Home » Tips » Drugs nuttig filmpje over xtc

Drugs | Nuttig filmpje over XTC

Het Trimbos instituut maakte een nuttig filmpje over ecstasy, vaak gespeld als 'XTC'. Met deze video ben je als ouder binnen 3 minuten up to date over XTC.

De kennis uit het filmpje maakt je een betere gesprekspartner als je met je kind over XTC praat.

 

Meer informatie en XTC-opvoedtips: zie www.drugsinfo.nl/xtc

Reacties

http://www.drugsinfo.nl/xtc

http://www.drugsinfo.nl/xtc/voor-ouders/opvoedtips
Goede opvoedtips. Je hebt inderdaad invloed maar grenzen stellen of verbieden is nog steeds niet mijn eerste optie. Wel tijdig informeren.
Mijn zoon is van plan een keer XTC te gaan gebruiken. Dat bespreekt hij met mij. Dus dat gesprek hebben we gehad. Echt veilig is niet gebruiken. We hebben het wel over de voorwaarden gehad waaronder je zo veilig mogelijk gebruikt. En dat vind ik in deze advertentie wat onderbelicht. Gelukkig bleek zoon na overhoring goed op de hoogte.
Zorg voor een betrouwbare leverancier en controleer de pil of het plakkaat of hoe het ook komt.

https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/drugs-test-service/
Laat de aangekochte drugs testen. Er zijn diverse punten waar dat kan.

Zorg dat je in een goede stemming bent, niet ziek in situaties met narigheid en stress of oververmoeid.

Gebruik er geen andere middelen naast maar drink regelmatig wat. Geen alcohol maar zoete drankjes, koffie of thee met suiker of bouillon.

Zorg voor goede mensen, vrienden met ervaring, om je heen die niet gebruiken zodat er altijd iemand bij is om zaken in goede banen te leiden en ongelukken te voorkomen.

Neem genoeg tijd om het effect weg te laten ebben. Niet als je de volgende dag een toets hebt.

Social stories. Ik vertel

Social stories. Ik vertel zoon ook altijd mijn ervaringen en dat ik vooral geen trek heb in het controleverlies dat er hoort bij alcohol- en drugsgebruik. Je wilt jezelf goed handhaven en kunnen bewegen om veilig thuis te komen of je goed te voelen en je dingen te kunnen doen.
Zoon ziet om zich heen ook de jongeren die niet meer aan hun school en loopbaan toekomen en wil daar niet in meegaan. Hij zoekt liever jongeren die wel wat van hun leven maken en zich, net als hijzelf, inzetten en er voor gaan. En dat combineert niet met je verliezen in alcohol en drugs. Gelukkig heeft hij de voor hem juiste studie getroffen zodat hij daar enthousiast voor gaat.

Even nagevraagd maar zoon

Even nagevraagd maar zoon heeft al XTC een keer gebruikt. Hij vond het 'wel leuk' maar niet zijn ding. Hij heeft nu plannen om een keer LSD te gebruiken vandaar dat het geen pilletje maar een plakje is.
Als voorbereiding geldt daarvoor eigenlijk hetzelfde. Zoon heeft een vriend die bij een organisatie werkt die drugs kan testen en die heeft het getest.

Lees verder