Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Laura

Laura

09-05-2015 om 21:49

Over boodschappen besparen enzo


Barvaux

Barvaux

12-05-2015 om 16:48

Lidl

Ik heb geluk met een Lidl in de buurt, de kwaliteit is daar stukken beter dan de Aldi en ook het winkelplezier is groter, zeker met een luxe broodjesafdeling. De AH zit er naast voor de paar dingen die de Lidl niet heeft en hoera ik hoef voor rozijnen niet meer naar de buren want die zitten sinds kort in het assortiment.

Eens per week gaan we naar de Dirk en voor de verse dingen en drie/vier maaltijden gaan we naar de Lidl/AH en soms ook Dirk. Ik moet er niet aan denken om maar eens per wee boodschappen te doen laat staan eens per 14 dg!

De Lidl

Het zal per winkel verschillen maar hier is de Lidl een rommeltje. Altijd groenteresten en nattigheid op de vloer. Ik ben gewoon bang om onderuit te gaan.
En de Aldi is altijd netjes en goed aangevuld.
Ik denk dat de Aldi ook goedkoper is omdat er geen avondopening is en geen zondagsopening. Dat scheelt toch personeelskosten.

Netje

Netje

12-05-2015 om 19:21

AnneJ

Hier wel, elke dag tot 20.00 uur, koopavond, zaterdag tot 18.00 uur en koopzondag van 12-17.00 (vanaf nu al 4 zondagen achter elkaar)

Kaaskopje

Kaaskopje

13-05-2015 om 11:23

Noet

Ja, ik zei ook al dat ijsbergsla langer mee kan. Onze koelkast staat standaard op 6 graden.

Jij doet zaden in je sla, dat vind ik dan weer luxe, haha. Ik vind het heerlijk, maar te prijzig. Rucola eet je bij ons kaal niet naast een gerecht, maar erop. Dat geeft nét even een beetje extra aan het eten.

Laura

Laura

13-05-2015 om 18:54

De markt geweest

En daar kocht ik 3 bakken aardbeien, 1 aubergine, 3 flinke prei, bos wortelen en 500 Gr roma tomaten, voor maar 7€..... Normaal kocht ik rustig een bak aardbeien voor 3,95.
Daarna naar de slager waar het gehakt in de aanbieding is op woensdag. 1 kilo half om meegenomen, lekker voor volgende week als bal gehakt en door een prei schotel!

bieb63

bieb63

13-05-2015 om 22:01

Go for it Laura!

Zie je wel. Top! Je kunt echt een hoop geld besparen. En een markt (vind ik) is altijd leuk en scheelt vaak bakken geld. Kijk daar ook eens voor kaas....

Bennikki

Bennikki

13-05-2015 om 23:53

Poe

Ik vind dit soort draadjes altijd extreem frustrerend. 40 Euro per week! Ik geef vele malen meer uit. Alleen al aan fruit, bijvoorbeeld. 30 appels per week, druiven, aardbeien.. Sowieso elke dag een brood van minstens 2 euro. We drinken in het weekend of als vrienden komen wijn. Man drinkt Belgisch bier. Kaas, het liefst zo oud mogelijk. Cosmetica: make-up, dagcreme, contactlenzen, douchegel, shampoo: niet van heel dure merken, maar Nivea dagcreme is al minstens 10 euro per pot.
Ik probeer zo veel mogelijk verantwoord te kopen. Biologisch, Max Havelaar koffie, fairtrade bananen. Nee, dan red ik het niet voor 100 euro per week. Dat zou ik wel willen. Maar soms moet je ook een paar euro extra uitgeven. Als het kan, natuurlijk. Niets dan respect voor gezinnen die moeten rondkomen van 50 euro per week. En zelf wasmiddel maken lijktt me een prima plan. Maar het gaat niet alleen om zo goedkoop mogelijk boodschappen doen.

