Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eline

Eline

05-07-2015 om 23:19

Cadeau voor vriendin in het buitenland

Ik ga binnenkort op vakantie in het buitenland. Misschien kan ik daar een vriendin van vroeger ontmoeten die daar al lang woont. Sinds een tijdje heb ik weer af en toe e-mailcontact met haar.

Het is onzeker of het lukt, wordt waarschijnlijk pas duidelijk na mijn vertrek.

Ik wil iets meenemen, maar omdat we sowieso niet veel meenemen en ik ook niet weet of ik haar uiteindelijk zie, wil ik iets meenemen dat niet te groot/zwaar is en niet te duur. Ze heeft een dochter van 3, dus misschien leuker om iets voor haar dochter mee te nemen? Misschien iets "typisch" Nederlands?

Wie heeft ideeën?

Juno

Juno

05-07-2015 om 23:53

Nijntje

Een prentenboekje van Dick Bruna of iets van Jip en Janneke. De Hema heeft veel J&J-spul. Allebei zeer Nederlands.

hema-rookworst of -tompouce

Maar dan de opblaasbare versie.

creabea

creabea

07-07-2015 om 14:12

nederlandse tijdschriften?

Daar is mijn vriendin-in-het-buitenland altijd heel blij mee. Maar zij las vroeger ook al graag damesblaadjes en vindt het nu gewoon erg leuk om iets nederlands te lezen.

mijk

mijk

07-07-2015 om 14:37

het recept van madliefs sausijzenbroodjes

Hier van ool zo lekker en een leuk kinderboek!

Mijk

dc

dc

07-07-2015 om 19:13

Dora

Dora in het nederlands. Of een ander leuk nederlands boekje.

En voor haar drop, stroopwafels of hagelslag!

(Ik weet waar ik het over heb, woon zelf al jaren in het buitenland en daar zou je me allemaal blij mee maken).

+ Brunette +

+ Brunette +

08-07-2015 om 00:08

Boeken

Jip en Janneke, daar heeft je dochter nog jaren iets aan. Hier is het boek vele malen voorgelezen, zelfs onlangs nog (dochter van elf). En geef haar de tijdschriften die je voor in het vliegtuig koopt. Etenswaren en snoep is ook leuk maar alleen als je er nog plaats voor hebt in je koffer.

Mijntje

Mijntje

08-07-2015 om 09:09

Charlotte Dematons

Charlotte Damatons heeft prachtige boeken gemaakt, bv over Nederland, of de gele ballon.

creabea

creabea

08-07-2015 om 10:04

jip en janneke (ot)

dat vinden mijn kinderen nou niks aan...maar smaken verschillen natuurlijk. Ik denk alleen niet dat Jip en Janneke jááren meegaat, vindt het toch in dezelfde categorie als nijntje (waar mijn jongste van 6 dan toevallig nog heel erg een voorkeur voor heeft

Vraag het haar

Misschien heeft ze al die Nederlandse boekjes al. En er kan iets anders zijn dat ze graag wil uit Nederland. En dat zou jammer zijn als je dat wel voor haar had kunnen doen.

tijdschriften en cd's

Wij hebben jaren in het buitenland gewoond en waren natuurlijk ook blij met hagelslag, stroopwafels en drop. Nog blijer werd ik van de (Nederlandse) krant uit het vliegtuig, van een puzzelboekje en van tijdschriften, die gaven mij zo'n fijn Hollands gevoel.
Ik vond het zelf ook heel fijn als mijn kinderen Nederlandstalige CD's kregen, luisterboeken of liedjes. Op die manier konden wij de Nederlandse taal "levend" en leuk houden.

over CD

Ik lees: 'CD' en 'dochter van 3' dus ik neem de gelegenheid te baat om maar weer eens de geniale CD 'Vriendjes voor altijd' te promoten. Met hele leuke liedjes van Sesamstraat.

Een leuke serie CD's met klassieke kinderliedjes (heel duidelijk gezongen, solo, dus geen kinderkoortjes) is "Liedjes voor moeder en kind". De titel is beroerd, maar de CD's zijn prima; vaak verkrijgbaar in speelgoedwinkels.

Groeten,

Temet

Kinne

Kinne

10-07-2015 om 08:45

Mijk

Wil jij mij van die sausijzenbroodjes een recept/ link geven? Heb gezocht op sausijzenbroodjes en krijg dan een aantal zoekresultaten maar daar stond het niet bij. Toegeven, het draadje Genante lijven heb ik niet helemaal doorgelezen want dat zijn 40(!) pagina's. Bedankt alvast.

Kinne

Kinne

10-07-2015 om 12:38

geweldig

Bedankt. Die ga ik binnenkort eens maken.

Annie.M.G.Schmidt

alles van haar. rijmpjes en versjes uit de oude en nieuwe doos. welk land woont je vriendin

dc

dc

11-07-2015 om 10:49

niet leuk

Ik en mijn kinderen vinden Annie M.G. Schmidt helemaal niet leuk. Ik probeer het regelmatig, maar het is nooit aangeslagen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.