Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Cv ketel kast.

Daar bewaar ik van alles, hoeveel plastic zakjes moet een mens op voorraad hebben, hoeveel paraplu's en waxinelichtjes? Als alles gesorteerd en gestapeld is, is het ook daar weer netjes.

Zo weer verder, ook tussendoor even een bakkie met wat lekkers.

Ava

Ava

20-09-2015 om 15:43

eindelijk!

die ijskast... viel mee. Gelijk de stapels papieren op de keukentafel onder handen genomen. Morgen hoop ik de twee overgebleven keukenkastjes te doen en van de week de hoge keukenkast.

Half a twin

Half a twin

20-09-2015 om 17:33

Stapel op mijn bureau

Vandaag eindelijk de stapel op mijn bureau aangepakt. Daar keek ik al een hele poos naar. Enveloppen met rekeningafschriften, enveloppen met pensi3on overzicht wel opengemaakt , aar nog nooit in de mappen gestopt.
Stapel is met 2/3 geslonken er liggen nu alleen nog dingen waar ik komende week aam verder moet.
De twee lades van het bureau moeten ook nodig gedaan maar ik moet nu eerst iets te eten maken voor het gezin.
Morgen een nieuwe dag.

Juno

Juno

20-09-2015 om 20:46

Poe poe

Het speelgoed van jongste in de la onder zijn bed gedaan, kastje met schoolspullen ingericht én kamer oudste gedaan: drie kuub ellende uit de kamer gehaald, zijn kledingkast leeg gehaald en ingeruimd, de spelletjeskast glad getrokken. Niet uitgezocht, ben bijna de hele dag in de kamer bezig geweest, heb namelijk de complete indeling veranderd. Het is een joekel van een kamer over de hele lengte van het huis en behalve een bed staat er een bank, een fauteuil, twee expeditkasten, een kledingkast, een nachtkastje en een kledingrek.
Het was op zijn pubers en echt een énorme zooi. Nu is het een heerlijk ruime, nette en vooral schone kamer.
Ook vier wassen gedraaid, de badkamer en het andere sanitair gedaan, maar dat telt niet voor het kastje per dag denk ik.

tuin klusje

De appels die van de bomen waren gevallen zoveel mogelijk bij elkaar geharkt en vast een deel weggedaan. ( de kliko kan alles ineens niet aan en de wespen eten er nog volop van)
Daarna gras gemaaid voor man.
De spulletjes die nog niet in de tijdelijke keuken waren erin gezet en appeltaart gebakken van de goede val appels . Das ook een klusje

Hanny61

Hanny61

20-09-2015 om 22:52

Drukke week

Veel gewerkt deze week, het kastje per dag schoot er een beetje bij in. Donderdag een rekje met drie plankjes schoongemaakt. Vrijdag de hele keuken gesopt. Zaterdag op bezoek bij vrienden en ook nog naar familie, dus geen zin meer. En vandaag 6 kuub hout van de oprit naar de houthokken gesleept en gestapeld, samen met man en zoon. En toen ook nog een keukenkastje opgeruimd en schoongemaakt. Pffff, het is wel weer genoeg geweest, ik ga naar bed!

Werk

Thuis heb ik geen kasten om op te ruimen want die zijn altijd al opgeruimd. Ik vind kasten opruimen namelijk echt heel lekker.

Sinds kort heb ik een baan en ik vroeg mij af hoe mijn collega's in die volgepropte, rommelige en stoffige ruimte konden werken. Echte papierhoarders zijn het, die memo over de clean desk policy hebben ze gemist. Toen ze op vakantie waren heb ik de kasten uitgemest en gereorganiseerd, alles wat handiger neergezet zodat de schoonmaakster er weer bij kan en bureau-organisers neergezet voor al die rondzwervende spulletjes. Aan die stapels papieren op hun bureau's ben ik natuurlijk niet gekomen, ik wil hun georganiseerde chaos niet overhoop halen of dingen weggooien die nog nodig zijn.

Alle andere collega's kreeg ik veel positieve reacties op onze blinkend schone en opgeruimde kamer en dachten dat mijn kamergenoten wel zouden opkijken. Kamergenoot 1 had niet eens door dat er iets veranderd was en kamergenoot 2 had vroeg waarom ik niet meteen al die papieren van zijn bureau weggegooid had.

skik

Hanny61

Hanny61

21-09-2015 om 09:42

Skik

Ik wou dat je mijn collega was! Ik kwam vanmorgen op mijn kantoor en zag dat mijn kamergenoot de vieze vaat van vrijdag had laten staan, bah!
Van je collega´s moet je het soms niet hebben. Jij hebt in elk geval een opgeruimde kamer, dat is in elk geval fijn voor jezelf.

