Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kippig

Kippig

02-10-2014 om 16:45

Implantaatlenzen ervaringen?


Elisa Gemani

Elisa Gemani

03-12-2014 om 13:39

Kippig

Goed zeg! Is het niet een enorme bevrijding, zo zonder bril? Het heeft bij mij ruim een jaar geduurd totdat ik niet meer het automatisme had om 's ochtend als eerste mijn bril te pakken En die eerste tijd keek ik vol bewondering en in verwondering rond: wat is de wereld mooi, wat een scherpe kleuren. Geen gedoe met beslagen brillen, geen afzakkende bril, gewoon makeup kunnen dragen, gewoon zwemmen en sporten (ik doe nu zelfs kickboksen, mag gewoon). Had ik het maar eerder kunnen laten doen. Maar verder: gewoon genieten en gewoon kunnen zien. Wat een vrijheid! Succes verder!

Kippig

Kippig

03-12-2014 om 14:59

Ja Elisa

Het is op een heel positieve manier wennen. Naar je bril graaien als je gaat slapen (mis! ). Douchen terwijl je ziet wat je doet; nooit meer anti-klit en shampoo door elkaar halen.
Niet meer ontdekken dat je bril vies is als de film begint (altijd dan!).

En geen zere oren meer! Want die bril hoeft daar niet meer op te leunen.

En ik zie al uit naar een keer zwemmen!
En naar een concert gaan; daar is een keer mijn bril van mijn hoofd gemept per ongeluk ik had net zere ogen dus geen lenzen ingedaan! Dus ik durfde niet meer naar een concert zonder lenzen in. Niet altijd fijn, vooral bij festivals "moest" ik 3-4 dagen lenzen dragen (of op een rustig plekje bij een band).

Kippig en Elisa, het gaat goed!

Ik ben geweest, afgelopen maandag ........en het is me reuze meegevallen!

Bij mij hebben ze eerst 1 oog gedaan en later doen ze het andere oog.
Prikje was even naar, maar zo voorbij.
Ik vond het net na de ingreep wel spannend. Het oogkapje moet ik de gehele week nog dragen in de nacht...dat is vreemd want ik slaap op mijn buik..

Verder is het nog erg vroeg om een goed oordeel te geven, het duurt geloof ik 6 weken voordat alles weer geheeld is.
So far, so good!

Ik zie wel het lensje zitten in mijn oog, als je goed kijkt. Hebben jullie dat ook?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-12-2014 om 14:27

Jolly

Wat goed! Geef het herstel rustig de tijd en stel je verwachtingen niet te hoog. Het kan echt wel langer duren dan die 6 weken voordat je aan het maximale zicht zit. Bij welke vorm van refractiechirurgie dan ook (lenzen, laser) moeten je ogen en hersenen acclimatiseren. Maar fijn dat het je is meegevallen. Succes!

Kippig

Kippig

11-12-2014 om 15:39

Lensje zie je zitten inderdaad

Maar dat vind ik zelf niet zo'n probleem. Hebben ze dat niet verteld? Bij mij wel en ze gaven ook een folder mee waarop je dat zag.

Contactlenzen zie ik ook altijd zitten bij anderen (ik let daar nogal op).

Ik kreeg een soort brilletje mee voor 's nachts, zat niet erg fijn, maar ik denk beter dan een kapje.

Ik zit nu op 4 weken en heb het idee dat ik helemaal klaar ben. Ik zie scherp en voel niks meer aan mijn ogen. Gebruik nog wel kunsttranen, maar vergeet dit ook wel eens de afgelopen dagen.
Maar ik durf nog niet hard te wrijven. Dat zit denk ik tussen de oren, maar waarom zou ik ook. Wrijven met lenzen kon ook niet

Fijn dat het meeviel! Wanneer is oog 2 aan de beurt?

Mijn ervaring met implantaat lenzen

Een wat ouder onderwerp maar wie weet heeft iemand er nog wat aan .

