Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Ali

Ali

08-06-2015 om 21:52

Mobieltje mee naar bed?


Katniss

Katniss

09-06-2015 om 18:02

Oh ik wel

Ik Wordfeud en Crush Candy in bed. Ook is mijn telefoon mijn wekker, en 's morgens kijk ik wat het weer doet. Belachelijk dat er mensen zijn die daarvoor op Teletekst kijken, of zo

Ali

Ali

09-06-2015 om 18:23 Topicstarter

Twee weken

Iemand zei het ook al, ik zag ook op de telefoon van puber dat er appjes zijn verzonden door klasgenoten middenin de nacht. Gelukkig heeft die van mij dat niet gedaan, de laatste tijd was 23 uur. Telefoon moest wel altijd op vliegtuigmodus, en dat deed puber ook, die werd zelf ook gek van alle biebjes.

Ik heb niet vanaf het begin gezegd dat de telefoon niet mee mocht, omdat ik puber een eigen verantwoordelijkheid wilde geven (barvaux, wellicht naief, maar het is dan ook mijn eerste puber

Puber heeft niet eens heel hard geprotesteerd, eigenlijk bijna niet. In ieder geval nu twee weken niet mee naar bed, kijken of dat helpt tegen het slaapgebrek. En ik vermoed zomaar van wel!

Katniss

Als ik wil weten wat het weer doet kijk ik naar buiten

Janeway

Janeway

09-06-2015 om 21:20

Niet

Want dochter is werkelijk beeldscherm verslaaf.. Die telefoon is bijna vergroeid aan dr vingers..
En ze weet niet wanneer het echt over moet zijn.. Ze heeft hem wel eens meegesmokkeld werd ik wakker van dr om een uur of 2 lag ze te skypen.. Ja doei.. dat doen we dus niet. Dus inleveren bij het naar bed gaan.
Bij puber2 is dat helemaal niet nodig. Die heeft dat ding om magister te bekijken.. wat Apps te spelen. Af en toe te appen en thats it. Wekker hebben ze niet dat ben ik.

Zelf heb ik hem wel mee naar bed. Als wekker hahaha. En ik check soms nog watsapp of klep even met vriendin. Maar dat is een 10 min max. En stort dan in slaap..

Kaaskopje

Kaaskopje

10-06-2015 om 12:33

Jippox

Iets dat voor iedereen geldt. Je neemt ze niet mee aan tafel en je neemt ze niet mee naar bed. Zoiets. Zelf doen wij dat dus ook nooit.

Bedoel je met "je" binnen het gezin of geldt dit voor de mens in het algemeen?

Een telefoon meenemen aan tafel vind ik ook een vorm van onbeleefdheid. Het stoort mij als er geen duidelijke reden is om de telefoon naast het bord te leggen. Maar of iemand de telefoon mee naar bed neemt of niet valt wat mij betreft onder persoonlijke regels en niet voor de mens in het algemeen. Ik lees nooit meer een boek in bed. Jammer, maar zo is het. Lezen vanaf mijn telefoon vind ik een prettig alternatief. Facebook, gister nog een chat-gesprek met mijn zus, nog even een woordje leggen bij Wordfeud, ik vind het een superding die telefoon.

Tango

Tango

10-06-2015 om 22:38

Je leert hier nog eens wat

Nooit geweten dat het goed is om de telefoon 's avonds in de vliegtuigmodus te zetten. Ik had eigenlijk nooit een idee waarvoor die stand diende. Leek me alleen maar bedoeld voor in het vliegtuig.
Laatst had ik hier een vriendje van zoon te spelen die na afloop van de speelafspraak zijn moeder moest bellen dat hij naar huis kwam. Telefoon stond echter in de vliegtuigmodus. Hij had geen idee hoe hij dat moest aanpassen. Gelukkig had ik het nummer van zijn moeder dus heb ik maar met de vaste telefoon gebeld. Maar nu begrijp ik dus met welke reden dat ding mogelijk in de vliegtuigmodus stond. Ik begrijp alleen niet wat het jongetje met een telefoon deed als hij er toch niet mee overweg kon

Verder zijn we hier erg (misschien wel te) makkelijk. Dochter van 14 hier gebruikt nooit de vliegtuigmodus. Telefoon gaat gewoon uit als ze gaat slapen. Het ding ligt wel in haar kamer, soms zelfs in haar bed. Ipad ligt aan de lader in haar kamer. Ik vind het alleen zo jammer dat dat ding niet uit kan als hij moet laden. Het geluid zet ze wel uit zodat er geen bliepjes o.i.d. binnen komen.
Als het mis gaat met het scherm-gebeuren dan moeten de apparaten wel eens een tijdje beneden liggen of gaat de wifi er op een bepaalde tijd af. Maar ik moet zeggen dat het over het algemeen goed gaan de laatste tijd.
Zoon van 10 heeft een telefoon zonder simkaart. Gebruikt hem alleen om voetbaluitslagen te bekijken en spelletjes te spelen. Hij zet hem altijd uit als hij gaat slapen. Nou ja, altijd? Heel soms wil hij heel graag een uitslag van een wedstrijd zien en dan blijft hij stiekem kijken. Moet ook een keertje kunnen. Ik las vroeger ook vaak stiekem een boek in bed.

