Relaties Relaties

Relaties

zomeravond

zomeravond

12-08-2015 om 12:13

Is kletsen in de tuin overlast?


Half a twin

Half a twin

12-08-2015 om 14:50

hoeveelheid alcohol laat volume onevenredig toenemen

Hier ook buren met regelmatig visite op de zaterdagavond (gelukkig zaterdag) en inderdaad na de nodige biertjes en rosé neemt het volume aardig toe. Toen de buurvrouw geruime tijd geleden zwanger was hoopte ik op verbeteting maar helaas. De feestjes bleven doorgaan. Soms ook feesten binnen op een volume waar de halve straat van meegeniet. Politie heeft het altijd te druk en met de buren is niet te praten, ze horen ons ook wel eens (tussen 7 en 22.00) Koopwoningen uit de naoorlogse woningnoodperiode dus ook geen woningbouwcorporatie die kan ingrijpen.
Ik pest niet terug maar maan mijn kinderen ook niet tot stilte als we op een zondag vroeg op zijn voor een activiteit.
Ze hebben gewoon geen idee hoeveel herrie ze maken en de halve buurt wakker houden.

Teringherrie

#18 "Dank voor uw bezorgdheid over mijn gezondheid. Mijn ogen waren toen ik klein was erg slecht en daardoor heb ik een bijzonder goed gehoor ontwikkeld. Dat is in dit soort gevallen vervelend."
Ah kijk. Toch iets uitzonderlijks dus. Als ik het niet dacht.
Oordoppen lijkt me dan geen overbodige luxe en ze zijn er in bijzonder veel varianten.

"Mevrouw Lavell, blijkbaar is mijn mening niet zo afwijkend als ik zo de overige reacties lees. "
Als je referentiekader dit forum is niet.

Neem het vooral op inderdaad. Dat relativeert misschien wel.

Overigens Bromlvlieg, had ik het niet over bootvluchtelingen maar over gewone mensen in gewone wijken.

Ik woon zelf in de voormalige achterbuurt van een oude stad. Volkomen veryupt, daar niet van, maar de kwaliteit van de huizen (monumentjes mevrouw) is er niet op vooruit gegaan. Bovendien is de afstand tussen de huizen zeer klein. Hier heeft iedereen slapeloze nachten van een nieuw geborene, giert de lach van drie straten verder binnen alsof je er naast staat en dan hebben we het nog niet eens over de trein.

Mij hoor je trouwens niet klagen. Ik woon ook boven op een berg in het midden van niks. Wie denkt dat het daar stil is, heeft niet met de kikkers, de krekels, de herten, de vossen en de vogels gerekend. Teringherrie maken die beesten. Daar is een rosé lachje niks bij.

Daar is wel wat aan te doen hoor. Ramen dicht. Of oordoppen.

Agatha

Agatha

12-08-2015 om 15:41

Lachen gieren brullen

met M Lavell. Ik wou dat je je mening gaf in alle draadjes, dan hoefde ik me niet meer te vervelen.

+ Brunette +

+ Brunette +

13-08-2015 om 01:11

Nou, mij lijkt het ook knap irritant.

Daar ik in een mooiweerland woon, zit niet iedereen dwangmatig tot diep in de nacht buiten (ik woon niet in een toeristisch complex, daar is het misschien anders). Wel lopen er soms dronken groepjes door de straat of neemt bezoek luidruchtig afscheid. Dat is dan een paar minuten heel irritant maar dan is het leed ook geleden. Heel soms heb ik last van een luidruchtig verjaarspartijtje, dat komt qua overlast in de buurt van de roségierlachachtertuinherrie. Dan vraag ik al dan niet beleefd of het wat zachter kan. Volgens de wet moet je je hier vanaf tien uur 's avonds koest houden dus om elf, twaalf uur bel ik gewoon de politie. Als je dat zo wilt, geven ze niet je naam door maar zeggen dat "er buren hebben geklaagd". Maar het zou me niets verbazen als in Nederland het protocol voorschrijft dat de politie naam en toenaam van de klagers bekend moet maken.

