Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mijk

mijk

31-08-2015 om 13:49

Kastje per dag. Wie doet er mee?


Ava

Ava

28-09-2015 om 11:35

toch wat gedaan

Elke dag lukt niet maar om de dag wel. Keukenkastjes zijn allemaal gedaan (op 1 plankje na), grote keukenkast is bijna af. Hierna (plankje bij) afzuigkap, lampen, verwarming en dan is de keuken klaar. Geeft een goed gevoel.

Hmm maaltijdsoep, daar heb ik zin in. Goed idee!

Half a twin

Half a twin

29-09-2015 om 16:28

2 laatjes 2 kasten

Vanmiddag na d2 boodschappen begonnen met de carouselkast met pannen, daar keek ik al sinds kerst naar, moest nodig gebeuren maar is zo'n onmogelijk ding. Een halve cirkel die eruit draait zeg maar en dan drie lagen. Je kunt er niet goed bij achterin en door mijn vroegtijdig versleten heup kan ik mij niet zittend op de grond in de juiste bocht wringen. Toch gedaan vandaag, daarna het gootsteenkastje en twee laatjes.
Toen maar even naar het centrum om een la inzet te halen, zodat alles weer netjes gesorteerd ligt, pollepels bij pollepels schilmesjes bij elkaar. Keurig!

Ava

Ava

30-09-2015 om 09:25

douche

Half a twin: jij bent goed bezig!

Aan de moeilijke kastjes ben ik nog (lang) niet toe: er is er een die ik zorgvuldig mijd vooralsnog. Maandag de Zeer Grote Keukenkast gedaan en gisteren de hele douche (kast, vloer, badspeelgoed, etc). lege flessen, oude tandenborstel etc schoon gemaakt en opgeruimd.

Vandaag staan de losse eindjes op het programma (douchegarnituur, lamp, wasemkap).

Half a twin

Half a twin

30-09-2015 om 10:35

Nog een echt moeilijk project te gaan.

In mijn woonkamer staat een kast met aan dw bovenkant vier deuren met glas, waar al mijn niet dagelijks servies netjes staat uitgestald. Keurige stapels borden, schaaltjes kop en schotels en hele nette rijtjes glazen, alleen blijkt nu dat de glazen in die kast ontzettend aanslaan. Op de glazen die wevregelmatig gebruiken valt het mee, maar de likeurglaasjes en champagneflutes moeten echt op de hand door het sop. (Het is kristal) Ook het antieke theeservies (gekregen uit een erfenis) moet nodig door het sop. Dke schuif ik voor mij uit tot de winter denk ik. Nu is het nog zulk lekker weer dat buiten iets doen ook erg aantrekkelijk is. Ramen lappen bijvoorbeeld, datnis na het schilderwerk ook heel erg nodig. Alleen als ik dat vandaag doe heb ik vanavond herrie met manlief. Het schilderwerk moet een paar dagen uitharden volgens hem. Hij heeft het zolderraam wel al gedaan, omdat hij de stijger nog had staan, en niet zonder op dak durft en ik helemaal niet op dak durf.
Bakkie drinken en op OO lezen/schrijven en maar niet naar buiten kijken. Straks maar even de wekelijkse emmer sop door het sanitair gooien.

Vogel

Vogel

01-10-2015 om 08:22

Voorkomen is beter dan...

Vandaag is de 'Buy nothing new' maand van start gegaan. Een maand waarin je wordt uitgedaagd niets nieuws te kopen. Kijk even op hun site of volg ze via sociale media.
Behalve dat je voorkomt dat je opgeruimde kastjes weer volgroeien, geven ze ook wekelijks leuke tips.

Amare

Amare

01-10-2015 om 08:40

oeps

'Vandaag is de 'Buy nothing new' maand van start gegaan. Een maand waarin je wordt uitgedaagd niets nieuws te kopen.'

Oeps, ik heb net via internet een nieuwe sport-bh gekocht ... Mag ik morgen beginnen?

Vogel

Vogel

01-10-2015 om 11:25

Nou Amare...

..... als je er een oude sport-bh voor weggooit misschien?

Ik word me er elke jaar in oktober wel van bewust hoeveel impulsaankopen ik doe, terwijl mezelf geen impulsieve koper vind. Iets leuks voor in huis, een grappig armbandje, een extra shirtje in een nieuwe kleur...
Als ik het tot het einde van de Buy nothing newmaand moet uitstellen, blijkt de dringende noodzaak een stuk minder.
Dit jaar als extra motivatie dat we afgelopen half jaar een aantal dure dingen in huis hebben moeten vervangen. Met een maandje minder kopen hoop ik de financiële achterstand weer een beetje in te lopen.

