Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Fruitella

Fruitella

28-06-2015 om 18:19

Hoe overleven we tropische temperaturen?


Astrid

Astrid

02-07-2015 om 14:22

he ho zeg

Ik probeer alleen maar mee te denken en vertel uit eigen ervaring. En dat jij vindt dat dat best kan, dat hoeft natuurlijk niet iedereen te vinden; niet iedereen kan zo idioot vroeg zijn of haar bed uit.

Als je daarvoor kiest en solliciteert, zoals bij de verpleging, vrachtwagenchauffeur of politie, is dat natuurlijk een ander verhaal. Je weet dan wat je te wachten staat.

Miranda

Miranda

02-07-2015 om 16:47

37 graden

Pfff, het is hier nu buiten 37 graden. Echt niet leuk meer. Arme kindjes van mij bij wie de proefwerkweek gewoon doorgaat en die moeten leren.

niet meer warm

Hier in t zuidwesten van het land is het aardig afgekoeld, nog maar 25 graden.

Yeti

Yeti

02-07-2015 om 16:55

Gisteren 35 graden

Vandaag is hert beter vol te houden. Sluierbewolking sinds half 12, het is vanmiddag zelfs iets koeler dan vanochtend.

33 graden

Gisternacht om 01.00 uur was het nog 33 graden bij ons binnen. Er kan hier al nauwelijks wat open en al helemaal niet tegenover elkaar en het was nog windstil ook. Ik heb vandaag 6 ventilators gekocht dus vannacht zal het wel lekkerder slapen.

skik

Postbode

Postbode

02-07-2015 om 18:04

Astrid nogmaals

Het gaat om een paar dagen per jaar en niet eens ieder jaar en twee uur eerder beginnen. Bouwvakkers beginnen ook eerder hoor. Ik vind nu dat je overdrijft.

Postbode

Postbode

02-07-2015 om 18:31

oja

en het gaat hier natuurlijk niet om mensen die normaal pas om 9 uur komen opdraven maar al om 7 uur beginnen.

Astrid

Astrid

02-07-2015 om 18:52

prima

geniet van de zomer zou ik zeggen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

02-07-2015 om 19:20

Het gaat om belangen beste Postbode

Jij vind dat jouw belang om een beetje hittevrij te kunnen werken zwaarder weegt dan het belang van je collega's die gehecht zijn aan hun nachtrust en dagritme.

En Post.nl vindt blijkbaar het belang dat iedereen zijn post voor 17.00 uur heeft weer belangrijker dan jouw wens.

Als ik je collega was zou ik ook nog eens achter mijn oren krabben. Alles goed en wel, maar het zou dan wel over de rug van een ander opgelost worden. Ik vind dat je zoiets alleen maar vriendelijk kunt vragen, maar niet verplichten. En met vepleegsters, brandweerlieden en bouwvakkers heeft dit niets van doen.
Jouw werkgever heeft gewoon slechte afspraken gemaakt.

Astrid

Astrid

02-07-2015 om 20:23

inderdaad

Bouwvakkers weten dit van te voren, dat had ik al gezegd in een vorige reactie.
Deze mensen beginnen al om 7 uur (is al vroeg)en jij vindt het geen probleem dat dat 2 uur eerder wordt. Dan moeten ze rond 4 uur snachts op ongeveer, en jij "klaagt" al als je een slechte nacht hebt. Die mensen kunnen dus nog slechtere nachten krijgen, want geloof me, als je weet dat je rond 4 uur op moet, dan slaap je dus zo goed als niet/slecht/weinig, zeker niet bij deze hitte.
Die hittegolf kan lang aanhouden en soms heb je er een paar achter elkaar in een zomer.
Nogmaals, ik snap je probleem, heb meegedacht en vind het vervelend voor alle buitenwerkers, maar dat venijnige mag je thuislaten.
Mag je niet ruilen en gaan sorteren?

Postbode

Postbode

02-07-2015 om 20:35

geen issue

Het wordt ze niet eens gevraagd dus we weten niet of ze wel of niet willen. Veel mensen pakken in de middag wat slaap mee als ze extra vroeg moeten beginnen en een hittegolf in Nl duurt geen weken. Als ze alleen al zaterdagochtend een keer eerder beginnen is heel NL gered want zaterdag is het erg druk met veel hah.

Nogmaals: het wordt ze niet gevraagd dus we weten niet wat ze willen, het wordt gewoon niet gedaan maar daarna zouden ze vrij hebben tot dinsdagochtend vroeg.

Binnen sorteren? Haha, absoluut niet. Ze nemen liever uitzendkrachten aan in de zomer die er niets van snappen dan dat ze pbz binnen laten werken voor ze aan hun eigen wijk beginnen. Nee hoor, dat mag niet.

Miranda

Miranda

02-07-2015 om 21:00

38 graden

En uiteindelijk is het 38 graden geworden. Ik kan je wel zeggen dat 38 graden toch wel heel veel naarder aanvoelt dan 32 graden. Aan de kust was het ruim 10 graden koeler, de bofkonten.
En voor postbode, hoe vervelend het ook is, het systeem werkt zo. Ik zou ook weinig trek hebben om om 5 uur te beginnen, om eerlijk te zijn. Ben dan ook niet heel erg veel waard.

