Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Open keuken: wie voor, wie tegen


Tja, aanbranden...

Dat is dan "Aangebrand en niet gaar, hou je mond, eet maar!"
Ik heb ook zo'n hekel aan de lucht van aangebrand eten, maar met een pech zit dat door mijn hele huis want mijn trap komt ook uit in de woonkamer met open keuken. En als dan de deur bovenaan de trap niet dicht zit...
Ik blijf even bij mijn eten voor het beste resultaat. Alleen heb ik vandaag het nieuwe broodrooster uitgeprobeerd, dus zelfs dan gaat het niet altijd goed.
Er zijn mensen in de straat die trap en keuken van de woonkamer hebben afgesloten, maar hun woonkamer is daarom wel veel donkerder dan de mijne.
Dan hou ik toch liever even mijn neus dicht als het mis gaat.

lennest

lennest

09-09-2015 om 15:19

dicht!

Ik heb een grote dichte woonkeuken, naast de woonkamer. En met groot bedoel ik ook echt groot: 28 m2. Het keukenblok zelf is ook groot. Een eettafel waar met gemak 8 volwassenen aan kunnen zitten. Heerlijk! Overdag is de keuken dan ook onze woonruimte. Geen tv, wel een radio, een laptop in een hoekje en een kast vol spelletjes en boeken. Pas na het avondeten verhuizen we naar de woonkamer. De woonkamer is qua meters ongeveer net zo groot, 30 m2. We kunnen eten in de woonkamer, maar dat doen we nooit. De keuken is gewoon veel gezelliger! Het mooie is dat visite ook vaak kiest voor de keuken, juist omdat daar het meeste geleefd wordt. Het komt vaak voor dat er meer mensen in de keuken zitten dan in de woonkamer; daar staat de tv en die is nogal dwingend vind ik. Wil je rustig lezen of juist kletsen, dan wordt er verhuisd naar de keuken.

Lucerna

Lucerna

09-09-2015 om 17:35

woonkeuken

Sja, die had ik ook het liefst. Maar zo groot is mijn dichte keuken nooit geweest, dat er een eethoek bij kon.

Noet

Noet

09-09-2015 om 17:39

ach

het is me vandaag gelukt de soep stadium verkoold te laten bereiken. Helaas dat ruik je niet maar proef je wel.

Het werd dus een boterhammetje.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2015 om 22:39

Dicht

In mijn zelfstandige leven heb ik altijd open keukens gehad en qua gezelligheid is dat ook wel... ehm... gezellig, maar eigenlijk is een open keuken maar raar. Het lawaai van keukenapparaten, geurtjes, eventuele afwasjes die nog gedaan moeten worden e.d. zijn niet sfeerverhogend. Ik bak nooit oliebollen en we hebben de frituurpan weggedaan omdat het hele huis gaat stinken. In een dichte keuken kun je de deur open gooien.

Om eerlijk te zijn is de open keuken hier een bron van irritatie. Als ik de kraan openzet hoor ik meteen dat het volume van de tv hoger gezet wordt. Gaat de wasmachine centrifugeren huppekee volume omhoog. Wij hebben een grote roomdivider tussen de keuken en kamer gezet, dat is al beter, maar in een volgend huis hoop ik echt een dichte keuken te krijgen.

Half a twin

Half a twin

16-09-2015 om 10:28

frituurpan weg?

Ik vind frituurlucht ook vreselijk in huis. Wij frituren dus buiten bij mooi weer of in de schuur bij slecht weer.

Jamie

Jamie

16-09-2015 om 14:23

tja

Als je geen afwasmachine hebt, de wasmachine IN de keuken, je etensluchtjes niet kan afvoeren EN wil frituren dan zou ik ook wel een dichte keuken willen ja. Ik heb al die dingen dus niet.

Temet

Temet

16-09-2015 om 21:49 Topicstarter

Kaaskopje

"In een dichte keuken kun je de deur open gooien". Nou, bij ons niet, want de keuken ligt op de eerste verdieping. De enige deur is de deur richting woonkamer. Maar goed, het raam kan wel open, gelukkig.

Overigens: frituren ruik je evengoed, maar natuurlijk is het in een dichte keuken wel veel minder.

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2015 om 23:21

In de schuur

Onze buren doen het ook in de schuur en ik vind dat toch iets sneus hebben. Dan zie ik hem op en neer rennen om de boel nog lekker heet binnen te krijgen. Nee, weg met de frietpan! Man en ik doen het in de oven. Het vraagt meer geduld, maar vooral de Franse frietjes zijn lekker.

mirreke

mirreke

17-09-2015 om 09:04

Half half

Wij hebben een hele grote keuken, die haaks op de woonkamer staat. Daardoor hebben we wel een grote open ruimte, maar kun je vanaf de woonkamer niet op het keukengedeelte zelf (aanrecht, fornuis en zo) kijken, wel op de tafel die in het achterste deel vd keuken staat. We hebben toen we dit huis kochten inderdaad een muur laten weghalen om de keuken zelf te vergroten, en kregen toen vanzelf deze opstelling. In het oude huis hadden we wel een stuk muur tussen keuken en kamer staan, maar was de keuken ook niet afgesloten. Geen dichte deur en zo. Het bevalt me uitstekend zo, half half dus. Eigenlijk zitten we altijd in de keuken, ook met visite of eters, maar kunnen mensen ook gemakkelijk naar de woonkamer doorlopen als ze willen. De kinderen gaan inderdaad spontaan meehelpen en dergelijke, en al kokend of afwassend (helaas, vaatwasser stuk) praten en doen we gewoon verder. Kinderen zitten ook vaak i/d keuken te leren en ik zit er heel vaak te werken.

Een echt afgesloten keuken zou ik niet willen, veel te afgesloten.

Temet

Temet

17-09-2015 om 10:16 Topicstarter

Kaaskopje (ot)

Ik heb ovenfriet een paar keer geprobeerd, maar ik vond het een afknapper. De smaak was maar zozo, maar ik vond het vooral ook gedoe. Dan staat er op het pak dat je de friet halverwege moet omdraaien. Dat gaat prima met röstirondjes etc, maar met patatjes?? Ik vind het maar een hoop gemier. Dus toen ik nog geen frituurpan had betrokken we patat van de nabijgelegen snackbar.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.