Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Viola

Viola

02-01-2016 om 16:26

Hoe vaak verschoon je een bed?

Onlangs een discussie over dit onderwerp. Hier een keer in de week alles (onderlaken, overtrek en sloop) en twee maal per week de kussenslopen.


nou nou

Dames, die bedden, dat gaat als volgt: hooguit tien minuten om de bedden allemaal af te halen. Dan gaat lading een in de wasmachine. Ruim een uur later gaat die lading er weer uit en (deels) in de droger en de tweede lading de machine in. Dat kost een paar minuten. Dan een uur later zo'n beetje hetzelfde verhaal - weer een paar minuten. En dan later op de dag de bedden opmaken. Dat kost wat meer tijd. Al met al kost het hele verhaal denk ik hooguit een uur, verdeeld in blokjes van een paar minuten elk.

Hoeveel huishouden zou ik in plaats daarvan realistisch kunnen wegwerken denken jullie?

Het is trouwens niet dat er aan huishouden niets gedaan wordt hoor, maar er ligt gewoon een hoop achterstallige zooi. Die zich niet zo makkelijk laat wegwerken in telkens een paar minuutjes op de automatische piloot terwijl de kinderen tegen je aankletsen.

groeten,

Temet

Jamie

Jamie

04-01-2016 om 13:07

uhh

Het was een grapje hoor, daar hoeft niemand serieus op in te gaan

Jamie

Jamie, jouw reactie had ik inderdaad als een grapje opgevat maar ik kreeg de indruk dat die van Urslau serieus bedoeld was. Maar dat kan ik natuurlijk ook verkeerd gezien hebben.

Groeten,

Temet

maria

maria

04-01-2016 om 13:50

hier veel werk

Mmhh, gebeurt hier te weinig. Maar ik moet mijn mindset veranderen. Doe het liefst alles tegelijk, hele huis schoon. Lukt nooit, dus maar niet
Vind het gewoon heel zonde om een bed te doen, en dan niet ook even de vloer gelijk, en...Dus stel ik het uit.
Bed van één kind staat nogal onhandig, waardoor wat werk. En ons bed is een ramp, jee, wat heb ik daar een spijt van. Log enorm dekbed, instoppen van hoeslaken heel veel werk. En dan is het al veel werk als slaapkamervloer een beetje vrij is....

Christel

Christel

04-01-2016 om 14:27

Hier

Ieder week worden alle bedden verschoond (we zijn met z'n vijven). Man haalt ons bed op en maakt het ook weer op nadat hij mij ooit heeft zien vechten met het enorme dekbed. Pubers doen het zelf iedere zaterdag, alleen die van dochter doe ik.
Ik vind een schoon bed zo lekker, vooral als het buiten gedroogd is.

Maar ook, ik durf het bijna niet toe te geven hier, de rest van mijn huis is eigenlijk altijd opgeruimd. Ik ben altijd bij met de was, kasten zijn opgeruimd en ik ben een min of meer brave "kastje per dag"-deelnemer. Ik kan niet zo goed tegen rommel, dat geeft onrust in m'n hoofd. Nu slik ik al 8 weken prednison en is mijn opruimgen vertienvoudigd, het is zo netjes bij mij thuis nu.

Charis

Charis

04-01-2016 om 17:29

Een keer per zes weken?

Hè gelukkig, wat een fijne geruststellende link.

Ik haal de 1x3 weken echt niet hoor, 1x6 komt er dichter bij in in de buurt. En dat is dus niet erg

Zeker in de winter moet ik alles al vroeg wassen en weer ophangen wil het droog genoeg zijn om 's avonds weer te gebruiken. Ik heb namelijk veel beddengoed dubbel, maar niet ons heerlijk (heel erg duur) onderlaken. Dat is mijn favoriete onderlaken en ik wil ons bed daar graag dezelfde dag weer mee opmaken. En dus duurt het soms wat langer voordat ik me daar aan waag. Kussenslopen gaan vaker.

Ellen69

Ellen69

04-01-2016 om 17:50

Ik verschoon het bed

als het dekbed in de hoes niet meer lekker voelt, als de boel verfrommelt/verzakt en de puntjes leeg raken.

Dat is eigenlijk na een week... alleen als ik ongesteld ben, verschoon ik niet, dan wacht ik op de eerste dag dat ik er weer vanaf ben.. zo fijn dan, een schoon bed

Ik kom er rond voor uit

Ik ben een zeswekenverschoner. Voor de lekkere pasgewassen beddengoed lucht heb ik een geurkaars die Clean Cotton heet.

skik

Charis

Hoe duur is een heel erg duur onderlaken?