Er is maar weinig te vinden van recente datum tav Implantaat lenzen , hier mijn ervaringen ik had trouwens -4,5 met een cilinder .

Nu bijna 2 jaar geleden geholpen , ik wilde in eerste instantie voor lazeren gaan maar na een gesprek met de arts besloten om voor implantaten te gaan , voornamelijk omdat er dan eventueel dmv lazertechniek de ogen op 0 konden laten uitkomen .

De operatie stelt werkelijk niets voor binnen 60min stond ik weer buiten , daarna weinig pijn gehad , alle controles gedaan , na een paar weken zag ik veraf perfect maar dichtbij (lezen ,computer ed) viel erg tegen moest nog steeds een bril , na een jaar is 1 oog gelazerd om dit te verhelpen .
Nu een jaar later is het wel iets beter geworden maar ik heb voor dichtbij nog steeds een bril nodig , ook heb ik bij schemering/donker en kunstlicht last van halo,s rond de verlichting .Overdag zie in de verte prima maar zodra het schemerig wordt wordt dit minder .Ook heb ik meer dan voor de operatie last van droge ogen .

Ik ben dan ook niet echt tevreden met het resultaat tot nu toe , ik ben er alleen overdag met verzien op vooruit gegaan , voor dichtbij dus nog gewoon een bril nodig

Ik zou nog een keer kunnen worden na-gelazerd worden maar dit zou dan weer ten koste van het verzien gaan , ik weet nog niet wat ik ga doen maar mij valt het resultaat alles op een rijtje zettend aardig tegen .

Ad Hombre

Ad Hombre

27-12-2015 om 10:14

Ramrod

Dan had je wel heel onrealistische verwachtingen. Voor bijziendheid kunnen implantaten en laserbehandelingen wel goed werken, maar voor verziendheid (leesbril) zal dat nooit wat worden.

Naarmate je ouder wordt neemt het accomodatievermogen van je ogen af. Je kunt minder goed scherpstellen. D.m.v. implantaat of laser zet je je brandpuntsafstand in rust (op oneindig). Maar om dichterbij te lezen moet je accomoderen (wat steeds minder lukt) of leesbril of een leesgedeelte in een bril/lenzen. Daar zijn geen andere oplossingen voor.

Dank voor je reactie ,

Nou de reden is dat ik voor Implantaten heb gekozen is omdat men tegen mij heeft verteld dat op 0 uitkomen min of meer door na-lazeren een zeer goede optie ia , op 0 uitkomen houdt voor mij in geen bril meer voor veraf en dichtbij dus ....?

Nu heeft men 1 oog gelazerd om zo "te middelen " het ene oog meer voor het lees werk en de andere voor het veraf kijken .

Wat zou implantaat lenzen dan meer voordelen geven dan een lazer behandeling als je toch niet op beide afstanden goed kan zien ?

Willem

Graag meer info na operatie inplataatlenzen

Ik zou graag weten of er mensen zijn die behandeld zijn met de Catalys en hun ervaringen.

Ik ben sterk bijziend , draag nu al lenzen sedert 1991, heb aantal keren een netvliesscheur gehad aan beide ogen.

Alle informatie is welkom, omdat ik de stap zou willen zetten voor een operatie, lenzen dragen wordt moeilijk en een bril is te zwaar (sterkte -16 ).

Claire

Claire

26-09-2016 om 23:11

verziend en jong?

Gaat dat dan wel? Hier een 19 jarig kind met zeer hoge + sterkte (en vroeger lui oog). Laseren gaat dan ook niet maar implantaatlens wel is mij verteld. Accomoderen gaat natuurlijk nog prima (zo goed zelfs dat de sterkte alleen gemeten kan worden na oogspier-verlammende druppels).
Iemand daar ervaring mee?

Greet

Greet

23-07-2018 om 13:07

Mijn ervaring

Er is inderdaad nog altijd weinig te vinden over de ervaringen met lensimplantaten. Daarom mijn ervaring hier.

