Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Pug

Pug

04-09-2015 om 19:45

badspeeltjes

Ik heb de emmer met badspeeltjes gedaan.

En nog wat halve acties.

Hanne! Wat een goede ruil! Ik vraag me dan wel meteen af wie die jongens had opgescheept met een theezakje. (Ik dacht altijd dat het de bedoeling was dat je steeds iets groters kreeg.)

Jamie

Jamie

04-09-2015 om 21:31

Pug

Klopt, vaak beginnen ze met een paperclip dus als je die kunt ruilen voor een theezakje ga je toch vooruit?

Juno

Juno

05-09-2015 om 21:52

Hoppa

De hele week gewerkt en geen tijd gehad maar vandaag heb ik de schoonmaakkrat uitgemest, het plankje waar de föhns ed liggen opgeruimd, het bijzettafeltje ontdaan van tijdschriften ed en het kookeiland leeg gemaakt. Ook de woonkamer, de keuken en de badkamer gesopt maar dat valt niet onder een kastje per dag. Ik ben zeer tevreden met mezelf. Morgen lak ik de kledingkast van jongste aan en als het tijdtechnisch lukt zijn speelgoedkast.

Tonny

Tonny

06-09-2015 om 12:00

Yeah!

Morgen doe ik mee. Vandaag zondagsrust ( vakantiefotoboek maken - dat is geen kastje he)

Mijntje

Mijntje

06-09-2015 om 12:24

hapsnap

Door die acties voor de vluchtelingen heb ik vandaag mijn eega zover gekregen eens kritisch naar de inhoud van zijn kledingkast te kijken. Ze willen vooral mannenkleding namelijk. Nog een rondje door het huis voor nog wat spullen deze week. Dat is dan niet 1 kastje per dag, maar hapsnap.

kledingkast dochter

een heel eind weer netjes gemaakt.
mijntje is dat overal die kleding inzamelen? Ik ga nml nog aan kast van manlief beginnen en van zoon. wij zitten rondom den bosch.

Mijntje

Mijntje

06-09-2015 om 14:30

Lillian: lokatie inzamelacties

Kijk hier maar: http://doneerjedeken.org/steentje-bijdragen/inzamellocaties/
maar ook hier: https://www.facebook.com/events/1654286914786363/ in A'dam en Utrecht

mijk

mijk

06-09-2015 om 15:48

de koelkast is helemaal uitgesopt!

Maar gisteren heb ik niets gedaan dus ik pak even lekker door met het kastje van oma dat in de leuke hangt....

Half a twin

Half a twin

07-09-2015 om 09:47

Vandaag doe ik weer mee

Na 3 dagen bank/bed hangen, snotkop en koorts ga ik vandaag weer meedoen. Eerst de ochtend estafette gedaan, ieder zijn beurt gunnen in de badkamer en dan een 3 kwartier durend ontbij.t met dan die en dan die aan tafel.
Ondertussen was ik naarstig op zoek naar broodtrommel van jongste (zaterdagochtend was de vaatwasser uitgeruimd door man en dochter). Ik doe het kastje open waar allerlei plastic dingen staan, (bidons voor de sport, de reserve broodtrommel, de vergiet, een stapel diepvriesbakjes en nog wat onbreekbare huishoudelijke zooi) en de inhoud komt met donderend geraas naar buiten zeilen. Inclusief de broodtrommel van jongste. Een plank is inmiddels weer netjes die andere twee moeten nog. Even zo geen puf, maar ik maak het af vandaag, nu eerst maar even thee en de krant en de mail en OO.

Ik kom langzaam op stoom

Van de week de laden in de huiskamerkast gedaan. Heerlijk een grote hoeveelheid knutselspul dat nooit meer wordt gebruikt weggedaan, nu is het allemaal weer lekker overzichtelijk.
Gisteren de lades van het badkamermeubel opgeruimd, uitgezocht (dochter heeft sinds een jaar kort haar, maar we hadden nog een kuub haarspeldjes en elastiekjes, hop, weg ermee!) en uitgesopt. Ook weer netjes en overzichtelijk!
Vandaag en morgen werken en al avondafspraken, dus tijdelijke stop. Woensdag ben ik vrij en ga ik de kast in de huiskamer opruimen. Dan hoop ik daar ruimte te kunnen maken voor een voorraadkrat, die staat nu wegens ruimtegebrek op zolder, maar dat is heel erg onhandig. En dan wil ik het weekend de schuur aan gaan pakken. Even afhankelijk van het weer, want ik geloof dat het woensdag juist aardig is en in het weekend weer regen, dus dan kan ik het beter omdraaien.
Jullie gaan ook lekker allemaal, heerlijk! Half a twin, ik zie het voor me, dat kastje dat leegloopt op je aanrecht . Een geluk bij een ongeluk, nu moet je wel, en straks heb je een Heel Goed Gevoel over jezelf!

