Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
drinken

drinken

09-06-2015 om 14:06

Drinken mee naar school


Pieter

Pieter

10-06-2015 om 16:21

pakje of flesje

Gaat hier dus altijd in het voorvakje van de tas. Als dat al zou lekken komt er nooit vocht bij de boeken. Handig is ook een rugzak kopen met zo'n gaasnetje aan de zijkant voor een flesje.

dopper

Sinds een jaar hier ook aan de dopper. Zowel de 2 VO- als de 2 basisschoolkinderen. Bevalt erg goed. Tot op heden heeft er nooit eentje gelekt en het is een handig ding. Goed formaat ook. Ik ben wel fan.

Evanlyn

Evanlyn

10-06-2015 om 17:11

maar

ook met een "sportdop" (hier thuis lurkdop genoemd)?

Ali

Ali

10-06-2015 om 18:58

Ook fan van Dopper

fijn slank flesje, en is nog nooit open gegaan.

Tappie

Tappie

10-06-2015 om 19:51

Els

"Dochter 'lurkt' aan het water, gaat niet met haar mond aan de kraan. Bedoel je dat? Of bedoel je het open en dichtdoen van de kraan? Ik ben verder niet zo bacteriemijdend moet ik zeggen. Zelf goed handen wassen en nadenken (zoals de mond niet aan de kraan)."

Het is iets van horen zeggen/ergens gelezen, maar ik kan het dus niet vinden. Het is het aanraken van de kraan met een flesje of je mond. De strekking was iets van dat er bacterieen aan de kraan zouden zitten die met het water zouden worden weggespoeld. Daarom beter even laten doorlopen en dan pas een fles vullen of van het water drinken.
Maar hang me er niet aan op, want ik kan het niet meer vinden en dacht misschien weet iemand hier of dat klopt.

Hier ook Tupperware

Ook veelvuldig te vinden op marktplaats overigens.
Mijn kinderen hebben ook een eco fles van Tupperware. Zonder "lurk" dop overigens. Dat vinden zij niet cool.
Ik heb zelf een Sporty. Die is niet zo slank overigens. En die zie ik niet op de site van Tupperware maar is vast nog wel te vinden op Marktplaats.
De sporty wordt door mij al jaren gebruikt en heeft nog nooit gelekt. En ook de Eco flessen van mijn dochters lekker niet.

Nalgene drinkfles 500 ml

Ik denk dat ik de ideale drinkfles voor mij, hebt gevonden; bever sport Nalgene drinklfes met schroefdop zonder lurkdop. Kan in vaatwasser en geen stootranden of klikdoppen die door harde kaften open kunnen schieten.
(Ik ben heel voorzichtig na het betalen van de kosten van boeken die niet terug genomen werden, gezien de schade)
Gelukkig hoef ik nu geen bestelling te doen bij tupperware-.

hier

dochter krijgt op maandag een flesje drinken mee, meestal water met een smaakje. Dat flesje wordt de hele week gebruikt, nagevuld met water. En op vrijdag gaat hij in de vuilnisbak. nog nooit een lekkage gehad.

Doppler vindt dochter niet handig omdat die een stuk groter is.

Noet

Noet

12-06-2015 om 11:44

hihi gruffalo

hier hebben we geen doppers omdat we het volume te klein vinden, wij slepen 750ml flessen mee. Dochter drinkt die 2x leeg op een schooldag.

Wada

Wada

12-06-2015 om 22:24

ook Nalgene

Hier ook een grotere Nalgene-fles voor uitstapjes met meer personen etc. Deze is te groot voor school.
Deze bevalt ook erg goed (ook BPA-vrij). Wellicht koop ik nog eens een kleiner model voor school, als Cars en Lego niet meer in de smaak vallen...

Ooit gekocht bij Bever trouwens.

Bapoa

Bapoa

13-06-2015 om 10:45

pakje

ik geef mijn zoon (4e klas) altijd een klein flesje spa blauw mee, makkelijk te hervullen thuis, en daarnaast een pakje capri-sun in zijn broodtrommel naast zijn eten. Nog nooit een lek gehad, en helemaal niet duur.

Marie

Marie

13-06-2015 om 11:37

Lekken van bekers en vervoer

Hier namen meiden tot vorig jaar vaak gewoon Mepalbekers met melk of limo mee naar school. Zolang ze rechtop vervoerd werden in rugzak op Monkeymee achterop de fiets lekten ze nooit. Liggend onder snelbinders lekten ze dus wel! Kwam er blijkbaar teveel spanning op te staan. Nu nemen ze vaak een Dopper of Bidon met water of limo mee en als die leeg is, wordt die weer met kraanwater gevuld, geen probleem.

