Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

oudje

oudje

27-02-2015 om 15:46

help ik word oud!

ja, ok dat hoop ik dan ben nu 45 en nooit make-up gebruikt... helaas ben ik nogal een harig persoon en krijg ik 'overal' haar... wenkbrauwen (donker) enorme haren steken alle kanten op (lukt nog met gel) en en natuurlijk een snor.
pff.
ben tijdje geleden al naar schoonheidsspecialiste geweest dat hielp wel dus ws ga ik daar wel weer heen, maar die rimpels (of: oneffen huid) irriteren me ook.
Hoe kan ik make up gebruiken zodat mijn huid weer wat gladder lijkt, heb dus helemaal geen ervaring met make up! Vooral: het mag niet echt opvallen...
en ontharen zelf gaat echt lastig. alle haren blijven zitten (


Katniss

Katniss

27-02-2015 om 15:52

Rimpels

Volgens mij krijg je rimpels niet weg met make-up. Ik merk wel dat ik een wat frissere en egalere huid heb met foundation, maar dat gebruik ik zeker niet elke dag. In de winter gebruik ik wel vaak BB cream wat de boel wat ophaalt
Ik ben ook een jaar of 3 geleden pas begonnen met make-up, en ik moet zeggen (hoewel ik altijd een beetje anti was), je knapt er wel van op

Molleke

Molleke

27-02-2015 om 16:07

Hier

Zou ik ook graag wat make up willen. Bijvoorbeeld een foundation of iets dergelijks. Echt voor mijn gezicht en dus geen oogschaduw.

Katniss, hoe wist jij welke foundation je moest gebruiken? Ik heb van mezelf een hele lichte huid. Ik heb geen rood haar maar qua huid kan je mij vergelijken met een roodharige inclusief de sproeten in de zomer. En wat is BB cream?

Nog niet zo oud

Nog niet zo oud

27-02-2015 om 16:22

Trucjes

Ik word 46 dus ben nog niet zo heel oud maar het verval zet gestaag in Ik onthaar al jaren mijn bovenlip met ontharingscreme voor het gezicht
Ik smeer het gewoon overal waar wat kan zitten, ik ga niet precies zoeken. Doe dat dan wel 's avonds want je krijgt een rode verkleuring. Silx Ontharingscreme Extra Mild heet die https://www.drogist.nl/silx-ontharingscreme-extra-mild-50-ml.htm?utm_source=googleshopping&utm_medium=feed&utm_campaign=vergelijken&gclid=CjwKEAiAyMCnBRDa0Pyex-qswB0SJADKNMKAUFhNRfRgUZvG50bEyaR6J-oziXAPsPOXCQqK7FNQ1BoCZP_w_wcB

En 's ochtends smeer ik dit Olaz Total Effects Touch of Sunshine dagcreme - Diepe Zomerse Gloed http://www.wehkamp.nl/Winkelen/KenmerkAdviseurArtikel.aspx?CC=C29&SC=9I2&KAC=I69&artikelNummer=550213&BC=GOA&BAC=ALG&cm_mmc_o=7BBTkwCjC-kTwFwwECVyBpAgfkblfbETzplCjCKzTgywFwCjCoxDDinvN&cm_mmca1=12913-AGI-12375897902-ASI-74543448182-865502130000&gclid=CjwKEAiAyMCnBRDa0Pyex-qswB0SJADKNMKAG5b72-LuL3fXT7dQhzJGsOXlIdvwlB1w3kmqDC0y8RoCifrw_wcB Dat is een dagcreme met een heel licht kleurtje erin. Daar knap je enorm van op.
Beetje mascara en wat oogpotlood en altijd lipgloss en je ziet er meteen verzorgd uit. Kost mij hooguit 3 minuten.

Katniss

Katniss

27-02-2015 om 16:52

Molleke

Ik ben naar een goede parfumerie geweest en heb me daar laten besmeren, want zelf zou ik het ook niet weten. Mijn BB cream is gewoon van Nivea, de light versie. Die past zich aan aan de kleur van je huid. Voor mijn bleke dochter is hij echter nog te donker (zij is echt lichtwit en ik lichtbeige). BB cream is een soort van dagcreme gemengd met foundation. Je hebt ook nog CC cream, dat is weer meer dekkend, maar nog niet zo 'plamuur' als foundation.
Verder doet oogpotlood en mascara het leuk, maar aan lippenstift kan ik echt niet wennen dus dat draag ik niet meer.