Ik heb bijna 4 weken geleden mijn linkeroog en anderhalve week gelden mijn rechteroog een icl implantaat lens gekregen. Ik had -14,5 en -15,75 en behoorlijke cilinders en verdroeg na 30 jaar mijn lenzen niet meer. En met bril zag ik niet goed genoeg. Daarom werd het ook vergoed door de zorgverzekeraar. De voorwaarden daarvoor schijnen sterker dan -10 en lensintolerantie te zijn en dan nog ter beoordeling aan een medisch adviseur.

De ingreep is met een kwartiertje gepiept, maar vond ik wel heel spannend. Maar naderhand geen pijn gehad. Ik had al zoveel irritatie aan mijn ogen gehad, dat zelfs de dag na de operatie mijn oog al rustiger voelde dan met lenzen.

Ik zag na een week tussen de 108% en 90%. Ik kan er prima mee functioneren, maar ik heb het idee dat het nog niet helemaal scherp is. Dat komt mss met de tijd nog iets meer. Wel kijkt het rustiger bij mij.
Wat ik wel lastig vind is als ik op mijn telefoon bezig ben geweest, dan ik dan meer tijd nodig heb om te accomoderen naar veraf. En eind van de dag zakt het zicht een beetje in.

Het druppelen duurt 4 weken met antibiotica en drukverlager. Een beetje irritant, maar ik heb het er graag voor over. Ook 2 weken per oog rustig aan doen, is heel goed op t brengen.

Ik las dat iemand schreef dat het wel een jaar duurde voordat het geen automatische meer was om s nachts en s morgens naar de bril te graaien. Dat geloof ik graag. Dat is bij mij nog echt niet gewend. En de ruimte op de wastafel 😄.
Het voelt een beetje als een wonder dat ik mijn open doe en echt kan zien!

Tot nu toe ben ik er heel tevreden over, ook al is het (nog) niet helemaal perfect.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-07-2018 om 13:42

Wat een wonder eigenlijk hè?

Dat je zomaar zoveel beter kunt zien door kunstlenzen. Ondanks andere problemen met mijn ogen ervaar ik dat ook nog steeds. Gewoon het feit dat je zonder bril in huis kunt rondlopen vind ik nog steeds heel aangenaam. Helaas houden mijn andere problemen in dat ik nu toch het predicaat 'slechtziend' heb gekregen. Niet vanwege de visus (40 procent), maar door de beperkte reikwijdte van het zichtveld.

Anne met Zicht

Anne met Zicht

23-07-2018 om 15:28

Greet

Goed je ervaring te lezen. Ben benieuwd hoe het verder gaat met je. Misschien vind je het leuk om ervaringen uit een recenter draadje te lezen en daar mee te praten:

https://www.ouders.nl/forum/gezondheid/lensimplantaten

Het is er nu wel erg stil, maar mss een goede reden om daar weer wat nieuw leven in te blazen.

Groet Anne

mommy

mommy

13-12-2018 om 22:10

iemand nog een recentere ervaring ivm implantaatlenzen? wil het overwegen mr durf niet

Ik heb op 6/11/2020 ooglensimplantaten laten plaatsen + aantal maanden daarna bijkomende läserbehandeling tegen nastaar, maar ben niet tevreden met het resultaat. Mijn klachten op vandaag (meer dan 8 maanden na de operatie  zijn tweeërlei : 
1/ troebel zicht binnenshuis (buiten, bij daglicht geen probleem) 
2/ zeer droge ogen (zanderigheid, irritatie) , oogdruppels helpen niet of irriteren mijn ogen nog meer. 
Ik heb op internet de site van het "droogoogcentrum" in Schilde gevonden. Heeft iemand daar ervaringen opgedaan aub ? Ik woon in Oostende, dus Schilde is niet naast de deur en normaal ga je eerst voor een intake gesprek maar voor de eventuele behandelingen zelf moet je dan natuurlijk nog een aantal keer terug ! 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.