Relaties Relaties

Relaties

JennieDijk

JennieDijk

14-03-2015 om 17:53

Schoonouders en verjaardag


Karen

Karen

23-03-2015 om 08:42

Wanneer komt nou het eten?

Schoonmoeder denkt: we gaan zodra ze gaan eten
Schoondochter denkt: als ze gaan, dan gaan we eten

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-03-2015 om 09:42

Hahahaha Karen

Dat zou zomaar kunnen.

Gelukkig was schoonmoeder dan in dit geval de wijste.

Half a twin,

Vier de verjaardagen toch voortaan in het weekend! Heb jij ook minder last van stress. Ook fijner voor de rest van de familie. Ook al is het niet gebruikelijk, wordt gewoon een trendsetter en je zult zien dat de schoonzus het ook gaat doen...
Als je schoonouders 's middags niet kunnen omdat ze bv golven of tuinieren, komen ze lekker rond koffietijd.

Wat ik in je post mis, is communiceren. Je vraagt niet of ze ook iets willen eten. Je kijkt ze weg. Het gedrag van je schoonouders is heus egocentrisch want ze houden geen rekening met de kinderen. Maar jij was je ergenis voor geweest als je had gecommuniceerd.

Yura

Yura

24-03-2015 om 10:49

Indische verjaardag

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel eens sta te vloeken in de keuken als ik weer voor ca. 50 man Indische rijsttafel sta te maken met een verjaardag (we vieren dan ook alleen nog die van de kinderen), maar als ik bovenstaande allemaal lees, vind ik het ook wel relaxt zeg. Vanaf een uur of 5 komen de gasten binnen en iedereen eet mee. Het kunnen er 30, maar het kunnen er ook 50 zijn, niks over te zeggen vantevoren. Maar ach geen probleem, dan kunnen wij er de volgende dag nog van eten en de rest wordt verdeeld over bakjes en dan wordt er wat mee gegeven voor degenen die niet konden komen, geef wat af bij een zieke buurvrouw, geef wat mee aan degene die niet van koken houdt en gooi zelf nog eea in de diepvries. Sommige gasten komen pas om half 8 ofzo, dan hebben wij al gegeten, maar die gooien dan wat op een bordje en zetten het in de magnetron, ook geen probleem. De kinderen zijn nu pubers, maar vroeger gooide ik ze gewoon op bed als ik het tijd vond, of ik vroeg oma, tante of een ouder nichtje om dat te doen, meestal biedt iemand dat zelf al aan. Mijn dochter is nu 15 en die gooit ook regelmatig haar neefje op bed op een verjaardag, als zij denkt dat het tijd is (lees als hij strontvervelend begint te worden).
Oh ja dat gaat dus allemaal in de vorm van een buffet, sommigen zitten op de bank (in principe de "tantes", dat hoort zo, die hebben recht op de beste plek), sommigen zitten aan tafel, anderen op een gevonden stoel met een bord op schoot etc., maakt niet uit. Iedereen brengt zijn eigen bord terug naar de keuken en gooit de etensresten in de prullenbak, daarna helpen er een paar vrijwilligers in de keuken met de afwas (dat houdt de vaatwasser niet bij) en de koffie. Na de koffie gaan meestal degenen met kleine kinderen weg en anderen blijven gezellig plakken tot ze het zat zijn of tot ik ze weg stuur, doet ook niemand moeilijk over, zeg ik gewoon: jongens, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ...

Cat

Cat

24-03-2015 om 10:57

gewoon nederlands

Maar hier gaat het vergelijkbaar, en op veel feestjes waar ik kom. Ik zou geen feestje willen geven als ik me druk maak om wie wat etend wanneer waarom hoe laat precies tot hoelaat precies komt. Laat maar zitten dan.

Marea

Marea

25-03-2015 om 12:59

verwachtingen zijn te hoog

Ja, je verwachtingen zijn te hoog. Jij hebt gekozen voor je kinderen, zij niet. De fase van op kleine kinderen passen hebben ze dertig jaar geleden al gehad, nu doen ze leuke dingen nu ze dat nog kunnen en hoeven ze niet als gratis oppas te komen bij jou.

en je zegt zelf dat het leuk is als ze er zijn. Nou, dat zou half a twin en esmee uit ons andere feuilleton ook wel willen.

JennieDijk

JennieDijk

25-03-2015 om 13:02

voor de duidelijkheid

...ik bedoel geen gratis standaard oppas als ik werk. Ik bedoel AF EN TOE oppassen.

Marea

Marea

25-03-2015 om 14:34

af en toe oppassen

Ik heb toch niet gezegd dat jij zegt dat het standaard oppassen is. Maar af en toe oppassen omdat dat jou uitkomt, terwijl zij allerlei andere plannen hebben, valt toch ook onder gratis oppassen?

Je schrijft zelf dat ze het te vermoeiend vinden om een dag op te passen. Nou, dan moet je dus je verwachtingen bijstellen.

Hanny61

Hanny61

25-03-2015 om 14:36

Vind ik ook

Dat je verwachtingen te hoog zijn. Je kunt mensen niet dwingen. Wel zou je ze eens kunnen vragen of ze een keer kunnen/willen oppassen of aangeven dat je een onverwacht bezoekje van hun zeer op prijs zou stellen. Misschien willen ze zich wel niet opdringen. De andere kant van deze medaille is juist de enorme bemoeizucht van (schoon)ouders en dwingende verzoeken om vooral langs te komen en dan is het nog niet genoeg (zie de vele schoonmoederdraadjes). Dus ik zou zeggen, tel je zegeningen!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-03-2015 om 14:50

En bovendien

Als ze dan een keertje langskomen, op de eerder genoemde verjaardag, ligt ook niet echt de rode loper uit. Omdat zij wat later komen zijn juist de momenten om de band met de kleinkinderen te versterken.