Begonnen aan de schuur

Lang leve het mooie weer!
Vrijdag kwam de glazenwasser langs, dus ik heb meteen de binnenkant van de ramen en schuifpui gedaan. Meteen het houtwerk en de kap van het zonnescherm meegenomen. Heerlijk om weer naar buiten te kunnen kijken . En in de achtertuin flink gesnoeid. Kon alleen geen afspraak maken met de vuilnisdienst voor het ophalen van de takken, want dat werkt niet op een mac . Dat moet dus op kantoor even. Ook nog even een kastje met vergiet/tupperware/ananassnijder en andere onduidelijke zaken opgeruimd. Is nu allemaal weer schoon en prettig toegankelijk.
Zaterdag ging op aan een cursus bloemschikken en een reünie van onze middelbare school. Beregezellig! Maar ja, niets aan het kastjesproject gedaan natuurlijk.
Gisteren veel wasgoed weggewerkt, en ook de vier planken aan de wand van de schuur leeggehaald, schoongemaakt en opnieuw ingericht. Veel weggegooid, wat dingen die wegens ruimtegebrek op de planken op de grond stonden (en dus in de weg) weer naar boven verhuisd. Nu op een volgende mooie dag met manlief de kast en alles wat op de grond staat uitzoeken (er zwerven gereedschapskisten, hout, kabels en ander ondefinieerbaar spul rond, maar dat is grotendeels van hem, dus dat ga ik niet alleen doen).
Volgende grote project is de zolder. Daar hik ik al jaren tegenaan, dat is dus echt iets dat ik in kleine stukjes moet ophakken. En natuurlijk komen eerst de kledingkasten aan de beurt, ivm wisseling van de seizoenen. Dat wordt denk ik komend weekend.
Wat heerlijk dit draadje, ik ben helemaal trots op mezelf de laatste tijd!

was begonnen

met de badkamer, daar een stuk van de hoge kast gedaan. Beneden wilde ik brood uit de la pakken en toen kiepte de zak om.. heel veel kruimels in de la. Dus die la heeft ook meegedaan vandaag, al was t eigenlijk niet de bedoeling.

Half a twin

Half a twin

21-09-2015 om 16:31

Lekker uitgeleefd

Mijn normale sportochtend kwam vandaag ernstig in 't gedrang door mijn jaarlijkse bezoek aan poli X. Hallo mevrouw H hoe gaat het? Fijn om te horen, hier is een nieuw recept voor medicatie, tot volgend jaar maar weer.

Niet gesport en dus energie te over geloof ik.
Het memobord in de keuken opgeschoond, hing nog een nieuwsbrief van de sportclub uit november 2014!
Toen een la met open pakken bakmeel, custardpoeder, vermicelli enzovoort aangepakt. Hoeveel pakken bakmeel kan een mens open maken en half leeg terug zetten? Teveel! Hele la is netjes, toen de la met pannen en nog een la met van die dingen die je weinig gebruikt maar ook niet weg kunt doen.
Toen ook nog even de deurtjes aan de korte kant van mijn L vormige keuken een sopje gegeven. Nu even snel een beker thee en dan de maandagse uitdaging: estafette eten maken. Een dochter die heel vroeg moet eten ivm sport, dan op normale tijd eten voor mij en zoon en dan later nog een hap voor echtgenoot. Drie jaar lang aten we dus pasta op maandag, makkelijk op te warmen, maar dat zijn we zat, we willen iets anders. Maar wat?

Moni

Moni

21-09-2015 om 16:57

Elke ovenschotel is geschikt

Je maakt de ovenschotel op tijd voor eter nr.1. De rest laat je afkoelen.
Iedere volgende eter warmt een bord op in de magnetron.

Hier is bobotie een van de favorieten.
http://www.kaapstadmagazine.nl/recept-bobotie

mijk

mijk

21-09-2015 om 17:31

Wij doen op zulk soort dagen vaak ovenschotel

inderdaad.

Juno

Juno

21-09-2015 om 17:45

Half a twin

Soep natuurlijk. Met een broodje. Pompoensoep of zo, geen bouillonnetje maar een échte soep.

Moni

Moni

21-09-2015 om 19:42

Met soep hoef ik niet aan te komen

Soep en een broodje is voor mijn pubers en man geen geschikt avondeten.
En wij hebben 'echte' zelfgemaakte soep in huis, voor de lunch. Waarna er nog meerdere broodjes doorheen gaan of een maaltijdsalade.