+ Brunette +

+ Brunette +

13-08-2015 om 01:18

Herrie in de natuur

Lavell heeft wel een punt dat de natuur ook behoorlijk rumoerig kan zijn. In de Surinaamse jungle heb ik niet kunnen slapen vanwege de brulapen en ik ben in Nederland weleens om zes uur 's ochtends wakkergekwetterd door de vogels. Maar in de natuur ben je te gast. De dieren waren er eerst. Maar luidruchtige gezelligheid in de kleine uurtjes vind ik onder asociaal gedrag vallen. Als het nou eens een enkel keertje is vanwege een verjaarsfeest (waarbij de buurt natuurlijk ingelicht hoort te worden) is dat tot daaraan toe maar te pas en te onpas van die minifeestjes, nee, ik vind dat niet kunnen. Dan gaan ze maar naar de kroeg, die zijn daar voor.

Emma

Emma

13-08-2015 om 08:44

Raar argument

dat jouw kinderen overdag ook luidruchtig zijn als zij willen slapen. Overdag is overdag en 's nachts is 's nachts. Ik heb ook eens zo'n buurman gehad die vond dat de hele buurt zich maar moest aanpassen aan zijn dag-nachtritme. Doodvermoeiend.
M. Lavell, ga je diep schamen. In stedelijke veryupte, 19e eeuwse wijken doen mensen ook gewoon hun best huilende kinderen te kalmeren 's nachts. Wel eens een horde Amsterdammers achter je aan gehad omdat je ze expres uit hun slaap houdt? Iedereen wil gewoon slapen en de meeste mensen snappen dat. Yup of niet.
Ts: hebben andere buren ook last? Blijf met ze in gesprek!

Bellefleur

Bellefleur

13-08-2015 om 09:12

Gedonder

Ach. Waar zeuren we over. Vanavond is het mooie weer weer gedaan. Onweersbuien. Nog één nachtje slaaptekort, en dan weer slapen als roosjes. En dan nog: als je niet kunt slapen van de buren, kun je dan niet een paar nachtjes logeren in de slaapkamers van de kinderen? Die vinden dat vast geweldig.

carootje

carootje

13-08-2015 om 09:26

voor de statistieken

Ik vind ook zeker niet dat je zeurt, op doordeweekse dagen om 23.00 (wat mij betreft zelfs om 22.00 uur) stilte. Dit geldt overigens ook op Landal-parken, niet alleen op campings.

Ik zou inderdaad nogmaals duidelijk aangeven dat je overdag minder functioneert door het slaapgebrek, en daar zouden ze, als het een beetje redelijke mensen zijn, toch begrip voor moeten hebben.

Miriam Lavell, ik ken je niet, maar je komt over als een ehh apart mens! Ik lees je berichten vol verbazing en kan bijna niet geloven dat je serieus bent. Ik hoop nooit je buurvrouw te worden.

Amare

Amare

13-08-2015 om 09:51

Kikkers en krekels

Ik heb inderdaad wel een wakker gelegen van het geluid van de zee! Man, wat maken die golven een herrie.

Bij TS is natuurlijk het probleem dat de buren dit niet het hele jaar door doen. Anders zou ze er aan wennen en er doorheen slapen. Net als aan die buren in 19e eeuwse bovenwoningen en de trein.

zomeravond

zomeravond

13-08-2015 om 09:58

Rust

Vannacht was het stil. Heerlijk. Ik ben gelijk met de kinderen naar bed gegaan, heb bijna tien uur achter elkaar geslapen en voel me weer een beetje mens. Vanavond klop ik even bij de buren verderop aan.
Grappig genoeg word ik nooit wakker van kwetterende vogeltjes of andere natuurgeluiden. Het zijn alleen de onnodige nachtelijke geluiden die mensen maken waar ik slecht tegen kan.

Hortensia

Hortensia

13-08-2015 om 10:10

Amare

Ooit wel eens een nachtegaal naast je tent gehad...? (maar dat kan ik nog altijd beter velen dan zo'n rosékrijs ).

Open raam en kletsende buren en een objectieve maat

#38 "Ach. Waar zeuren we over. Vanavond is het mooie weer weer gedaan. Onweersbuien. "
Precies. Dan kan het raam weer dicht.
Tegenover de vraag 'is kletsen overlast' staat die andere 'heb ik (opeisbaar!) recht op met het raam open slapen'.
Het antwoord op beide vragen is nee.

#41" Ik ben gelijk met de kinderen naar bed gegaan, heb bijna tien uur achter elkaar geslapen en voel me weer een beetje mens. "
Fijn. Misschien moet je dat vaker doen. 10 uur slaap is niet te veel. Minder is voor veel mensen te weinig, ook als je geen open raam of kletsende buren hebt.

