Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eva

Eva

09-03-2015 om 22:49

Standaard chocopasta en/of chocoladehagel in huis?


Christel

Christel

12-03-2015 om 16:52

Wat is er nu in huis?

Ik heb even gekeken wat er open is:
chocopasta
pindakaas
chocolade hagelmix
vlokken (puur)
kokosbrood
appelkersenstroop
chocoladeboter (mmm, zo lekker)
jam
3 soorten worst
1,5 pond kaas
2 soorten sandwichspread
kebabsalade

En dat is allemaal open en wordt allemaal gegeten. Bij kleuter vaak in periodes en bij de pubers wisselend. Vaak 's ochtends zoet en 's middags hartig.

Als ik het lijstje zie is het wel lang hè.

appelkersenstroop?

Christel, waar koop je dat?

Hanne.

Hanne.

13-03-2015 om 06:36

veel variatie

Wat heerlijk veel variatie is er. Wij hebben staan:

Hagelslag
jam
smeerworst
smeerkaas
Ham
kaas
cervelaat

En een grote pot pindakaas, maar die is na 3 maanden nogsteeds dicht. Blijkbaar is de pindakaas manie van dochter weer over.

Christel

Christel

13-03-2015 om 11:31

anneque

Bij de c1000 gewoon

amk

amk

13-03-2015 om 11:33

anneque

het is te krijgen van maart tot september vond ik op de site van Fru.tes.se

Tahin

Tahin-zonder-zout, dat vind ik lekker broodbeleg.

Tine Winkel

Tine Winkel

13-03-2015 om 13:21

tahin...

valt voor mij qua geuroverlast in de categorie pindakaas. Smeer het op een rijstwafel en er is sprake van chemische oorlogsvoering - maar dat terzijde

Wat wij zoal hebben:
chocoladehagel
fruithagel
honing
2 soorten jam
appelstroop
hazelnootpasta
bruine suiker
een van de volgende: gestampte muisjes/schuddebuikjes/speculoos
in de vakanties vlokken
nu* pindakaas
nu* 2 soorten kaas (anders kaas + 1 soort vleeswaar)
smeerkaas
zuivelspread

* in de veertigdagentijd eten we vegetarisch, daarom hebben we dan andere eiwitrijke soorten broodbeleg dan normaal

oké thnx

Ga ik eens op zoek naar een C1000.

Tahin, ja, lekker joh Met wat honing en geroosterde sesamzaadjes erop.

amk

amk

13-03-2015 om 14:19

Anneque

ik zag het ook bij de Jum.bo

Ja!

Zag ik net toen ik het merk googelde. Ik zag ook dat er maar liefst 12 hele kersen in zo'n potje verwerkt zijn Zal mij benieuwen hoe erg dat naar kersen smaakt, maar ik ga het eens proberen.

Niki73

Niki73

13-03-2015 om 18:53

Wij hebben altijd chocoladebeleg in huis. De kinderen (en ik ook) mogen maar 1 boterham met chocolade per maaltijd, maar dat nemen ze niet eens. Ze eten vrijwel altijd kaas en/of worst op brood. Dat vult lekker lang en dat is ook mijn ervaring. Nee, ze snoepen niet te veel en ze zijn ook niet te zwaar.

Marjoleine64

Marjoleine64

13-03-2015 om 22:15

Altijd chocopasta

2 pubers in huis, en altijd chocopasta (puur, eigen merk J) én hagelslag én vruchtenhagel én honing én bebogeen én speculoos én pindakaas, en meestal ook appelstroop en jam. Vooral de pindakaas en de chocopasta is bijna een pot per week... Een pot jam doen we dan weer een maand mee. Daarnaast eten ze paté en kruidensmeerkaas (oudste) en kaas. Oja, pindakaas hoort bij ons echt bij het hartige beleg (alleen oudste, jongste is allergisch). Jongste eet vegetarisch en eet daarom vooral verschillende smaken kaas, en vleesvervangers als hartig. Samen eten ze bijna een heel brood per dag (ontbijt 3-4, lunch 6-8 pp), in principe half zoet half hartig. We letten niet op calorien, is ook absoluut niet nodig bij de jongens. Ik maak wel eens een opmerking dat het wel brood met beleg moet blijven en niet andersom, en op is op. Meestal is er dan nog wel wat voorraad, maar soms ook niet.

Stenna

Stenna

15-03-2015 om 15:23

hagelslag puur

voor mij, jam ook. Mijn mannen eten alleen vlees op brood, soms kaas.

Fiorucci

Fiorucci

15-03-2015 om 18:52

Altijd in huis, want ik begin de dag met brood met pure hagelslag, al decennia lang. Ik denk dat afwisseling belangrijk is,altijd kaas of worst is ook niet goed.

Barvaux

Barvaux

15-03-2015 om 22:24

lol

Nog nooit twee zinnen na elkaar gelezen die zo haaks op elkaar staan... maar goed, ik eet ook altijd alleen maar zoet bij het ontbijt.