Barvaux

Barvaux

11-06-2015 om 08:54

vreemd

dat een telefoon niet uit kan bij het laden. Hij laadt dus niet op als die uit is? Nog nooit meegemaakt hier.

Cat

Cat

11-06-2015 om 14:01

straling?

Verbaast me eigenlijk wel dat niemand het daar over heeft, zijn jullie daar niet bezorgd over dan? Dat is eigenlijk mijn hoofdreden om de kinderen de telefoon beneden te laten liggen.
Moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf niet doe. Heb nogal eens problemen met opstaan en slaap door wekkers heen. Ideaal, wekker op telefoon, kun je zo vaak zetten als je wilt. Ik zet hem dus echt vaak als ik moe ben en bang dat ik me verslaap.
Maar voor kinderen zal de straling, mocht dit schadelijk zijn, meer effect hebben.

Yeti

Yeti

11-06-2015 om 15:54

Maar cat

Die straling krijgen ze dan toch ook overdag binnen? Kinderen en volwassenen lopen vaak 12 tot 16 uur met hun mobiel rond, dan maken die paar uurtjes extra niet veel uit.

Arawen

Arawen

11-06-2015 om 21:04

Gemakkelijk

Hier houden we voor onze 15-jarige meer een 'hangt af van wat hij aan kan' opvoedingsmethode aan. Ofwel, gaat het met hem goed, sociaal/fysiek/schoolcijfers gezien, dan mag/kan er veel. Dus ook mobiel mee naar bed. Daarnaast ligt er trouwen ook nog een I-pod en een tablet, die ook mee naar bed kunnen.. Ja hij zal vast wel what's appen tot laat, of You Tube filmpjes kijken, maar zolang hij de volgende morgen fris en vrolijk zijn bed uit komt en zijn schoolresultaten prima zijn maak ik me daar niet te druk om.
Hij is kind nr 2, misschien scheelt dat. Opvoeden c.q. beslissingen nemen over wat je wel en niet goed keurt wordt gemakkelijker als je het allemaal al een keer hebt meegemaakt.

Dat van die straling heb ik ook al eens bedacht. Zelfs met zoon besproken. Dat er misschien over 20 jaar wel onderzoeksresultaten bekend zijn, waaruit blijkt dat er tegen die tijd b.v. veel mannen onvruchtbaar zijn en dat dat herleid kan worden tot de mobieltjes die ze in hun tienerjaren altijd in hun broekzak droegen. Zoon is nogal een natuurkunde-wizzkid en moet altijd lachen als ik weer met dat soort theorieën kom. Begint over soorten straling en hoe onschuldig die van electrische apparatuur zijn.

Jesse_1

Jesse_1

11-06-2015 om 21:44

Straling

Als de mobiel in de vliegmodus staat, beperk je daarvan de straling (er wordt niets meer ontvangen/verzonden).
Maar heb je zelf ook de draadloze Wifi uitstaan 's nachts?

weg leggen

De mobieltjes van de kinderen worden op een kastje gelegd. Daar moet ik ze wel elke avond even aan herinneren...
De enige concessie die ik heb gedaan, is dat de telefoons op vrijdag- en zaterdagavond en in de vakanties wel mee naar bed mogen.

eef

eef

02-08-2015 om 19:09

Bij een bepaalde leeftijd hoort ook een bepaalde verantwoordelijkheid. het moet gewoon mogelijk zijn om je kind met elektronica naar bed te sturen, kinderen gaan vanzelf slapen als ze moe zijn. het is een teken dat het kind verwent is als ze elke keer als ze moe is naar huis gaat. je moet verbieden dat het kind naar huis gaat elke keer als ze moe is, zo wordt het kind vanzelf volwassen en als ze hierdoor moe is in de avond gaat ze alleen eerder slapen.
Elke puber is moe op school. het is vroeg opstaan en hard werken, grote kans dat dit niet aan een telefoon ligt. als je alle apparatuur afpakt krijgt je kind nooit verantwoordelijkheid en gaat daar later nog last van krijgen

wisselend

Zoon van 15 heeft de mobiel 's nachts gewoon bij zijn bed liggen. Hij zal weleens wat doen met mobiel maar wij zien een fris kind met goede schoolresultaten, dus ik heb er nog nooit over gedacht om hem dat af te nemen. Oudste van 18 daarentegen heeft zichzelf veel minder goed onder controle. Die kijkt filmpjes tot diep in de nacht en slaapt vervolgens niet. Hij is nu wel zover dat hij beseft dat goed slapen belangrijk is. Hij kan heel slecht tegen te weinig slaap en voelt zich snel brak. Hij woont intussen door de week op kamers dus hij zal toch zelf wijs moeten worden. Dat gaat met vallen en opstaan. In de vakantie neemt het nachtbraken weer ernstige vormen aan. Ik probeer voor zijn bestwil dan wel wat regels te stellen. Hij accepteert dat gelukkig, want hij weet waarom ik het doe.