Juno

Juno

14-05-2015 om 00:24

Benniki

Ik reken alleen de supermarkt en de bakker . Ik ben dol op cosmetica, luxe parfums, goede koffie. De kinderen drinken losse thee uit de plaatselijke winkel. Als ik dat allemaal meereken kom ik ook hoger uit maar ik vind lenzen of YSL-lipstick niet bij de boodschappen horen.
Shampoo ed koop ik meestal bij de Action, ik weiger om meer dan een paar euro te betalen voor iets dat je bijna meteen door het putje spoelt. Wasmiddel maken doe ik omdat ik het leuk vind en uit milieuoverweging.

Laura

Laura

14-05-2015 om 08:34

Action shampoo

Wij kunnen dat alle drie niet gebruiken omdat we parfum allergie hebben. Neutral is best duur met 4.89 voor een fles. Maar naar aanleiding van jouw tip om zelf was middel te maken Juno, kwam ik de groene lijn van de hema tegen, een fles shampoo voor 2.50, zonder parfum!! Waar zo een draadje niet goed voor is! Vandaag ga ik het wasmiddel proberen te maken. Effe stom misschien ,maar heb jij daar een aparte pan voor? Of wordt dat weer gewoon schoon na het wasmiddel maken? Lekker fris is de pan wel daarna

Netje

Netje

14-05-2015 om 09:16

die

Die 20-35 euro per week is bij mij ook alleen de supermarkt.
Maar ik koop ook eigenlijk niets bij bakker/groenteboer/slager, bijna niets bij drogist (neusdruppels en paracetamol)omdat mijn supermarkt dat niet heeft.
Make up reken ik onder kopje verzorging/kleding. Creme gebruik ik niet, shampoo en dergelijke haal ik in de aanbieding bij de supermarkt.

Ik doe dit omdat het moet maar ook omdat ik het wil. Toen ik het ruimer had deed ik het ook, toen ik nog bij mijn gezin woonde kon en deed ik het ook. Gewoon om meer te kunnen sparen voor noodgevallen/later.
Geen tekorten, maar veel combineren en kopen van basisproducten en leren dat minder net zoveel tevredenheid kan geven als meer.

Barvaux

Barvaux

14-05-2015 om 09:20

laura

Actionshampoo is geen merk, Action verkoopt van alles waaronder juist merken. Er ligt vaak genoeg Sanex deo voor mij en Axe spul voor de mannen hier voor een veel lagere prijs.

Laura

Laura

14-05-2015 om 10:13

Barvaux,

Ik weet dat action shampoo geen merk is, maar op neutral na is daar alles geparfumeerd.

Juno

Juno

14-05-2015 om 10:19

Laura

Ik maak het in de soeppan. Als de zeep opgelost is giet ik de helft in de beslagkom en bij de andere helft doe ik soda. De volgende dag de staafmixer er door en dan heb ik zowel wasmiddel voor de witte als voor de bonte was. Ik gebruik geen apart kookgerei. Bij de witte was gebruik ik nog wel een witvangerdoekje, was een tip van het internet tegen grauwsluier.
De Action heeft ook vaak Neutral, het enige is dat je niet zeker bent van de aanvoer.
Drogisterijspul haal ik óf bij de Action óf in de aanbieding bij de drogisterij. Action heeft wel veel, maar niet alles. Gezichtscrème, mijn favoriete mascara enz is drogisterijwerk.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-05-2015 om 10:51

Waarom horen toiletartikelen niet bij de boodschappen?

Juno zegt dat ze alleen de supermarkt en de bakker rekent, maar eigenlijk vind ik dat álles wat je 'in de basis' nodig hebt of denkt te hebben (duurdere koffie en thee)op huishoudelijk gebied en persoonlijke verzorging bij je huishoudgeld hoort. Als ik geen behoefte aan dagcrème zou hebben, zou ik het niet onder huishoudgeld rekenen, maar ik heb er wél behoefte aan bij mijn persoonlijke basisverzorging. Net als shampoo. Het scheerschuim van mijn man valt ook onder de basisverzorging en dus in het huishoudgeld. Dus alles wat je op een drogist-, markt-, voordeelwinkel, of supermarktbonnetje tegen kunt komen voor de 'basis' hoort wat mij betreft bij het huishoudgeld.

