Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

oudje

oudje

27-02-2015 om 15:46

help ik word oud!


Molleke

Molleke

02-03-2015 om 12:04

Wow

Wat een leerzaam draadje zeg. Ik heb mij eens verdiept in de BB cream en ik ga komende week op mijn vrije dag even naar de drogisterij om mij te laten adviseren. Ik heb al vele tips opgeschreven. Ik ga i.i.g. voor een goede waterproof mascara. Ik denk die Katniss noemt van Max factor en een goed potloodje van Rimmel. Verder houdt ik helemaal niet zo van make up. Al vind ik het bij een ander wel mooi staan maar op de een of andere manier ben ik daar veel te klungelig voor. Dan zit ik in mijn ogen te wrijven en vergeet ik helemaal dat ik make up op heb. Of het zit overal behalve waar het moet zitten. Lippenstift heb ik nooit prettig gevonden. Ik kan me trouwens helemaal in het berichtje van Skik vinden. Het gaat mij idd. om een wat frissere uitstraling en een meer egalere huid. Lippglos zou ik een keertje kunnen proberen maar ik vind iets op mijn lippen niet prettig. De laatste keer lippenstift was bij de eindmusical van groep 8 .

Nog een vraag. Is het bij een BB cream ook nodig om dit s'avonds er af te halen? En wat gebruiken jullie voor het verwijderen van de mascara en potlood? Ik heb best gevoelige ogen maar ik denk dat water niet voldoende is.

Molleke

Die ene keer per jaar ofzo dat ik mascara gebruik haal ik het eraf met een watje met wat babyolie. Eventuele contactlenzen eerst verwijderen.

Laat even weten welke kleur/soort smeersel het geworden is. Ik ben ook zo'n net-niet-roodharige en als ik in de winkel een tester uitprobeer is zelfs de lichtste kleur meestal te donker.

Ik doe gewoonlijk niet aan makeup. Te lui. Dus dat ogenwrijfprobleem herken ik ook, want als je dan eens een keer wat opbrengt vergeet je weer dat het er zit, tot je in de spiegel ineens zo'n panda tegenkomt.

Groeten,

Temet

Juno

Juno

02-03-2015 om 13:36

Margret

Ja, je onderkaak. Als je de goede kleur hebt zie je geen verschil met je hals. Bb of foundation is bedoeld om er wat frisser uit te zien niet om bruiner te zijn. Het moet daarom exact de kleur van je huid zijn.

Oudjes en dagrecreatie

Het wordt echt steeds gezelliger hier op oo

Wordt het geen tijd voor een nieuwe rubriek "kleinkinderen"?

Moni

Moni

02-03-2015 om 21:22

Ik voel me plotseling niet meer oud

Aan mijn gezicht zal vast ook van alles mankeren. Maar ik kan er niet mee zitten. Het enige dat ik gebruik is mascara en dat alleen omdat mijn wimpers blond zijn. Verder geloof ik het wel. Oud worden mag je best zien.

Molleke

Molleke

02-03-2015 om 21:50

Temet

Ja ga ik doen. Ik ga waarschijnlijk woensdag of zaterdag heen. Ik ben benieuwd. Ik wil het namelijk ook echt niet te donker of dat je het overduidelijk ziet. Dus ik ben benieuwd of ik met wat thuis kom.

Sarah

Sarah

03-03-2015 om 01:40

afgezaagd advies

Ik zat nog even te lezen hier, ook omdat ik een afspraak bij de kapper heb gemaakt n.a.v. dit draadje want als je haar lekker zit zonder er veel tijd in te hoeven steken is dat ook een hele oppepper.

Toen bedacht ik me opeens wat 2 vrienden, geen lovers haha maar gewoon vrienden tegen me zeiden toen ik ze tegenkwam na jaren en ik zei goh, tijd niet gezien dat is wel even schrikken he? Ben opeens gaan rimpelen de afgelopen 2 jaar haha.

Ze zeiden allebei hetzelfde (uiteraard uit beleefdheid welnee ben je gek enz.) maar toen: als je lacht ben je meteen 10 jaar jonger, je uitdrukking, uitstraling, manier van lopen maakt of je er 'goed' uitziet of niet.. Je ziet er nu toch echt beter uit dan vlak na je scheiding, toen je zo in de problemen zat en nu ben je toch ruim 10 jaar ouder.
Dat meenden ze wel degelijk!

Ik had geen spatje make-up op, alleen wat gekleurde lipgloss!!

