebruiken, daar kan ik me nog wel in vinden.
Maar de vegetariër kan meestal ruimschoots kiezen uit producten zonder vlees en verder zelf een vegetarisch hapje maken en meenemen. En voor de doodenkeling die glutenvrij o.i.d. moet eten: dan zelf je eigen hapjes verzorgen.

tante Sidonia

tante Sidonia

06-01-2015 om 17:05

jakkes....dat is toch coeliakendiscriminatie

Dat die gene met glutenvrij dieet maar zelf voor hapjes moet zorgen vind ik echt heel onvriendelijk. Vele zullen dat uit veiligheid al wel doen, maar het is erg leuk als iemand wel voor iets lekkers zorgt ook voor deze coeliaken. Mijn neef heeft dit en op school werd vaak ook zo gedaan, het is echt onaardig. En zo moeilijk is het echt niet, als je er maar even goed over nadenkt is het heus wel te doen.

Hanne.

Hanne.

06-01-2015 om 17:23

ik denk

Ik snap uberhaupt niet waarom er gevraagd wordt om een snack te maken waarbij rekening wordt gehouden met allergieen. Ik denk dat de meeste mensen met een allergie de gok niet nemen dat een willekeurige ouder geen 'foutje' maakt en zelf al snel iets meenemen.

Want de moeder van Jantje kan wel lief kaas-komkommer sandwiches met van glutenvrij brood hebben gemaakt. Maar als het pindakaasmes waar vanmorgen een gewone boterham mee is gesmeerd tijdens het ontbijt de botervloot in is geweest heeft zowel de persoon met coeliakie als die met een pinda allergie een probleem.

Ik maak voor het jaarlijkse kerstbuffet al jaren een gerecht wat ik inderdaad pindavrij maak. Dat meld ik vooraf specifiek tegen de betreffende ouder (kind komt hier vaker dus ik ben op de hoogte van de ins en outs). Anders wordt het alsnog niet gegeten.

amk

amk

06-01-2015 om 19:13

het kan wel, maar de ander moet wel het vertrouwen hebben idd

bij het verjaardagsfeest van dochter was 1 van de genodigden helemaal blij, ze kreeg een 'gewone' pannenkoek net als de rest, de moeder belde me na afloop er speciaal voor op zo leuk vond ze het voor haar dochter.

Hanne.

Hanne.

06-01-2015 om 21:22

kan zeker

Het kan absoluut.

Maar ik gok dat jij bij dat kind vooraf 1 op 1 uitleg hebt gekregen mbt wat er wel en niet konbij dat specifieke dieet. En dat de ouder het gevoel had dat jij het snapte en zou toepassen.

Al zal eea oo afhankelijk zijn van de ernst van de allergie. Krijgt het kind 'alleen' buikpijn als het iets verkeerds eet of moet er een epipen worden gebruikt.)

bieb63

bieb63

06-01-2015 om 22:08

Helemaal eens met Hanne (denk er even over na tante Sidonia..)

Ik als 'leek' en als niet ervaringsdeskundige wbt allergien (coeliakie, pinda's enz) kan je echt niet garanderen dat mijn gerecht, hoe goed bedoeld ook, echt vrij is van gluten en/of pinda's voor een kerstdiner op school. Ik kan prima hapjes maken zonder pinda's, geen probleem, maar ik heb geen idee of mijn boter, olie, spekjes, rundvlees, niet worden verwerkt in een fabriek waar pinda's worden verwerkt of er mss toch iets van gluten in zit. Dan WEET ik toch niet als leek? Ik vind het schijnveiligheid om zoiets te vragen en eigenlijk heel dom....

+ Brunette +

+ Brunette +

06-01-2015 om 22:17

Caton

Haha, ik ga geloof ik dat ik in de toekomst maar ga zeggen dat ik vegetarisch eet en tevens allergisch ben voor lactose en eieren.
Met honden heb ik trouwens helemaal niets en erger me dan ook groen en geel aan alle sentimentele hondenliefde.

Tatiana

Tatiana

07-01-2015 om 12:25

komt nauwelijks voor hier

Ik eet toch wel regelmatig met anderen, maar ik herken niet zoveel van de specifieke dieetwensen.

