Relaties Relaties

Relaties

zomeravond

zomeravond

12-08-2015 om 12:13

Is kletsen in de tuin overlast?


Lucerna,

Daar heb je gelijk in.
Zelfs in conische schuimpjes zit verschil. Verschil in zachtheid en vervormbaarheid.
Ik merkte dat mijn ooringang ook gevoelig wordt bij het dragen van sommige oortjes. Als zachte oordopjes ( schuimpjes) niet lekker aansloten, had ik een uurtje ervoor een paar 'schotelvormige' harde oordopjes gedragen om naar muziek te luisteren.
Kleiproppen lijkt mij helemaal niets. Het idee dat stukjes wax in je oorgang achterblijven, de volgende nacht naar achteren worden geduwd en daar dan juist een prop gaan vormen, weerhouden mij tot het uitproberen van wax.

De doofheid was een geval verminderde oplettendheid, dan dat ze van mijn gewend waren.
Gelukkig is de 'storm' over en slaap en luister ik ook beter. En gebruik ik geen harde schotelvormige oordoppen meer.

zomeravond

zomeravond

28-08-2015 om 14:22

white noise

Die tip van white noise is geweldig! Ik heb het eergisteren uitgeprobeerd en wat heb ik fantastisch geslapen. Niet dat de buren weer bezig waren hoor, manlief was weg voor zijn werk en dan slaap ik vaak onrustig en hoor ik ieder geluidje (vandaar het uitproberen). Nadeeltje was dat ik de wekker ook niet hoorde, gelukkig waren de kinderen wel op tijd wakker.

Lucerna

Lucerna

28-08-2015 om 15:47

Flanagan

Er is inderdaad veel meer verschil tussen de diverse oordoppen dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Overigens vind ik kleiproppen ook niets, maar dat is gewoon omdat ik de conische schuimpjes veel minder voel zitten. Maar gevaarlijk zijn de kleiklompjes niet. Die klei je namelijk niet je gehoorgang in, maar je boetseert een "dekseltje" in je oorschelp. Het spul blijft dus in je oorschelp en gaat niet de gehoorgang in. Dat vindt mijn kind dan juist weer prettig, omdat er aan de binnenkant van de gehoorgang niets zit en dus ook niet irriteert. Ieder zijn dingetje

overlast vuurkorf

Naar aanleiding het'kletsen in de tuin', hoe zit het met overlast van een vuurkorf? Hoe zijn de meningen daarover?
Buren hebben gisteravond een grote vuurkorf ontstoken in de tuin. Ons slaapkamerraam stond open om lekker door te luchten, schoon beddengoed op bed. Toen ik er achter kwam dat er een vuurkorf stond te branden was het al te laat, de hele slaapkamer stonk enorm. Luchten was geen optie omdat die vuurkorf de hele avond heeft gebrand en ook al heb je je raam dicht, de rooklucht komt gewoon door het ventilatierooster. Hierdoor was het niet mogelijk om in mijn eigen bed te slapen, brandende ogen, neus, en last van mijn longen. Ik ga dit nog wel met de buren bespreken, maar als ik mag kiezen heb ik toch liever rosegegier dan rook en stankoverlast.

Amare

Amare

30-08-2015 om 09:17

ja die vuurkorf

hier ook buren met een vuurkorf. Laatst zat er, denk ik, vochtig hout in. Want de rook was erger dan normaal. Ikzelf vind het niet erg, het ruikt voor mij naar vakantie. Maar ik weet dat andere buren er wel flink van baalden laatst. Dat werd de volgende dag weer hardop in hun tuin besproken

+ Brunette +

+ Brunette +

02-09-2015 om 03:58

Vuurkorf en barbecue

Een vuurkorf zou ik nog tot daaraan toe vinden maar ik heb een hekel aan barbecues. Vreselijk, die stank.

Syl

Syl

02-09-2015 om 12:07

Onze buren

hebben een nieuw speeltje: een drone. Dat gebrom boven je kop de hele tijd is ook heel irritant zeg! Hoop niet dat zo'n ding een rage wordt. Moet er niet aan denken.

Zilver

Zilver

02-09-2015 om 12:18

White noise....

Leuk om te horen zomeravond dat de 'white noise' werkte ! werkt best simpel eigenlijk he

Caesar

Caesar

02-09-2015 om 12:59

Syl

Drones zijn al een rage.
Maar ik denk dat buurman er niet mee in zijn achtertuin maf vliegen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/luchtvaart/vraag-en-antwoord/regels-drone-particulier

Speelgoed

Caesar, ze zijn al voor 40€ te koop bij de lokale speelgoedwinkel. Ze maken het geluid van een zware bromvlieg en vliegen zo bij jou over de schutting. Gelukkig is de gein van een drone ook weer snel over omdat ze windgevoelig zijn en de batterij een beperkte capaciteit heeft.