In je eerste bericht schreef je dit "Maar ik voel me weer net als toen de kinderen nog klein waren, die gebroken nachten, dat je de hele dag met zo'n vage misselijkheid rondloopt van moeheid."
Het kan best dat je je zo voelt, maar dat kan niet aan zomeravondkletsende buren liggen. Die doen dat namelijk niet elke dag voor maanden achtereen. Als het tijdens warme weken twee of drie keer in de week voorkomt, is het veel.

Misschien heb je wel structureel te weinig slaap omdat je te laat naar bed gaat.

"Het zijn alleen de onnodige nachtelijke geluiden die mensen maken waar ik slecht tegen kan."
Kijk, dat dacht ik wel. Je ergert je. Dat gaat niet over het geluidsniveau, maar over wie het geluid maakt.
Geluidsoverlast gaat wel over geluidsniveau.

In mijn stad hadden we dag in dag uit en elk kwartier een bengelend carillon. De gemeente had een APV over geluidsoverlast geschreven waarin decibellen voor iedereen de maat waren, behalve voor het carillon. Bij besluit was vastgelegd dat dat geen overlast was.
De rechter heeft - volkomen terecht - daar een streep door gehaald.

Geluidsniveau gaat over decibellen. Niet over wie de geluiden maakt.
Dat is het antwoord op je vraag.

dc

dc

13-08-2015 om 10:55

praktisch

Of je nou gelijk hebt of niet, of je schraapt je moed bij elkaar en riskeert jarenlange problemen met je buren, of je zoekt een oplossing binnenshuis.

Mijn kinderen slapen door een brandalarm heen (vorige week uitgevonden, heel gerusstellend, not!). Ik zou tijdelijk van kamer ruilen met mijn kinderen. In elk geval om de beurt, zodat je allebei kan bijkomen.

En even langs een professionele auditien. Die kan precies passende oordoppen leveren, die natuurlijk veel beter werken dan hema-gevallen.

blom

blom

13-08-2015 om 11:06

nou ja

Ik zeg dan wel dat ik achter mijn kinderen aanzit om geen lawaai te maken na 22 uur, van de andere kant denk ik niet dat ik van de situatie die je beschrijft een probleem zou maken. Al zou ik er misschien wel last van hebben.
Ik zou het eens aankaarten en verder proberen het zelf op te lossen.
Ik hoor hier ook wel eens feestjes maar het is dan compleet onduidelijk van welk huis het komt, kan van zoveel zijn en ga ik 's nachts echt niet uitzoeken. Gek genoeg stoort het veel minder als het een soort van anoniem lawaai is. Idem toen ik in een stadscentrum woonde waar vaker voor mijn stoep nachtelijke ruzies of liefdes waren. Anonieme voorbijgangers. Het hoorde bij de plek waar ik woonde.
Het voelde veel indringender toen ik last had van naaste buren, alsof dat persoonlijker was. Ze hielden geen rekening met MIJ. Dat was wel heftig lawaai, heel doordringende bas. Daar kon ik helemaal niets mee.
Ik kan me voorstellen dat dronken gelach eerder stoort als het irriteert.

Evanlyn

Evanlyn

13-08-2015 om 11:20

doet er niet toe

Een slaapstad er om in te slapen, het woord zegt het al. Dat andere mensen het zich kunnen veroorloven om zowel een stadse yuppenwoning als een paradijsje buiten te kopen is hun zaak, maar jij hebt te maken met jouw woonomgeving en met de verwachtingen die je daarvan mag hebben.

Uiteindelijk doet het er niet toe of het nou komt door jouw overgevoelige oren, doordat je de buren haat, of doordat de buurvrouw toevallig een wel erg doordringende gierlach heeft. Ik had ooit zo'n collega en die hoorde je een verdieping erboven ook nog. Je hebt er last van, punt uit. Daar moet je dus iets mee, of je het nou in oordopjes zoekt, of in een goed gesprek met de buren dan wel buurtbemiddeling, of in ruilen met de kinderen.

Agatha

Agatha

13-08-2015 om 11:48

Voor de lieve vrede

zou ik voor de goed passende oordopjes gaan (en evt. het raam dicht) die helpen bij mij prima. Verder vind ik wel dat je gelijk hebt, eens een keer een avond/nacht overlast zou ik wel acceptabel vinden, maar vele avonden achter elkaar niet.
Ik kan me heel goed voorstellen dat je je 'gesloopt' voelt op die manier, dat hoeft niets te maken te hebben met te laat naar bed gaan, zoals M Lavell suggereert.