Ooit iemand meegemaakt die vroeg of ik veel groenten wilde klaarmaken, want die was met een dokter Frankdieet bezig. Ik vond die eis echt een beetje overdreven aandacht vragen.. Groenten horen bij het standaarddiner hier, dat weet deze persoon ook, en dan vind ik dat die persoon zelf de keus kan maken om de rest te laten staan. Dan maar voor een keer geen "volwaardige maaltijd" daar krijg je heus niks van. De dag erna in je eigen huis kun je weer je eigen plan trekken.
Tweede geval is een vriendin die bij mij logeerde die alleen maar havermout wou eten als ontbijt, met een kop rooibosthee. Ja dat heb ik dus allebei niet in huis. Het is ook niet zo dat ze allergisch is voor andere dingen, dus dan vind ik dat zij zich wel voor een keer kan aanpassen. Maar om dan van te voren dat aan te geven, en dan te verwachten dat ik dat voor die ene keer in huis ga halen, ja dag. Als je ontbijt zo belangrijk is, ga dan maar in je eigen huis slapen.

Heb ooit een uitzending gezien dat ze in de horeca helemaal knettergestoord worden van al die specifieke wensen, en dan niet de allergien, maar de lussiknie, en eerlijk gezegd vind ik het ook kinderachtig en verwend gedrag.

Ik vind dus niet dat iedereen zich maar moet aanpassen aan de eetgewoonten van een ander. Als je afwijkende eetwensen hebt vind ik het aan jouzelf om je aan te passen.

Als je echt ergens allergisch voor bent, en gezondheidsklachten krijgt of een anafylactische shock, ja dan heb je een reden om of heel vriendelijk te vragen of de gastvrouw erop wil letten, of anders zelf je tupperwarebakje mee te nemen.

En anders maar niet samen eten als je zulke specifieke wensen hebt.

Pubermoeder

Pubermoeder

07-01-2015 om 12:31

Horeca vind ik wat anders

Wensen opgeven voor het eten hoort bij service. Je moet gewoon kunnen aangeven dat je je bestelling zonder uien wilt. Of de saus apart of wat dan ook. Allergieën moet je ook gewoon kunnen opgeven, ook als het een modegril is. Dan hebben ze in de keuken gewoon pech.
Of ze moeten een 'geen-fratsen-restaurant' beginnen. Dan geef je duidelijk aan dat er geen aanpassingen mogelijk zijn.

Een keer nee zeggen moet wel kunnen. Stel dat het gerecht van de dag al voorbereid is, stoofschotel of zo. Dan kan de kok dat niet meer aanpassen.

Ja maar.

Dan heeft een kok een mooi menu gemaakt, nagedacht over welke smaken bijelkaar passen en dan wil iemand geen ui, dat is bijna de basis van elk gerecht. Of kappertjessaus zonder kappertjes, net zo iets als peper Susan zonder peper, dat vind ik echt gezeur, eet dan gewoon thuis

bieb63

bieb63

07-01-2015 om 13:26

wbt horeca (marsy)

daar ben ik het wel mee eens. Als je geen uien lust, dan staat er vast wel een gerecht op de kaart zónder ui. Ik gruwel van geitenkaas, maar ga geen salade met geitenkaas bestellen en vragen of de geitenkaas achterwege kan blijven. Dan kies ik iets anders.

Nur

Nur

07-01-2015 om 13:44

Horeca

Aangezien ik betaal voor het eten vind ik dat het vrij normaal is dat de kok zich aanpast aan de wensen en dus bepaalde ingrediënten op verzoek kan weg laten. Het kan dan inderdaad zijn dat het gerecht minder lekker is of minder goed in elkaar steekt maar dat is de keuze van de klant.
Zelf vraag ik zelden om een aanpassing van het gerecht maar ik ga regelmatig uit eten met vriendinnen die wel verzoeken doen vanwege afwijkende diëten en voorkeuren en dat is eigenlijk nooit een probleem. Het is alleen een probleem als je in een gelegenheid bent waar ze het eten al van te voren maken en invriezen. En eigenlijk wil ik zelf liever in gelegenheden eten waar ze het eten vers maken.
Maar aanpassingen in de gerechten moet geen probleem zijn als er om verzocht wordt. Dat is een kwestie van klantvriendelijkheid.
En gelukkig is dat eigenlijk ook nooit een probleem is mijn ervaring.

gastvrouwe

gastvrouwe

07-01-2015 om 13:57

nog even over glutenvrij

Er zitten bij mijn dochter in de klas geen kinderen met een glutenintolerantie. Dus dan begrijp ik ook echt niet waarom er glutenvrije dingen moeten worden geserveerd.
Ook vernam ik dat met de overblijf een lunch was voor de kinderen. Dieetwensen konden worden doorgegeven, en er was geen een melding over gluten binnengekomen. Dus ik begin die wens bij het kersteten steeds minder te snappen. Ik vermoed toch dat glutenvrij echt een mode dingetje is geworden. En dat is ook niet fijn als je coeliakie patiënt bent.

