Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
MamavanSenH

MamavanSenH

04-12-2015 om 19:44

Zucht, constant ruzie


viola

viola

12-12-2015 om 16:15

Ginny

Voordat de jongste 3 a 4 is ben je toch echt wat jaren verder, of is rr iets mis met mijn rekenvermogen?

MamavanSenH

MamavanSenH

12-12-2015 om 17:32

Scheelt dan

Dat ze hier in leeftijd niet zoveel verschillen dus de jongste is vrij snel na de oudste ook 4 jaar.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-12-2015 om 18:42

Maar dan heeft ze er geen 3 meer rondlopen.

Drie van die kleintjes hebben rondhobbelen van die leeftijd is toch best wel heel veel.

Jamie

Jamie

13-12-2015 om 09:18

tja

Een kind van onder de 1 kán zich niet alleen vermaken maar is gewoon een tevreden kind. Dat zijn twee verschillende dingen. Als dit kind straks gaat kruipen kan het nog steeds een terrordreumes worden die alles gaat afpakken van die oudere twee.

Verder: het huishouden met DRIE kinderen onder de drie? Haha... je stelt je eisen te hoog en je overschat de kinderen.

Henriette123

Henriette123

13-12-2015 om 10:00

Een huis vol

Morgen of overmorgen start weer de tv-serie een huis vol.
Dit jaar oa een gezin met een vierling van ongeveer een jaar.
Misschien doe je als je daar naar kijkt ook nog wel ideeen op.

MamavanSenH

MamavanSenH

13-12-2015 om 10:03

Dan

Is H zeker een soort wonderkind want die kan ik rustig een half uurtje zijn gang laten gaan en vermaakt zichzelf. Kastjes en laatjes die hij open kan maken bevatten speelgoed of dingen die geen kwaad kunnen als hij ermee speelt. Dus hij kan best even op ontdekkingstocht zonder dat ik me ermee hoef te bemoeien. Dat vind ik vallen onder "zichzelf vermaken".

En meestal is mijn nichtje hier verspreid over de week, maar ook wel eens 2 of 3 dagen achter elkaar. Soms inclusief overnachten. Als ik dan die 3 dagen niets aan het huis doe dan hebben we uitpuilende wasmanden, geen schoon servies meer, zit de kat op een vieze kattenbak en is de grond niet schoon genoeg meer om op te spelen. Dus ik zal wel moeten.

Jamie

Jamie

13-12-2015 om 10:50

tja

Dan maar een wonderkind maar het huishouden terwijl 2 of 3 kinderen tussen 1 en 3 wakker zijn kan gewoon niet. Dan eis je teveel van jezelf. Je kunt dan veel beter bij ze blijven en als ze rustig spelen iets voor jezelf doen maar niet de kamer uit gaan. Je ziet wat er van komt.

Overigens vind ik het nog steeds vreemd dat je het over 'ruzie' hebt waar een kind van 1,5 bij betrokken is. Als twee kinderen onder de 3 rustig in 1 ruimte kunnen spelen mag je al blij zijn, samen spelen is een zeldzaamheid. Ze spelen naast elkaar en ja dan willen ze wel eens wat de ander heeft.

viola

viola

13-12-2015 om 11:10

teveel van jezelf eisen

tsja...ik vind dat je dan vooral teveel eist van de kinderen...
Die hebben gewoon meer zorg en toezicht nodig. Kun je wel geluk hebben met je eigen kinderen, maar je ziet aan nichtje dat ze meer nodig heeft.

Ik heb geen ervaring met 3 kinderen onder de 3, vond 2 al pittig en het huishouden moest dan ook vaak wachten tot partner thuis was. Of snel even door het huis rennen als er eentje sliep ofzo. En dan had ik ook één heel makkelijke erbij.

viola

viola

13-12-2015 om 11:13

kun je niet

Wat hulptroepen inzetten?
Er zijn vast wel buren of familie leden die het leuk vinden tussendoor een uurtje te komen tutten met een kind of de hele bubs zodat jij je handen even vrij hebt?

Jamie

Jamie

13-12-2015 om 11:25

viola

buren? familie?

Nou die kans is klein. Je vraagt toch geen buren om met jonge kinderen onder de 3 te gaan tutten omdat je op eentje past die lastig is? Dan zou ik ook zeggen: stop dan met dat oppassen. Familie? Dan kan die zus het kind beter direct bij familie onderbrengen, die vraag je daar toch niet voor?

Kijk als je een drieling krijgt kun je hulptroepen inschakelen maar dat doen in deze situatie zou ik nooit doen.

MamavanSenH

MamavanSenH

13-12-2015 om 11:30

Vast wel

Maar in veel gevallen nemen die een extra kind mee . Hele familie en vriendenkring zit in de kleine kinderen.

Ik ga niet de kamer uit hoor, als ze spelen. Ja, hoogstens om te gaan plassen. Maar woonkamer en keuken zijn één geheel en het washok zit verbonden met de woonkamer dus dan laat ik gewoon de deur open. Nichtje gaat overigens altijd overal mee naartoe, die stopt met spelen zodra ik iets interessants ga doen en loopt achter me aan. Helpt vaak meer van de wal in de sloot maar het voorkomt wel dat ze net aan het schreeuwen en afpakken gaan als ik even de was probeer op te hangen of iets dergelijks.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-12-2015 om 14:38

Daar moet je gebruik van maken

Dat ze meeloopt. Dat is goed voor de omderlinge dynamiek tussen de kinderen.

En verder, ach dat huishouden. Ik zou de belangrijkste dingen doen als de meute slaapt en de rest komt wel weer. Als je je erop instelt dat het niks wordt met die huishoudelijke taken, kan het alleen maar meevallen.

Dit is een fase. Je oudste is blijkbaar van het makkelijke soort en je jongste is nog te jong om zich echt te roeren, maar de kans is vrij groot dat als hij wat groter wordt dat je dan ook meer politie-agent moet gaan spelen. Zet een paar kleintjes bij elkaar en je hebt herrie in de tent.

Voor de rest kan ik alleen maar Jamie gelijk geven. Zulke kleine kinderen maken nog geen ruzie en spelen ook nog niet samen. Die zitten naast elkaar hun eigen ding te doen. En dat gaat soms goed en soms zitten ze in elkaars vaarwater. Daarom moet je erbij blijven. Zelf kunnen ze dit nog niet oplossen.

INderdaad

Op een KDV zijn twee leidsters de hele dag met zo een bups kinderen bezig, die doen ook geen huishouden.

Dus savonds afwassen en stofzuigen, was ophangen of er in doen inderdaad samen met nichtje.

In het weekend als partner thuis is andere klussen zodat kinderen bij partner zijn.

En voor de rest doe je inderdaad 'niets'. Want je moet aanwezig zijn, de hele dag... Ik vond het erg vermoeiend die leeftijd, je komt echt nérgens aan toe!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.