Amare

Amare

01-10-2015 om 11:41

Vogel

'..... als je er een oude sport-bh voor weggooit misschien?'

Maar dat is nou juist het probleem. Ik had nog helemaal geen sport-bh

Half a twin

Half a twin

01-10-2015 om 12:55

Een ander laten doen.

Vanmiddag ga ik met iemand iets kopen dat voorlopig in mijn huis terechtkomt. Na het afronden van mijn handwerkproject (even tig posts terugkijken) krijg ik diverse vragen of ik zoiets niet voor een ander kan maken.
De keus aan materiaal is aan de toekomstige eigenaar maar ik wil het garen wel voelen voor ik ga beginnen als het erg stug is of uitdraait tijdens het haken vraag ik of de keus anders mag. De dames van de handwerkwinkel waren helemaal wild van een bepaald garen, ik kreeg er de zenuwen van stak steeds door de draad in plaats van in de steek. Die wil ik dus niet verwerken voor de vragers.
Vandaag geen kastje gedaan maar een grote mand naast de bank waar mijn handwerkspullen in zitten. Naalden gesorteerd, restjes garen uit de knoop gehaald en netjes opgerold, ruimte gemaakt voor een nieuw project.

Jamie

Jamie

01-10-2015 om 14:32

vorige week woensdag

tikte ik dit: "Maandag de trapkast of tvmeubel of medicijnkast en dan nog de zolderkasten met daarin (week later) alle administratie en dan heb ik het hele huis weer gehad voor een hele poos!"

Ondertussen is de trapkast helemaal mooi en netjes, heb mezelf even uitgeleefd in labeltjes op de planken mbt eten, drinken etc. Aan de binnenkant van de deur hangt een grote campingvakgeval met daar alle opladers, pleisters, kabeltjes, touw, meetlinten, batterijen etc en daar heb ik een nieuw overzichtje voor gemaakt en er naast gehangen. Gezin helemaal blij want ze vinden in 1 sec hun oplader terug. Ik heb dat ding ooit 12 jaar terug gezien bij een vriendin en het was de beste koop ooit als 'organiser'.

Vanmorgen de medicijnkast gedaan, vier doosjes paracetamol samengevoegd tot 2 en zo ook de hoesttabletten en nog wat andere zaken. Ik kon uiteindelijk acht lege doosjes weggooien.

Maandag het tv meubel aan de beurt maar wellicht dat dat wel eerder kan, zoveel werk is dat niet omdat ik twee kasten barstensvol met foto-albums heb, vier kasten met spelletjes en dan nog zes kastjes waarvan er bij 4 weinig kan veranderen. Met andere woorden: dat worden 12 kastjes met maar werk voor 2

Daarna dus die administratie. Helaas had ik de vorig keer (paar jaar geleden) nog een grote airhockeytafel op zolder staan waar ik alles mooi kon verzamelen ;( Op de grond vind ik niet lekker werken en de eettafel vind ik niet handig want dan kan ik het niet laten liggen. Zal dus toch wel de grond worden met een klein krukje ofzo?

Jamie

Jamie

01-10-2015 om 14:34

oh chips

Die zolderkasten nog.... dat zijn vijf vrij grote hangende keukenkasten met twee vol met administratie, één knutselkast en nog twee met ....? Geen idee.

maria

maria

01-10-2015 om 23:31

tjeeee

Sommigen van jullie zijn wel echt SUPER huishoudsters!!
Stimuleert en frustreert me tegelijkertijd, want dat lukt me nervernooitniet ook niet als ik zeeën van tijd heb wat wel nooit zal gebeuren..(misschien wel als ik een heel team aan helpers mag aansturen?)
Maar ben wel heel tevreden met mezelf: heb het gootsteenkastje gedaan vandaan. Weer helemaal fris en fruitig. Bah, wat worden die plekken vies.
En...het lukt me daar blij mee te zijn! En niet alleen aan die 1001 (echt!) plekken/kastjes/laatjes in huis te denken die nog heel hard moeten.

Half a twin

Half a twin

02-10-2015 om 08:48

"opgegeten " sokken gevonden! !

Vanochtend vroeg de washoek even opgeruimd.
Naast de wasmachine staan 3 wasmanden voor wit, bont en handdoeken, daarnaast staat een kastje met de wasmiddelen en daarnaast zetten de kinderen hun sporttassen neer als ze de kleren in de wasmand hebben gedaan. Na het wassen vul ik de sporttassen weer, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Het was een raar rijtje geworden en veel dingen net over of naast de wasmand geland.
Met het vullen van de trommel mis ik zoon zijn voetbalbroekje, wat toen ik hem gisteren ophaalde duidelijk aan een wasbeurt toe was. Ik graai in zijn tas en vind in een klap alle verloren gegane sokken van de hele zomer. Anderhalf paar zwarte en een paar blauwe. Hangen nu weer fris op het rek, als dw mist straks weg is zet ik het rek wel buiten hoop ik.

