Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ali

Ali

07-02-2015 om 12:48

Pubers op bezoek


idd pubervoer

door dochter en consorten : die goedkope pizza wordt hier dan alsnog belegd met veel paprika en extra kaas. Zoon en vrienden willen t liefste de goedkoopste pizza want die is lekker volgens de heren brrr....
En nee het is niet elke dag na school maar ze zijn hier dus wel allebei 2 dagen zo vroeg uit dat ze thuis lunchen. Al dan niet alleen. Ze eten ook fruit/komkommer/paprika... mee naar school zelfs door dochter, die vind dat lekker. Zoon niet, die eet liever thuis fruit savonds.
Ik heb geen kasten vol met koek snoep etc meer: man en dochter moeten redelijk opletten wat ze eten en zoon is graatmager maar lust dat niet echt. Er is wel wat in huis, maar wel beperkter.

Keesje

Keesje

16-02-2015 om 15:36

brood, water, melk; andere zaken: op is op

Zoon eet altijd brood met beleg (zoals speculaasjes, hagelslag, kaas of vleeswaren) als hij thuiskomt, hetzelfde als wat hij tussen de middag eet. Drinken is water of melk. Als je kind hordes vrienden meeneemt zou ik in ieder geval meer van dat (brood-melk-beleg) standaard halen, of desnoods door je kind laten bijhalen. Dat jij het dan betaalt is prima, maar laat hem het dan halen, scheelt weer.

Bij ons zouden ze geen andere dingen maken als pizza's of bladerdeeghapjes (zijn er echt kinderen die dat doen ?), dat komt gewoon niet in ze op.

Qua snaaien (chips, koek, frisdrank) hebben we eigenlijk nooit zo veel in huis en ik hanteer gewoon de regel "op is op".
Ik doe op donderdag of vrijdag boodschappen en voor die tijd komt er niets nieuws in huis aan koekjes, snoep of frisdrank. In het weekend gaat er wat op en wat er over is mogen ze gerust door de weeks eten, maar ik ga niet bijhalen.
Chips door de weeks doen we niet, nooit gedaan ook, dat is voor vrijdagavond en zaterdagavond. Zijn ze zo gewend.

Als ze honger hebben eten ze eigenlijk altijd brood. Pauzehappen doen we niet aan en we eten standaard volkorenbrood. Dat vult denk ik ook beter dan witbrood. Ik heb ook wel eens noodles gehaald, maar dat vond hij toch minder.

En hier...

2 pubermeiden van 12 en 14. Maar ik herken al deze verhalen niet hoor. Heb het aan ze gevraagd of ze na schooltijd behoefte hebben aan pizza tosti en allerlei ander eten. Nee, was het verbaasde antwoord. Als ze uit school komen drinken ze iets en eten een koekje.
Meestal zijn ze tegen 1600 thuis en we eten rond 1800. Eten jullie zo veel later dan? Of hebben ze dan al weer trek?

Thursday Next

Thursday Next

16-02-2015 om 22:43

Hier

1 puber van 12, die heeft ook flinke trek als ze uit school komt. Eet dan soep, brood met gebakken ei of een rest(je) eten van eerder in de week. Ze is tegen 16:00 thuis, soms een uur eerder.
Wij eten normaal wel rond 6 uur, half 7, dan heeft ze wel weer trek. Eet dan wel wat minder maar wat er over blijft eet ze de volgende dag dan wel weer .

Barvaux

Barvaux

17-02-2015 om 07:22

hier

Wij eten meestal rond vijf uur en soms om half zes. Natuurlijk hebben ze trek maar dat probeer ik wel in te dammen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-02-2015 om 08:41

hier ook niet hoor

Dochter is rond half 4 thuis en dan eet ze wat fruit oid. Ons avondeten is vrijwel altijd rond 5 uur, dus zolang hoeft ze niet te wachten.

Dochter heeft wel 's ochtends erge trek. Vorige week kreeg ik het verzoek of er een tweede trommel brood mee kon naar school voor de eerste pauze. De koek die ze tot dan mee kreeg was echt niet genoeg voor die honger. Terwijl ze altijd wel goed ontbijt.

Nur

Nur

17-02-2015 om 16:03

tijdstip

Wij gaan meestal ergens tussen 18:30-19:00 aan tafel. Eerder lukt niet in verband met werktijden.

gewoonte

Misschien wel een kwestie van je eigen ervaring en gewoonte. Ik kon als puber driekwart witbrood met boter en hagelslag aan. Niet elke dag hoor, maar ik weet het nog. Gewoon uit school ergens 's middags.
Zoon gisteravond. Had heerlijk gegeten. Tegen bedtijd vroeg hij om dat bord dat over was voor hem te bewaren voor als hij uit school kwam. En niet stiekum vast het vlees eruit te eten. Ja, dat doe ik weleens.
En ik ben zelf ook een enorme fan van warm eten, dat hebben die kinderen dan ook meegekregen. Als je 's morgens en op school al brood met kaas hebt gehad wil je thuis wel iets anders.

tot vorig jaar hier ook niet

Toen waren ze later uit en we aten om half 6 maar nu zoon (15) een megagroeispurt heeft kan hij blijven eten! Het is net een hol vat.

bieb63

bieb63

18-02-2015 om 22:28

maar het kan toch niet de bedoeling zijn

dat pubers uit school met trek standaard pizza's en dat soort dingen eten? Een keertje, oke, maar dat is toch geen gewoonte? Wat ze zelf bij de bakker of super halen heb ik geen zicht op, maar wat hier thuis te eten is voor na school is, naast een koekje, brood (desgewenst tosti), blikje soep of kliekje eten van de vorige avond.

Moni

Moni

18-02-2015 om 23:27

Etenstijd maakt zeker verschil

Wij eten tussen 18.30-19.00 uur.
Als puber nog moet sporten vóór etenstijd dan eet hij vooraf iets, bijvoorbeeld een pitabroodje met een klein gehaktballetje en wat andere zaken. Hij kan dan pas om 20.00 echt eten.

Als wij vroeg zouden eten , zo tussen 17.00-17.30 uur, en puber zou niet hoeven trainen, dan zou dezelfde puber 2 uur later veel honger hebben.
Dan is het voor hem echt te weinig.

Maar ook hier geen ervaring met allerlei zaken uit de kast trekken na school. Dat gaat keurig in overleg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.