Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat eten we vandaag?


Hanne.

Hanne.

09-03-2015 om 14:14

hier

"zaterdag: man en ik alleen thuis, dus restjes."

Ha, voor mij zou dat juist hét moment zijn om helemaal uit te pakken en uitgebreid te koken. Smaken verschillen blijkbaar

Hier wordt het
Vanndaag: kip met rijst, boontjes en een sausje (of een roerbak of sate).
Morgen: Stamppot met een gehaktbal
Woensdag: Nu ik het recept weer heb gevonden de risotto uit de oven.

En dan wil ik ook ergens nog een grote pan geroosterde tomaten-broodsoep maken. Met veel gegrilde paprika er in. Dan ligt er weer eea op voorraad.

Anneque

Anneque

09-03-2015 om 14:21 Topicstarter

Hanne.

"En dan wil ik ook ergens nog een grote pan geroosterde tomaten-broodsoep maken. Met veel gegrilde paprika er in."

Ik durf het bijna niet te vragen.... Klinkt erg lekker, hoe maak je dat?

Snelle maaltijd?

Fijn topic! En geen input van mij (nu) maar wel een vraag: wat is een snel en makkelijk recept wat kinderen zonder morren eten? Man gaat onverwacht extra werken straks terwijl hij zou koken. Ik heb zo een afspraak op school en daarna ga ik met de oudste naar training tot 18.15. Kan eventueel tijdens die training snel iets in de supermarkt halen. Wie heeft tips? Pizza en pasta hebben we dit weekend al op dus dat valt af.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

09-03-2015 om 15:13

broccoli-zalm-taart + wraps met spinazie

Gisteren broccoli-zalm-taart gegeten. Bladerdeeg in taartvorm. Broccoli koken. In schaal broccoli, pakje kruidenroomkaas en een blok roze zalm mengen, beetje zout en peper erbij. In de taartvorm doen en dan nog een paar geklutste eieren eroverheen. Uurtje in de oven.

Vandaag wraps met spinazie. Gehakt met een uitje bakken, champignons meebakken (soms ook nog paprika oid als ik dat heb liggen), 2 pakken spinazie erbij, mexicaanse kruiden erdoorheen + 4 tomaten in stukjes (pas aan het einde, dus niet meebakken/pruttelen). Mengels verdelen over 8 wraps. Dichtrollen en in overschaal. Crème fraiche eroverheen + wat geraspte kaas. Kwartiertje in de oven.

Hadewich

Hadewich

09-03-2015 om 16:02

picasso

Chili con carne is in 10 minuten klaar. Broodjes hamburger met salade, soep met broodjes, broodjes shoarma, tortilla's (bij die laatste twee hoef je eigenlijk alleen maar vlees te bakken en de broodjes of tortilla's op te warmen, aan tafel vult iedereen zelf zijn broodje).

Hanne.

Hanne.

09-03-2015 om 16:36

Geroosterde tomaten broodsoep

Had de vraag al verwacht:

Met neme een heleboel lekkere tomaten en een aantal uien (zonder schil). Halveren, met de snijkant naar boven in een ovenschaal, beetje olie er over.

In een andere ovenschaal een aantal oranje/gele of rode paprika's (géén olie er over).

Deze twee schalen in de oven onder de gril zetten. De tomaten tot ze een beetje goed kleur krijgen (zwarte randjes). De paprika's tot ze zwartgeblakerd zijn (tussendoor een keer omdraaien).

Dan de tomaten en de uien met het aanhangende vocht in een pan doen. Paprika's ontvellen, en van zaadlijsten ontdoen en er ook bij doen. Dit aangevuld met bouillion (hoeveelheid maakt niet heel veel uit) even laten pruttelen. Dan een aantal sneden brood er bij en het geheel pureren. Als het te dik is geworden meer boullion er bij. Afmaken met een scheutje lekkere olijfolie en wat balsamico azijn.