Amare

Amare

13-08-2015 om 14:39

Emotie

Het gekke is dat het juist niet over decibellen gaat, zoals m lavell denkt. Het gaat om de gedachten die je hebt over die decibellen. Onweer maakt je ook wakker, maar daar raak je niet gefrustreerd van. Na de bui val je weer in slaap. Nu gaat het om irritatie omdat de buren, in jouw ogen, niet het recht hebben om herrie te maken. Niemand zal vinden dat onweer stout is. En als je kinderen je uit je slaap houden, accepteer je dat ook. Ga je de avond erna gewoon om acht uur naar bed. Waarom dan nu niet?

Evanlyn

Evanlyn

13-08-2015 om 14:47

omdat

het dag na dag gebeurde, dat was haar punt nu juist. En overdag bijslapen is niet voor iedereen een optie.

zomeravond

zomeravond

13-08-2015 om 15:03

nagedacht

Ik heb er nog eens goed over nagedacht, naar aanleiding van de reacties. En het is inderdaad dat het dag na dag gebeurde, zelfs toen we hadden gevraagd of het anders kon. Eigenlijk denderen mensen dan moedwillig over je grenzen heen. Ze zeggen eigenlijk dat je niet belangrijk genoeg bent om rekening mee te houden. Dat is denk ik de emotie die erachter zit bij mij. Ik vond het wel een openbaring.
Ik heb inmiddels bij de drogist nieuwe oordoppen gekocht. Ik ga echt geen drama's met de buren riskeren door er nog een keer heen te gaan. Ruilen met de kinderen is ook een optie, die slapen graag in het bed van papa en mama (mag normaal bijna nooit).
Dank voor alle tips!

Theekopje

Theekopje

13-08-2015 om 16:26

Vermijdbaar

"Onweer maakt je ook wakker, maar daar raak je niet gefrustreerd van. Na de bui val je weer in slaap. Nu gaat het om irritatie omdat de buren, in jouw ogen, niet het recht hebben om herrie te maken. Niemand zal vinden dat onweer stout is."

Nat worden op de fiets van een regenbui is irritant, maar daar word je meestal niet kwaad van.
Mensen reageren toch anders op een nat pak doordat de buurkinderen met supersoakers aan de slag gaan (onlangs nog een hot item als ik me goed herinner).

Het verschil is de vermijdbaarheid. Aan onweer en regen kun je niks doen, aan supersoakers en roségegier wel.

Sommige mensen vinden dat een irrelevant onderscheid. Want als je wel boos wordt van roségegier en niet van een onweersbui dan zit het dus allemaal in je eigen hoofd en moet je ophouden je eraan te ergeren.

Op die gedachte zijn heel wat zelfhulpboeken geschreven. Het gaat niet om de gebeurtenis, het gaat om hoe jij er op reageert en dat heb je zelf in de hand, dus je hebt geen probleem.

Er zit best wat in, tot op zeker hoogte. Maar het is weinig empathisch en het gaat er aan voorbij dat we allemaal functioneren in relaties tot anderen. En dat gedrag communicatie is, ook als je dat niet zo bedoelt. En dat roségegier een impliciete boodschap in zich heeft van "ik heb schijt aan jouw slapeloze nachten" waar onweer dat niet heeft.

Half a twin

Half a twin

13-08-2015 om 16:55

Theekopje

Applaus!
Ik liep ook al een poosje te broeden over hoe ik het moest vertellen, je hebt het keurig en heel duidelijk verteld.
Dat mijn nagenoeg droge was eergisteren nat werd van een plotselinge regenbui, was pech maar accepteer ik, het is niet anders. De was van de dag ervoor was ook behoorlijk nat toen ik hem binnenhaalde, de buurjongen van net 4 had samen met zijn vader "de tuin" gesproeid. Met een hoge boog over de schutting op mijn droogmolen, dan ben ik narrig, dat was niet nodig als vader zijn kind had gecorrigeerd.
Dat met ratelend geluid lege bierflesjes in de krat terug zetten om half twee in de nacht en de nat gesproeide was heeft ook iets in zich van: "Wij hebben schijt aan de buren, eigen schuld dikke bult had je maar niet moeten klagen toen wij om 3.30 nog Frans Bauer meezongen met de stereo op 10."
Een keer per jaar een feestje wil ik best gedogen, maar dan wel rond 00.00 uur het volume wat naar beneden graag. Ieder weekend zet bij mij de irritatieknop al op scherp, laat staan dagen achter elkaar.
Dat is dan mijn reactie, die ik zelf in de hand heb dat is waar maar het maakt het samen plezierig wonen in een buurt wel wat minder makkelijk.

