Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Bennikki

Bennikki

01-09-2015 om 13:52

Oh het moet echt

Werkelijk elk kastje in mijn huis is een puinhoop. Nou dan begin ik maar met de bestekbak, net als velen, die is vies. Misschien doe ik er twee. Gelukkig heb ik er geen 4, ben je Joods Mijk?

Pug

Pug

01-09-2015 om 14:01

Miep

Wat heb je in mandjes in je keukenkastjes? In de badkamer heb ik er al een paar, maar in de keuken kan ik niet zoveel bedenken.

mijk

mijk

01-09-2015 om 14:09

bennikki

Nee maar wel veel bestek. Er zaten er 2 in de keuken en daar liggen alle handige keukenhulpjes en koksmessen en los bestek. En in de lades van de tafel zit ons mooie bestek... Ooit zon mooi vilten interieur ingemaakt maar dat is vies en stok en we storten het er zo in! Dus ik overweeg het gewone bestek terug naar de keuken te doen en andere handige dingen met de eettafellades te doen. Spelletjes voor de grijp ofzo....

Mijk

Miep Kraak

Miep Kraak

01-09-2015 om 14:31

Pug

Bijvoorbeeld mandjes van ongeveer 10-15 cm hoog voor de kruidenpotjes, eentje voor pakjes en zakjes. Een ander kastje een mandje met bakspulletjes als bloem, poedersuiker, vanillesuiker, bakpoeder enz. Weer een ander diverse soorten pasta of een mandje met broodbeleg als pindakaas, jam, hagelslag en dat soort dingen.
Het is even zoeken naar de vorm en afmetingen, maar met bijvoorbeeld koken trek ik even het kruidenmandje er uit, heb meteen overzicht welk potje ik moet hebben en na gebruik zet ik het mandje weer weg.
Keukenkastjes blijven van binnen schoner, nodigt uit tot iets vaker een doekje over een plank en eens in het jaar haal ik de mandjes uit de kast om schoon te maken en te kijken of er iets weg moet.

Lusithania

Lusithania

01-09-2015 om 19:00

eerste dag

Ik heb een heel stoffig (open achterkant) badkamerkastje schoongemaakt.
Het afstoffen kostte veel meer tijd dan het uitzoeken en opruimen.

Half a twin

Half a twin

01-09-2015 om 19:26

Toch 1 kastje gedaan.

Nadat mijn bril heel was 17.00 heb ik toch nog een kastje gedaan. Mijn nachtkastje. Dat hield in een hele stapel tijdschriften in de papierbak mikken, stofdoek door het vrijgekomen open vak en klaar.

lennest

lennest

01-09-2015 om 20:19

Telt was opruimen ook mee?

Ik laat te vaak de gevouwen en gestreken was liggen, ben meestal zo blij dat alles klaar is dat ik geen zin meer heb om alles op te ruimen. Maar nu ligt alles in de kast! Geen stapel handdoeken meer op de wasmachine, droogrek leeg, wasdroger leeg, tafel met gestreken was leeg, 4 wasmanden leeg en volle kasten!

mijk

mijk

01-09-2015 om 20:24

dacht het wel

Als je huis er netter uitziet dan telt het!
Hier wel tenminste.

Hier nog een tijdschriftenbak gedaan morgen heb ik weinig tijd...

Mijk

Juno

Juno

01-09-2015 om 21:37

Nou

Ik wil wel maar het is hier een waar slagveld en dan heb ik het niet alleen over de kasten. Iedere dag ga ik niet redden, ben meer én op andere dagen gaan werken dus ben nog druk bezig een ritme te vinden. Ik doe mee wanneer het lukt, één tot drie maal per week.

Klein kastje gedaan.

Een klein kastje op de overloop. Het kastje is open en was rommelig. Alles eruit, plankjes schoon en alles geordend terug. Ik heb nu één plank over, helemaal leeg, alleen door netter te sorteren.
Dit kastje heb ik 2 dagen over gedaan, maar dat maakt me niet uit.

