Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Juliëtte

Juliëtte

03-11-2015 om 10:41

Ultieme tips voor thuisfeestje (spelletjes) 9 jaar

Dochter wordt 9 en wil weer graag een thuisfeestje. Nu hebben we dat járen gedaan en eerlijk gezegd ben ik wel zo'n beetje door mijn repertoire heen. Spellen die succesvol waren: ren je rot, hints, speurtocht, iemand inwikkelen in wc-papier en dan eentje laten raden wie het is (was zelfs zo'n hit dat we dat twéé jaar gedaan hebben). Verder hebben we ook wat geknutseld (een keer handzeep gemaakt).
Ik wil niet (alleen) op herhaling, zoek spellen die een beetje in de lijn van het voorgaande liggen: met wat actie, soms hilarisch, gewoon een leuk spel dat wat reuring geeft.
Hebben jullie nog tips?
Ik ben niet handig noch creatief dus laat me niks knutselen of zelf in elkaar zetten ajb

creabea

creabea

03-11-2015 om 11:28

hier altijd thuisfeestjes

Mijn zoon heeft deze week zijn feestje (10 jaar) en sommige dingen wil hij áltijd op zijn feestje: griezelen en 'toverdrankjes' maken. Dit jaar doen we een minecraftfeestje en naast gamen doen we ook nog wat spelletjes. Iets met zombies en creepers waarschijnlijk, en zoon had wel een excuus om weer drankjes te kunnen maken op zijn feestje, dat zouden dan 'potions' zijn

Geef elk kind een groot glas waarin het drankjes kan gaan mengen.
Zet wat verschillende (eetbare!) ingredienten op tafel in neutrale flesjes: spa rood, bakpoeder, mentosjes, dropwater, salmiak, schuimblokken (in stukjes), citroensap. Je kunt vanalles doen, mits het niet al te vies wordt. De kinderen moeten tenslotte hun eigen brouwsel opdrinken Bakpoeder en iets zuurs zou ik in ieder geval doen, dat bruist leuk.
Helemaal leuk is om wat met levensmiddelenkleurstof gekleurd water/limo in ondoorzichtige flesjes erbij te doen, dan is het een verrassing welke kleur het drankje gaat krijgen. Zorg er ook voor dat kinderen niet al te grote hoeveelheden in hun glas gooien, anders is het spelletje erg snel klaar. Serveer poedertjes met theelepels en vloeistoffen met een pipet of doseerspuitje, als je dat hebt.

"Annamaria koekoek" doet het ook wel goed, dat zie ik hier in de straat (we wonen aan een pleintje) wel eens voorbijkomen bij andere feestjes. Verstoppertje in het donker, met iedereen zwarte kleren/zwarte schmink, is een buurtspelletje. Met een dobbelsteen gooien en als je zes gooit mag je op een heel onhandige manier chips eten (met een theelepeltje, of eetstokjes) tot de volgende weer zes gooit.

Verder is mijn kind laatst op een feestje geweest waar ze 'minute to win it' hadden gedaan thuis. Dat was afgekeken van een spelshow op tv waar mensen in een minuut tijd allerlei idiote spelletjes/trucjes gedaan moeten krijgen (met een pingpongbal op een eetlepel die je in je mond houdt drie rondjes rond de tafel lopen, dat soort werk

even wat ideeen

Zoon heeft het eerste kinderfeest thuis gedaan en dochter heeft afgelopen zaterdag haar eerste kinderfeest gehad, ook thuis.

Nu zijn ze natuurlijk een stuk jonger dan jouw dochter (mijn dochter is net 5 geworden), maar sommige spelletjes kunnen ook voor oudere kinderen leuk zijn

Dochter had een Halloween feest. We begonnen met het rouleer spel. Cadeautjes op tafel muziek aan. Ieder pakt zijn eigen cadeau en geeft deze door. Muziek stopt jarige mag cadeau uitpakken. Vervolgens was het proef(dobbel)spel aan de buurt. Vijf bakjes met iets erin. Omstebeurt dobbelen en proeven van het bakje met bijpassend nummer. Bij zes mochten ze kiezen. Vanwege het thema hadden we griezelnamen verzonnen (drakentanden, drakenbloed, heksenhaar, muizenkeutels en toverpoeder). Het volgende was spookjes versieren. Witte t-shirts heb ik om een grote lichtgevende stuiterbal gewikkeld en deze mochten ze met textielstiften versieren. Daarna cake versieren, speurtocht, just dance 3 het Halloween lied. Huis was versierd in Halloween stijl en we hadden Halloween muziek opstaan.