Jamie

Jamie

02-09-2015 om 14:46

Flanagan

Dat ze zo goedkoop zijn maakt ze nog niet legaal. Het is gewoon verboden boven woonwijken gewoon omdat ze behoorlijk wat schade achterlaten als ze op je hoofd vallen.

Overigens hebben wij erg veel last van de geur van de 'allesbrander' van de achterburen maar daar is niets aan te doen volgens de gemeente.

Gut Jamie,

Dat wist ik niet. Ons kind heeft een ienemine-drone zonder camera. Hij kocht dit speeltje omdat een helikoptermodel windgevoeliger is. Maar na een paar keer over de schuttingen en een sjacherijnige moeder vanwege het geluid, is hij naar een pleintje uitgeweken.

Ik begrijp dat het verbod van een drone eerder gericht is op de mogelijkheid tot het aantasten van iemands privacy, dan op het aanrichten van lichamelijk letsel van zo'n 50 gr zware mini-drone uit de speelgoed winkel. De aversie zal dus meer gericht zijn op de onprettige gedachte dat iemand een foto op facebook plaats. Maar dat laatste kan één van de achterburen net zo goed vanaf een zolderkamer.

Ondertussen ligt het speeltje alweer weken in de kast, uitgespeeld.

Wat ook zo'n fijn geluid is, is het langdurige gespring op de trampoline. Wel jammer dat zo'n gevaarte niet even naar een pleintje gesleept kan worden. Verder heb ik niets te klagen.-

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

02-09-2015 om 19:19

Klopt volgens mij niet

Drones mogen vrij vliegen, maar niet over een mensenmassa heen.

Caesar

Caesar

02-09-2015 om 19:20

Flanagan

De wet en regelgeving voor drones heeft volens mij in eerste instantie maken met veiligheid. De wet maakt geen onderscheid tussen drones van 25 kg en van 50 gram. Wellicht onterecht, maar zo is het momenteel vastgelegd.
Foto's en films maken met een drone lijkt gewoon te mogen. Daar waar je mag vliegen, in een weiland ofzo.

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2015 om 19:42

Wat ik dan zou willen weten

Is het ook toegestaan om drones naar beneden te halen met een katapult o.i.d.?

Rode krullenbol

Haha

Ideetje. Wel gauw dekking zoeken als je doel geraakt is.

Tine Winkel

Tine Winkel

02-09-2015 om 20:24

o, dat lijkt me geweldig

een middagje drone schieten...

Mg ik die katapult ook even lenen, grrrr

Bij het weggooien van d evuilniszak heeft een fijne buur een zak met oa leeg glaswerk wokolie appelstroop bier etc naast de ondergrondse lege container gezet. Waarschijnlijk hadden wat hangjongeren op het plein de ketjap tegen een muur geslingerd.
Ik kon de scherven vegen, daar mijn kinderen ook over dit stuk naar huis fietsen. grr de troep van een ander is nog erger dan geluidsoverlast, naar mijn mening.
Op zo'n buur zou ik een cherrytomaatje willen vuren.

Hortensia

Hortensia

02-09-2015 om 21:33

Flanagan

Een rotte tomaat dan

rode krullenbol

rode krullenbol

02-09-2015 om 21:38

Dames, dames ...

Tot het vergelden van kwaad met kwaad leen ik geen van mijn katapulten uit.

Maar,

Waar dient die dan voor?-

Syl

Syl

03-09-2015 om 21:03

zomeravond

Wat voor white noise heb je toegepast? De radio op ruis? Ben wel benieuwd eigenlijk.

vwb drones, ik heb het gelijk opgezocht. Ze mogen max 120 m hoog (tsja hoe hoog is dat dan eigenlijk?) en niet boven bebouwing, maar iets verderop de internetsite stond niet boven 'aaneengesloten' bebouwing. Dus bij tweekappers en vrijstaande huizen wel en rijtjes woningen niet? Ik snap er niet zoveel van moet ik zeggen.

zomeravond

zomeravond

04-09-2015 om 10:44

white noise

Ik had het erover met een vriendin en die had een ventilator die zij niet meer gebruikte omdat hij geluid maakte 'alsof er een radio niet op de zender stond' (aldus vriendin). Bijkomend voordeel was dat de luchtstroom hier alle muggen heeft weggejaagd (door stilstaand water in de buurt stikt het hier vaak van de muggen). Het geluid is een heel constant zoemen/ruisen. Ik slaap er heerlijk op!

+ Brunette +

+ Brunette +

06-09-2015 om 01:44

Ventilator inderdaad

Hier is inmiddels het dorpsfeest begonnen met live salsamuziek tot in de vroege uurtjes. Ik woon redelijk dichtbij en heb er last van. Maar ik ddoe het raam potdicht en zet de ventilator aan, zo valt het allemaal mee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.