Juno

Juno

27-02-2015 om 17:36

Primer!

Gebruik een primer onder de foundation/BB/CC. Ik heb nu het eigen merk van de Etos, als die op is wil ik die van Rimmel proberen. Hoor ik goede dingen over. Het strijkt alles glad en je ziet het niet. Er moet wél wat overheen.
Na de primer gebruik ik geloof ik Les Beiges van Chanel. Is niet dekkend, maar zorgt dat ik er net wat frisser uitzie dan zonder. Het is geen foundation maar schurkt er tegen aan. Om de kleur te bepalen doe je een klein beetje op je kaaklijn, als je niets ziet heb je de goede.
Je kan een oogpotlood gebruiken die je heel dicht tegen de bovenste wimperrand zet. Kan duur, kan ook van eigen merk Kruidvat (Catrice, Essence), Hema. Geen kohl, dat gaat enorm uitlopen. Als je een dun lijntje aanbrengt is het net of je dikke wimpers hebt en zie je het nauwelijks. Maakt je ogen veel sprekender.
Koop een wimperkruller en een bruine mascara, doe een lichte tint op je lippen. Als je een gloss of een lippenstift nog niets vindt, kan je ook een lipsmacker proberen, dat is een soort labello met een kleurtje. Van lipstickqueen is Medieval echt een aanrader, een hele mooie transparante rood die iedereen staat. Wel prijzig.
Eventueel je wenkbrauwen nog iets bijkleuren met een potlood, ik vind de potloden van de Hema heel fijn. Een blush maakt het wel af, ik zou voor een perzikkleurige of koraalkleurige tint kiezen, afhankelijk van de ondertoon van je huid. Geen bruin, dat staat ouwelijk, geen glimmertjes. Hier zou ik wel advies voor vragen, bij de Etos helpen ze erg goed en als je het geld er voor over hebt kun je ook naar een parfurmerie. Als je het goed aanbrengt zie je het niet.
Het lijkt veel, maar als je een beetje routine hebt zit dit er binnen vijf minuten op. Ik zal morgen eens timen .

Arawen

Arawen

27-02-2015 om 19:42

Tijd om de routine te veranderen

Ik heb al jaaaaren ook zo'n ochtendroutine, maar ik merk dat 't allemaal ook minder goed 'vanzelf' werkt als je midden-40 bent..;-( Tijd om de routine aan te passen dus.
BB cream ken ik al, en dat haalt inderdaad op, maar ik glim zo.. zou die primer dan wat zijn Juno (je klinkt alsof je er verstand van hebt..)?
Lipgloss wil ik ook eens proberen. Ik vind lippenstift heel verzorgd staan, maar het zit zo vervelend..En ik wist trouwens niet dat kohl en oogpotlood heel verschillende dingen zijn.. ken alleen kohl uit mijn (jaren '80) tienerjaren. Dikke zwarte randen. Daarom zweer ik, althans tot nu toe, bij (alleen) mascara.

Tonny

Tonny

27-02-2015 om 20:27

Mijn ogen tranen zo

Als ik lijntjes ga tekenen, wordt het in no time een oncharmante bende. Aan mijn ogen is niet zoveel eer te behalen, heb heel kleine ogen en dat wordt er niet beter op. Geen wonder want ik ben pakweg tien jaar verder op dreef dan de anderen in deze draad.

Die primer - dat doet me denken aan verf. Wat staat er in de winkel op zo'n product?

Lipstick doe ik nu een paar jaar, bescheiden tintje, maar alleen als ikde deur uit ga. Het blijft alleen niet zo enorm goed zitten vind ik.