Het is een recept vrij naar Jamie Oliver. Het oorspronkelijke recept is zonder paprika en ik heb het recept al minstens 5 jaar niet meer gezien dus of hij het nog zou herkennen weet ik niet

Hanne.

Hanne.

09-03-2015 om 16:44

snel en makkelijk

"wat is een snel en makkelijk recept wat kinderen zonder morren eten? "

Ehm hangt denk ik van de kinderen af. Het lukt mij zelden om een maaltijd op tafel te zetten waar niemand mort. Althans niet als het niet met een P begint.

Maar rijst met een prutje (kip met een boemboe) doet het hier redelijk. Broodjes hamburger inderdaad ook al dan niet met soep. Moet het wel soep uit een pakje worden . Chili red ik niet in 10 minuten, wel binnen het half uur, maar is hier geen success.

Turks brood met falafel en een salade doet het hier ook goed. En anders gebakken aardappels met een salade en vlug klaar vlees (voorgegaarde kipschnitzel). Tijd zit daar vooral in het aardappels schillen en koken, maar als je daar een kant en klaar zakje voor neemt gaat het een stuk sneller.

Anneque

Anneque

09-03-2015 om 17:08 Topicstarter

Hanne.

Dank je wel!

vandaag

zuurkool met aardappelpuree en verse worst
morgen macaroni
woensdag.... nog even denken

Barvaux

Barvaux

09-03-2015 om 18:33

Vandaag

Heerlijk bietenstamppot met uitjes en spekjes... Voor het eerst 1500 gram bietjes gebruikt (en natuurlijk een heleboel aardappelen) en het ging schoon op.

Ulla

Ulla

09-03-2015 om 20:31

bietenstamppot Barvaux

Wat doe je dan met de uitjes? Ook bakken?

Andijviestamppot

Met karbonaadjes. Gisteren zoveel gekookt dat we er vandaag nog een keer genoeg aan hadden. Morgen weer macaroni. Beetje saai maar dochter is er momenteel helemaal verzot op.
Met spekjes en runderrookvlees, wokgroenten en uien.
Nog even nadenken wat ik nou met die spruiten moet die ik vrijdag gehaald heb.
Ook zonde om weg te gooien.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

09-03-2015 om 20:39

Macaroni? (Anne, Lilian)

Jullie schrijven alleen 'ik eet macaroni'. Maar ik neem aan dat je er wel iets bij eet? Hoe eten jullie dan de macaroni? Hier thuis komen al tenminste 10 verschillende pasta-recepten langs... ben benieuwd naar jullie succesnummers.

kienojaa

Mijn 9 jarige monsterlijke dochter die werkelijk een lastpak is met eten heeft ontdekt dat ze quinoa heel erg lekker vindt. En na onze jarenlange fittie over eten maak ik dat natuurlijk klaar zodra ze daar om verzoekt. Dat is inmiddels eens per week. Maar goed, makkelijk is het wel. Wat paprika, tomaatjes, rucola, rode ui, kikkererwten, gegrilde courgette en feta er door. Wat Ras el hanout voor de smaak en kip met zest van de grillplaat er bij. Om de tomaatjes eet ze heen. Maar ik tel mn zegeningen en neem de restjes morgen mee naar mn werk als lunch.

Hadewich en Hanne

Bedankt! Het is uiteindelijk een broodje shoarma met sla geworden. Ik heb dan nog wel even de moeite genomen om het vlees zelf te snijden en kruiden (is lekkerder). Wel wat later klaar met eten maar dat overleven we wel een keer

Morgen de favoriete maaltijd van de man: aardappels, spinazie en een schnitzel. Hij blij en ik ook omdat hij dan kookt.