Pug

Pug

02-10-2015 om 11:51

hier

We hebben net een dakkapel. Dat zijn dus heel veel kastjes/laden/planken die opnieuw ingericht moeten worden.

Helaas is mijn man geen weggooier. Een doos met (zijn) sportkleren uit het jaar nul wil hij gewoon weer achter het schot zetten in plaats van de doos te vullen met andere dingen die we een tijd niet nodig hebben.

Hier loop ik trouwens bij heel veel kastjes/laden/planken tegenaan.

Ava

Ava

02-10-2015 om 13:07

dat ken ik

en daarom probeer ik zoveel mogelijk vast te houden aan de stelregel dat het weg gaat als er een (half)jaar geen gebruik van is gemaakt. Soms zet ik iets apart en mik ik t na een jaar weg. Wat ook helpt is hem herinneren dat als hij het opruimt, zelf kan bepalen wat echt weg mag. Maar moet ik dat doen, beslis ikzelf. Het blijft lastig zo'n verzamelaar.

Pug

Pug

02-10-2015 om 14:12

ja maar

Dat krijg je dan...

Hij doet al minstens tien jaar niet meer aan carnaval, maar toch moeten die drie dozen met verkleedspullen bewaard blijven. Ja maar, stel je voor!

Urgh. Ik kom niet uit het zuiden. Ik heb ook geen idee of je je nog kunt vertonen in een verkleedpak van 20 jaar geleden - en ik schat zo in dat als hij ooit nog een keer zich moet verkleden, hij gewoon iets nieuws koopt.

huis

staat nog compleet op zn kop dus maar weinig gedaan deze week, wel de keuken geverfd, telt dat ook? Als t goed is staat deze volgende week wel op zn plek, nu nog een kamer en aanbouw vol kastjes etc.
Ik probeer als ik bv mn tanden heb gepoetst even een doekje te halen over de onderste plank in de badkamerkast waar de electrische tandenborstels staan, pff.. Wat maken ze daar steeds een vieze plank van. Het lijkt wel of ze die dingen helemaal niet uitspoelen,al roepen ze natuurlijk van wel.
Vandaag even een kastje in de kamer gestoft en de tafels afgedaan, heb ik toch t idee dat ik meedoe

Bellefleur

Bellefleur

04-10-2015 om 12:55

Drie

Ik ben niet zo trouw als de meesten in dit draadje. Ik kom ongeveer toe aan 1 kastje per week. Maar vandaag heb ik er drie gedaan. Nou ja, kastjes... De gootsteen vertoonde lekkage. Man heeft de lekkage verholpen, en ik heb toen de twee gootsteenkastjes opgeruimd. En, ik heb mijn wandeltas opgeschoond. En dat was maar goed ook. Van de laatste wandeltocht vond ik nog een boterham. Groen. Nu ik in de mood ben ga ik nog even door met opruimen.

Amare

Amare

04-10-2015 om 20:54

al twee weken niks

ik ben al blij als ik de normale dingen gedaan krijg. Op de een of andere manier is de drempel ineens heel hoog, zelfs voor zoiets als één keukenkastje.

Tonny

Tonny

04-10-2015 om 21:21

He eindelijk

Diepe la met papierspullen leeggekieperd en opgeruimd. Ik vind dit een kastje waard.

Pug

Pug

05-10-2015 om 07:34

kinderkleding

UItgezocht. Dat zijn twee kasten. Jippie.

hier ook kinderkleding

Toch al gauw drie grote planken met t-shirts e.d.
Klein beetje doorgeschoven van oudste naar jongste, maar ook een grote zak die klaar staat om aan een collega met kleinere kinderen door te geven.

maria

maria

05-10-2015 om 09:28

yes!

Ben toch wel blij met mezelf. Heb een heel groot gedeelte van badkamerzooi gedaan. Vrij ingewikkeld ondat er ook nog een verbouwing gaat komen, daar al enigzins op geanticipeerd, veel spullen al in een muurkast op de gang opgeborgen, die werkelijk uitpuilde vd spulletjes. Grootste gedeelte v die kast ook erg grondig gedaan.
Nu kunnen we weer alles terugvinden als het goed is! Schaamde me wel een beetje voor wat ik allemaal terugvond. Heb veel toiletartikelen ook weggegooid omdat ze wel heel erg oud waren..vond spullen van 2008. Hoop kadootjes maar toch ook echt zelf aangeschafte spullen die ik vervolgens weer helemaal vergeet. Wel zonde. Nu dus voornemen alles op te maken, dat eea weer overzichtelijk is helpt misschien. Wil toegaan naar lege kasten! Wat heeft het voor zin tig lotions en flesjes olie te hebben staan als je ze nauwelijks gebruikt? En dan ook zoveel deo's etc.