Katniss

Katniss

27-02-2015 om 21:14

Lijntje

Ik heb potloodjes van Rimmel en van Rituals die wel blijven zitten, in tegenstelling tot ongeveer alle andere merken. Mascara heb ik het liefst zwart. Laatst heb ik per ongeluk bruin gekocht (altijd 2000 calories waterproof van Max Factor), en dat staat toch een stuk minder 'sprekend' (mijn wimpers zijn van zichzelf ook donker). Over 10 jaar laat ik misschien mijn oogleden liften, als ik durf

Charis

Charis

27-02-2015 om 21:34

Goeie dagcreme

Gebruik je ook een goeie dagcreme voor je huid? Sinds een paar jaar maak ik m'n huid 's avonds schoon met een lotion (Lancôme galatee voor de droge huid) en smeer ik 's ochtends een dagcreme (Lancôme hydra zen) op m'n gezicht. Daar is mijn huid flink van opgeknapt moet ik zeggen. Foundation gebruik ik niet, vind dat te maskerachtig. Wel maak ik altijd mijn ogen op met eyeliner, mascara en oogschaduw en draag ik lipstick in een MLBB-kleur.
Voor de overtollige haren een goeie pincet?

Katniss - Oogleden liften

..... als je durft? Meid, het stelt werkelijk niks voor! Twee prikken aan weerszijden van je ogen, en het lijkt (weet niet of dat ook zo is) alsof je oogleden zich vullen met een vloeistof, zodat de huid 'strak' staat. Na de operatie goed koelen met plastic zakjes doperwtjes, smeren met littekencrème en na een week is het 'leed' geleden. Vier jaar geleden heb ik het laten doen (toen 46), nooit spijt van gehad.

Oogleden liften.

Als iedereen je vraagt of je te laat naar bed bent gegaan of erg moe bent terwijl je uitgerust bent, dan doet een ooglift wonderen voor je uitstraling.

Je ziet er niet zozeer jonger uit na een ooglift, wel frisser, actiever.

Leuke tips hier, ik ga me verdiepen in bb en cc cream. Ik doe ook al jaren hetzelfde qua make-up. wil ook wel eens wat anders proberen.

Primer

Primer, BB of CC cream of een foundation licht dekkend.

Primer zorgt ervoor dat je huid "opgevuld" word. Ik ben nog net geen 30 dus nog geen last van rimpels, maar ik gebruik dit ook op porien minder zichtbaar te maken, het maakt je huid superglad. Ik gebruik die van Essence (goedkoop merk make up, verkrijgbaar bij de kruitvat) deze was nog geen 3 euro en hij werkt goed!. Ik hoor ook supergoede verhalen over de Benefit porefasional (douglas 33 euro en de Puff off van Benefit (douglas 29,50, is alleen om dikke ogen minder te maken) maar deze producten zijn niet goed voor mijn portomonee, dus ik heb ze zelf nog nooit gekocht, maar wel veel reviews van gelezen en ze moeten echt wonderen doen

Verder gebruik ik BB cream van Garnier of een licht dekkende foundation van de Hema. Ik heb een vrij egale huid, weinig oneffenheden en heel soms wat last van rode plekjes, ik zie er iets frisser en gladder uit met, vandaar dat ik het gebruik.

Ik hoop dat je iets aan desze tips hebt.

tonny

tonny

28-02-2015 om 12:07

oogleden liften - hoelang is dat houdbaar?

Vriendin van me deed het twee jaar terug. Na de ingreep liep ze enige tijd met een zonnebril omdat ze er door die prikken toch wel wat mishandeld uit was gaan zien. Ook mocht ze de eerste week uitsluitend op haar rug slapen.

Nu valt het alweer niet meer op dat ze het heeft laten doen. Dus hoe vaak ga je zoiets herhalen?