Zelf denk i, dus dat het lekken van de bekers ook te maken heeft met het vervoer.

noet

dochter zit in de 2e en heeft soms tassen die 15kg wegen… laatst op de weegschaal gezet, echt idioot zwaar en vol. dan maar liever een paar keer opnieuw vullen, liever dan nog veel meer gewicht mee nemen dat ook nog eens niet in de overvolle tas past.

Janeway

Janeway

19-06-2015 om 00:15

Noet

Maar een kleinere fles/dopper kan je dan toch gewoon navullen onder de kraan.. 750 cc aan water of limo oid mee op een dag is toch wel een heel gewicht in een tas van bv al 11 kilo.. Dan is elke gram er 1 teveel. Een dopper of een andere fles van mindere cc (hoeveel is de dopper?) weegt ook een stuk minder..
Trouwens krijgen de kinderen hier dan iets van limonade of icetea mee in de dopper. Daarna drinken ze water.

Noet

Noet

19-06-2015 om 07:10

haha

ze neemt 'm ook niet vol mee. Maar drinkt 'm in de grote pauze in 1 keer leeg en dan komen de boterhammen pas. Het is een natnekje. kleine pauze een halve en voor ze naar huis fietst ook nog een halve. En nee, ze is verder gezond, het is al een natnek vanaf haar geboorte.

Ze drinkt op school geen limonade, thuis ook nauwelijks, eigenlijk is het water of melk. Pakjes hebben we hier niet in huis. Het hoeft dus ook niet vol mee. De dopper weegt 100g, zo'n fles 136, dat is het verschil niet.

Yaron

Yaron

21-06-2015 om 19:34

lekkende Dopper

Oudste heeft altijd een Dopper met water mee, de laatste tijd in een plastic zakje in z'n tas. De Dopper heeft al meerdere keren gelekt met als gevolg een kapotte mobiel en zwaar beschadigde schoolboeken. Het bovenste dopje draait door, daar ligt het waarschijnlijk aan of aan het te stevig vast trekken van de band van z'n tassenrek, waardoor er teveel druk op de fles komt.

dopper mee

steeds een nieuw flesje kopen is vooral een aanwinst voor de afvalberg.
Een dopper werkt prima!

Anneque/dopper

Mijn doppers zijn niet lekvrij! Helaas.

kiriku

Wat vervelend. Zijn ze nooit lekvrij geweest of zijn ze versleten?
Ik snap het niet, we hebben er drie, al jaren. Als je de dop er goed op doet, komt er hier echt geen druppel uit.

Half a twin

Half a twin

24-06-2015 om 09:56

de tip om natte boeken te drogen

Nat geworden boeken door een lekkende fles in de schooltas zijn (niet snel maar wel met weinig restschade) goed te drogen in de koelkast.
Afgelopen winter geprobeerd met 2 boeken van brugger, de een zonder extra restschade, boek vertoonde al heftige gebruikssporen en de ander met een klein (verwaarloosbaar) restje.
Je moet wel een lange adem hebben. Boek zonder kaft in de koelkast en echt dagen laten liggen in ons geval met een beetje natte randjes bijna een week.

Noname

Noname

18-09-2015 om 16:21

Nieuwe waterfles Ikea...ervaringen?

Nou mijn oudste kwam ooit met natte boeken thuis agv een lekkende dopper (de bovenste dop die los zat) en nu mijn jongste eveneens. Daar was de dop helemaal los van geschoten en dat terwijl ze die wel goed had aangedraaid.

Heeft hier iemand ervaring met de nieuwe waterflessen Behallare van de Ikea http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80284660/

Het is een mooi slank model maar lekt die?

Ikea

Het model ziet er goed uit; geen uitstekende delen, lang schroefdraad voor waterdichte sluiting. ikea geeft wel advies om de fles met de hand te wassen. Maar Pieter gaf in #20 aan dat sommige flessen zich prima houden in de afwasmachine. Het is te proberen, zo duur zijn ze niet.
En anders op de hand met een babyflesborstel.

Ps Laatst hier een lekkage, niet van een fles maar een rugzak die niet bestand bleek tegen een zware regenbui.
Volgende keer ga ik de tip van de vriezer proberen-.

Birgit

Birgit

19-09-2015 om 10:34

Afwassen?

Wij hergebruiken gewone plastic flesjes en afwassen doe ik nooit, alleen omspoelen en de tuit goed onder de kraan (want die zet je aan je mond), verder gewoon aan de lucht drogen en that 's it. Het zijn wel alleen waterflesjes en er gaat ook alleen water in. Als ze te mottig worden gaan ze weg, maar ze kunnen zeker 10-20 x mee. Wij zijn nooit ziek .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.