Ik houd natuurlijk rekening met allergieën en intoleranties. Maar het gaat mij gewoon echt te ver om rekening te houden met dit soort wensen. Ooit ook wel eens iemand te eten gehad die echt geen groente lustte. En de macaroni (tomaten met groente) die ik had gemaakt werd ook volledig ontleed. Nou sorry hoor, dat vind ik nou onbeschoft.

Overigens verdraagt mijn lijf ook niet alles erg fijn, dus moet ik me soms ook verontschuldigen dat ik iets niet neem. Vet eten kan een keer, maar als het voor de tweede dag achtereen is dan krijg ik geheid diarree. Dat is ook slecht uit te leggen, dus ik begin er niet eens aan.

Juno

Juno

07-01-2015 om 14:01

Horeca

Ik vind het nogal kommer en kwel als vegetariër in de Horeca, afgezien van bijvoorbeeld een Thais restaurant. lk hou niet echt van geitenkaas of blauwaderkaas, vermijd dat als het mogelijk is en ben zeer allergisch voor rauwe noten en bepaalde fruitsoorten als appel en peer. Ik vertrouw er vanuit ervaring niet op dat alle noten gebrand zijn, heel vaak worden er walnoten bij gedaan of is het amandelschaafsel onvoldoende verhit.
Ik heb vaak de keus uit één voorgerecht en als ik 'geluk' heb kan ik een omeletje krijgen, een plak gefrituurde kaas of iets ondefinieerbaars in bladerdeeg. Vaak weet de bediening niet welke bouillon de basis is van een soep. Eetcafé of chique, dat maakt niet uit. Waar voor de vis- en vleeseters de kaart nog eens verandert, blijft de vegakaart jarenlang hetzelfde. En weet je, na twee keer hetzelfde gegeten te hebben heb ik geen zin om weer naar dat restaurant te gaan om weer dat voorafje te eten.

Primavera

Primavera

07-01-2015 om 19:48

Brunette

Brunette:"Waarom moet ik tegen borden met lijken aankijken als ik aanzit bij een diner?"

Nou ik vind een vegetariër die begint te mieren over wat op iemands anders bord ligt even intolerant als een vleeseter die vlees of visbevattende gerechten aan een vegetariër wil op dringen.
Ik vindt het bijzonder irritant als mensen hun eigen keuzes aan anderen op gaan dringen omdat zij het menen beter te weten. De hele natuur bestaat uit anderen eten of gegeten worden en ons darmgestel is toevallig dat van een alleseter.

Dat jij geen moeite hebt met dode planten, maar wel met dode dieren is jouw ethische keuze, maar je moet anderen er in vrij laten om hun eigen ethische overwegingen daarin te maken en niet jouw gedachten als een fanatiek geloof propaganderen.

bieb63

bieb63

07-01-2015 om 22:00

klopt primavera

Een leeuw kan niet leven van planten en moeten (gruwelijk) 'moorden'. Zo niet, dan gaat'ie dood....
Wij mensen zijn omnivoren, ons gestel (darmen, gebit, maar ook voedselbehoeften an sich) zijn zo 'gemaakt' dat wij, in principe, zowel dierlijk als plantaardig voedsel nodig hebben. Nu is het wel zo, dat wij als mens zo 'intelligent' zijn dat we dierlijk voedsel kunnen verwijderen, maar niet zo maar zonder slag of stoot. Kortom, het eten van dierlijk voedsel is voor ons mensen volkomen natuurlijk. We zijn nog niet geevolueerd naar herbivoren. Wie weet ooit...

Kaaskopje

Kaaskopje

08-01-2015 om 00:30

Hoe ga je met je gezinsleden om?

Binnen het gezin zijn er neem ik aan ook verschillen in wie wat lust of wie wat minder goed reageert op 'dat ene'. Bij ons wel tenminste. En hoewel ik daar lang niet altijd volledig rekening mee hou, zou ik niet erg vriendelijk zijn als ik altijd maar iets op tafel plemp waar ik in mijn eentje heel erg tevreden mee ben, maar waar de rest met lange tanden van zit te eten of erger nog, niet van eet. Ik heb een dochter met een gevoelige mond. Eten waar ik amper van proef dat er peper in zit, zijn voor haar al snel te heftig. Mijn man heeft daar in mindere mate ook een handje van. De andere dochter en ikzelf kunnen wel wat hebben, maar wat heb je eraan om een gerecht aan mijn en haar smaak aan te passen, als de rest na twee happen al amechtig aan een glas water vastgeklamd zit? Ik behandel gasten, zoals ik mijn gezin behandel. Ik hou dus rekening met hun voorkeuren.