Juno

Juno

28-02-2015 om 12:21

3.42

Nou, timer erbij en makeup opgedaan. 3.42. Geen spectaculaire makeup, gewoon heel basic en naturel. Primer, les beiges, beetje poeder, oogschaduw, mascara, mascara doorborstelen en tweede laag, wenkbrauwen, blush en een dun laagje lippenstift. Zie er uit als een wat meer uitgeruste versie van mezelf, eigenlijk is alleen de madcara echt zichtbaar.
Als ik moet werken pak ik iets meer uit, misschien dat er dan twee minuten bij komen.
Ik heb veel gehad aan de blog van Jetske Ultee. Zij heeft uitgezocht welke producten goed zijn voor je huid en wat de beste smeerroutine is. Ik gebruik reiniger, tonic, 's avonds exfoliant, crème en overdag zonnebrandcrème. Dit is qua huidverzorging de beste tip die ik geven kan. Okee, door naar de makeup:
Primer is inderdaad te vergelijken met de ondergrond voor verf. Het vult de boel wat op en maakt het glad en je makeup blijft langer zitten. Het is niet bedoeld om zo te dragen, er hoort wat overheen.
Foundation: bedenk wat je wil. Dekkend of transparant, kleine glinstertjes zodat rimpeltjes niet zo opvallen, mat of juist met iets glans. Transparant en met iets glans is natuurlijker, dekkend en mat kan zeker als je niet de juiste tint hebt, maskerachtig worden. Ik vind het voordeel van transparant dat het allemaal niet zo nauw komt, als ik wat oversla valt het niet op. Je hoeft niet je hele gezocht in de foundation te zetten maar het kan natuurlijk wel. Hoe je het aanbrengt moet je zelf weten. Het ene jaar zijn kwasten helemaal geweldig volgens de beautybloggers en het andere jaar moet het met een sponsje. Ik gebruik mijn vingertoppen, die heb ik altijd en worden vaker gewassen dan makeupkwasten. Als je smeert, doe het dan van boven naar beneden om te voorkomen dat je gezichthaartjes omhoog gaan staan omdat er foundation onder komt, ziet er gek uit. Let op dat je geen foundation in je wenkbrauwen of haargrens veegt.
Oogpotlood moet je niet op de waterlijn aanbrengen, dat stukje huid tussen oog en wimper wat altijd vochtig is maar nét boven je oog. Als het niet lukt om een lijntje te trekken zet dan kleine stipjes naast elkaar.
Oogschaduw, je kan voor een kleur gaan die erg lijkt op je huid en dan van wimpers tot arcadeboog aanbrengen. Heb je wat meer diepte nodig dan kan je in de arcadeboog een iets donkerder tint doen, wel goed mengen. Geen glans, gewoon een simpele kleur die je ogen iets ophaalt. Denk aan zand, roze, lichtbruin. Voor een naturellook zijn dat handige kleuren. Oogpotlood of eyeliner doe je trouwens na de oogschaduw.
Wimpers, eerst krullen dan mascara. Ik heb de borstel van een lege roller bewaard en die gebruik ik om eventuele klontjes mee uit te borstelen maar die kan je ook kopen.
Blush, zie mijn vorige post. Niet onder je ogen aanbrengen maar hoog op de jukbeenderen, het start ongeveer waar je oog eindigt en dan omhoog richting slaap. Goed mengen, je wil geen strepen op je gezicht. Veeg naar boven voor een liftend effect.
Lippenstift. Hoe zachter en romiger hoe korter het blijft zitten maar hoe prettiger het voelt. Als het heel transparant is kan je het nog wel zo uit de losse pols bijwerken, bij een wat donkerder kleur is het handig om met een penseel te werken. Ik vind lippenstifts van de Hema, l'Oreal, Estee Lauder, Chanel, Clinique en Lipstickqueen heel fijn al laat ik me erg vaak verleiden tot andere merken. Als je wil weten hoe het staat, duw dan in je vingertop zodat het bloed omhoog komt. Je vingertop heeft dan de kleur van je lip. Beetje lippenstift er op en je hebt al een heel aardig idee. In een parfurmerie maken ze het steeds schoon maar bij een drogist heeft iedereen er al aan gezeten, ik vind dat nooit zo'n fris idee. Ik ben eeuwig op zoek naar de perfecte lippenstift maar eigenlijk heb je er maar een paar nodig: een mlb of nude, peach, pink, berry en natuurlijk rood. Ik heb heel veel rode die net iets verschillend zijn en draag ze ook allemaal. 's Avonds of in de winter wat donkerder en ik kijk ook welke kleding ik aan heb en pas daar de lippenstift op aan. De Ici Paris heeft deze week de lippenstiften in de aanbieding dus ik ga toch nog even kijken. Blijf zelf altijd in min of meer dezelfde tinten hangen.
Heel vaak is crème of makeup in de aanbieding, kijk op voordeelmuis.nl. Het Kruidvat heeft twee keer per jaar hele goede aanbiedingen maar dit staat niet in een folder. Toch een heel verhaal geworden, ik hoop dat je er iets aan hebt!