Nu beneden verder, daar liggen volgens mij inmiddels ook enorm veel verzorgingsartikelen. Een paar vind ik prima, we poetsen bijv vaak tanden beneden en een cremepje en deo beneden is ook handig. Maar geen halve badkamerkast natuurlijk. Dus daar kan ik nu makkelijk (want kan zo bijschuiven boven) plaats gaan maken! Heel fijn want beneden heb ik veel te weinig plek voor alles, moet daar over gaan puzzelen.
Sowieso veel gepoetst dit weekend. Geen kastjes maar wel veel dingen gedaan waar ik helaas maar sporadisch aan toe kom dus voor mij toch wel als een kastje voelen. Sommige ramen bijv. (Heeel veel grote ramen in dit huis, vind het geweldig, maar jee wat een werk. En veel bomen rondom, wat ik ook geweldig vind maar wat wel zorgt voor vieze ramen snel.

Jamie

Jamie

05-10-2015 om 09:32

Vandaag

gaan er vier zakken naar 'zak van max'(geen idee hoe het tegenwoordig heet maar ze staan al op straat) en één zak lag al een maand klaar. Toch wel raar, een zak vol jongenskleding maat 152 en omstreken maar niemand wil er een tientje voor betalen, ook geen vijf euro en bij gratis ophalen zijn er al vier afgehaakt. Hopelijk gaat die zak nu echt weg vandaag anders gaat die morgen naar de kringloop. Er zitten wel 30 artikelen in waaronder twee zgan zwarte sportbroekjes en een prima winterjas?

Ergerlijk!

Ben tijdelijk afgehaakt

Maar hoop vanaf volgende week weer mee te kunnen doen. Eerste doel is dan de overloop op zolder, daar staat de kast waar wij onze winterkleren stallen in de zomer en vice versa. En nu de zomer wel echt voorbij lijkt wil ik de kleren weer wisselen, maar ik kan nu niet bij die kast . Dus het is wel een groot project meteen. Zolder opruimen en kledingkasten (3 stuks, van kinderen en mezelf) leegtrekken en opruimen. Maar goed, ik trek er dan ook wel een week voor uit (mijn vrije dagen en weekend).
Ik vind dat jullie echt goed bezig zijn!

Bellefleur

Bellefleur

05-10-2015 om 10:33

Amare,

Misschien zijn jouw ambities te groot. Pak niet één keukenkastje, maar pak één plank. Of 1 bestekbakje. Je doet iets, je voelt je tevreden, en misschien geeft het je energie om nog een plank aan te pakken.

Jamie

Jamie

05-10-2015 om 10:35

inderdaad

Heette dit draadje vroeger ook niet 'plankje per dag'?

tonny

tonny

05-10-2015 om 13:51

een keukenkastje en een bergla

keurig geworden (en nu zo houden, hahaha).

Plankje per dag lijkt me ook een goeie. Het ene kastje is het andere niet.

Amare

Amare

05-10-2015 om 14:48

plankje per dag

'Misschien zijn jouw ambities te groot. Pak niet één keukenkastje, maar pak één plank'.

Hahaha, ik vermoed dat ik inderdaad te veel wil. Want 'eigenlijk' moet de hele keuken. Als de bovenkastjes klaar zijn, 'moet' ik toch echt aan de knutselkratten van mijn dochter beginnen. En daar zie ik zo tegenop dat ik de bovenkastjes ook uitstel.

Hanne.

Hanne.

05-10-2015 om 14:54

langzaam maar gestaag

Ik kom ook niet in de buurt van een kastje (of plankje) per dag, maar met het idee van 'alle kleine beetjes helpen' pak ik nu af en toe iets aan ipv te denken 'te veel werk om alles te doen dus ik doe maar niets'.

Dit weekend 3 planken van de kast van dochter uitgemest en de la met de tekenspullen. Toch minstens 30 'hele belangrijke, die moet ik nog afmaken' tekeningen weg kunnen gooien. En dochter heeft alle stiften uitgezocht. Daar kon ook de helft van in de kliko.

Morgen komt de 'zak van max' hier langs. Er staan al 2 zakken vol klaar. Kijken of ik partner kan motiveren om zijn kleding van 25kg geleden weg te gooien (afscheid nemen is moeilijk).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.