Echt luxe-artikelen als voor elke dag een andere kleur lipstick en parfum, zijn binnen ons huishouden zaken waar geld voor moet zijn en anders maar niet. Ze horen niet bij het huishoudgeld. Koffie van een speciaalzaak valt onder luxe in onze beleving. Maar als het binnen het normale patroon van huishoud-uitgaven valt, kun je het bij het huishoudgeld rekenen.

Schoenen en kleding reken ik ook niet tot huishoudgeld, hoewel je dat ook 'in de basis' nodig hebt.

Juno

Juno

15-05-2015 om 11:01

Weet ik niet

Wellicht omdat ik het op onregelmatige basis en dan vaak in bulk koop. Als het bijna op is en er een aanbieding is óf als ik in een stad ben waar een Action is of als ik in Frankrijk ben, sla ik in. Ik heb nu nog zeep van de zomervakantie maar in de tussentijd ook andere geuren gekocht. Heb geen idee wat ik daar aan kwijt ben. Ik weet ook niet hoe lang ik met dat soort dingen doe.
Onder boodschappen versta ik met name 'eten'. Daar kan ik ook makkelijk op besparen. Thee koop ik eens in de zes weken. Denk ik. Koffie gaat wel van het huishoudbudget. Groenteboer of slager hebben we hier niet.

@mieke

' Ik stuur mijn kinderen ook gerust terug als ze te dure hagelslag of zo gepakt hebben'

Pfff. Dat brengt nare jeugdherinneringen boven, mijn moeder was er ook zo eentje. Ze had een krap budget, dat weet ik, maar wat voelde ik me stom als ik terug moest, weer in de rij, met een verkeerd pakje wat geruild moest. Bah bah bah. Ik had heus niet expres het verkeerde product meegenomen. En zij maar mopperen 'weet je dan niet wat we altijd hebben?'

Mieke

Mieke

15-05-2015 om 11:23

Bromvlieg, huh?

Dat is toch echt heel iets anders. Ik stuur mijn kinderen niet terug als ze thuis zijn gekomen met "verkeerde" boodschappen. Ik stuur ze terug als wij samen boodschappen aan het doen zijn. Het karretje staat in een pad en ik ga pindakaas halen en zij hagelslag. Vervolgens komen ze aan zetten met bijvoorbeeld van die knalrose k3 hagelslag of hele dure excellent hageslag in zo'n klein pakje. Dan mogen ze dat terugzetten en iets anders pakken. Lijkt mij heel normaal.

@Mieke

ah, bedoel je dat! ja, dat snap ik dan!

Mijn moeder stuurde mij vroeger met de fiets om boodschappen en stuurde me dan terug als ik iets anders had meegebacht dan zij bedoelde. Je snapt vast hoe irritant ik dat vond!

creabea

creabea

19-05-2015 om 10:00

supermarkten vergelijken

heb niet het hele draadje gelezen, maar ik denk dat wij met 2 volwassenen en 2 kinderen in de basisschoolleeftijd heel gemiddeld zitten met ca. 100 euro boodschappen per week. Ik ben wel prijsbewust (mijn oudste van 9 ook, als die een boodschapje moet halen maar mijn man niet echt. Ik koop daarentegen meer chocola e.d. dan hij. Sommige spullen koop ik biologisch, zeker als dat in de aanbieding is. Verder koop ik van een aanbieding (bijvoorbeeld sappen of tandpasta) altijd gelijk een heleboel (iets wat mijn man dan weer onzin vindt
Nog een goedkope tip van gerechten die wij regelmatig eten en wat de kinderen lekker vinden: boerenkool uit de diepvries (allergoedkoopst gezien voor 45 cent per pak), en chili con carne. Tomaten uit blik en bruine bonen zijn supergoedkoop, zelfs biologisch val je je daar geen buil aan.

