Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dokter

Dokter

28-09-2015 om 14:35

Help! Onverwachte gast aan tafel eet alleen halal. Wat zet ik haar voor?


Dokter

Dokter

29-09-2015 om 16:53

Kaas

Om precies te zijn antwoordde ze op de vraag of ze wel kaas mocht: "alleen halal kaas". Ik heb me verder niet in dat antwoord verdiept en ben ervan uitgegaan dat dat dan wel zou bestaan . Voor mij vertaalde dit antwoord in ieder geval in "geen kaas".

Noet

Noet

29-09-2015 om 20:52

halal kaas

bestaat idd.
Koshere kaas is wel mogelijk, maar moeilijk.

Het is een standaard vraag binnen de voedingsindustrie of ingredienten en processing aids kosher, halal, vegetarisch of vegan en allergeen vrij zijn. Bijvoorkeur allemaal tegelijk.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-09-2015 om 21:02

Volgende keer

Nu moest je even snel iets bedenken, maar als ze regelmatig gaat komen, kun je eens inkopen doen bij een Islamitische supermarkt. De prijzen vallen vaak erg mee. Volgende keer zou je eens Turkse pizza kunnen maken. Niet ingewikkeld, maar wel lekker.

Fransien

Fransien

29-09-2015 om 22:31

Vegetarisch

Er zijn een hoop vegetarische producten die geen melk/kaas bevatten (ik heb een kind wat allergisch is voor koemelk en een kind die deeltijd-vegetarier wil zijn). Falafel is een prima alternatief voor vlees, en er zijn ook hele lekkere soja-balletjes.
Als je wel van pittig houdt is chili-sin-carne ook erg lekker (chili con carne zonder vlees, peulvruchten zijn ook een eiwitbron).
Vis en schaal- en schelpdieren is ook altijd goed maar dat lust ze niet (je hoeft niet altijd rekening te houden met lust-ik-nietjes, doe ik in ieder geval niet met sommige mee-etende miezemuizen, ik heb al genoeg aan mijn kind met koemelkallergie, mijn andere kind die pukkels krijgt van varkensvlees en de derde die het liefst vegetarisch eet).

Dees

Dees

30-09-2015 om 07:10

De goudse kaas van de AH zal wel halal zijn, ik weet van mijn werk bij die AH dat vele moslims hele kilo's gesneden goudse kaas wilden.

Cat

Cat

30-09-2015 om 08:14

geen kritiek

maar een nieuwsgierige vraag: het valt me vaker op dat veel mensen graag rekening houden met allerlei voedselvoorkeuren, ge-en verboden op dit gebied, maar veel minder met lust-ik-nietjes.
(Terwijl dat eigenlijk mijn 'geloof' is wb eten; het moet lekker zijn.)

Tijgeroog

Tijgeroog

30-09-2015 om 08:54

Imam

Een vriendin van me heeft het eens uitgelegd. Haar imam doet niet zo moeilijk, dus ze eet halal vlees en verder vanalles. Ohja, zeedieren alleen als ze schubben hebben. Zonder schubben is ook niet halal.
Een gemeenschappelijke kennis heeft een veel strengere imam, en die mag (en wil dus ook) van haar imam geen kaas, vanwege het stremsel uit niet-halal geslachte dieren, en geen gelatine-dingen vanwege de varkensbotten, en ook geen schilderskwast van varkenshaar.

Maar hee, dat is binnen het christendom toch ook? Er zijn mensen die geen tv kijken of geen vrouwen in broeken willen of geen homo's willen of op vrijdag geen vlees eten, of geen bloedtransfusies en verjaardagen willen. Allemaal omdat het volgens hetzelfde geloof niet mag, verschillende interpretaties van hetzelfde boek. De moslims zijn net mensen...

Hanne.

Hanne.

30-09-2015 om 08:58

prioriteiten

Ik stel mij prioriteiten. Allergieen gaan voor, daarna de ge- en verboden (religie, levenswijze), daarna de echte lust-ik-nietjes en de vind-ik-niet-zo-lekkers krijgen de laagste prioriteit.

En dan hangt het ook nog af van de maaltijd. Nodig ik je uit voor het kerstdiner zal ik mijn uiterste best doen om oook rekening te houden met alle vind-ik-niet-zo-lekkers, kom je zomaar aanwaaien dan is het eten wat de pot schaft en zal ik waarschijnlijk alleen voor een echte allergie mijn menu omgooien. De ge- en verboden redden het dan over het algemeen met een onderdeel van de maaltijd laten liggen. Dan maar een minder uitgebalanceerde maaltijd. Al zal ik, als ik het in huis heb, best een alternatief aanbieden.

Het is soms ook best lastig. Ik heb voor het weekend de uitdaging om een vegetarische-gluten vrije- zuivel vrije maaltijd te maken. En dan heb ik alleen de allergieen en de ge- en verboden maar meegenomen. Dan is er geen ruimte meer voor 'vind ik niet zo lekkers'.

Niki73

Niki73

30-09-2015 om 10:54

Idd

Dat idee kreeg ik ook, Thomas

Krullevaar

Krullevaar

30-09-2015 om 11:03

Tijgeroog

Dan verschillen de imams en de interpretatie van halal nogal. Mijn 2 Marokkaanse vriendinnen eten halal, maar kiezen in een restaurant juist meestal een gerecht met garnalen. Volgens hun kan dat prima.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.