Kinderfeestje zoon en andere ideeen

Bij het eerste kinderfeestje van zoon ook T-shirts versierd. Hij wou geen speurtocht dus spelletjes gedaan. De spelletjes had ik op een papiertje geschreven en in een pot gedaan. Kinderen hebben omstebeurt een papiertje gekozen en dat spelletje hebben we gedaan.

Denk aan proefspel (geblinddoekt iets proeven en raden wat het is), voelspel (iets verstopt onder een theedoek en raden wat het is), anne maria koekoek, stoelendans, zakdoekje leggen, verstoppertje enz.

Bij het tweede kinderfeestje van zoon hebben we een speurtocht naar de bushalte gedaan. Met de bus naar een friettent waar een kleine binnenspeeltuin zat. Daar friet gegeten (alle friet over de tafel met mini snacks er tussen) en weer terug. Thuis hadden we nog een half uur over. We hebben ijsjes verstopt en ze deze laten zoeken.

Bij een ander vriendje van zoon met thuisfeestje hebben de ouders braakballen van uilen besteld. De kinderen mochten deze uitpluizen en op papier plakken. Voornamelijk restanten/botjes van muizen. Ze hadden ook een papier waarop stond wat wat was.

Als het allemaal meiden zijn kun je ook high tea/kookfeest doen. Met z'n allen cakes maken, eerst het beslag daarna versieren en pizza's bakken met vers deeg en zelf versieren. Een modefeest, met nagels lakken, make-up en zelf kleding maken met oude lakens, stof, glitters en andere versiering. Aan het einde een modeshow.

Een tent in de tuin (als het weer dit toelaat) is ook altijd een succes.

Het leukste is werken met een thema. Dit kun je met je dochter bespreken. Kijk een beetje wat de samenstelling is. Bij mijn dochter waren er meer jongens dan meiden en dan is een prinsessenfeest niet alles, een griezel/Halloween feest vinden ze allemaal leuk.

40er

40er

03-11-2015 om 12:18

chipsen

http://www.party-kids.nl/spelletjes/lekker-chipsen/

Was pas een mega hit bij een vriendin.

Juliëtte

Juliëtte

03-11-2015 om 14:02

Top!

Zeer bedankt voor de tips alvast!
Die uilenballen vind ik héél erg leuk, is ook echt iets voor mijn dochter. Dus dat gaan we sowieso doen.
Verder, creabea: kan ik alles wat jij opnoemt, gewoon bij elkaar mikken? Gaat er niks ontploffen of zo? (er luidt een klokje over cola en mentos??).

Dingen proeven vind ik ook leuk. Fijn, zo kom ik er wel.
Meer tips nog altijd welkom

creabea

creabea

05-11-2015 om 09:25

julliëtte

Nee hoor, er ontploft niks

Maar het is wel verstandig om grote (hoge) glazen te nemen en kleine hoeveelheden te gebruiken bij sommige ingrediënten

Sneeuwitje

Sneeuwitje

06-11-2015 om 22:52

heb lang niet alles gelezen

maar...mijn dochter is 8.5 en het lijkt mij zo leuk om nog een keer met de meiden pizzaatjes te gaan bakken voor het avondeten, in een gourmetstel. Da's superleuk om te doen en vrij makkelijk. (deeg maken van tevoren, tomatensaus en dan allerlei ingredienten in bakjes op tafel, zoals ui, paprika, salami, kaas, tonijn of wat je maar wilt). Vervolgens deeg in het pannetjes doen met tomatensaus en ingredienten erop. tot het wat bruinig wordt aan de onderkant, en dan op de bovenplaat afbakken.

volgens mij kan dat ook nog na de spelletjes. Ik zal er nog eens verder over denken. Vorig jaar hebben we een parfumfeestje gegeven, ik had setjes besteld om zelf parfum te maken, en daar nog spelletjes bij bedacht. was erg leuk, maar moet je wel het type kind voor hebben.