Verder heb ik eens prijzen vergeleken van supermarkten waar wij het meeste komen: AH, Hoogvliet en C1000. Ik vergeleek dan prijzen van A-merken die wij kochten, en huismerk-producten die goed vergelijkbaar waren (zoals melk, eieren, appelsap). Daaruit bleek verrassend dat de C1000 net zo duur was als de AH en de Hoogvliet gemiddeld per artikel(!) 15 cent goedkoper was. Scheelde dus zomaar 6-7 euro op een volle kar. Groente en vlees was bij de Hoogvliet op dat moment juist relatief duurder, dus op de houdbare artikelen was Hoogvliet nog een stuk goedkoper. Sinds die tijd doen wij weekendboodschappen altijd bij de Hoogvliet (is ook iets verder weg) en de verse waren tussendoor bij de andere supermarkten. En als ik langs de Lidl kom en ik heb wat nodig haal ik daar ook meestal wel wat.

Als je even een tijdje prijzen vergelijkt tussen supermarkten, weet je al gauw waar je het beste boodschappen kunt doen.

Charis

Charis

19-05-2015 om 10:35

Het punt is

dat ik geen zin heb om drie supermarkten af te lopen. Ik doe twee keer in de week boodschappen en haal vrijwel alles (vast riedeltje) bij 1 supermarkt. Tijd is mij ook geld waard.

Half a twin

Half a twin

19-05-2015 om 12:49

Charis inderdaad tijd is geld

Ik heb daar ook geen zin in. Haal de bulk hier om de hoek bij de J.... en voor een paar producten die ze niet hebben ga ik naar D of Ah. Voor de Lidl moet ik een dorp verderop op de fiets, dat kost mij zeker i het weer van gisteren en vandaag teveel tijd en moeite. Als ik er toevallig toch al ben dan loop ik er wel eens binnen maar ga er niet speciaal voor.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-05-2015 om 09:20

Charis

Dat tijd je nu ook geld waard is, komt omdat je je dat kunt permitteren. Uit ervaring weet ik dat als het echt móet, je wel tijd máákt voor de voordeligste winkel voor wat je nodig hebt. Wij gingen vroeger voor de bulk naar Lidl en voor het restje naar de C1000. Nu gaan we naar Jumbo of AH. Jumbo omdat die in de eigen wijk is en AH, ja lach maar, omdat we daar met de honden op een bankje kunnen wachten terwijl de ander binnen is. We gaan vooraf altijd met ze lopen en na de boodschappen weer met de bus terug. Over gemakzucht gesproken, haha.

Als onze beide dochters nog thuis zouden wonen, zou het boodschappen doen duurder zijn en zouden we nu zeker weer strenger moeten schiften in waar we wat halen. Met ons tweeën kunnen we het zo simpel maken als ons budget ons 'opdraagt' en niemand die moppert omdat er geen frisdrank in huis is of zo. Daardoor zijn we nu wel wat lakser in moeite doen om naar Lidl te gaan. Toch ga ik voor bepaalde zaken nu wel speciaal naar het winkelcentrum. Bij Big Bazar of Zeeman bijvoorbeeld kun je lekker voordelig huishoudelijke en toilet-artikelen halen.

Aanbiedingen

Ik ben gek op aanbiedingen, maar met als gevolg dat ik wel eens kastruimte tekort kom . Ik koop vooral dure dingen als wasmiddel en shampoo (ook Neutral hier) alleen maar in de aanbieding. AH heeft gelukkig regelmatig een 2+1 gratis aanbieding of zo van Neutral, en dat scheelt natuurlijk een hoop. Dus dan koop ik alles groot in.
Ik moet verder weer eens een huishoudboekje bij gaan houden, want ik heb eigenlijk geen idee wat ik uitgeef per week. Best veel denk ik, zeker nu wij ook een hond hebben die vers vlees eet. Als ik moet gokken denk ik dat we zeker rond de € 150 per week zitten alles bij elkaar, voor 2 volwassenen, 2 pubers en een grote hond. Ik reken dan wel drogisterijartikelen, eten voor de hond en wasmiddelen ed mee. Toch best veel.