Amare

Amare

13-08-2015 om 16:59

Evanlyn

Acht uur 's avonds is niet overdag. Maar je hebt gelijk, TS hoeft niet vroeg naar bed. Ze kan ook gewoon lekker gefrustreerd en moe blijven.

Vermijdbaarheid

#48 "Het gekke is dat het juist niet over decibellen gaat, zoals m lavell denkt."
De objectieve maat van overlast wel. Dat heb ik niet bedacht hoor. Dat staat gewoon beschreven (in een APV meestal).

Dat mensen geluid subjectief ervaren is een open ... eh.. deur.

#50 "Ze zeggen eigenlijk dat je niet belangrijk genoeg bent om rekening mee te houden. Dat is denk ik de emotie die erachter zit bij mij. Ik vond het wel een openbaring."
Ik begrijp best dat je heel veel begrip hebt voor jezelf en je eigen grenzen. Maar probeer je eens in te leven in je buren. De reacties hier kunnen je daarbij helpen. Het buitelde over elkaar van steunbetuigingen van mensen die allemaal denken dat zij nooit voor overlast zullen zorgen.

Ik denk dat jouw buren dat ook van zichzelf denken.

Zoals jij je door hen beledigd voelt, alsof je om niks aan de deur zou kloppen, zo zijn zij door jou beledigd. Alsof ze hooligans zijn. Alsof ze de tent afbreken.
Alsof, Theekopje brengt een goed punt in, alsof zij onvermijdbaar kabaal zitten te maken.

Dat is niet het geval. Je kunt je raam dicht doen of aan de voorkant (bij de kinderen) slapen.
Overlast is het als het kabaal zo is dat dat soort dingen niet meer helpen.
Als het geluid onvermijdbaar is en de oplossing dus geen andere is dan dat de geluidmaker het een toontje lager doet.

Half a twin

Half a twin

13-08-2015 om 19:42

Tolerantie en frustratie.

Een klein uurtje geleden kwamen de buren thuis met visite, de barbecue ging aan en ik dacht: "daar gaan we weer!"
Met de hoeveelheid alcohol die er in gaat stijgt het aantal decibellen dat er uit komt. De kleine kinderen zijn moe van de hele dag ???... Dus net als vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er veel gehuild, vliegen de ge-en verboden door de tuin en weet ik nu al dat slapen straks moeilijk gaat worden.
Na het zoveelste eet en drinkfestijn is mijn frustratiegrens al snel bereikt ik weet al wat er gaat komen en kijk er niet naar uit.
Naar mijn kinderen toe neemt mijn tolerantie juist toe, als dochter morgenochtend wakker wordt met haar lievelingssong van 1D ga ik niet meer naar boven om de decibellen terug te draaien, jammer dat de kinderen van de buren dan wakker worden. Echt bewust terugpesten zal ik niet doen maar tegen de kinderen optreden, omdat zij teveel kabaal maken, daarin wordt ik wat soepeler.

bieb63

bieb63

13-08-2015 om 19:54

ach kom nou

We zijn hier toch niet gek? Natuurlijk kun je wakker worden van onweer en dat kan ook zeer irritant zijn. Maar er zit geen menselijk intellect achter die dit kan voorkomen, er over nadenken, het iets anders doen, rekening houden met anderen enz. Het zijn nl. keuzes en rekening houden met elkaar en logica wat wel en niet kan.
Zo ga je ook niet staan timmeren midden in de nacht omdat jij daar nou net zin of tijd voor hebt (bijv. omdat je wisseldiensten draait om maar wat te noemen). Dat doe je niet, dat weet je, en dat is logisch. Dat je in de zomer wat meer buitengeluiden hoort van mensen is ook logisch. Maar midden in de nacht (en vooral als het met grote regelmaat is, dus niet een keer een feestje) lachen, gieren en brullen in een achtertuin in een woonwijk, kan gewoon niet. Punt. Dat snapt iedereen.