Juno

Juno

21-09-2015 om 22:12

Nou hier wel hoor. Een grote pan soep met groenten en eiwitten zoals bijvoorbeeld wereldverbeteraarsoep of turkse geroosterde paprikasoep, flink stokbrood, wat kazen, vleeswaren en een eiersalade. Heerlijk, eten we sowieso één keer per week maar als het aan de pubers zou liggen vaker.
Dan een ovenschotel of chili con carne of zonder carne als je geen vlees eet. Of één keer in de week ongezond, pizza of zo.

Moni

Moni

21-09-2015 om 23:02

Met al die plussen kan het wel

Juno: met kazen, vleeswaren en een eiersalade
Ja, dan zou het qua voeding hier ook wel lukken. Eigenlijk wordt het dan een rijke broodmaaltijd met soep

Ik heb kinderen die liever twee keer per dag warm eten. Een pitabroodje bij het warme eten is prima, maar een rijke broodmaaltijd als avondeten, daar worden ze niet blij van. Ze vervangen liever de brood-lunch voor een warme lunch. Ze zijn blij als ik extra veel kook, dan kunnen zij het warme eten als lunch eten.

Amare

Amare

22-09-2015 om 07:09

grappig

'Soep en een broodje is voor mijn pubers en man geen geschikt avondeten'

Grappig, dat heb ik met pannenkoeken. Heerlijk hoor, maar voor mij meer een lunchgerecht dan iets voor het avondeten. En na een uur heb ik weer honger.

Half a twin

Half a twin

22-09-2015 om 08:27

Soep en brood

Dat verdiend hier niet de titel warme maaltijd, helaas. Dat kan op een vrijdag in het jaar als hier de najaarsfeesten zijn, dan zijn er al oliebollen gegeten, allerhande hartige hapjes bier en wijn (niet voor de kinderen) dan mag soepmaar wel met flink belegde broodjes.
Gisteren gebakken aardappeltjes gemaakt met een hamburger (zonder brood) en sla. Was een beetje weinig, na een intensieve discussie op een ouderavond kwam ik met honger thuis. Koek en chocolde zitten snacken, niet zo goed voor de lijn wel lekker.
Nu eerst boodschappen doen, naar de kapper en dan weer een kastje in de keuken (ik hoop2).

Jamie

Jamie

22-09-2015 om 08:35

grappig

Een stevige soep met brood en wat er bij is geen maaltijd maar iets met sla wel? Alsof sla vult? Maar daar ben je dus nu wel achter

Half a twin

Half a twin

22-09-2015 om 09:41

ik wel rest niet

Goed gevulde soep met brood vind ik prima als maaltijd, de rest van het gezin niet, die zijn van de hollandse pot. Aardappelen groente en VLEES. Als dat er niet is is het geen warme maaltijd. Hambugers met gebakken aardappelen en sla was prima in etappes te doen maar het was wat weinig, zo'n foliepak met 700 g krieltjes volstaat niet meer, heb minstens een kilo nodig denk ik. Dochter heeft na 20 km fietsen tegenwoordig berentrek.
Tijd voor de kapper.

hee dit is ook wel een goed draadje voor mij

Ik ga eens proberen mee te doen.
Heb niet zo'n mega doorzettingsvermogen, maar we zullen zien.
Ik lees dat het ook kleine stapjes als pennenbakjes kunnen zijn

Ik ga zo naar bed omdat ik me niet zo lekker voel en morgen weer vroeg op moet. Maar eerst..... de stapel tijdschriften naast mijn bed (om in bed te lezen, wat nooit gebeurt omdat ik te laat naar bed ga dus dan altijd moe ben). Er ziten nog tijdschriften tussen in plastic. En Donald Ducks die naar de kamer van de jongens kunnen.

Dus ik ga met die stapel beginnen.
Niet echt een "kastje", maar het idee is hetzelfde.
Hoop dat ik me over een poosje voel zoals Engeltje schreef: dat je gewoon heel trots op jezelf bent.

mijk

mijk

23-09-2015 om 22:05

Hier de etensvoorraad opgeschoond

Deze week. Kruidenlaadje. De lades in de keuken en de trapkast waar de voorraad en de weck staat. Fijn!

En de verraste blik van alle huisgenoten als ze een la opendoen is ook grappig.

Mijk

bakje met post op buro

uitgezocht en veel kranten/reclame etc weggedaan

Jamie

Jamie

23-09-2015 om 22:41

kast per week

Ik doe aan "een kast of soms twee per week" en ik verheug me altijd stiekem een klein beetje op de maandag. Ik heb nu sinds de zomer alle keukenkastjes, badkamerkast en alle kledingkasten gehad en het ruimt zo lekker op en ik houd er van om de inrichting weer even door elkaar te gooien... Mam waar zijn mijn pyjama's? Waar ligt dat roerding voor het wokken? Maandag de trapkast of tvmeubel of medicijnkast en dan nog de zolderkasten met daarin (week later) alle administratie en dan heb ik het hele huis weer gehad voor een hele poos!