Zo maar een nieuwsgierige vraag

Charis

Charis

05-01-2016 om 09:35

Wil

Het was een hoeslaken dat bij de koop van een nieuwe boxspring was inbegrepen. Het is er een van Vandyck en het kostte 85 euro (voor een toppermatras van 180x220). Dat zou ik normaal gesproken never nooit aan een laken uitgeven, maar ik moet wel zeggen dat ik nog nooit zo'n heerlijke 'ondergrond' heb gevoeld om op te slapen

Jamie

Jamie

05-01-2016 om 09:44

mwoah

Wij kregen ook gratis twee hele luxe hoeslakens bij onze nieuwe matrassen en na een jaar of twee aanrommelen met een goedkope en een dure toch nog maar twee dure aangeschaft (éénpersoonsmatrassen) en ik kwam uit op 110 euro geloof ik.

Ik ga niet moeilijk doen met verschonen omdat ik maar één lekker hoeslaken heb hoor. Je bespaart overigens veel uit als je dat spul nu eens NIET in de droger gooit. Dan heb je dat dure hoeslaken er ook zo uit

Jamie

Jamie

05-01-2016 om 09:44

lol

Jij doet het niet in de droger zie ik Ok, sorry

Charis

Charis

05-01-2016 om 09:59

Wie weet

Koop ik er nog wel een bij Jamie. Het is inderdaad wel een stuk handiger om een exemplaar schoon in de kast te hebben liggen als je de andere wilt wassen. Moet daarvoor even over een psychologisch drempeltje heen.

Charis

Als ik iets graag wil hebben en ik vind het prijzig dan ga ik er voor sparen. Niet lachen Maar dan stop ik iedere week 2 of 3 euro in een potje, vraag cadeaubonnen voor mijn verjaardag en wacht op de aanbieding....als dat lukt.
Ik heb het dan best snel bij elkaar en voel me geen spender. Het is bij aanschaf dan geen aanslag in mijn budget.

Charis

Charis

05-01-2016 om 16:29

Sparen

Welnee, dat vind ik helemaal niet gek hoor. Ik heb bijvoorbeeld mijn smartphone op die manier bij elkaar gespaard, echt letterlijk elke week een bedrag in een spaarpot

Het punt is dat ik zo'n hoeslaken niet echt 'begeer', zeg maar. Maar je hebt gelijk hoor, misschien moet ik het zien als praktisch comfort dat het huishouden voor mij gemakkelijker maakt en ook hiervoor eens gaan sparen.

Het levert geld op

Omdat je het bedrag kan delen door het aantal jaardag je het gebruikt.
ik heb een grote schoenmaat en kan daarom alleen dure schoenen kopen in een grote maten winkel, schelen van 200 euro zijn voor mij goedkoop.... Maar omdat ik meestal drie tot vier seizoenen met die schoenen kan doen, zijn ze goedkoper dan als ik meerdere goedkope paren zou kopen.

Zo kan je ook rekenen voor je hoeslaken?

Jamie

Jamie

06-01-2016 om 07:49

daarbij

Eens is dit hoeslaken op en nu verleng je die tijd ook nog eens. Het maakt eigenlijk niets uit.

Wij hikten een poosje aan tegen winterbanden tot ik mij realiseerde dat de zomerbanden minder snel slijten Als je eens die aanschaf hebt gedaan maakt het niet meer zoveel uit.

Charis

Charis

06-01-2016 om 10:47

Ja maar...

In de goedkopere hoeslakens die ik door de jaren heen heb gebruikt, vielen inderdaad al relatief snel gaten dus ik geloof onmiddellijk dat ik nu in feite goedkoper uit ben met dit Vandyck hoeslaken. Er zit geloof ik ook nog eens tig jaar garantie op.

Alleen, je moet de aanschaf wel kunnen doen natuurlijk. Als je investeert in winterbanden of luxe hoeslakens moet je een groot bedrag in 1 x op hoesten en dat is niet voor iedereen een optie. En soms is het ook een kwestie van prioriteiten stellen. Ik zal een tweede luxe hoeslaken even op nummer 1 zetten

Half a twin

Half a twin

06-01-2016 om 10:55

prioriteiten kunnen ineens anders zijn.