Ondanks dat ga ik toch weer wat vaker, nou ja als ik zin heb, een beetje opdoen om er wat frisser uit te zien zonder vlekjes en als ik echt zin heb mascara en wat oogschaduw (echt een wereld van verschil, toch wel leuk) maar ik dacht opeens deze beauty-tip wil ik jullie toch niet onthouden .
Een stralende glimlach heeft iedereen in huis en kost niets, rechtop lopen en niet gebukt met hangende schouders idem!

Fiorucci

Fiorucci

03-03-2015 om 21:03

Moni

Precies, helemaal eens.

Astrid

Astrid

04-03-2015 om 11:37

Wie zegt

Wie zegt dan dat je ouder worden niet mag zien of niet zal zien wanneer je wel make up gebruikt?
Met make up versier je jezelf, net zoals een ander dat doet met oorbellen, sierraden, een leuk kapsel, kleding of iets dergelijks.
Je verlegt evt. een aandachtspunt, accentueert iets, wat is daar mis mee?
Dat doet toch bijna iedereen op de ene of andere manier?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2015 om 14:19

Make up als versering

Als je make up opdoet omdat je daar plezier in hebt, moet je het vooral doen. Maar als je opeens make up op gaat doen omdat je het gevoel hebt dat dat nódig is, dan zet ik daar wel mijn vraagtekens bij. Als iets van buitenaf opgelegd wordt (of dat nou letterlijk zo is of omdat je aan bepaalde verwachtingen of eisen denkt te moeten voldoen) dan ben je met make up of wat dan ook niet jezelf en ook dat zie je.

Ik ben behept met een uiterlijk waarmee ik altijd jonger geschat wordt. Dat is een voordeel. Maar ook zonder dat voordeel zou ik niet opeens mascara en lippenstift opdoen om er jeugdiger uit te zien. Ik zou me namelijk de hele dag bewust zijn van die make up. Koffie gedronken? Oh zit de lippenstift nog wel goed. Traantje van de kou wegpinken, oh help de mascara! Dus dan maar naturel en met een vlotte haarcoupe en goedzittende kleren de boel oppeppen

Astrid

Astrid

04-03-2015 om 15:26

En bv haarverf dan om grijze haren te verbergen die je er vaak ouder uit laten zien?
Iedereen versiert, accentueert, verdoezelt op zijn/haar manier.
De ene smaak is daarbij de andere niet en de definitie hip en modern is erg persoonlijk, érg persoonlijk.
Als ik met opgemaakte ogen een heldere blik krijg die mij er minder vermoeid/ouder uit laat zien zodat niemand mij meer vraagt waarom ik zo moe ben of als ik het gewoon leuk vind mijn uiterlijk te verzorgen dan mag dat toch? Het houdt toch niet in dat een ander dat ook moet doen?
Tussen er uitzien als een clown of grijze muis zit nog een hele wereld.

Reiniging

Wat ik nog even wil toevoegen. Mocht je van plan zijn een dagelijkse routine te maken van het gebruik van make-up dan is een goede reiniging ook belangrijk, dit gaat ook oneffenheden en rimpels tegen. Ik gebruik sinds een paar maanden een gezichtsborstel om mijn gezicht savonds mee te reinigen. Ik ben hier heeeeeeel blij mee. Ik kan echt zien dat mijn gezicht straalt en ik veel minder last heb van plekjes en grote porien. Je hebt van de gezichtsborstel verschillende varianten. De handborstel is al vanaf een paar euro te verkrijgen bij de hema. Ikzelf heb een electrische, deze zijn er in verschillende prijsklassen en verschillende varianten. Die van mij was 35 euro, maar ben er super blij mee. Je kunt hem 2x per dag gebruiken (ik gebruik hem 1 x in de avond). Hij mag mee onder de douche, dus dat vind ik net zo makkelijk. Het is in 1 minutje gebeurt en ik zei al ik zie echt verschil. Sommige mensen zeggen dat je echt de make up op de borstel ziet zitten na gebruik, dat is bij mij niet zo, hij lijkt gewoon schoon, maar ik merkte na een paar weken echt verschil in hoe mijn huid eruit ziet. Misschien een tip om hier wat reviews over te lezen. Zoiezo is reviews lezen een goede tip als je met make up bezig gaat. Sommige make up is best prijzig en helemaal niet zo fijn als de producent aangeeft in reclames, daarom bekijk en lees ik nu standaard de reviews voordat ik iets koop. Meestal zijn de goedkopere producten even goed, soms zelfs beter, dus het is dan zonde om er veel geld in te steken.