Ik heb even andere prioriteiten

maar ik hoop dat ik toch regelmatig successen kan blijven posten. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, en dat heb ik nou net even nodig. En de afleiding is ook fijn. Prio hebben schuur en zolder. Schuur omdat dat liefst met mooi weer en acceptabele temperatuur moet gebeuren en we dat straks natuurlijk niet meer hebben en zolder omdat het gewoon Heel Hard Nodig Is!
Jamie, respect! Dat wil ik ook! Maar is denk ik een utopie, anders schreef ik hier niet

Juno

Juno

27-09-2015 om 22:04

Hier

Vandaag de badkamer onder handen genomen: het kastje naast de wastafel met daarin makeup, de voorraad makeup, de aangeschafte makeup waar het nu het verkeerde seizoen voor is, nagellak, nagelverzorgingsspullen, gels, mousse, haarlak, borstels haarfrutsels, voorraad tandpasta/zonnebrand/tandenborstels uitgezocht. De makeup super structo opgeruimd, heb zelfs mijn lippenstiften op kleurtint bij elkaar staan. Heb bijna geen neutralen, wél heel veel rood- en koraaltinten. Kwasten uitgezocht en uitgespoeld, tot mijn grote vreugd kwam ik een fantastische oogschaduwkwast tegen waarvan ik niet eens meer wist dat ik het had. De kwasten in een pot gezet en in het spiegelkastje gedaan. Alle smoezelige en smotsige losse toilettasjes waar de makeup in zat heb ik weg gemikt, net als makeup met een dubieuze geur of in een kleur die ik niet meer draag. Toen had ik ruimte over!
De spiegelkastjes opgeruimd, schoongemaakt en veel weg gedaan en tot slot de voorraadkast met shampoo en zeep opgeruimd.
Naast mijn bed is het ook weer lekker leeg.

PS Ik snap nog steeds niet waarom een maaltijdsoep geen maaltijd zou zijn .

Half a twin

Half a twin

27-09-2015 om 22:33

maaltijdsoep geen maaltijd

Omdat het soep is en geen traditionele aardappelen, groente en vlees. Het zijn echt mijn kinderen maar die genen over maaltijd voorkeur hebben ze geërfd van verre voorouders of zo. Als ik op vakantie "makkelijk" doe zeuren ze om aardappelen met sperziebonen en stoofvlees. Die piepers en bonen dat lukt nog wel op dw camping dat stoofvlees niet.
Kasrje per dag zit een beetje in het slob, de hele week minstens 1 kind thuis gehad, ziek, studiedag ed. Vrijdag en maandag man thuis om te klussen en dan doe ik catering en logistieke ondersteuning verf halen, koffie zetten, terpetine zoeken, schuurpapier halen, helpen d2 trap op het balkon te krijgen.
Dinsdag weer proberen een kastje te doen.

maria

maria

28-09-2015 om 08:14

ja maar

In soep kun je toch zoveel aardappels groente en vlees mikken als je wilt?
Hier ook best goed bezig, (voor mijn doen dan he) nu nog de discipline vinden het hier te posten, want dat helpt me wel! Weet al niet meer wat ik allemaal heb gedaan maar iig vorige week de koelkast helemaal leeg gehad en alles in de vaatwasser. Vind het altijd heel fijn als koelkast echt schoon is maar het is zoveel werk altijd en het blijft zo kort hier echt schoon..
En gisteren nieuwe planken in de keuken ingeruimd waardoor een kastje leeg is geworden. Het wordt nog eens wat hier!
Dochter is steeds meer op zoek naar cremepjes en make up etc wat vast zorgt dat we dat eens gaan uitzoeken want dat is echt een puinhoop. Heb het wel op 10 verschillende plekken liggen en gebruik nauwelijks iets. Nu nog even tijd vinden.

Jamie

Jamie

28-09-2015 om 08:24

Grappig

Een kind wat op vakantie aardappelen, sperziebonen en stoofvlees wil. Ik ken dat alleen van oudere mannen

Maar toch: ze zadelen jou op met een probleem en dat aapje zou dan van mijn schouder gaan. Ze zoeken het maar uit maar als ik moet koken omdat zij allemaal op onchristelijke tijdstippen willen eten bepaal ik toch echt wat er op tafel komt. Anders koken ze zelf maar of schuiven ze een magnetronmaaltijd met hun geliefde agv naar binnen. Er zijn grenzen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.