Barvaux

Barvaux

10-03-2015 om 07:33

Ulla

Ja, ik snijd de uien erg grof en bak ze even aan. Dan gooi ik ze onderin de pan voor de bieten (ik neem van die voorgekookte die ik ook zeer grof snijd) en dan laat ik die pan op een laag vuur staan zodat de voorgekookte bietjes gaar worden. In de pan van de uien bak ik daarna meteen de spekjes uit. Aardappelen en bieten/ui stamp ik dan en dan voeg ik de spekjes toe.

Sneeuwitje

Sneeuwitje

10-03-2015 om 08:17

hanne

We moesten weg (half 6 kids wegbrengen en kwart voor 7 zelf de deur weer uit), dus uitgebreid tafelen was er niet bij. Daarbij heb ik zelf een bloedhekel aan koken, ben erg blij dat man dit doorgaans oppakt. Ik kan best een voedzame maaltijd klaarmaken, maar ik heb vooral moeite met het creatieve aspect (wat eten we nu weer...haha). En restjes moeten ook op

Gisteren werd het overigens geen taco's. Man was 'vergeten' dat we behalve het doosje met tacoschelpen ook nog van die zachte wraps in huis hadden, dus hij dacht dat het niet genoeg was. Toen werd het een pakje burritos (omdat dochter daar zo gek op is), maar wel aangevuld met mais, paprika enz. Lekker, maar niet te vaak (en het sausje maar een beetje laten staan )

Sneeuwitje

de kroketten

heerlijk, unaniem! Maar wel veel meer vullend dan de kant en klaar. Meer vlees erin denk ik.

Verder had echtgenoot lekkere paddenstoelen gehaald en was bezig zijn "shii taco's" te bakken. typisch gevalletje Japans-Mexicaans confusion cooking?

Anneque

Anneque

10-03-2015 om 11:03 Topicstarter

Eritrees pompoenpotje

Uit de krant van gisteren. Plus een restje stamppot van gisteren.

Oh, zelfgemaakte kroketten, heerlijk, mijn moeder deed dat vroeger ook wel eens. Ik heb geen frituurpan, anders ging ik van het weekend ook aan de slag.

Anneque

Anneque

10-03-2015 om 11:27 Topicstarter

Nee toch niet

Heb me bedacht; heb genoeg tijd vanmiddag dus het wordt lasagne van zwarte kool en pompoen.

Macaroni

Macaroni is een favoriet van dochter. Die ze ook het liefste altijd op dezelfde wijze wil eten. Met verse ui, prei, paprika.
Helaas is het wat verschoven naar het einde van de week en dan heb ik niet zo'n zin meer in slappe paprika of prei dus wordt het gesneden diepvriesgroente met verse ui.
Het gaat nu beter maar een aantal jaar geleden had ik geen syllabe aan het recept moeten veranderen want dan lukte het niet om te eten.
Er zat weleens broccoli in de diepvriesgroente, of tauge. Help!
Het kon toen alleen maar soepgroenten zijn. O ja, ook alleen maar kleine elleboogjes.
Inmiddels heeft ze het liefste verse groenten en varieren we wat meer. Ook penne of vlindertjes.
Vroeger deed ik alleen rundvlees maar nu gaan er ook spekjes in.
En verder naar wens een gekookt ei erbij, ketchup, geraspte kaas, augurken in het zuur of gesneden komkommer en radijs.

Overigens lijkt de zalmtaart van Ijsvogeltje mij ook erg lekker.Maar goed, kinderen eten dat soort vis niet helaas.

amk

amk

10-03-2015 om 12:28

AnneJ

als je kinderen 'dat' soort vis niet eten, dan neem je toch een andere soort vis, of geen vis of bv kipfilet?

AMK

Mijn kinderen eten alleen vispatatjes en viskoekjes. Dat vind ik geen voedzame hap maar een snack. Kan wel een keer maar niet als warme maaltijd.

Moni

Moni

10-03-2015 om 17:26

AnneJ, wat is verse ui?

