Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Diewke

Diewke

17-04-2015 om 14:00

aanbouw landelijke woning/boerderij

We hebben t plan om aan onze landelijke woning (feitelijk een boederij, 13 jaar geleden gebouwd) een aanbouw te laten plaatsen. Er moeten in de muren niet al te veel ramen komen, misschien willen we wel een lichtstraat. Heeft iemand een site waar veel voorbeelden op staan? Ik zie nu alleen maar foto's met serre-achtige aanbouwen. Maar dat is de bedoeling niet. Uhm misschien lastig uitgelegd, maar iemand een idee waar ik wat ideetje op kan doen?

Diewke

Ely

Ely

19-04-2015 om 19:39

Ff nieuwsgierig hoor

Maar waarom wil je geen ramen?

Moni

Moni

19-04-2015 om 19:52

Volkskrant Magazine van dit weekend

Daar stond een appartement in met een lichtstraat zonder ramen.

Stalraampjes

Ik vind licht uit daklichten of lichtstraten altijd heel koud en ongezellig licht geven. Ik zou voor een aanbouw van een boerderij kiezen voor iets stalachtigs, dus met kleine raampjes boven in de muur, op een meter of 2 hoogte, of direct onder de hoogte van het plafond. Dan heb je geen inkijk, geen uitzicht, maar wel licht. Dat hoeven niet van die halfronde raampjes te zijn als dat niet bij de stijl van je huis past.

Ik kan niet echt een goed plaatje vinden, maar ik bedoel zoiets: http://www.decrommeleeck.nl/huisbeschrijvingen/Westeinderweg_32,_Wognum/images/wk08.JPG. Of zoals deze serre, maar dan met dichte wanden: http://www.1001tuinhuisjes.nl/veranda-platdak.html

skik

Astrid

Astrid

20-04-2015 om 10:33

natuurlijk licht

In feite geven lichtstraten natuurlijk licht, net zoals ramen, wij hebben er ook ooit over getwijfeld.

Hier een site met eentje die ik wel mooi vond
http://bouwcomfort.nl/lichtstraten/
en dan bedoel ik niet de bovenste, maar de foto's eronder

En deze
http://nielanddakramen.nl/plat-dak/velux-lichtstraat/
ook mooi stevig en daardoor niet zo'n "goedkoop" uiterlijk.

Ad Hombre

Ad Hombre

20-04-2015 om 11:13

Licht

In de fotografie zoeken fotografen juist naar licht van opzij. Licht van boven (of van onder, maar dat komt niet vaak voor tenzij je een zaklantaren onder je kin houdt) geeft onflatteuze schaduwen onder je neus en wenkbrauwen.

Licht

Ik hou ook van licht, veel licht. Dat is een stuk minder vermoeiend voor de ogen. Met name de lichtinval van boven lever veel licht op omat je dan minder schaduw krijgt.
Het geeft ook zo'n dicht bij de natuur geluid als het regent, heel kalmerend.
Maar het nadeel van die vlakke ramen op een plek waar je niet bij kan, is de mega vogelpoep op die vlakke glasplaten.

Ik vind het moeilijk om met je mee te denken want ik weet niet hoe groot het huis en hoe groot je de aanbouw wilt hebben. Als ik de afbeeldingen bekijk van aanbouw moderne boerderij op google, kan je vele kanten op. Jij bent met welke idee dan ook afhankelijk van de technische en financiele beperkingen. Het lijkt mij geen overbodige luxe om met een architect om tafel te gaan brainstormen zodat een driedimensionaal beeld uit de hoed komt die bij jullie past en technisch mogelijk is.

Grr, te snel verstuurt.

Omat =omdat en lever is levert.
Ik heb meer licht nodig of moet wat kalmer typen, of ook een aanbouw laten bouwen met veel halfronde lichtbogen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.