Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Elisabeth

Elisabeth

18-12-2015 om 18:26

biologisch eten betaalbaar


Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2016 om 23:46

Guera

Bedrijven móeten winst maken. Maar je hebt winst en winst. Winst voor een gezonde bedrijfsvoering is wat anders dan winst om nog meer winst maken.

Ik heb het bij mijn vorige werkgever fout zien gaan. Wat begon als klein bedrijf, groeide uit zijn jasje. Groter pand, goede resultaten, tot daar prima. Toen overname van andere bedrijfjes, nog een pand erbij en toen stopte het. Paniek in de tent. Vast personeel werd te duur en dus deels weggewerkt, een filiaal werd afgestoten en het bedrijf krabbelde weer op. Als ze het bij het eerste bedrijf gehouden hadden, dan hadden ze daar naar mijn mening een goedlopend bedrijf van kunnen maken én fatsoenlijke werkgevers kunnen blijven. Maar ja zo is het niet gegaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2016 om 23:59

winst om meer winst te maken

Ik bedoel daarmee dat "maat houden" er niet meer bij is.

Ad Hombre

Ad Hombre

25-01-2016 om 11:15

Kaaskopje

Bij mij werkt het in ieder geval averechts. Veel van die organisaties hebben ook nog inkomsten uit de loterijpot en subsidies van de overheid (onze 1.4?%).

De afgelopen tijd heeft het eindelijk even gevroren en prompt duiken er overal reclameposters (die lagen waarschijnlijk al klaar) op met een zwerver bevroren in een ijsblok die ons weer aan moeten zetten tot gulheid. Mijn zoontje kreeg er een nachtmerrie van.

Elisabeth

Elisabeth

25-01-2016 om 11:30

Guera

Ik heb net je stukjes doorgelezen en ik sluit me bij je aan Je legt het iets duidelijker uit dan ik vind ik.

Ad (ot)

Ja, hier in Amsterdam hangen die posters ook. Mijn eerste reactie 'ja, maar als het vriest is de nachtopvang open!' -trouwens, die opvang is hier in Amsterdam tegenwoordig sowieso de hele winter open, niet alleen als het vriest.

Mijn vrijgevigheid werd door die posters ook niet erg gestimuleerd moet ik zeggen. Las later een interview met een van de initiatiefnemers en het is allemaal goed bedoeld en volgens mij zijn het nette jongens, maar die campagne is niet zo goochem van opzet.
Ik denk trouwens dat het toeval was dat die posters net verschenen toen het vroor, ik denk dat de hele campagne (met introductie van die sheltersuits) al was opgezet en toen viel toevallig net de vorst in. De vorst is inmiddels weg, de posters niet.

Groeten,

Temet

beetje ot: € 70,- per week

Ik zou heel graag rondkomen van € 70,- per week maar dat lukt me echt niet! Hoe doe je dat? Ik eet vegetarisch dus duur vlees koop ik niet, maar wel gezond. En bijvoorbeeld een bakje ongezouten amandelen is een euro of 3. Eet ik met 4 mensen 2 ons groente per dag pp, tikt dat ook aan. Zelfs als ik het op de markt en niet bio koop. En zitten bij die € 70,- ook dingen als wc papier, afwasmiddel e.d.?

Noet

Noet

28-01-2016 om 17:09

Carole

70 euro per week, hangt natuurlijk sterk af van het aantal personen en ook nog of er pubers mee eten, want daar hebben we hier op het forum ooit de pubertoeslag voor uitgevonden. We hebben het toen nagerekend en kwamen op vergelijkbare bedragen per persoon uit.

Met mijn 1,5 persoons puberloze huishouden red ik dat er van. incl wc papier etc, sterker nog het is ons totale weekbudget, en ik houd er meestal van over. MAAR! ik eet dus niet meer biologisch om redenen die ik eerder in deze draad noemde, maar ook dan kon ik het halen met 70 euro maar krapper. Wel nog biologische zuivel en eieren ivm iets diervriendelijker.

Elisabeth

Elisabeth

28-01-2016 om 19:00

ja...4 personen 1 puber 1 bijna puber...

70 euro per week. Ik heb echt niks meer te besteden. Ik zou willen dat het kon... Ik heb geen keus.