Ik ken alleen de uien in een netje met een hard schilletje er omheen?

verse ui

Je hebt ook gebakken uitjes in een zakje of bakje. Doe ik vaak een handje van over de rijst met sperciebonen. En je hebt in de supermarkt ook zakjes gesneden ui waar ik me ook weleens aan vergrijp, bijvoorbeeld als ik bietjes met ui eet en geen zin heb in dat gesnij.

Moni

Moni

10-03-2015 om 17:55

Oh, ik snapte het echt niet

Je bedoelt gewone ui.
Ik moest denken aan verse knoflook. Dat is soms wel te koop en echt anders dan de gewone knoflook in de winkel (die je nog moet snijden).

Mussie

Mussie

10-03-2015 om 20:34

O leuk!

Leuk dit, voor de inspiratie. Ik loop laatste tijd steeds vast en maak vaak hetzelfde. Dinsdag is altijd druk, ik ben laat thuis uit werk, er moet getraind worden etc. Dus zelfgemaakte tomatensoep (uit de vriezer), afbakstokbrood en tapenade. En een grote sinaasappel voor iedereen als nagerecht.
Morgen heb ik jongste zijn favoriete eten beloofd: kipfilet in stukjes, rode paprika en rode ui, shoarmakruiden. Pitabroodjes met sla en de shoarma vullen en knoflooksaus erover. Zijn avond kan niet meer stuk. Ik geef er altijd veel komkommer bij. En winterpeen in reepjes. Maar dat geef ik bijna bij elke maaltijd omdat het zo goedkoop en gezond is, en de kinderen het graag eten.
Donderdag is het dan weer tijd voor 'gewoon' eten. Ik kook het liefst vooruit omdat ik donderdag ook weer een drukke dag op werk heb. Dus maak ik morgen al gehaktballen, die ik donderdag dan alleen opwarm. Samen met spruitjes en gekookte aardappelen.

macaroni was deze keer

met hele courgette,1 prei,rode ui,1 paprika en tomaat en een mixzakje markant macaronimix omdat zoon dat lekker vindt

Ik vond m niet zo bijzonder, saai zelfs. Iemand een ander idee?
Ik zou ook graag een lekker lasagnesaus recept horen
Ik heb nog niet de ultieme lekkere saus uitgevonden.

wat zoon graag wil eten morgen

broccoli-vis-pasta.
Ooit een keer uit nood geboren omdat meneer geen groenten at.

broccoli koken,
pangafilet in grote stukken( want die wordt vanzelf kleiner) bakken,daarbij 4 in stukken gesneden tomaten, knoflook,peper en kruiden om wat te zouten. evt wat italiaanse kruiden erdoor.
Pasta koken.

De helft van de broccoli pureren. Bij de vis in de pan en daar 2 eetlepels kruidenroomkaas bijdoen. Evt wat kookroom als de saus erg dik is, maar meestal komt er genoeg vocht uit de tomaten.
De rest van de broccoli erdoor scheppen en pasta ernaast serveren.

Hanne.

Hanne.

10-03-2015 om 21:50

lasagna

Hier eten we 3 verschillende soorten lasagne

1. Met een soort Bolognese saus (1-1,5 pot passata, gehakt, paprika en ui en soms een restje bleekselderij en/of wortel) en dan uiteraard bechamelsaus met veel geraspte kaas er op.

2. Met spinazie: is eigenlijk de studenten spinaziesaus (spekjes, diepvriesspinazie en kruidenroomkaas) maar dan tussen laagjes lasagne. Maak de saus vaak wel wat dunner (scheutje melk). Wederom met bechamelsaus met veel kaas

3. Vegetarische: 2 aubergines in blokjes snijden en met vele tijm aanbakken. 2 blikken gepelde tomaten en een lading bechamelsaus (zonder de kaas ) er door. Dan de lasagne maken waarbij je iets anders dan anders stapelt. Saus, bladeren, laagje mozzarella, bladeren, saus etc. Het geheel afmaken met een flinke laag geraspte parmezaan

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.