Relaties Relaties

Relaties

Geert

Geert

03-08-2015 om 11:02

Gecompliceerde vrouw


Ziek

Ook wat mogelijke herkenning hier. Pas weer met zoon besproken. Ik dacht ex te kunnen bevestigen door aan te geven dat ik ook weleens dezelfde klachten heb en dat ik begrijp hoe hij zich voelt.
Maar zoon gaf terecht aan dat dat niet is zoals hij het ervaart. Als ik ziek ben dan denkt ex aan wat het voor hem betekent en dan raakt hij in paniek.
De druppel voor mij was een incident ooit waarin ex mij met koorts en al uit bed probeerde te trekken om 'normaal' te gaan doen, de afwas stond er nog.
Nu zou ik dan ook anders communiceren. Ik ben ziek, dat gaat weer over, maar nu heb ik het nodig dat ik alleen mijn eigen gang ga en voor mezelf zorg.
Hopelijk slaap ik goed vannacht en voel me morgenochtend wat beter. Vraag het me dan nog eens.

Mara

Mara

12-09-2015 om 15:13

Geert

En wat gebruik je aan medicijnen? Er is echt wel wat aan te doen we leven in 2015, en jij mijn zoon had ook ontstoken ogen en was zwaar ziek.

Ff zo

Ff zo

12-09-2015 om 17:25

Frustratie

"de kern van mijn verhaal is trouwens iets anders dan de hooikoorts. Het gaat erom dat ze ziet dat ik ziek ben en dat het haar niet uitmaakt. Maar is het verhaal omgedraait dan blijft ze ook thuis."

Deze zin vind ik erg herkenbaar.
Ik denk dat mensen met autisme van nature alles alleen vanuit hun eigen gezichtspunt bekijken. Dus zijn ze ziek: dan kunnen ze niets, gaan ze niet mee. Ben jij ziek, dan leven ze zich niet in in jou, maar bekijken ze ook dat alleen vanuit hun eigen gezichtspunt: vervelend dat je ziek bent, daar hebben ze last van.

Ik heb de afgelopen jaren geleerd veel "egoistischer" te gaan doen dan ik van nature ben. Ik wil juist wel met iedereen rekening houden. Maar als je een autistische partner hebt, houd je dus alleen rekening met je partner en die partner nooit met jou. Zeer frustrerend!

Dus nu bedenk ik wat IK wil, en doe dat. Overleg niet meer (tenzij het echt moet), of hij het oké vindt. Want dan kan hij nee zeggen. Mijn man vond het zelfs vervelend als ik een avond met een vriendin uiteten ging op een avond dat hij zelf niet thuis was! En dat was niet vanwege het geld. Maar hij vindt het gewoon fijn als ik het huis bewaak, of zorg dat ik thuis ben, als hij thuis komt (wel zo gezellig), of ... Maakt niet uit. Ik viel van mijn stoel, mijn dochter ook. Maar inmiddels snap ik hoe het werkt bij hem.

Je hele verhaal over al haar rare reacties, ook die herken ik. Ben ook vaak verbijsterd geweest van de rare reacties van mijn man en dacht dan wel eens 'ben ik nou gek, of hij?' en had dan ook de behoefte om 1) het te delen met anderen (je wilt je verhaal ook wel eens kwijt) en 2) even checken of ik nou gek ben of niet.

Na een tijdje steeds weer bevestigd te zijn door vriendinnen wist ik dat ik niet gek ben, maar dat hij "raar" reageert. Toen meer over autisme te weten gekomen.

Je kunt hier eindeloos verhalen houden over al haar rare reacties.

Maar waar wacht je op?

Heb je haar nou al laten weten dat je ernstig moeite hebt met haar gedrag?

Hou er rekening mee dat ze zegt dat haar gedrag door jou komt .

Maar het is wel goed om haar van tevoren te waarschuwen. Kan ze zich erop voorbereiden, is ook fijn voor iemand met autisme, die vaak moeite heeft met veranderingen.

Hortensia

Hortensia

12-09-2015 om 17:44

Mara

Wat fijn dat je man en kinderen daar zo makkelijk vanaf kunnen komen! Ik was tot ik een jaar of 20 was (sommigen groeien er overheen) zo ziek van de hooikoorts dat geen enkele pil hielp, zelfs die zware Incidal niet waar ik wel als een blok van in slaap viel. Ik had letterlijk koorts en als het te lang duurde ook steeds zwaardere astma-aanvallen. De omgeving dacht dat ik me aanstelde.

Geert

Geert

12-09-2015 om 19:31

Niet juist

Dat anno 2015 er wat aan tr doen is is niet geheel juist, deze informatie is te vinden op internet. Ik neem oogdruppels, pillen en neusspray. Zwaardere middelen dan de kruidvat tabletjes, bijwerkingen zijn voor veel mensen vermoeidheid, daarom neem ik ze s'avonds. Er zijn zelfs desensibilisatie trajecten waarbij je 3 jaar lang 2 maandelijkse injecties krijgt om er minder last van te krijgen. Je kunt van 0 tot 100% scoren op de allergie test, scoor je hoog dan heb je meer last. Daarnaast is het algemeen bekend dat je last kunt hebben van vermoeidheid door de medicatie.

Waar haal jij de informatie vandaan dat er anno 2015 wat aan te doen is? Doormiddel van een pilletje etc, je kunt namelijk ook ongevoelig raken voor de medicatie waardoor je verder moet gaan zoeken naar wat wel weer werkt, en dan moet je per middel minimaal een maand slikken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.