Astrid

Astrid

28-02-2015 om 19:45

let op bij lippenstift

Dat je de kleur neemt die bij je past.
Bij mij staan donkere/rode kleuren wel bij de huidtoon, maar het maakt mijn mond tot een afhangend pruimenmondje, zo'n afgemeten trek krijg ik ervan.
Dus even uitproberen of donkerder/rode kleuren echt iets voor je doen. Of omgekeerd met lichtere/glanzende/parelmoerkleuren.
En dat wanneer je de aandacht op je ogen legt met make up, dat je de aandacht niet ook op je mond legt met een felle kleur, dat komt wat clownesk over.
Als je kiest voor rood (staat geweldig bij sommige mensen), laat je ogen dan eenvoudig.

Enfin, verdiep je even in wat je wilt:
- wil je vergroten, verkleinen
- verdoezelen, accentueren enz.

Sarah

Sarah

01-03-2015 om 00:14

Gratis advies en demonstratie gehad, blij mee!

Hier hetzelfde, vroeger maakte ik me dagelijks op met alles erop en eraan maar nu in de overgang zie ik eruit als een straatmadelief als ik me zo op zou maken als op mijn 20e.

Oogleden zijn verhuisd, rimpeltjes, vlekjes noem maar op.
Ook haren op lip en kin.

De haren epileer ik met een epileerapparaat eigenlijk voor je benen, altijd al gedaan maar ik moet er goed op letten, soms zitten er opeens een heleboel. Hormonenkwestie denk ik. Maar door het epileren nooit stoppels of donkere haren

Met alle kennis en trucjes die ik weet zag het er toch nooit goed uit.
Ik ben toen op advies van een vriendin naar een grote parfumerie gestapt en heb gewoon gezegd waar ik moeite mee had. Wat ik lelijk vond en hoe ik me beter op zou kunnen maken.
(weet niet of ik namen mag noemen maar er zijn 2 ketens die de dure merken verkopen en alle parfums die er te krijgen zijn, die bedoel ik).

Een schoonheidsspecialiste heeft me toen uitgelegd en vooral voorgedaan met spullen uit de winkel hoe weinig je maar hoeft te gebruiken, welke plekjes (naast je ogen, neusvleugels, kin) enorm opknappen van een veegje make-up en ook verteld wat er zoal te koop is en waarom je het 1 of het ander zou nemen.
Waarom dagcreme met een kleurtje, of foundation. Ook dat je met vloeibare make-up alleen de vlekjes in je gezicht of rode oogleden in 1 minuutje weg kan werken, een wereld van verschil bij mij.

Waar je blush aan kan brengen en in welke kleur, creme of poeder.

Lipgloss of lipstick; ik gebruik thuis altijd gewone Purol-zalf op mijn lippen en smeer er als ik de deur uitga wat lipstick of gloss overheen. In ieder geval geen droge velletjes meer.

Ook zou je als je het geld ervoor (over)hebt naar een schoonheisspecialiste kunnen gaan, zelf heb ik destijds 1 dingetje gekocht en de rest voor een schappelijker prijsje bij de drogist gehaald. Ook daar werken vaak mensen met goede adviezen.

Voor wenkbrauwen heb ik 1 grote favoriet mocht je uitstekende haren eruit getrokken hebben en ze onregelmatig zijn: de poeder-creme-achtige wenkbrauwmake-up met een penseeltje, héél natuurlijk en in verschillende kleuren. Van de Hema, al heeft Chanel het ook. (verschil kan ik niet ontdekken )

Ik stond verbaasd over welke kleuren oogschaduw - hier en daar best donker - me juist prima stonden als ik ze maar op de juiste plaats smeer! (dan wel bescheiden met de lipstick)

Een kruller voor mijn wimpers is echt noodzaak als ik mascara op wil doen, dan is het echt mooi. De onderkant sla ik vaak over, doe ik daar alleen ietsje oogschaduw die ik ook boven mijn ogen gebruik die dag.
Toch gebruik ik het niet zo vaak, maar als het erop zit denk ik altijd dit ga ik voortaan elke dag doen, toch komt het er vaak niet van.