Ik vind dat naast te hoge verwachtingen je ook de verkeerde verrwachtingen hebt.

Barvaux

Barvaux

25-03-2015 om 15:56

oppassen

Tjonge, ik geloof dat mijn kinderen één keer voor mijn moeder overleed samen bij mijn ouders geslapen hebben en één keer erna. Mijn oudste heeft er een paar keer alleen geslapen.

Stel je verwachtingen bij, of beter; verwacht niets. Laat ze lekker hun leven leiden, ga ik ook doen later!

Esmee

Esmee

03-04-2015 om 08:51

Hier

Geen problemen met opa's en oma's die blijven hangen. Mijn schoonouders gaan op tijd weg omdat ze een bus moeten halen en vinden het na een paar uurtjes met anderen wel welletjes. Prima geregeld zo. Wanneer er vrienden met kinderen zijn (die schoonmoeder niet kent) zijn ze nog eerder weg want daar moet ze niets van hebben....

Esmee

Esmee

03-04-2015 om 13:12

??? Flanagan

"Wat ik in je post mis, is communiceren. Je vraagt niet of ze ook iets willen eten. Je kijkt ze weg. Het gedrag van je schoonouders is heus egocentrisch want ze houden geen rekening met de kinderen. Maar jij was je ergenis voor geweest als je had gecommuniceerd."

Half a twin weet dat schoonmoder niet wil mee eten want half a twin heeft allemaal enge dingen in haar eten…Schoonmoeder wil het dus niet en had dat al aangegeven ook. Wat had half a twin nog meer moeten doen dan? Op haar knieën gaan?
We hebben het hier over een schoonmoeder die haar onvrede over het eten botviert op iedereen en niet in de laatste plaats half a twin zelf (enge dingen in de ovenschotel verwerken??).
Half a twin kan communiceren tot ze een ons weegt, maar als het kwartje niet wil vallen aan de andere kant, houdt het toch echt op.

Esmee,

Ze had kunnen beginnen met iedereen uit te nodigen voor het avondeten en als haar schoonouders bleven zitten, hun aanbieden of ze anders een kop koffie wilden. Natuurlijk geen gesmeek op de knieën, je kan ook open communiceren, door je verzoek 'iedereen een plekje aan de tafel' in de kring te gooien.
Juist bij gevoelige communicatie tussen twee mensen is een groeps-communicatie de veiligste weg.

Esmee

Esmee

03-04-2015 om 18:22

groepscommunicatie

Je weet dat de schoonmoeder van Half a twin nu niet de persoon is die dat zal pikken….ik bedoel aanbieden of ze anders een kop koffie wilden als ze niet willen mee eten….Daar komt geheid gedonder van hoor…half a twin haar schoonmoeder kennende.
Geheid dat die een complete tirade op half a twin zal afvuren over hoe onbeschoft dat wel niet is van haar…..sommige mensen denken niet reëel zoals haar schoonmoeder. Die denkt vanuit haarzelf. De rest is fout, punt. Dan kun je nog zo goed open communiceren, maar dat zal voor haar niets helpen.

Half a twin, heb ik gelijk of niet?!

Barvaux

Barvaux

03-04-2015 om 18:30

esmee

Die hele discussie is al geweest, waarom kom je er op terug. Focus op die arme schoonzus die nog een heel eind moest rijden met jonge kinderen en pas 1-1,5 uur later kon eten. Allemaal omdat die halvetweeling het niet aandurfde om de rest van het gezelschap eten te geven omdat schoonmoeder er nog zat.

Ik geloof niet dat schoonmoeders een complete tirade geven waar andere mensen bij zijn.

Pfffff

Half-a-twin's schoonmoeder lust graag een broodje rookvlees en haar schoonvader is dol op haar kippenpootjes die hij thuis niet mag. Bezorg jezelf een aureooltje een eeuwigedurende verhevenheid door dat in huis te halen voor onverwacht mee-etende schoonouders. Hoef je niet andere mensen honger te laten lijden en zelf kapot te gaan van de stress en ergernis. Tenzij dat laatste natuurlijk de bedoeling is, om hen weer ergens de schuld van te kunnen geven.

skik

En dan,

Geef je je man een flinke por in zijn rug. ...het zijn toch uiteindelijk zijn ouders.
Kom, wij, vrouwen, hoeven echt niet alles naar ons toe te trekken.

Esmee

Esmee

04-04-2015 om 12:08

Barbaux

Je bedoelt waarschijnlijk half a twin? Mijn schoonUs heeft geen kinderen

Esmee

Esmee

04-04-2015 om 12:11

Barvaux

Enne, een tirade geven waar anderen bij zijn heeft de schoonmoeder vaker gedaan. Zie vorige draadje (zelfs tegen de mensen zelf) waardoor anderen liever niet meer ken als die schoonmoeder er is. Ik snap wat je bedoelt hoor, maar de schoonmoeder van half a twin is een heel apart persoon die om het minste geringste ontvlamt.

Inderdaad, laat haar man het oplossen. Beter hem dan haar.

Barvaux

Barvaux

04-04-2015 om 14:04

esmee

Ik heb het tegen jou, omdat jij de hele discussie over halvetweeling doodleuk weer opnieuw begint en meteen hele belangrijke punten mist.

Esmee

Esmee

04-04-2015 om 17:03

Barvaux

Als ik in haar schoenen had gestaan was ik gewoon begonnen met de ovenschotels en de anderen eten gegeven. Inderdaad, schoonmoeder dan een kopje koffie aangeboden. Had ik gewon gedaan. Uit d'r dak, DAAR is de deur.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.