We hebben een vriendin die weinig groenten lust. Stel dat ze bij ons zou eten dan zet ik een groente op tafel waarvan ik weet dat ze dát tenminste eet. Iemand die geen vlees eet, hoeft geen vlees, daar probeer ik iets anders voor te doen. Mijn oudste dochter lust niet veel vlees, maar eet algemeen gezien genoeg vlees om geen tekorten te kweken. Voor haar wring ik me daarom niet in vegetarische bochten.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-01-2015 om 00:56

Brunette

Ik vind je mening over vleeseters wel erg intolerant en 'doorgeslagen'. Jij mag je mening hebben, je mag ernaar leven, maar laat iemand die wel vlees eet alsjeblieft wel in zijn waarde. Verwijt je mensen die bij je aan tafel zitten ook dat ze een andere religieuze beleving hebben dan jij? Ik ben niet gelovig, ik heb daar tegenwoordig een hele duidelijke mening over, maar ik respecteer wel dat mijn schoonvader even wil bidden voor en na het eten.

Je tipt ook nog even je mening over de liefde voor honden aan. In mijn beleving zijn er mensen die tamelijk hysterisch met hun hond omgaan en daarbij lijken te vergeten dat hun hond nog steeds een hond is en geen harige baby. Maar je zult van mij nooit een verwijt horen over oprechte liefde voor een hond (huisdier in het algemeen). Mensen kunnen zich erg gelukkig voelen door de omgang met hun hond (of kat of zo). Het kan ze zelfs helpen richting aan hun dagelijkse leven te geven.

tante Sidonia

tante Sidonia

08-01-2015 om 10:56

bieb63, e.a.

Ik heb nagedacht...dat was tenslotte jouw opdracht
Je hebt gelijk dat het voor een leek soms niet te doen is, zeker zo'n glutenvrijdieet. En dus onveilig.
Waar het mij eigenlijk ook een beetje om gaat is dat ik het belangrijk vind dat anderen bereidwillig zijn en een dieet serieus genomen wordt en niet als lastig gezeur wordt afgedaan. Kijk, dat het dan nieten, dat is zo.
Maargetuige het verhaal van het kind wat juichend thuiskomt omdat zij 'gewoon ook een pannenkoek kreeg' : het is zo belangrijk dat zo'n kind zich ook welkom voelt en gezien wordt zeg maar. Want zo leuk is het al niet dat je je hele leven op een vrij heftig dieet moet!

bieb63

bieb63

08-01-2015 om 21:58

klopt sidonia

Ik begrijp dat het voor een dat kind dingen niet mag eten (vooral gangbare dingen) vervelend is. Ik zal ook zeker m'n uiterste best doen als een dergelijk kind bij ons komt spelen om iets lekkers op tafel te zetten dat hij/zij wel mag. Dat vind ik helemaal prima! En zelfs een leuke uitdaging. Wel verwacht ik dan dat de betreffende ouder mij wat ins en outs meegeeft aan mij als niet-ervaringsdeskundige.
Maar dat een school opdracht geeft tot glutenvrije gerechten voor een kerstdiner vind ik persoonlijk echt idioot. Volgens mij begrijpen/weten ze niet waar het eigenlijk over gaat. Stel voor: ik denk dan: oké geen broodjes o.i.d., maar weet je wat: ik maak gehaktballetjes, en strooi daar paneermeel door, zoals ik gewend ben en niet aan gedacht dat daar óók gluten inzitten natuurlijk. Glutenkind denkt: lekker gehaktballetjes, die mag ik en wordt dan ziek. Dan kán toch niet. Ik vind het oerdom van school. Geef dan de opdracht aan een enkele ouder die zich daar even heel bewust in gaat verdiepen.

bulb

bulb

10-01-2015 om 12:03

haha

Hier wel eens een oppas-logeetje gehad die afgeleverd werd met de boodschap; heeft even een lactose-vrij dieet ivm test. Haha. Kon dus halsoverkop naar winkel voor allerlei producten. Ik had het logeetje niet eens uitgenodigd maar het was een gunst.
Ach, kon er wel mee lachen en het regelt zich vanzelf. Bij betreffende personen denk ik 3keer harder na eer ik nog eens oppas bij een vraag. Idem bij mensen waar ik het eten niet lekker vind of waarvan ik het idee heb dat ze niet zo gastvrij zijn, dan ga ik daar toch vanzelf minder eten? Smaak is ook heel persoonlijk, je komt vanzelf meer uit bij de mensen die meer dezelfde smaak hebben.
Moet wel zeggen dat ik behoorlijk kieskeurig ben, maar een hoop lusknie producten bij een zeer goede kok toch met smaak heb gegeten. Maar dan moet de kok wel heel goed zijn.