En pas op met poeder en glimmende make-up op plaatsen waar rimpels zitten dat moet je echt goed bekijken bij daglicht én een sterke lamp voor je het weet zie je eruit alsof je scheuren van droogte in je gezicht hebt. Dan liever alleen wat make-up of creme met een tintje.

Sinds ik rimpeltjes om mijn mond heb gekregen doe ik geen lipstick met potlood op maar hou het een beetje vaag. Jammer maar dat staat echt niet meer.

Lekker luchtje, en ik heb nu zoveel grijze haren tussen de blonde gezien dat ik volgende week naar de kapper ga en mijn haar eens laten verven, of alleen lokken, geen idee nog en eens vragen of een iets ander kapsel me beter zal staan.
Bij een vriendin stond ik versteld van een knipbeurt van haar mooie lange haar in lange lagen; het leek 2x zo dik opeens, glansde prachtig en was nog net zo lang.
En ik altijd maar roepen: nooit iets van je mooie lange haren laten knippen hoor! Hoeft niet van lang naar kort maar gewoon íets anders kan echt veel jeugdiger ogen.

En bij make-up kan alles: is het niet mooi was je het er gewoon weer af! Vervelend als het niet in 1 keer goed gaat maar oefening baart kunst.

Als iemand iets weet om die rimpeltjes om je mond minder zichtbaar te maken: laat het me a.u.b. weten haha want dat vind ik wel echt erg!

Kaatje

Kaatje

01-03-2015 om 10:59

Wat een fijn draadje

Ook al gebruik ik al jaren make-up en dacht ik wel een beetje te weten hoe en wat, dit draadje komt als geroepen nu ik na chemo en ellende het 'opeens' duidelijk afgetekend zie in mijn gezicht (mijn lijf ook hoor haha maar dat is ander verhaal).
Ik heb nu lijnen rond mijn mond, van die soort 'zakjes', geen idee wat eraan te doen. Gebruik nu vaak poeder met een dikke kwast maar ik geloof dat ik beter op een getinte dagcreme of foundation kan overstappen? Of is zo'n primer daar geschikt voor?
En heeft iemand een tip voor een betaalbare peeling voor dagelijks gebruik voor mijn gezicht? Of een goeie wasgel? Ik vind lotion ed vaak voelen alsof ik er wat insmeer ipv reinig.
Een wimperkruller ga ik gelijk kopen want die zijn nog steeds niet echt aangegroeid. Misschien helpt het een beetje.
En ik was ook benieuwd, als je naar zo'n parfumerie gaat, voel / ben je dan niet verplicht daar vanalles te kopen?

Juno

Juno

01-03-2015 om 16:13

Kaatje

Kijk eens op de site van Jetske Ultee bij productadvies. Dan heb je op een rij wat de beste moisturizer, tonic, exfoliant en zonnebrandcreme is.

Jasmijn

Jasmijn

01-03-2015 om 17:15

charis wat is mlbb kleur?

Wat is MLBB kleur (tekstje Charis #10) ik googlede en kom op Midden Limburgse Biljart Bond haha.
Zelf heb ik niet zo vaak lippenstift op, vind het vaak teveel van het goede, echter een tijd geleden had ik rare uitslag op mijn lippen en had ik een kleur gekocht in precies de kleur van mijn lippen, tenminste, de kleur die het het meest benaderde maar dus wel dekkend was, i.v.m. de uitslag. Deze kleur vind ik nu helemaal top, het is nét anders dan geen lippenstift, maar toch ook niet zo opgemaakt. Dus voor degenen die het nog wel eens willen proberen, zoek het eens in zo'n kleur. (het is dus niet kleurloos, het is echt een kleur)

Lippy

Lippy

01-03-2015 om 17:21

Haha... Jasmijn

Je geeft zelf het antwoord al: MLBB = My Lips But Better... precies wat jij doet dus

oudje

oudje

01-03-2015 om 18:40

wow wat een reakties! bedankt alvast

ik ben dus helemaaaal niet opmakerig, maar ik zal toch eens iets gaan proberen. Al die zut op je huid, zou dat wel goed zijn? Las laatst ook iets over nanodeeltjes... schijnen zeer ongezond te zijn.
wenkbrauwen zij super zwart en dik dus.. daar hoef ik niets aan te doen, behalve misschien wat losse haren weghalen.
zijn er nog handige pincetten of gewoon normale?