Netje

Netje

21-05-2015 om 11:47

Engeltje/ontopic

Ik haal nog maar heel weinig bij de drogist eigenlijk, een keer speciale zalf of pillen, maar dat is het wel.

Verder is het misschien een tip voor je, ivm met je tekort aan kastruimte, om even op te schrijven wanneer een bepaald product in de aanbieding was.
Grote kans dat het om de 3 maanden zo'n beetje in de aanbieding is.
En wanneer niet, dan een ander merk van hetzelfde product wel binnen een paar weken.
Dan hoef je iets minder te hamsteren

bieb63

bieb63

23-05-2015 om 14:42

Netje

Waarom niet bij de drogist? Kruitvat en Etos hebben altijd mega aanbiedingen voor alles en nog wat. Ben ik toch meestal veel goedkoper uit dan bij de super (en ze hebben ook eigen merk dat zeer betaalbaar is).

Netje

Netje

23-05-2015 om 17:31

bieb

Omdat hier bij de supermarkt waar ik mijn boodschappen haal geen drogist zit, daar moet ik een behoorlijk eind voor om. (benzinegeld/tijd)
De supermarkt heeft ook grote goedkope flessen die bij mij voldoen.
Ben ik eens bij een drogist dan kijk ik wél gelijk of er nog iets is dat interessant is. Maar meestal voldoet de supermarkt, ook in de standaard pijnstilling wel. Ik hoef er in elk geval niet standaard iets te halen.

hè?..

Wat wij kwijt zijn per week verschilt echt heeel erg van iedereen hier. wij zijn zo'n 200 euro kwijt voor voor 4 personen, 2kinderen van 18 en 12, die van 18 fitnesst heel veel, 5 keer per week naar de gym, en eet dus ook heel veel. mijn jongste sport ook fanatiek eet ook veel, hij weegt te veel voor zijn lengte maar volgens de huisarts is hij niet te dik en is hij gespierd! wij eten btw ook biolochisch. ik eet zelf niet zo veel(meer) en ik ben bezig met afvallen. per week gaan er zo'n 5 broden van de bakker doorheen en in het weekend 2 afbakbroodjes p.p.

phoe mijn mobiel werkt ook niet mee zeg!

even niet

even niet

26-08-2015 om 07:30

oeps

Hier met 2 volwassenen 2 puberjongens zo'n 300 €,. Dan eten we wel eke dag vlees (sinds de jongens daar om vragen). en dat koop ik altijd biologisch. Sinds een jaar dus ook vleesbeleg. En ook veel groenten trouwens. Geen zakjes, pakjes. IK doe ook nog eens veel zelf. Ik denk dat het in het vlees zit. Als de jongens het huis uit zijn, ga ik weer flexivegetarisch!

Dees

Dees

26-08-2015 om 08:12

2 verschillende

Wij doen 2 keer per week boodschappen, bij 2 verschillende winkels. En die aanbiedingen bekijken wij wel. We maken een strikt lijstje en wijken daar niet of nauwelijks vanaf. We zetten op het lijstje wat bij welke winkel kost. Dus als we weten dat we nog een zak kattenbakkorrels in huis hebben en we komen bij winkel A en we weten dat ze bij winkel B goedkoper zijn dan nemen we ze een andere keer mee.

Wasmiddel, douchegel, shampoo en andere lang houdbare artikelen kopen we alleen in de aanbieding.

Dees

Dees

26-08-2015 om 08:22

Kosten

O en wij zijn per week tussen de 70 en 120 euro kwijt. We eten deels vegetarisch (maar dan wel de vegaburgers enzo) dus elke dag "vlees", groenten en aardappelen of rijst.

We zijn met zijn 3en waarvan een peuter van 2,5

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.