Succes hoor, Sneeuwitje

Sneeuwitje

Sneeuwitje

06-11-2015 om 22:54

oh en lekker chipsen

ik lees nu nog wat andere tips..maar dat spel deden wij als kind vroeger al op onze eigen feestjes (30 jaar terug of zo), maar dan met een grote reep chocola! Moest je met mes en vork eten. Gaat net zo goed!

S.

Anne

Anne

07-11-2015 om 15:38

Fotomodellen party

Cupcakes bakken, hightea dingetjes maken, nagels lakken, krullen in de haren, lipglossje, paar kekke foto's.

Sneeuwitje

Wat een leuk idee om zelf parfum te maken. Dat zou mn bijna jarige kind ook wel leuk vinden. Waar heb je dat besteld als ik vragen mag?

Elisabeth

Elisabeth

02-02-2016 om 09:39

hier

Bingo, gourmetten, speurtocht, disco, popsterren quiz, versier je eigen t-shirt, maak je eigen sieraden doos(action/xenos), modellenbureautje spelen, met make-up, haarstylen en foto's maken, en ook een keer 'holland got talent' nagedaan, met karaoke.

Juliëtte

Juliëtte

02-02-2016 om 09:54

Feestje is geweest

En het was erg leuk. Het uilenballen pluizen was zo'n groot succes (nogmaals bedankt voor de tip Calenzia!) dat ik een aantal onderdelen alweer heb kunnen schrappen.
Wel nog het proefspel gedaan, ook erg grappig hoe ver ze er soms naast zitten. Het zorgde voor grote hilariteit en het kind dat het eng vond, hoefde uiteraard niet mee te doen. Die vond het maar wat leuk om te helpen de rest te "voeren".
Geslaagd dus.

Hoi Juliette, herkenbare uitdaging. Wij zaten vorig jaar ook te zoeken wat we voor het kinderfeestje van onze zoon moesten doen.. uiteindelijk hebben we 

Reclame verwijderd

Was zeer geslaagd voor kinderfeestje thuis

bij ons grote hit: chocoladespel. Nodig:plak chocola in de verpakking, mes, vork, sjaal wanten, muts en dobbelsteen. Om de beurt gooien, gooi je 6, mag je alles aan doen en met mes en vork proberen zsm chocola open te maken en proberen chocola binnen te krijgen. Tot er weer 6 gegooid wordt. Ik zei er wel bij normale happen en geen halve plak tegelijk naar binnen werken. Geeft wel chaos maar onze kids vonden t geweldig.

Tess

oh oeps...niet alles gelezen zie nu dat t oud topic was 

mamatessa schreef op 12-10-2022 om 14:19:

bij ons grote hit: chocoladespel. Nodig:plak chocola in de verpakking, mes, vork, sjaal wanten, muts en dobbelsteen. Om de beurt gooien, gooi je 6, mag je alles aan doen en met mes en vork proberen zsm chocola open te maken en proberen chocola binnen te krijgen. Tot er weer 6 gegooid wordt. Ik zei er wel bij normale happen en geen halve plak tegelijk naar binnen werken. Geeft wel chaos maar onze kids vonden t geweldig.

Tess

Ik zou dat niet met chocolade doen maar met chips. 

Dad88 schreef op 12-10-2022 om 14:08:

Hoi Juliette, herkenbare uitdaging. Wij zaten vorig jaar ook te zoeken wat we voor het kinderfeestje van onze zoon moesten doen.. uiteindelijk hebben we een lasergame box gehuurd bij Kidsbox. Was zeer geslaagd voor kinderfeestje thuis

Je reageerd op een heel oude post. Heb je dat door?

Gingergirl schreef op 12-10-2022 om 15:00:

[..]

Je reageerd op een heel oude post. Heb je dat door?

Goed dat je het zegt.. zag het nu pas.. wat dom van mij 😆 Maar neemt niet weg dat mijn tip nog steeds erg handig kan zijn! Dus als er nog ouders zijn die leuke invulling zoeken voor hun kinderfeestje is mijn tip om eens te kijken op 

Reclame verwijderd

Daar hebben wij de box toen gehuurd en is heel goed bevallen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.