Overigens suggereren dat iemand maar heel vroeg naar bed moet, want wellicht heeft diegene wel 10 uur slaap nodig..... Tssss, wat een "stupide" opmerking. Waar komt die aanname vandaan? Nergens, gewoon gelijk proberen te halen.

Half a twin

Half a twin

13-08-2015 om 20:05

bieb jij snapt het

Nu de buren nog!
Onze vorige buurvrouw kwam eens vragen of dat geklus zo laat op de avond nu echt niet even tot morgen kon wachten. In een woeste storm was een tak van de boom voor het huis van de onze andere buren bij de buren door het raam gewaaid. Zeurkous buurvrouw snapte niet dat we met zijn viertjes nog even dat gat dichtmaakten voordat we gingen slapen.
Moraal van het verhaal de meeste mensen snappen dat je geen herrie maakt op de late avond maar sommige mensen snappen niks.
Niet van de herrie die ze zelf maken, maar ook niet van die herrie die een ander noodgedwongem maakt.

bieb63

bieb63

13-08-2015 om 21:54

Half a twin

Jouw geschetste situatie is een heel ander verhaal. Kan je uitleggen, ook al zullen de buren in eerste instantie zich afvragen waar je in hemelsnaam mee bezig bent. Op dat moment. Dat is niet anders.

Ely

Ely

14-08-2015 om 09:13

Het vier G schema

Dat je gedachtes over een gebeurtenis vooral verantwoordelijk zijn voor je gevoelens bij die gebeurtenis is een bekende. Maar om nou lukraak geen verschil te maken tussen dingen die in niemand zijn invloedssfeer liggen (het weer) en dingen die mensen bewust en zonder noodzaak doen (rosegieren) vind ik wel erg ongenuanceerd. Het kan je keuze zijn om het rosegieren als onvermijdelijk natuurverschijnsel te zien maar vanzelfsprekend is het niet.

Het voorbeeld van half a twin vind ik juist een voorbeeld waar uit blijkt dat je soms gewoon niet weet wat de reden is van het geluidsoverlast en dat een relatie hebben met je buren waarin je dingen kan vragen/bespreken wel zo handig is. Waarom de buurvrouw in dit voorbeeld had moeten weten dat deze keer getimmer savonds noodzaak was weet ik niet, wellicht kon ze zien wat er aan de hand was?

Els

Els

14-08-2015 om 09:50

Aard van het beestje

Ook wij wonen in een grote stad. Voor mij hoort daarbij dat je 'last' hebt van medebewoners. Last tussen aanhalingstekens omdat ik vind dat het er gewoon bij hoort. De buren hebben namelijk net zo veel 'recht' op rosegieren als ik op mijn nachtrust. Stil na 22.00u of na 23.00u is toch geen wet? En dat dit op campings of huisjesparken een regel is heeft er wat mij betreft niets mee te maken. Mijn man heeft van dit soort dingen sowieso meer 'last' dan ik. Hij stoort zich er aan. Zoals hij zich er ook aan stoort als bezoek van de buren hun fiets bij ons voor het raam zetten terwijl er bij de buren ook nog plek is. Of als de buren hun vuilniszakken aan de stoeprand voor onze deur zetten en niet voor hun eigen deur. Voor mij is dat inherent aan het wonen in de stad, dan heb je 'last' van elkaar. Je hoopt dat anderen net zo veel rekening met jou houden als andersom, eventueel kun je laten weten waar je last van hebt maar verder is het voor mij gewoon een van de eigenschappen die horen bij het wonen in een stad!
Ik begrijp niet dat als je er zo'n last van hebt dat je je voelt zoals TS beschrijft je niet allang hebt bedacht om te proberen elders in het huis te slapen. Op het moment dat je in de gaten krijgt dat het "weer zo'n nacht" wordt is het aan jou om een oplossing te zoeken, vinden dat je onrecht wordt aangedaan en wachten tot het over gaat lost het in elk geval niet op.

nog een oplossing (als de villawijk te duur is)

Ga eens in een hutje op de hei zitten, je zult versteld staan van de rust en stilte om je heen. Nou ja, op de tsjirpende krekels, de roepende uilen, mekkerende schapen en plots loeiende koeien na, en oh ja, de muziek van de minicamping een kilometer verder.

Doe gewoon je raam dicht en zet je slaapkamerdeur open voor wat frisse lucht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.