Niki73

Niki73

09-03-2015 om 16:27

Vraagje Brazella

Ik heb soms wat last van puistjes, en zo'n borstel lijkt me dan een beetje eng, is het geen broeinest van bacteriën? M.a.w. hoe hou je zoiets schoon?

Arawen

Arawen

09-03-2015 om 20:19

Permanente make-up

OK, dit wordt dus een soort van make-up draadje.. Dan kan ik gelijk een vraag erin gooien; iemand bekend met permanente make-up? Na al zo vele jaren elke ochtend mascara op doen lijkt het mij wel wat om mijn wimpers te laten verven. Lijkt me geweldig, vooral voor vakanties e.d. Ooit geprobeerd in mijn tienerjaren en toen geen groot succes, maar da's 30 jaar geleden.. en de tijd/techniek staat toch niet stil..

Iemand ervaring met wimpers verven?

Katniss

Katniss

09-03-2015 om 21:17

Lang geleden

Ik had ruim 20 jaar geleden een vriendin die voor schoonheidsspecialiste leerde. Zij heeft wel eens mijn wimpers geverfd, waar je vervolgens weinig van zag aangezien ze van nature al donkerbruin zijn Ik weet nog dat de verf erg prikte.

Astrid

Astrid

09-03-2015 om 21:56

jawel/wimpers verven

Ik denk dat dat alleen zin heeft als je hele lichte wimpers hebt. Mascara legt er een laagje op waardoor ze er voller/langer uitzien. Dat doet verf niet. Die kleurt gewoon je eigen wimpers. Bij mij zag je er eigenlijk niets van.

Moni

Moni

09-03-2015 om 21:59

Lang geleden geprobeerd

Die hele lichte wimpers heb ik wel. Nadeel vond ik toen dat vocht (tranend oog, regen , gewoon oogvocht) niet zo makkelijk van mijn wimpers afgleed. Het bleef hangen. Ik heb lenzen en dat voelde niet prettig.
Misschien zou ik het opnieuw moeten proberen. Ik heb nu zachte lenzen, toen harde lenzen.

Nog niet zo oud

Nog niet zo oud

09-03-2015 om 23:30

Wimpers verven, -permanent, valse wimpers en permanente make up

Ik heb van alles gedaan. Wimpers verven had niet zoveel zin, je zag er amper iets van. Inderdaad een uitkomst bij hele lichte wimpers maar als ze al vrij donker zijn is het niks. Ik kan me niet herinneren dat het prikte maar het is lang geleden.
Een aantal jaren geleden bood mijn schoonheidsspecialiste een wimperpermanent aan.Daarmee krullen je wimpers meer. Dat zag je wel maar het resultaat was nou ook weer niet zo dat ik het daarna nog een keer heb laten doen.Dat duurde trouwens best lang en al die tijd moet je met je ogen dicht liggen.
Dan heb ik nog een kennis die valse wimpers zet voor ik meen iets van 15 euro. Mijn zusje heeft het laten doen, ik wilde even wachten hoe het beviel. Na 2 dagen lieten de eerst wimpers al los en daarna ging het heel snel. Ik heb daar ook hele dure behandelingen in gezien. Misschien werkt dat beter. Die kennis zet ze ook bij zichzelf en bij haar ziet het er fantastisch uit.
En tenslotte de permanente make up. Dat heb ik in 2009 ofzo laten doen. Ondanks de verdovende zalf was het ontzettend pijnlijk en ik had zo'n moeite om stil te blijven liggen. Het lijntje is dus ook niet zo dik geworden als ik wilde. Maar het zit er nog steeds dus ik heb wel waar voor mijn geld. Ik kan alleen niet zonder potloodlijntje want voor de blote billen ogen helpt het niet. En dat was eigenlijk wel het idee.

Katniss

Katniss

09-03-2015 om 23:38

Wat zijn dat nou weer?

Blote billen ogen? Je ogen zijn toch nature zonder lijntje eromheen, daar kan dan toch niets mis mee zijn?
Ik durf nog wel zonder make-up over straat hoor. Ziet er vrij normaal uit, alleen wat minder fris en fruitig dan met. Maar ja, dat is wel hoe ik er uit zie.

Nog niet zo oud

Nog niet zo oud

09-03-2015 om 23:53

Blote billen ogen

is het verschil tussen opgemaakte en niet opgemaakte ogen. Dat is erg groot, in ieder geval bij mij.

Arawen

Arawen

10-03-2015 om 13:58

Ik heb blote billen ogen

Haha Charis, inderdaad..