Mijntje

Mijntje

07-09-2015 om 10:10

ophopen

Een plankje per dag red ik niet. Ik moet het ook nog het huis uit dus het hoopt zich hier op en ik ruim op met de Franse slag.

Vandaag wel een bak regenspullen uitgezocht en een bak mutsen, op zoek naar een regenbroek. Er staat hier nu een hoop klaar om morgen weg te brengen naar vluchtenlingenpunt (maar die willen alleen herenkleding en toiletartikelen), kringloopwinkel (alles vandaag in een doos gestopt, al in de vakantie zoon laten opruimen) en ik ga het liefst ook nog naar de stort met een kapotte stofzuiger.

Ava

Ava

07-09-2015 om 15:08

Keukenkastjes

Onderste keukenkastjes en deel van de bovenste zijn gedaan en het viel eigenlijk reuze mee. Morgen hoop ik nog twee kastjes te doen en van de week de servies en voorraadkast. Daarna de ijskast, net voor de weekendboodschappen gehaald worden.

Ik ben trots op mezelf

Een puberkamer compleet uitgemest. Vodjes, blaadjes, paperclipjes, los geld, oude schoolspullen, lege pennen, posters opgehangen, snoertjes en stekkers gesorteerd, electronische apparaten gepoetst en bureau en kast opgeruimd.
Twee vuilniszakken vol om weg te gooien.q
Daarna kon ik stofzuigen en bed verschonen.

Nu maar hopen dat hij er blij mee is als hij zo thuis komt.

Even een bakkie koffie en oo, dan koken.

Wil

Dat doe ik nu niet meer hoor, in ieder geval niet in mijn eentje. Ten eerste zijn ze nu zo oud (12 en 15) dat ik vind dat ze er zelf verantwoordelijk voor moeten worden, ten tweede hebben ze nogal een gebrek aan opruimgenen (helaas van mij afkomstig, zie ook hierboven). Dus ik neem ze aan de hand en dan doen we het samen. Bedden verschonen doen ze sinds kort ook zelf. Tergend langzaam, dat wel. Maar ze kunnen het prima
Maar verder: goed gedaan! Ik ben ook trots op jou!

ik doe ook mee, alleen niet elke dag

Maar vandaag de koelkast schoongesopt. Raar, dat je daar zo tevreden over (jezelf) kan zijn...

Vogel

Vogel

07-09-2015 om 21:41

Dopamineshotjes

Lekker bevredigend, zo'n schoon opgeruimd kastje, laatje of plankje. Doet iets in je beloningssysteem, vandaar.

Keuken is klaar, maar dat was een makkie. Vanavond de meterkast gedaan, maar morgen het echte werk: de speelgoedkast. Ik denk dat ik het tempo maar terugschroef naar een plank per dag. Maar lekker blijft het!

Engeltje.

Ik ook niet hoor. Zoon doet het ook zelf. Maar zijn kamer was echt toe aan een "grote beurt". En samen doen kost mij veel meer tijd. Voorlopig mag hij het zelf weer bijhouden.

Hij was er heel blij mee en ik kreeg een oprechte "dank je wel".

Hanny61

Hanny61

08-09-2015 om 14:11

Ja! Ik doe ook weer mee!

De vorige keer was ik er slecht aan toe. Ik zat midden in een burn out en voelde me overbodig en nutteloos. Ik kon maar weinig, maar elke dag een plankje of een kastje doen, heeft mij erg geholpen.
Veel plankjes en kastjes zijn nog steeds redelijk netjes, maar hebben wel weer een onderhoudsbeurtje nodig. Ik begin ook met de bestekla, dat is echt weer nodig.
Het valt mij overigens wel op, dat de meesten meer doen dan een plankje of een kastje per dag. Voor mij, Mijk zei het ook al, is het belangrijk niet teveel te doen, want dan ben ik er na korte tijd zat van. Door elke dag maar een klein beetje te doen, houd ik het langer vol en wordt alles stapje voor stapje een beetje netter.