Sinds ik begin december door de slopen van onze favoriete bed-set heen ging wil ik eigenlijk hele nieuwe sets van datzelfde merk als de oude maar het zijn andere effen slopen geworden.
Er moest een nieuw scherm voor de computer komen en de magnetron (die al een tijdje niet meer alle functies had) is definitief gestopt. Dus de dekbedhoezen zijn even opgeschoven op het lijstje. De magnetron komt straks.

bieb63

bieb63

06-01-2016 om 11:07

hoeslaken

Ik heb hoeslakens van Hema en Zeeman. Gewoon lekker katoen. Voor een prikkie (vooral die van Zeeman). En ik heb ze al jaaaaren (2 stuks, dus om en om worden ze gebruikt). Het zou echt nooit in me op komen om dure hoeslakens te kopen. Waarvoor dan? Ik heb nog nooit een gaatje oid gezien. Dekbedhoezen koop ik in principe ook gewoon bij Hema, áls ik duurdere koop, dan is het om het motief wat ik dan erg leuk vind.

vroeger soms, nu wekelijks

Vroeger vergat ik het ook vaak, geen idee meer hoe lang geleden een bed dan verschoond was. Een paar jaar geleden heb ik het volgende systeem ingevoerd.
Kind A haalt maandagochtend bed af, de wasmachine programmeer ik dat was klaar is als ik thuis kom, in droger, 's avonds fris bed. Eigen bed doe ik dinsdag. Kind B (zware puber) verschoont eigen bed naar eigen inzicht, eens in de 6 weken ofzo... als ik het voorstel

Systeem en discipline, daar zweer ik bij

Klaartje

Klaartje

06-01-2016 om 20:24

Elke week, maar....

eigenlijk zijn wij de grootste viezeriken want hier ligt er nog al eens een hond bij...

1 a 2 weken

Zoon is 50% van de tijd bij zijn pa en zijn bed wordt dus minder beslapen, elke 2 weken verschoon ik het beddengoed. Zou eigenlijk vaker moeten zijn want hij heeft een huisstofmijtallergie.. ahum, slechte moeder. Mijn bed iedere week.
Sini

Fiorucci

Fiorucci

06-01-2016 om 23:03

Hier...

Elke week. Heerlijk, een schoon bed.

Jamie

Jamie

07-01-2016 om 08:37

bieb

Ik heb ook jaren en jaren andere hoeslakens gehad. Toen ik die dure gratis kreeg kwam ik er achter dat die gewoon veel beter om de matras past en ook minder verschuift. Mijn man draait zich al schuivende om en zijn hoeslaken schoof dus altijd mee.

Als je nergens problemen mee hebt zou ik ook geen duurdere kopen maar wij hebben het dus een paar jaar gedaan met een dure en een goedkope en als je dan elke keer teleurgesteld in bed stapt omdat die dure er niet op zit ga je een keertje denken 'ach wat, dan maar wat tienen er tegenaan en elke keer fijn in bed stappen'

Half a twin

Half a twin

07-01-2016 om 08:48

bieb 63

Dure hoezen en lakens, ik vind het heerlijk. Lekker gladde stof die koel voelt, heerlijk, zeker nu ik met het stijgen der jaren wat zweterig wordt in bed.
Twee jaar geleden een goedkope gekocht voor in de vouwwagen, wat een onding, ruwe stof die niet soepel valt, grr.
Hoewel de kinderen erbij zweren een hema hoeslaken en dekbedhoes ooit van oma gekregen, toen hun kamers werden opgeknapt.
Smaken verschillen en dat is goed voor de economie, besteed de een wat bij de hema de ander bij de luxe beddenzaak.

bieb63

bieb63

07-01-2016 om 21:28

niks mis mee als je er bij zweert uiteraard

En wat dan wel grappig is: ik 'haat' jersey hoeslakens. Ik wil ook gewoon een lekker glad koel laken. Dus ja, soms is dat even zoeken, want véél is jersey. Maar die heb ik dus gevonden bij de Zeeman: puur katoen, glad en koel. Heerlijk.
Maar ieder z'n ding natuurlijk. En als ik niet prettig zou slapen op een HEMA of Zeeman laken, dan zou ik er ook een paar tientjes tegenaan gooien hoor.

Krullevaar

Krullevaar

07-01-2016 om 21:52

of badstof gruwel...

Vind ik vreselijk liggen, maar sommigen zweren erbij. Ieder z'n ding.

Temet

mijn reactie was inderdaad serieus bedoeld.
Als ik het beddengoed doe en er hangen kinderen om mij heen, laat ik die het een en ander afhalen, zodat ik in de tussentijd een wc schoon maak, wat stofzuig. Dat soort zaken.
Het was niet denigrerend oid bedoeld. Ieder doet zijn/haar huishouden op zijn eigen manier.

nou

Voor dit jaar sta ik nog op nul keer. Ik heb het tot nog toe succesvol weten uit te stellen.
Morgen…

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.