maria

maria

02-09-2015 om 09:14

jaaaaa

Doe mee! Leuk!
Iedere dag gaat hier ook niet lukken, heb het waanzinnig druk en ben waanzinnig moe. Wil vakantie, correctie; heb het nodig. Maar kan niet, misschien geeft een opgeruimder huis dan energie. En opruimen is nu hard nodig
Heb wel ook een voorsprong haa, samen met dochter in vakantie 3 planken in boekenkast/ rommelkast woonkamer leeggemaakt. Helemaal leeg!! Voor haar schoolspullen. (Start vo, spullen blijven beneden zolang ze in woonkamer huiswerk maakt)
Ik geniet al weken van die nette planken, schoolboeken nu netjes geordend in tijdschriften bakken met vrolijke kleurtjes gekaft. Voor ons huis heel netjes! En voor ons ook zeer georganiseerd. Verheug me al op al de soepel lopende ochtenden waarin dochter efficient en snel alles kan verzamelen want alles ligt fijn bij elkaar. Niet (meer) eindeloos zoeken!!
Hier vaak een gepuzzel, nog verbouwingen op komst en mede daardoor niet echt genoeg kastruimte nog. Opruimen is dan vaak puzzelen, wat komt waar, wat moet weg, kan niet even snel snel helaas.
Oh ja, had in vakantie ook de hele wasruimte opgeruimd, ook heel wat voor mij.
Nu nog even bedenken waar ik het eerst mee ga beginnen, kijken waar het het ergst is..

Hanne.

Hanne.

02-09-2015 om 09:24

plankje

Ik probeer ook mee te doen. Afgelopen maanden ziek thuis gezeten dus er moet echt weer het nodige gebeuren.

Mag het ipv een kastje ook een 'rommelplekje' zijn? Want daar heb ik er heel erg veel van. En die liggen ook nog zo in het zicht....

Gisteren alvast de plank met tijdschriften/boeken van de kinderen uitgezocht. Stapels tijdschriften weg en nu een halve plank over. Kijken hoe lang het zo blijft .

Hanne.

Hanne.

02-09-2015 om 21:41

vandaag

Vandaag een lade met puzzels uitgespit (20 stukjes puzzels doen we al jaren niet meer) en een tafel met halfdode planten leeggehaald en waar mogelijk de planten gereanimeerd.

Eerlijkheid gebiedt dat de puzzels en de planten het huis nog niet hebben verlaten. Dus potentieelhhebben om weer terug te komen.

Kruidenla

Vandaag de kruiden onder handen genomen. Toch wel veel over de houdbaarheidsdatum, ben niet kinderachtig maar 2 jaar is echt te veel. Potjes samengevoegd, schoongemaakt en gereorganiseerd. Een klusje van nog geen 10 minuten maar het resultaat voelt heel lekker.

Half a twin

Half a twin

03-09-2015 om 08:46

Badkamerkastje

Gisteren toen ik toch de badkamer sopte ook het kastje maar even onder handen genomen. Niets weggegooid daaruit. Daar staat de voorraad shampoo, douchegel en tandpasta, zonde om die volle verpakkimgen weg te gooien. Vandaag toch maar eens die besteklade doen waar ik bij de start van dit draadje over sprak.

Amare

Amare

03-09-2015 om 08:49

ik doe ook mee

elke dag een kastje gaat me niet lukken, al is het maar omdat ik dat vergeet. Je weet wel, lig je in bed, besef je ineens dat je nog zou hardlopen die dag ...

Maar elk kastje is er een!

Misschien een tip, inbraak

want een kastje per dag ga ik niet aan beginnen, dat zou bij mij een eeuwigdurende cyclus worden. Zo'n ontmoedigend perspectief.

Ik heb met een vriendin afgesproken om onze huizen te gaan onttroepen. Gisterochtend hebben we mijn keukenlades uitgespit, en waar ik in mijn eentje dingen nog wel eens drie keer dingen door mijn handen laat gaan, om het dan toch weer terug te leggen, (want zonde van de aanschaf, en misschien ga ik het ooit wel gebruiken , of dat kopje was ooit een verjaarskado van kenkleutertje) heb ik nu een grote slag geslagen. Grote doos naar Kringloop, en vriendin nog blij gemaakt met een paar dingen die zij wel kon gebruiken. Om half 10 begonnen, een keer een koffiepauze, ondertussen de vakanties en de mindere kanten van onze wederhelften uitgebreid doorgenomen, en na afloop lekker geluncht. En een hoop spullen definitief het huis uit. Volgende week gaan we haar kledingkast onder handen nemen.

grote slag fijn; kastje per dag nodig

Kenfan: zo'n grote slag is heel fijn om te doen, maar daarna is het nodig om het bij te houden. En dan is een kastje per dag voor veel mensen een goed manier om het werkbaar te houden.
Mijn akties:
tafeltje naast de bank. Lagen veel losse spullen van dochter - die zijn allemaal in een doosje verdwenen. Mag ze zelf uitzoeken. Verder oude tijdschriften weg gedaan, en losslingerende boeken in de boekenkast gezet.
Die komt een andere keer weer aan de beurt

mijk

mijk

03-09-2015 om 12:42

ik vind het

Juist zo mooi om te merken dat de impact van al die kleine stapjes zo groot is en dat veel klusjes helemaal niet zo groot zijn als ik dacht. Vandaag ga ik het prikbord in de gang opschonen en toch evende schilderijen aan de wand anders ophangen. Irriteert me al maanden.