Elisabeth

Elisabeth

28-01-2016 om 19:15

oh...

En ja ook wc papier en wasmiddel e.d... Maar....ik heb ouders die me soms helpen. 12 rollen wc papier is bijv. 2 euro. Goedkoper kan ik ze niet vinden. Dan komt mijn vader wel eens langs met 10 pakken, 10 koffie, 10 zeep etc. Hij weet hoe het is om constant te rekenen en dus redden we het dankzij hen. We hebben geen schulden, lenen niks en doen het dus echt met 70 en de closetrollen van papa
En ja is niet altijd leuk. En ja...2 of 3 dagen brood met ei en fruit kan ook. Noten krijg ik vaak van mijn buurvrouw, appels, peren uit onze tuin, we ruilen eten.met 2 buurvrouwen en sinds puber werkt koopt ze haar Dorito's.
Het lukt wel. Het is niet anders!

bieb63

bieb63

28-01-2016 om 22:10

carole

Noten moet je niet bij de super of notenboer halen (ook niet bij de notenboer op de markt), die haal je bij de Turk.... Mega veel goedkoper. Als ook groente.

Elisabeth

Elisabeth

29-01-2016 om 09:15

Ja klopt

Mijn buren zijn Marokkaans en de buurvrouw neemt altijd grote zakken mee. In de supermarkt is het gewoon niet te betalen.

(ot)En ik schreef dat ik geen keus heb, da's eigenlijk niet waar, natuurlijk heb je altijd een keus, wij hebben alleen gekozen om geen uitkering te hebben van het UWV en ik werk in mijn eentje parttime.

Diede

Diede

29-01-2016 om 09:22

principes

Ik vraag me bij dit soort draadjes weleens af: tot hoever gaan die principes? Want dezelfde mensen die zo graag biologische willen eten om allerlei goed bedoelde redenen zeggen in andere draadjes dat doodleuk ze graag bij de Primark en consorten kopen.

Tja...

Principes gelden dan zeker alleen maar uit eigen belang? Omdat het lekkerder zou smaken? Spelen MVO redenen überhaupt een rol? Trekken jullie je het lot van een kip meer aan dan dat van een kind in pakweg Bangladesh?

Ik weet ik gooi de knuppel en iedereen mag zijn eigen keuzes maken, maar ik wil het dan ook graag horen. Groen en biologisch moedig ik aan, maar maak dan overal bewuste keuzes.

Diede

Diede

29-01-2016 om 09:26

Elisabeth

Je zegt het verkeerd: draai het om.

Je kiest er niet voor om geen uitkering aan te vragen. Je kiest ervoor dat je partner (om wat voor redenen dan ook) niet wil werken.

Elisabeth

Elisabeth

29-01-2016 om 09:42

Haha Diede

Uh nee,....mijn partner heeft er niet voor gekozen om niet meer te werken. Mijn partner zou voor niets willen werken, als ie kon...Nah, hij doet wel vrijwilligerswerk als zijn lichaam en geest dat toestaan. Elke dag is er 1.

Mijn partner heeft ALLES gedaan wat er maar gedaan kon worden om weer normaal te functioneren, maar kan dat niet meer. Geeft niet, kan iedereen overkomen, ook al dachten wij vroeger: ja hoor, als je wilt dan lukt het ook. Hmmmm daar zijn we van terug gekomen...

Elisabeth

Elisabeth

29-01-2016 om 09:50

oja, de Primark e.d

Je hebt helemaal gelijk hoor, ik heb bepaalde principes, ook kinderarbeid keur ik niet goed en hou het toch in stand door de kleding te kopen die gemaakt is door kinderen met een loon van 1 euro per week ofzo. Helemaal gelijk in. Het enige wat ik denk is dan...wie verteld mij dat het katoen dat gebruikt wordt door bijvoorbeeld grote dure merken, maar de kleding die ervan gemaakt wordt wel door volwassen tegen een normaal uurloon, niet geplukt is door boeren en kinderen met ook een hongerloontje....Ooit eens een documentaire over gezien. Is ook niet eerlijk.