Ik heb van die blote billen ogen.. kleine blonde wimpertjes, niet echt wat je noemt 'sprekend'. Wanneer ik 'niks' op heb, zie ik er uit alsof ik ziek ben. In het openbaar alleen handig wanneer ik ergens heen moet waar ik eigenlijk geen zin in heb..

Misschien ga ik wimpers verven toch maar eens proberen. Dat in je ogen prikken kan ik me ook herinneren, van ca 30 jaar geleden. Ik hoop dat dat ondertussen beter gaat. Kost ca. EUR 10, heb ik opgezocht, dus dat is het proberen waard.

Moni

Moni

10-03-2015 om 17:37

Ja, graag op korte termijn Arawen

Wil je dan hier verslag uitbrengen. Misschien ga ik dan ook (of niet)

Haha,

Als ik te lui ben geweest om mijn mascara eraf te halen, heb ik volgens de kinderen de volgende ochtend een pandaberen-look : )

Ik heb mijn wimpers ook wel eens laten verven, omdat ik ook niet altijd zin heb om mascara op te doen, maar zonder een echt blote-billengezicht heb. Op zich handig, maar met mascara lijken ze toch echt een stuk dikker én langer.

madelief

madelief

11-03-2015 om 09:42

ontharen gezicht

Om mijn gezicht te ontharen gebruik ik een klein scheermesje op batterijen van de Action.
Kost € 2,- en werkt perfect.
Scheer alles weg en geen stoppels terug. Een echte aanrader!

Mussie

Mussie

11-03-2015 om 20:53

Oogschaduw

Die gezichtsborstel, die lijkt me ideaal! Ik ga na dit bericht meteen googelen.
Volgens mij is het geheim niet zo zeer make-up, als wel je huid goed onderhouden. Ik ga dus 1 x in de 6 weken naar de schoonheidsspecialiste en ik stop nog liever met eten dan dat ik deze bezoekjes opgeef. Zij haalt alle haren en andere zaken weg voordat ik er erg in heb. Maar het is niet goedkoop, dat moet ik er wel bij zeggen.
Qua make-up zweer ik bij oogschaduw en mascara. Ik ben denk ik in 20 seconden klaar en het maakt echt een reuze verschil. Lippenstift doe ik niet aan. Ik heb helaas zeer onmodieuze smalle lipjes. Het zijn amper lippen te noemen. Ik kijk wel uit voordat ik daar de aandacht op ga vestigen.
En verder de kapper. Ook z'n geld dubbel en dwars waard.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-03-2015 om 23:06

Gezicht scheren

Ik hou het haar rond mijn mond bij door het er met een pincet uit te trekken. De kapper schrapt het donshaar in mijn nek en soms ook daar waar een bakkebaard groeit weg. Als ik korte metten wil maken met het donshaar in mijn gezicht, dus de kaaklijn en mijn bovenlip, dan doe ik dat rigoureus met ontharingscrème. Crèmetje erop en het ziet er snel weer picobello uit.
Scheren doe ik mij niet, uit angst voor harde stoppels. Ik heb teveel vrouwen met harde stoppels op de wang gezoend om scheren als beste methode te kiezen. Met de ontharingscrème heb ik geen harde stoppels.

Niki 73

De bostel kun je eraf halen en spoel ik altijd schoon met een beetje handzeep ero, even goed inwrijven en daarna goed afspoelen. Je moet hem na 3 maanden vervangen (afhankelijk van gebruik). Bij die van mij zat nog een extra borstel, die zit er nu in. Bij de mijne zijn de borstels per 2 6 euro, daar doe je dan dus 6 maanden mee. Dat valt wel mee. Let wel op, er zijn een aantal duurdere merken te verkrijgen en deze vervangende borstels zijn dan ook een stuk duurder. (niet altijd beter, die van mij kwam in vergelijking tot de duurdere ook prima uit de bus). En zoals ik al zei, ik heb hem in mijn dagelijkse routine zitten en ben er superblij mee.

amk

amk

13-03-2015 om 11:24

dat schoonmaken is ook overrated

lees dit artikel maar eens:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2988024/One-FEMAIL-writer-decided-shun-cleanser-31-days-surprising-results.html

Ik gebruik uberhaubt nooit make-up zo af en toe als ik de tube tegenkom wat dagcreme.
Mijn haren hebben dan wel weer een kleurspoeling, maar niet omdat ik grijs wordt. Want toen ik daar op mijn 16e mee begon was ik nog niet grijs en ook nu zitten er maar een paar grijze haren tussen.
Het had alles te maken met de sport die ik deed, daar horen donkere haren bij en een pruik is niet handig.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.