Juno

Juno

01-03-2015 om 18:50

Oudje

Tweezerman, da's een goede.

Gedoe

Van geen make up gebruiken naar primer, foundation en poeder lijkt me nogal een stap. Het is relatief veel werk als je het niet gewend bent en als je er nog niet zo bedreven in bent heb je kans dat hetnet slordig uit ziet (strepen, vlekken). Misschien kan je een gekleurde dagrecreatie gebruiken, dat is heel makkelijk aan te brengen en je ziet er net wat frisser en strakker uit. Als je dat nog aanvult met een naturel lipglossje (luistert ook niet zo nauw) en een vleugje mascara ben je een net opgefriste versie van jezelf zonder dat je er ineens heel opgemaakt uitziet.

Skik

Angela67

Angela67

02-03-2015 om 09:33

dagrecreatie

dat vind ik nu eens een mooi woord
gr Angela

Charis

Charis

02-03-2015 om 10:19

Hihi

MLBB is inderdaad 'my lips, but better'. Ik ben het eens met skik dat je misschien eerst eens kunt beginnen met een gekleurde dagcrème of bb-crème (bb = blemish balm, wegwerken van oneffenheden). Je zegt dat je wat rimpels hebt. Een dekkende foundation kan rimpels al snel accentueren ipv camoufleren. Sommige bb-crèmes vind ik zelf al aardig dicht in de buurt komen van foundation qua dekking, kies dus een bb-crème die een wat transparanter effect geeft.

Laat je wel adviseren over de juiste kleur, want daarmee kun je ook snel de mist ingaan.

Juno

Juno

02-03-2015 om 10:34

Skik

Van niets naar primer en foundation valt reuze mee. Ik vind het zonde van je werk als je make-up wegsmelt/er af valt, en een primer is niets meer dan even hup een lik over je gezicht halen. Bij een transparante foundation of een bb hoeft het ook niet zo nauwkeurig en dat geeft als je de goede kleur hebt zeker geen strepen of vlekken. Ik smeer dat even snel uit als een dagcrème. Mascara, gloss en klaar. Als je huid er mooi uit ziet is de helft al gewonnen.

Margret

Margret

02-03-2015 om 10:39

Maar hoe weet je of je de goede kleur hebt voor een BB?

tonny

tonny

02-03-2015 om 10:43

die nanodeeltjes...

die zitten vast ook in Nivea Cellular Radiance - perfecte huid. Heb het gekocht en inderdaad, het ziet er fijner uit. Niet zo kleurig gesmeerd als een gekleurde dagcrème; het perfectioneert de natuurlijke teint - aldus het etiket. Wel het gebied rond de ogen vermijden (hoezo?)

Als huismerkgebruiker vind ik zo'n tubetje wel heel duur, iets van 17 euro of zo, terwijl ik anders dag of nachtcrème van de Hema pak.

Ben helemaal niet gewend veel geld aan cosmetica te besteden, als ik net al las wat voor regiment lipsticks een van ons opnoemt. Man, ik ben al blij als ik er twee heb, eentje thuis en een in mijn tas

Juno

Juno

02-03-2015 om 11:08

Margret

Smeer een klein beetje op je kaak. Zie je niets, dan heb je de goede kleur.

Margret

Margret

02-03-2015 om 11:49

Kaak?

Op de kaak? Bedoel je de rand van je gezicht waaronder je keel begint, dus op dat harde deel van je onderkaak? Dus niet je keelgedeelte? Moet je daar wel die BB opsmeren? Vroeger zag ik zo vaak mensen die een witte keel hadden bij een bruin gezicht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.