lennest

lennest

08-09-2015 om 15:00

kaptafel

Een raar woord: kaptafel, het is meer een bureautje wat op de slaapkamer staat, 6 lades, bomvol. Nu niet meer! De hoeveelheid reserveknopen was ongelooflijk; geen wonder dat ik er nooit een kon vinden op de plek waar het hoort: de naaidoos.
Wat heb ik allemaal gevonden en direct weg gegooid: bruin zonder zonder zon, papillotten, zo'n ding om je nagelriemen terug te duwen, nagelolie, doos pleisters (waarvan geen enkele pleister meer plakt, zo oud!), kassabonnen van kleding die al lang niet meer in de kast hangt, foldertjes, massageolie van een onbestemde kleur en geur enz. enz. Maar ook: alle lieve briefjes die ik in de loop der jaren van de kinderen heb gekregen, zie koester ik!
Het meubel staat er nu een jaar of 10 en al die tijd alleen zooi erin gemikt en niets eruit. Valt eigenlijk nog wel mee?

mijk

mijk

08-09-2015 om 15:34

yep Hanny!

Ik ga me nu zelfs verheugen dat ik weer een stukje mag..

En ik vind het we heel goede les om te ontdekken hoeveel je kunt doen in een kwartier of een half uur.

Mijk

Hanne.

Hanne.

08-09-2015 om 16:12

goed

Goed dat ik het draadje weer zie want sinds het weekend niets meer gedaan. Even kijken wat ik aan ga pakken. Plank boven de wasmachine denk ik. Dan kan ik mij was ook weer op de daarvoor bestemde plek vouwen. Scheelt zou in de rest van het huis.

Hanny61

Hanny61

08-09-2015 om 21:11

Het werkt!

Ik zat na het eten even te zappen op mijn iPad en kwam zo weer hier terecht. Ik was helemaal vergeten dat ik mijzelf had voorgenomen de bestekla te doen.
Gauw gedaan, dus. Een klusje van nog geen 10 minuten.
Mijn man stond te telefoneren in de keuken en vroeg mij wat me bezielde om als een dolle de bestekla te lijf te gaan .

mijk

mijk

09-09-2015 om 21:34

een la met eten

Weer netjes in minder dan 10 minuten! Morgen de volgende

Hanny61

Hanny61

09-09-2015 om 21:57

Stoel in de slaapkamer

Deze was bedolven met kleren, die maar een dag of een uurtje waren gedragen. Alles uitgezocht en in de wasmand of kast opgeborgen. Heerlijk!

Hanne.

Hanne.

09-09-2015 om 22:13

tijdschriften

Ik heb de tijdschriften bak uitgeplozen. Flinke stapel weg en wat over is past weer in de bak

Pug

Pug

10-09-2015 om 07:20

kinderkamer

Alle lego ongesorteerd in de grote bakken en daar kwam de vloer weer tevoorschijn.

Misschien schaf ik de sorteerbakken wel helemaal af. Ze zoeken toch niet naar specifieke stukjes; ze pakken een bak met kleine vakken en besluiten dan dat ze alle bepaalde stukjes uit zo'n bak halen en op alles zit dan ineens zo'n ding.

Amare

Amare

10-09-2015 om 07:53

hmmm

hier is de score tot nu toe: twee laatjes en een kastje. Het gaat niet hard, maar ik ben toch blij met het beginnetje.

Half a twin

Half a twin

10-09-2015 om 08:37

Gisteren gespijbeld

Dinsdagavond kreeg ik in de gaten dat mijn handwerkproject bijna klaar was dus gisteren, bwhalve de dingen die echt moesten, geen kastje gedaan. Lekker nog een uurtje zitten haken en toen alle losse draadjes afgehecht. Een gestreepte sjaal in 5 kleuren dus heel veel draadjes.
Vanochtend al een laatje gedaan in de keuken en zometeen ga ik met een volgestapelde fiets naar de milieustraat. Frituurvet, glas, hardplastic, oude medicijnen, een stuk vloerbedekking, batterrijen en twee houten latten wegbrengen.
Nu ik het zo typ denk ik dat ik twee keer moet, gelukkig is het nog geen 500 m lopen.
Eerst de was ophangen nu, lekker buiten.

mijk

mijk

10-09-2015 om 09:18

een handwerkproject afmaken!?

Dat telt hier echt wel als 'een kastje'. Hoeveel onafgewerkte projecten ik hier nog ga tegenkomen verdring ik nog even!

Mijk

Half a twin

Half a twin

10-09-2015 om 09:30

handwerkproject kastje???!?!!

Voor mij niet zo.
Handwerk is hobby voor in de vrije tijd zeg maar. Kastje schoonmaken is niet echt mijn hobby, meer noodzakelijk kwaad, hoewel het wel een voldaan gevoel geeft als het klaar is. Dat voldane gevoel is de enige overeenkomst tussen handwerken en kastjes doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.