Fiorucci

Fiorucci

02-07-2015 om 21:03

Miranda

Ik woon aan de kust, 35 graden hebben we met gemak gehaald vandaag...misschien helpt dat..

echt, 38 graden???

Waar was dat?

Dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Astrid

Astrid

02-07-2015 om 21:58

36 graden westen dichtbij de kust

In de schaduw in de tuin 36 graden, binnen 28 graden. Later deze middag trok het dicht en open en dicht en open. De wind kwam een beetje, zelfs 10 spetters gehad, maar het bleef benauwd.

Postbode

Postbode

02-07-2015 om 22:03

Sterker nog

Het was ergens in de middag in Zeeland 18 graden terwijl het toen in Limburg 38 was. Hier in de Randstad koelde het eind van de middag wel af maar het is daarvoor echt wel over de 30 geweest hoor. De hoogste temp aan de kust van Zeeland was ook 25.

Postbode

Postbode

02-07-2015 om 22:09

Landelijk was het onder mijn collega's een

slagveld! Heel veel collega's zijn flauwgevallen, beroerd geworden etc. Ook vannacht waren er veel ziek geworden, eentje werd zelfs wakker met ambulancebroeders naast haar, gelukkig hoefde ze niet mee. Eentje is pas om 16 uur begonnen maar was na een half uur al te ziek om te werken, heeft een half uur pauze genomen en opeens begon het daar dicht te trekken en ging de temp omlaag. Om half acht in de stromende regen naar huis (en nee hij vond die regen heerlijk).

Veel collega's bellen hun leidinggevende om te klagen en dan is er opeens wel wat mogelijk, vooraf iedereen wat lucht geven in tijd schijnt niet te kunnen. Veel zien er ook heel erg op tegen de huis aan huis zaterdag en zouden graag een oplossing zien maar nee. De hah moet mét de post op de mat vallen en wel met de zaterdagpost maar veel van ons zouden een deel op vrijdag willen wegwerken, of vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg.

Eentje kreeg een berisping omdat hij niet de juiste kleding had terwijl heel veel leidinggevenden iedereen vrij laat in de kledingkeuze nu. Voor de duidelijkheid: tot een jaar geleden hadden we hele dikke donkere kleding van 100% polyester. Nu is het 40% maar nog te dik, boven de 23/24 trek ik eigen kleding aan met een postnlpet.

Astrid

Astrid

02-07-2015 om 23:12

zeeland

Familie van mij zit daar, onderkant zuid-beveland, ook daar dik de 30 graden gepasseerd in de schaduw. Ik heb geen idee hoe het werkt met t weer, maar er lijkt dus veel verschil te zijn.

Miranda

Miranda

02-07-2015 om 23:55

Dat was

38 graden was in het zuidelijk deel van Limburg. Raar idee dat het buiten warmer was dan je lichaamstemperatuur. Je had meteen het zweet over je rug lopen en over je gezicht.
Ik zag op een gegeven moment vanmiddag een weerkaart waarbij het westen rond de kust geel was (c. 25), een stukje verder was het oranje en in het oosten donkerrood (boven de 35). Verder waren de maxima van vlissingen ca 25 graden, rotterdam net geen 28 en Den Helder net geen 30 volgens de teletekst en vlgs vriend van dochter die in een kustplaats woont was het zo'n 28 graden. Vandaar dat ik dacht dat het aan de kust een graad of 10 koeler was maar kennelijk was dat niet zo.
Hopelijk gaat het hier nog regenen want mijn hortensia's kunnen dat wel even gebruiken Ze zijn vandaag aardig verbrand. Maar dat zit er geloof ik niet in.
Sterkte allemaal morgen, even wat verkoeling hier want het wordt hier maar tussen de 32 en 34 graden. Iets koeler dus.

+ Brunette +

+ Brunette +

03-07-2015 om 00:18

Kleding

Hier op Tenerife is het lekker fris, een graad of 26. Wat me in de loop der jaren is opgevallen, is dat ze zich in Nederland vaak te warm kleden als het heet is. Het maakt echt verschil of je van die spijkerbroekachtige shorts met een topje van T-shirtstof draagt of bijvoorbeeld een dun flodderjurkje. Zelfs een lange broek van ragfijne stof is luchtiger dan een kort broekje van denim of vergelijkbaar materiaal. Ook bovenkleding moet niet te strak zitten, trek liever iets aan dat kan wapperen.

Charis

Charis

03-07-2015 om 10:03

Ja wapperen! En officiële temp. vs eigen metingen

Ik heb een wijde blouse van hele dunne katoen aan. Daarin is het een stuk minder zweten dan het spaghettihemdje met korte broek van gisteren.