Juno

Juno

10-01-2015 om 18:15

Bulb

Een vriendinnetje van een van de kinderen kwam tussen de middag lunchen. Was op een door de ouders bedacht dieet en mocht alleen kaas en vlees eten. Zonder brood. Vind ik niet zo tof, dat een grietje van 11 mijn complete weekvoorraad aan beleg komt wegeten. Dat was ook eenmalig.

Mieke

Mieke

10-01-2015 om 18:35

Juno

Echt waar of zei ze dat zelf.

Mijn zoon heeft ooit verkondigd bij een vriendje dat hij allergisch voor groenten was .

Juno

Juno

10-01-2015 om 19:10

Mieke

Nee echt waar, zeiden de ouders. Als pauzehap kreeg ze gebraden kipkluifjes mee en de ouders wilden graag dat ik haar een stuk kaas en een paar ons vlees gaf.

bieb63

bieb63

11-01-2015 om 15:05

Juno, dat is raar natuurlijk

Ik neem aan dat dat vriendinnetje coeliakie heeft. Alhoewel jij stelt dat het door de ouders bedacht was, weet niet waarom jij dat dacht, maar goed, het kan als ouders bijv. 'anti-koolhydraten' zijn.
Hoe dan ook: als hier een kind komt lunchen met een allergie ofwel iets wat ze niet mag vanuit geloof of weet ik wat, wil ik daar best rekening mee houden. Een mosmlim hoeft hier niet aan het varkensvlees. Ik zou dan wel graag van de betreffende ouder willen weten of ze dan wel kaas of rundvleeswaar lust. Zo ja, dan zorg ik dat dat in huis is (maar ik wil wél weten of ze dat lust, zodat ik niet zomaar dingen in huis haal die door niemand gegeten worden). Zo nee, dan is er zoet beleg of evt. (gebakken) ei op brood. Een vegetarier kan bij ons kiezen uit kaas, tomaat, ei, of zoet. Vind het prima. Maar bij ingewikkelde dieten moeten de ouders toch echt zelf iets bedenken. Sommige coeliakie patienten worden al ziek als iemand met een mes waar brood mee is gesmeerd in de botervloot zitten. Daar kan ik echt niets meer, ook al zou ik dat willen. Als het echt een dieet is waar het er zeer op aan komt, dan lijkt mij de beste én vooral veiligste weg, om zelf een lunch mee te geven. In alle andere gevallen, hou ik er rekening mee, maar moeten ouders mij wel instrueren.

Juno

Juno

11-01-2015 om 15:28

Bieb63

Nee hoor, geen coeliakie. Een vriendinnetje vanuit de zandbak, komt al jaren bij ons over de vloer. Werd net als de ouders zwaarder en zwaarder en toen ma op dieet ging moest kind meedoen. Na een paar maanden stopten ze met het dieet, kind is nu zwaarder dan eerst.
Allergieën, geloof ed hou ik rekening mee. Een vriendje uit de zandbak mocht geen suiker omdat dit zijn energiestromen zou ontregelen of zo. Vind ik enorm vaag, maar als die mensen er gelukkig van worden dat ik hem dat niet geef, prima. Voor dit kind kocht ook speciaal traktatiespul als mijn kind jarig was.
Ik ben volgens mij best een goede gastvrouw, maar heb wel moeite met iemand die onverwacht komt mee-eten en een hele eisenlijst heeft.

Barvaux

Barvaux

11-01-2015 om 16:14

bieb

Je neemt AAN dat het kind coeliakie heeft terwijl er heel duidelijk staat: "Was op een door de ouders bedacht dieet en mocht alleen kaas en vlees eten. Zonder brood. "

Vreemde aanname en nee als ik zo iemand in huis krijg heb ik ook een probleem met de voorraad beleg en de financiën. Echt belachelijk.

bieb63

bieb63

11-01-2015 om 23:23

Hoho barvaux

Mss zeg ik het niet goed, ik bedoel dat ik daar dan van uit ga. Maar verder met je eens, zo werkt het natuurlijk niet,

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.