bieb63

bieb63

29-01-2016 om 10:20

klopt

(bijna) niemand is heiliger dan de Paus... Daarbij speelt ook het geld dat je te besteden hebt een rol. Het is natuurlijk makkelijk om verantwoorde keuzes te maken (zowel wbt milieu, dierenleed en mensenrechten, fair trade)als je geld zat hebt, dan wanneer je elk dubbeltje moet omdraaien. In dat laatste geval kan je met sommige dingen rekening houden/keuzes maken, maar zeker niet met alle aankopen.
M.i. is het ook vrij ondoenlijk om zó te leven waarbij op geen enkele manier een mens of dier (of milieu) wordt belast ten gunste van jou. Wie weet worden de medewerkers van een restaurantje in één of ander land wel vreselijk uitgebuit, terwijl jij daar heel onschuldig een lekker maaltje naar binnen zit te werken (en misschien wel denkt: fijn voor die mensen dat ik hier kom eten, want dan hebben ze tenminste werk en verdienen ze.....).
Belangrijker is denk ik dat je wel stil staat bij het e.e.a. en dat je keuzes maakt op momenten dat je wéét dat dit ten koste van iets gaat en/of je de mogelijkheid (o.a. financieel) hebt. En verder weten we gewoon ook echt niet precies hoe alles in elkaar zit, waar het vandaan komt en onder wat voor omstandigheden.
Ik erger me wel aan mensen die hoog van de toren blazen en anderen bekritiseren (bijv.: waarom ga je met de auto naar het werk en niet met de fiets, want zo ver is het niet. Maar dan wel zelf 3x per jaar in het vliegtuig stappen voor hun welverdiende vakantie, of de alpen kapot skieen.)

Kaaskopje

Kaaskopje

30-01-2016 om 19:22

Diede

Gelukkig heeft Elisabeth zelf al gereageerd, maar ik schrik gewoon van je ongefundeerde opmerking over de man van Elisabeth. Mijn man kan ook niet meer in loondienst functioneren. Het is triest, maar wat doe je eraan? Of mis ik iets en heeft iemand met een hersenbeschadiging of een ander probleem nog heel wat mogelijkheden die wij even over het hoofd zien?? Ik zou het namelijk ook wel fijn vinden om de bankrekening met meer inkomsten te spekken.

Ad Hombre

Ad Hombre

31-01-2016 om 08:35

bieb63

"Ik erger me wel aan mensen die hoog van de toren blazen en anderen bekritiseren (bijv.: waarom ga je met de auto naar het werk en niet met de fiets, want zo ver is het niet. Maar dan wel zelf 3x per jaar in het vliegtuig stappen voor hun welverdiende vakantie, of de alpen kapot skieen.)"

Nee, dan ik. Ik heb overal principieel schijt aan. Eet alleen biologisch als het goedkoper of lekkerder is. Gebruik atoomstroom on de groene kudde mee op stang te jagen en ga altijd met de auto naar mijn werk ook al is het nog zulk mooi weer.

Die auto rijdt dan wel weer op atoomstroom, gewoon om de groen-zealoten in de war te brengen.

Aan mij hoef je je niet te ergeren bieb

Caesar

Caesar

31-01-2016 om 12:09

Bieb (OT)

"Niemand is heiliger dan de Paus"

De paus is niet heilig. Een eventuele heiligverklaring is pas na zijn dood aan de orde. Maar dan is de paus geen paus meer

Diede

Diede

31-01-2016 om 17:42

Kaaskopje

Dat snap ik heel goed en wat jij noemt maak ik ook in de familie mee. Als iemand er recht op heeft kan hij een uitkering aanvragen. Maar haar opmerking was niet juist en daar reageerde ik op.

Elisabeth

Elisabeth

31-01-2016 om 19:53

Diede

"haar opmerking was niet juist" pffff
Jawel! Hij had recht op een uitkering zelf toendertijd moeten aanvragen in de begin periode van alle ellende, maar(en ik ga het niet uitleggen verder waarom) mijn man heeft er voor gekozen om ervan af te zien. Hij heeft het een tijdje gehad, maar stop gezet. Uitgeschreven. Klaar met het uwv. Dus dat is een weloverwogen keuze.
Dan, beste Diede, kom je op mij als een belerend type over en ik vind dat "haar" niet vriendelijk klinken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.