Mango

Mango

16-03-2015 om 11:13

hahaha zag t ook

"ik begin de dag met brood met pure hagelslag, al decennia lang. Ik denk dat afwisseling belangrijk is"

Hij's leuk

Mona

Mona

16-03-2015 om 12:41

meestal wel

Hier is meestal wel hagelslag in huis, soms ook chocopasta, maar het wordt niet zoveel gegeten. Hier hebben ze liever pindakaas, of kaas, of filet americain (dat is vaak wel als eerste op)
Ze mogen/mochten altijd op brood doen waar ze zin in hebben (kinderen zijn al grote pubers) hier was nooit de regel eerst hartig en daarna zoet beleg.
Zelf ben ik opgegroeid met witbrood en hagelslag en mocht ik zoveel cola drinken als ik wilde....en ach ik ben nog steeds slank en heb er uiteindelijk alsnog een gezonde eetgewoonte op nagehouden, want na al dat zoet in mijn jeugd ben ik nu heel erg dol op groentes bijvoorbeeld. Geen snoep of taart voor mij (ja heeeeel soms) maar eigenlijk vind ik er niet veel aan, chocolade ook niet.

Fiorucci

Fiorucci

16-03-2015 om 19:27

Haha

Ja, klinkt tegenstrijdig maar hey, er is nog zoiets als lunch, nietwaar?

Barvaux

Barvaux

16-03-2015 om 20:00

tuurlijk fio

Dat zeg ik ook altijd... er komt nog lunch maar het stond er wel grappig!

Fiorucci

Fiorucci

19-03-2015 om 09:49

Barvaux

Ik denk altijd van alles en schrijf maar de helft op..)
Maar ik bedoel dus dat ik weliswaar eenzijdig ontbijt, maar gevarieerd lunch. Ik snap de hetze tegen zoet beleg nooit zo, als je weet dat teveel kaas en vleeswaren ook niet goed is. Mijn (chinese) schoondochter vindt dit soort discussies erg vermakelijk en erg hollands. Zij ontbijt en lunched met noedels, rijst, veel ei, vlees, bosui en dat soort dingen. Ik heb nog nooit zoveel eieren gekocht.
(Ze woont bij ons in huis)

Barvaux

Barvaux

19-03-2015 om 18:49

fio

Dacht je dat ik je niet begreep?

Ik ontbijt alleen maar zoet dus ik ben die hetze niet begonnen hoor...

Fiorucci

Fiorucci

20-03-2015 om 09:02

Barvaux

Dat zeg ik toch ook niet?

Ad Hombre

Ad Hombre

20-03-2015 om 10:50

Moni

"Ze willen allebei het liefst pure hagelslag van De Ruijter. Die smaakt het meest naar chocola. Dat vind ik dan wel bemoedigend. Ze zijn afgestapt van melkchocola, ook bij repen. Bij repen eten ze het liefst chocola van 72% cacao. Dat scheelt weer suiker Maar nog belangrijker, ze gaan voor smaak."

Complimenten aan de pubers! Ik heb wel eens de indruk dat puur steeds zeldzamer wordt ten koste van melk of zelfs 'witte' cholola (witte chocola is geen chocola!). Blij dat er nog een jong tegengeluid is.

Daarentegen kun je nu wel af en toe heel bittere chocola kopen. Laatst had mijn vriendin er zelfs een die mij te ver ging!

Moni

Moni

20-03-2015 om 11:53

Kookles op school

Toen jongste in groep 8 zat, heb ik drie kook/smaaklessen mogen geven als één van de workshops voor de hele school. We hebben bijvoorbeeld smeerkaas gemaakt en chocopasta. Elk gerecht werd gemaakt in drie varianten. Voor zowel de smeerkaas als de chocopasta gold dat ze bij het proeven de sterkste variant het lekkers vonden. En dat terwijl de meeste kinderen zeiden altijd jong belegen kaas te eten en melkchocolade. Ze waren alleen niet gewend om te proeven en te vergelijken. (het ging om kinderen vanaf groep 5)

Anne Carin

Anne Carin

20-03-2015 om 14:32

Haha hier niet!

Ik koop zelden chocopasta of hagelslag. Manlief eet alleen maar kaas op brood en zoonlief kaas, kipfilet en pindakaas. Ikzelf ben van de kipfilet en appelstroop!

Sterk smakende kaas

Mijn kinderen waren nooit fan van jonge kaas. Hadden we lekkere belegen kaas (Stolwijker of een andere pittig/bittere kaas) gekocht, zegt de kaasverkoper tegen de kinderen: jullie nog een lekker stukje kaas? Dan riepen de kinderen altijd: als het maar geen jonge kaas is! En dan was zo'n kaasverkoper verbaasd dat ze dat lekker vonden. Terwijl ik ze opvoedde met zijn eigen lekkere kazen, ik kocht nooit jonge kaas bij hem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.