Mijk

lennest

lennest

03-09-2015 om 13:18

administratie

He, vandaag lekker bezig! De administratie van 7 jaar ouder door de versnipperaar gedaan, de mappen van 2012/13/14 in archiefdozen gedaan en nu staat alleen 2015 in de kast!

Amare

Amare

03-09-2015 om 14:04

grote slag

die grote slag heb ik vorig jaar en het jaar ervoor gedaan. Een keer de zolder helemaal uitgemest. Dat moest ook wel, want er zou eindelijk een laminaatvloer gelegd worden. En een keer de schuur leeg getrokken. Heerlijk. Maar daarvoor heb ik echt alleen tijd (en energie) in de zomervakantie. Daarom zijn die kleine stapjes zo fijn.

Vogel

Vogel

03-09-2015 om 17:37

Ja, maar...

Ik zit min of meer ziek thuis. Te ziek voor een grote schoonmaak, maar een kastje (of twee) per dag valt nog wel binnen mijn bereik.
Ik kan prima schoonmaken en opruimen, maar aan het eind houd ik altijd zo'n categorie 'overig' over. Nu bijvoorbeeld, uit het kruidenkastje de ijsblokjesvormen. Die stonden daar tijdelijk, heb ik er nu bij het schoonmaken uitgehaald, maar waar nu?
Misschien lost het probleem zich vanzelf op, als ik over 14 dagen door alle kastjes heen ben. Maar zo heb ik verspreid door het huis overal mandjes en doosjes met van die overige rommel staan. Ben benieuwd of ik daar van af ga komen.

Amare

Amare

03-09-2015 om 19:19

bestekla

Yes, net de bestekla opgeruimd en schoongemaakt. Nou ja, de eerste. Want ik heb er twee.

Vogel

Vogel

03-09-2015 om 20:39

Bingo!

Lonend wel, dat opruimen: vanmiddag vond ik, naast een onaangebroken pakje cacao met een houdbaarheidsdatum tot 2007, envelopjes met verjaardagsgeld van een inmiddels overleden opa. Best veel, best fijn!

trots op mezelf

Vanochtend als klusje van de dag de badkamerkast voor de helft gedaan en flink geruimd en nu..
De 2 bovenste planken van de lange voorraadkast al onder handen genomen. Alles opnieuw gesorteerd( hoe zet je in hemelsnaam toch bakblikken netjes weg, t kukelt om of glijdt weg. Ik heb er te veel vrees ik)
Straks zal hier even een paar weken alles uit de keuken bij moeten dus ik moet goed plaats maken

Evanlyn

Evanlyn

04-09-2015 om 16:47

Yes!

Een keukenkast gedaan. Alle ongebruikte zooi eruit, goed schoongemaakt. Alleen jammer dat je aan de buitenkant niks ziet...niet zo goed voor de motivatie.

mijk

mijk

04-09-2015 om 17:26

aan de andere kant

Ben ik iedere keer als ik een bestekla opendoe even helemaal opnieuw blij! Vandaag even mezelf gedaan. Kapper wenkbrauwen nieuw mascara gehaald. Misschien zo nog een kastje of misschien ben ik het kastje!

Mijk

Evanlyn

Evanlyn

04-09-2015 om 17:31

Mijk

Ik ga zo koken en dan moet de kast open, ben benieuwd...maar jezelf als kastje zien lijkt me ook prima! Ga ik ook maar eens doen.

Hanne.

Hanne.

04-09-2015 om 17:38

4 lades

Vandaag 4 lades vanehet bureau onderhanden genomen. Eindelijk de reserve kerstkaarten gevonden .

Nu de andere 4 lades nog. Maar morgen eerst iets wat ook echt zichtbaar is.

Hanne.

Hanne.

04-09-2015 om 18:22

de beste opruimactie

De beste opruimactie van vandaag is wel ermeldenswaardig. Terwijl ik druk bezig was te bedenken of ik nog wat zinnigs kon doen met de spullen uit de lades belden er 2 scholieren aan. Ze waren bezig met een ruilspel voor het goede doel en of ik nog wat te ruilen had.

Ze zijn me armen vol spullen en verbaasd vertrokken. En als ruil kreeg ik een theezakje. Dat inmiddels is opgeruimd

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.