Ik snap zelf nooit zo goed hoe mensen 38 graden kunnen meten terwijl de officieel gemeten temperaturen lager liggen. Het antwoord volgens het knmi is:

"Op meteorologische stations wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open grasvlakte. De thermometer of de sensor, waarmee de temperatuur wordt waargenomen, staat in een wit kastje met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

De temperatuur die op deze wijze wordt gemeten wordt ook in de weerberichten gegeven. In een stedelijke omgeving kan de temperatuur vooral door de bebouwing en bestrating afwijken. Zo zal het daar in de regel warmer zijn dan op het platteland."

Eigenlijk is het op veel plaatsen dus nog een stukje warmer dan de records aangeven.

Noet

Noet

03-07-2015 om 10:10

Balkon

mijn thermometer gaf woensdag om half 6, toen hij nog in de schaduw hing 38 graden aan, een half uurtje later, staat de zon er op en toen was het een bescheiden 51 graden. En dan willen mijn buren op het balkon zitten......

In de woonkamer was het met 24 graden zeer goed uit te houden.

Warmer

Als het 's nachts in het donker 33 graden binnen is, dan moet de temperatuur toch overdag boven de 33 graden hebben gelegen? Overdag kan het op een thermometer wel warmer lijken dan het echt is als hij direct in de zon hangt, maar dat heb je 's nachts niet. Ik neem aan dat mijn huis niet zelfstandig en zonder externe bron de binnentemperatuur hoger kan maken dan de buitentemperatuur. Als dat zou was dan wil ik dat in de winter ook graag.

skik

skik

Als je veel ramen hebt waar de zon op staat, die niet afschermt en niets open zet, dan kan het binnen heel wat warmer worden dan buiten.
Maar inderdaad is het natuurlijk wel zo dat de temperatuur daar 'snachts niet hoger kan zijn dan 'ie overdag (toen de zon erop stond) was.

Noet

Noet

03-07-2015 om 13:55

skik

die warmte moet er eerst in idd. Dus moet de temperatuur boven de 33 gelegen hebben. Maar de temperatuur in de weerberichten is op een gestandaardiseerde manier gemeten en zegt dus niets over de temperatuur op een heel andere plek onder heel andere omstandigheden.

Dat het huis 's nachts warmer is dan buiten kan wel heel goed, omdat muren warmte maar heel langzaam afgeven.

Miranda

Miranda

03-07-2015 om 15:26

gelukkig andersom

Buiten 38 graden, binnen 27. Overdag alles dichthouden en ook de gordijnen dicht. 's Avonds alles tegen elkaar open en 's ochtends ook totdat het buiten weer warmer is dan binnen. 's Nachts waar mogelijk een raam open.
Ik ben geen natuurkundige of zo maar een broeikas is toch ook veel warmer? Als je de boel niet afschermt, veel ramen hebt en niet lucht dan kan het toch ook warmer zijn binnen dan buiten?

alies

alies

03-07-2015 om 19:10

postbode

Postbode, zoon is een zaterdag/vakantie collega van jou. Hij kreeg net een mail van zijn leidinggevende dat hij tot morgenavond 21.00 uur de tijd heeft om de post te bezorgen. Hij kan om 11 uur beginnen en kijkt wel of hij zijn wijken achter elkaar loopt of tussendoor naar huis gaat. Ik hoop dat deze aanpassing ook voor jou geldt en niet alleen voor de regio waar wij wonen.

Postbode

Postbode

03-07-2015 om 19:54

Helaas

Echt overal worden anderen beslissingen genomen, heel erg vreemd. De één krijgt een officiële berisping wegens niet in de goede kleding verschijnen en de ander heeft een Teamcoach die zelf op slippers en in eigen kleding langs komt om te checken of het goed gaat. Iemand is 20 wk zwanger en moet morgen 3 wijken lopen en na herhaaldelijk vragen halen ze er geen wijk af. Bij sommigen komt de post beduidend eerder, bij anderen mag je langer lopen, sommigen namen vandaag al hah mee en anderen moesten van buren horen dat de post veel eerder werd aangeleverd dan normaal, al voor de tweede dag maar ze waren de bezorgers vergeten te berichten.

Echt een idiote toestand dit.

Ik ben er nu wel een beetje aan gewend, heb morgen wel de zwaarste wijk deze week maar met een natte doek om mijn nek is het prima uit te houden. Ik moet alleen opletten dat de post niet nat wordt en dat wordt morgen lastiger met hah.

tonny

tonny

03-07-2015 om 21:38

20 weken zwanger en in deze hitte post lopen?

dat kan toch niet???

Postbode

Postbode

03-07-2015 om 21:58

zwanger

Ja, ze is 20 wk zwanger, verlos heeft al gezegd dat ze het kalmer aan moet doen maar ze heeft gewoon 5 uur buitenwerk. Dat zou ik zelf al geweigerd hebben. Vervelende is dat er geen collega's voor haar willen invallen maar dat begrijp ik ook wel, ik ga zelf ook niet meer lopen dan mijn contract deze week maar als ik vrij zou zijn morgen had ik haar wel geholpen als het mijn collega was.

Ze is nu van plan om toch na een wijk zichzelf maar ziek te melden morgen. Ben benieuwd hoe het afloopt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.