niet

De mobiel mag mee naar boven, maar zodra er geslapen gaat worden ,gaat hij echt naar beneden. Er is een vast punt waar hij neergelegd word en daar blijft hij ook tot de volgende ochtend.

FB

FB

04-07-2016 om 22:24

And now for smt completely different

Nou, wij hebben een zg samengesteld gezin. 3 van mijn vrouw (20-15-13), 2 van mij (maar die wonen goeddeels in Ierland, zijn hier 2 maanden per jaar, 11-9) en een van 2 3/4.
Oudste 3: telefoon zit vastgelijmd aan de vingers: vanaf opstaan tot zonsondergang als je het vrijlaat. Normaal praten is er niet bij. Andere dingen doen is "saai". Zelf foto's nemen van elkaar en delen leidt tot vervelende ruzies recent met fysiek geweld. Kortom: internetverslaafden niet in staat zichzelf te reguleren.
Ze vertellen ons dat "al mijn vriendinnen mogen onbeperkt op internet", "al mijn vriendinnen hebben mobiel internet", "ze mogen allemaal zelf weten wat ze doen".... nou, ik ben BLIJ dat ik hier enkele gelijkgestemden tref!!!
Ook ik vind: telefoon beneden in de lader, met het eten geen mobieltjes, geen beepjes, als je iets gevraagd wordt, leg je direct jouw mobiel/tab neer en luister je, geen mobiel/tab tijdens tv. Het liefst zou ik de apparaten in de gang laten.
Mijn vrouw is er (helaas) niet tegen opgewassen, het is ook vervelend als je de hele dag op moet letten.
We hebben dus gekozen voor een technische oplossing: qustodio op de devices. Daarin kun je een budget per dag en beperkingen in tijd aanleggen. Werkt prima, minder gezeur.
Daarbovenop is Wifi thuis voor de kinderen beperkt te gebruiken (schakelt af) en gedurende de nacht staat het AP boven uit (geen last van straling)

Ik zou willen en test regelmatig of ze het "zelf aan kunnen", of ze zelf "serieus kunnen zijn" en vraag regelmatig hoe ze het zouden doen als ze in mijn schoenen zouden staan. Dat gaat nog niet "goed". Daarom MOETEN we het technisch regelen. Helaas!

Pennestreek

Pennestreek

05-07-2016 om 14:58

Hier ook telefoons 's avonds na 21 uur beneden

Vooral voor jongste belangrijk, die slaapt moeilijk in en ik merk echt dat dat erger wordt als ze eerst nog tot laat naar een schermpje tuurt. Deze afspraak is al heel oud, maar ik moet ze er helaas nog iedere dag aan herinneren, erg vervelend vind ik dat, want we hebben er dus ook elke dag strijd over. Als iemand daar nog tips voor heeft...

Tonny

Tonny

05-07-2016 om 16:37

offline

'

Tweet

Share (48)

Share (1)

Share (19)

Reageren (0)

Leuk experiment:

'Festival de Beschaving in Utrecht plakte afgelopen weekend duizend smartphones van bezoekers af. En wat bleek? Deze bezoekers hadden veel meer plezier dan de mensen met smartphones. Sociale wetenschappers van de Universiteit Utrecht deden onderzoek naar smartphonegebruik.

Duizend smartphones werden in vliegtuigmodus gezet en afgeplakt met een speciale sticker. Het doel van het afplakken? Mensen ongestoord konden genieten en het festival optimaal te kunnen beleven.'

Zo'n interessante vraag, ik schreef er een blog over.

Omdat mijn zoon bij hoog en laag beweerde dat 'iedereen zijn telefoon mee naar bed mag', kwam ik op dit forum. Heel fijn dat het bestaat!

Bij ons thuis mag de telefoon niet mee naar bed. Over het waarom schreef ik een blog, waarin ik naar dit forum verwijs.

Misschien vind je het leuk om te lezen: (link verwijderd door forumbeheer)

Gene

Gene

10-03-2017 om 22:37

Barveaux

Dat is echt onzin, je koopt voor een grijpstuiver een wekker bij de Action die zelfs mijn achtjarige in kan stellen. Ik bedoel, het hoeft van mij niet, maar kom niet met kulargumenten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.